Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ikivihreät musiikkilöydöt

Kylläpä on kaunis tämä Angelo Badalamentin versiointi Twin Peaks Themestä näin syntetisaattorimusiikkina! Täytyykin kaivaa tuo Twin Peaks-boksi tuolta hyllystä esiin seuraavaksi projektiksi. Tuli se katsottua joskus viime vuosikymmenen alussa, mutta muistikuvat ovat niin haalistuneet, että käytännössä juuri mitään ei siitä muista. Siinä sitä onkin, kun koittaa kohtuullisen tiheään tahtiin ne 30 osaa täydellä ajatuksella katsoa.

 
Kylläpä on kaunis tämä Angelo Badalamentin versiointi Twin Peaks Themestä näin syntetisaattorimusiikkina! Täytyykin kaivaa tuo Twin Peaks-boksi tuolta hyllystä esiin seuraavaksi projektiksi. Tuli se katsottua joskus viime vuosikymmenen alussa, mutta muistikuvat ovat niin haalistuneet, että käytännössä juuri mitään ei siitä muista. Siinä sitä onkin, kun koittaa kohtuullisen tiheään tahtiin ne 30 osaa täydellä ajatuksella katsoa.


Tästä tuli mieleen eräs suosikkilevyistäni, eli Fantomas -yhtyeen Director's cut -albumi, jolla versioivat biisejä eri elokuvista/sarjoista. Bändissä soittavat Mike Patton (mm. Mr. Bungle, Faith No More), Dave Lombardo (Slayer), sekä Buzz Osborne (Melvins).

Tässä Twin Peaks: Fire walk with me:

(Kannattaa kuunnella koko levy, saattaa horisontit laajentua!)
 
Kirjoittelin tuonne edeltäneelle sivulle loppuvuodesta 2018 vähän juttua Ennio Morriconesta ja nyt tuo YouTube pamautti etusivulle pari sellaista videota, jotka on vaan pakko jakaa myös tänne. Tanskan kansallinen sinfoniaorkesteri esittää Once Upon a Time in the West sekä The Good, The Bad and The Ugly tehden todella kunniaa alkuperäisille.

Yleisesti en ole mikään klassisen musiikin tai oopperamusiikin kovin suuri ystävä, mutta osaan silti arvostaa näitä. Aavistuksen silmäkulmatkin kostuivat ja kyllähän nämä teokset kuuluvat siihen kuuluisaan yleissivistyksen osastoon.



 
Tätä nyt ei voi sanoa löydöksi, koska kyseinen trio ja seuraava kappale ovat kuuluneet omiin suosikkeihini niin kauan, kun olen musiikkia kuunnellut, eli jostain 90-luvun alusta. Kuitenkin nyt vasta huomasin ja tajusin, että ZZ Top on ollut aktiivisena hurjat 50 vuotta! Kolmikko aloitti musiikkituotantonsa vuonna 1969. Ikonisille partasuille, kitaristi Billy Gibbonsille ja basisti Dusty Hillille eivät kelvanneet edes parranhoitomerkki Gilletten suuret rahat, vaan partaa ei ole ajettu pois edes isoista rahoista. Trion rumpalihan on sitten ironisesti nimeltään Frank Beard, vaikka partaa hänellä ei olekaan...

Todelliseen globaaliin menestykseenhän trio pompahti viimeistään 80-luvun alussa, kun 1983 tuli ulos albumi nimeltään Eliminator, joka siirsi trion blues rockin suunnalta menevämpään rockiin. Tuolta levyltä löytyvät myös ne trion nykyään tunnetuimmat ja soitetuimmat rallit ja kyllähän näitä kuunnella kelpaa. Jostain kumman syystä Legs on aina kuulunut omiin top 5-kappaleisiin, joihin ei kyllästy koskaan. Oikeastaan tulee jopa vieroitusoireita, jos ei noin kerran viikossa sitä kuuntele. Sharp Dressed Manin laitan tähän kaveriksi myös, koska on ikoninen ikivihreä ja ehdottomasti tuon albumin ehkä tunnetuin biisi.



 
80-lukuhan oli ehdottomasti se paras musiikin vuosikymmen. Aloinpa tässä miettimään, mitkä itselle rakkaat kappaleet ja sitä kautta albumit täyttävät tänä vuonna pyöreitä vuosia ja sieltähän löytyy ja löytyi vaikka mitä. Laitanpa hyvin pienen keräilyn tähän alle!

Judas Priest julkaisi 1980 huhtikuussa kulttialbuminsa British Steel, jolta itselle ovat jääneet korvamadoiksi tietenkin Breaking The Law sekä Metal Gods!




Niinikään huhtikuussa tuli ulos Black Sabbathin Heaven And Hell-albumi, jonka nimikkobiisi kuuluu poppoon suurimpiin hitteihin. Tällä levyllähän solistina toimi Ronnie James Dio.



Whitesnake julkaisi toukokuussa albuminsa Ready An' Willing, jolta on monien mieleen varmasti jäänyt elämään ikivihreä Fool For Your Lovin'.



Kesäkuussa vastaavasti Queen julkaisi albuminsa The Game, jolta varmasti pitäisi muistaa Another One Bites The Dust.

 
Heinäkuussa tulee täyteen kunnioitettavat 50 vuotta tämän ikonisen hevirallin julkaisusta! Rockarit ja hevimiehet vanhenevat, mutta tämä tulee jäämään ikuisiksi ajoiksi musiikin historiaan.

 
Niin se aika vaan vierii. Moni Creedence Clearwater Revivalin, kavereiden kesken CCR:n, hiteistä on jo saavuttanut kunnioitettavan 50 vuoden iän! Bändin keulahahmo ja tunnetuin jäsen John Fogerty myös "käy ja kukkuu" edelleen hyvin 75 vuoden iässä. Loppuvuonna 1969 levytettiin kappale Who Will Stop The Rain ja se julkaistiin tammikuussa 1970. Samanlaisen kohtelun sai bändin toinen tunnettu sateesta kertova kappale Have You Ever Seen The Rain?, joka levytettiin loppuvuodesta 1970 ja julkaistiin tammikuussa 1971. Myös Run Through The Jungle julkaistiin vuonna 1970 ja sitä pidettiin alussa Vietnamin sotaa kritisoivana kappaleena, mutta Fogerty myöhemmin selitti kappaleen kritisoivan ja kritisoineen aseiden lisääntymistä ja leviämistä Yhdysvalloissa. Sanoista voi kuitenkin hyvin tulkita kritiikkiä muuhunkin suuntaan.





 
Viimeksi muokattu:
Huhtikuun 6. päivä 1974 järjestettiin Los Angelesin lähettyvillä Ontariossa California Jam-niminen musiikkitapahtuma, joka oli silloisen mittapuun mukaan äänekkäin ja eniten maksavia asiakkaita paikalle kerännyt festivaali. Kyseisen tapahtuman kolme suurinta ja tunnetuinta yhtyettä olivat Black Sabbath, The Eagles ja Deep Purple. Viimeisin saapui paikalle silloisella "kolmoskokoonpanollaan", jossa kitaraa soitti tietenkin Ritchie Blackmore, solistina toimi David Coverdale, bassossa Glenn Hughes, koskettimissa Jon Lord ja Ian Paice rummuissa.





 
No nyt on ikivihreää settiä! Remasteroitu Pink Floydin PULSE-nimellä tunnettu konsertti Lontoosta vuodelta 1994 koko komeudessaan! Erityishuomiot kappaleille Money(19:34), Sorrow(44:27), Wish You Were Here(1:11:20) ja Comfortably Numb(1:17:30).

 
Lisää huippukonsertteja. Päivämäärä on 26.4.1986 ja paikkakuntana Sydney. Dire Straits on menestyksensä huipulla, jonne se nousi viimeistään konserttia edeltäneenä vuonna, kun yksi rockin historian kovimmista albumeista, Brothers In Arms, tuli ulos. Erittäin korkealaatuinen setti, joka sisältää käytännössä kaikki bändin siihen asti julkaisemat suuret hitit!

Erityismaininnat: So Far Away(23:16), Sultans Of Swing(50:02), Walk Of Life(1:14:53), Money For Nothing(1:30:50), Tunnel Of Love(1:39:00) sekä Brothers In Arms(1:51:10).

 
Näinä vaikeina aikoina, kun koko maailma kärsii globaalista kriisistä, on hyvin vaikea uskoa väitettä, että Taivas On Paikka Maan Päällä. Näin lauloi kuitenkin Belinda Carlisle vuonna 1987 soolouransa toisella studioalbumilla. Kappaleesta Heaven Is A Place On Earth tulikin jo silloin ikivihreä hitti, joka edelleen nykypäivänäkin huokuu kasarimusiikin klassikkomateriaalia. Samalta albumilta löytyy myös toinen suuri hitti, joka on ilahduttanut pelimaailmaakin ainakin GTA V:n uusiojulkaisussa nykyisille laitteille, johon lisättiin lisää musiikkiraitoja. Kappale on, tietenkin, Circle In The Sand. Vuonna 1989 julkaistu kolmas studioalbumi sisälsi sekin kappaleen, joka päätyi radiosoittoon pidemmäksikin aikaa, nimeltään Leave A Light On.





 
Vähän hengellisempää settiä tähän väliin. Olen viimeisen reilun viikon aikana kuunnellut toistuvasti Gregorianin versiointeja ikivihreistä kappaleista. Reilu viikko sitten tuli täyteen kymmenen(10) vuotta isäni kuolemasta ja sitten YouTube päätti heittää suosituksiin seuraavia kappaleita. Kauniita ovat, joskin aavistuksen kaihoisia kuunneltavia.

Sound Of Silence on varmasti ainakin suurimmalle osalle tuttu. Kappalettahan on coveroitu mieletön määrä. Kunnia alkuperäisestä menee tietenkin Simon & Garfunkelille ja vuoteen 1964. Kreikkalaissäveltäjä Evángelos Odysséas Papathanassíou, eli Vangelis, taas on luonut Chariots OF Firen 1981 ja Conquest Of Paradisen 1992. Leonard Cohen saa kunnian viimeisestä kappaleesta, Hallelujah vuodelta 1984.

Näiden kappaleiden kautta kaihoiset muistelot isälle. Toivottavasti Kaikkivaltiaan huomassa on vaivattomammat ja kivuttomammat olot kuin aikanaan maan päällä.



 
Ylös Bottom