Jääkiekon Liiga

Vastaus: Jääkiekon Liiga

Minun liigan seuranta loppui kabinettipäätökseen, urheilu on tapettu näillä herrojen päätöksillä.
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

Ahh, tätä ilon päivää! Eipä tarvitse kuunnella niiden tuhansien espoossa asuvien "stadilaisten" pikkuveli-huuteluja sun muita. Blues on palannut sinne pk-seudun parhaan paikalle pienen tauon jälkeen :).

Hpk:n menoa kyllä hieno seurata. Jos tie nousee Bluesilla pystyyn niin ilman muuta Kerhon kelkassa ollaan.
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

HPK:n menoa on ollut kyllä ilo katsella. Harmi vaan, että pääsivät pudotuspeleihin Ilveksen kustannuksella, mutta nyt tuntuu jo paremmalta kun onnistuivat Jokerit pudottamaan. Jos tuollaista peliä jatkavat, niin Kärpätkin voi olla lyötävissä, mutta vaatiisi kaikin puolin täydellistä onnistumista. Ja sitten jos Kärpät kaatuisi, niin itse en usko, että HPK:n junalle löytyisi enään pysäyttäjää mistään, vaikka se onkin jo nähty että kaikki on mahdollista.

Ilveksen sulamisesta vielä sen verran, että oman lyhyen elämän aikana en muista koska olisi viimeksi vi*****nut niin paljoa. Syksyllä johdettiin parhaimmillaan koko sarjaa ja sitten sellainen hidas, mutta varma putoaminen alkoi ja lopulta HPK tuli vikalla kiekalla ohi. On tää vaan viime vuosina ollu raskasta olla Ilves-fani...:(
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

Vaikka Jokerit on herättänyt lähinnä kielteisiä tunteita aina, niin ikävähän niitä jää. En silti näe tätä jäähyväisenä, vaan hetkellisenä välivaiheena. Maitojuna ei ole häpeä, ja siellä otetut opit varmasti kasvattavat organisaatiota ymmärtämään pitkäjänteisyyden arvon. Nykyisen mallin jokavuotinen palkka-armeija ei Liigassa tuo menestystä.

Tapaamme vielä.

Toki tuon takaa on sanottava, että Helsingin koomailu tällä kaudella nauratti kovasti. Molemmat sääleissä pihalle. ~8 milliä well spent. :) Toisaalta eihän tässä hirveästi ole varaa nauraa, sillä:

Ilveksen sulamisesta vielä sen verran, että oman lyhyen elämän aikana en muista koska olisi viimeksi vi*****nut niin paljoa. Syksyllä johdettiin parhaimmillaan koko sarjaa ja sitten sellainen hidas, mutta varma putoaminen alkoi ja lopulta HPK tuli vikalla kiekalla ohi. On tää vaan viime vuosina ollu raskasta olla Ilves-fani...:(

Hakametsässä piipahdin katsomassa tuon Lukko-ottelun, ja viimeiset 5min pidättelin itkua. Ei sillä, elokuussa olisin ollut äärimmäisen tyytyväinen saavutettuun sijaan, mutta tuon liigajohdon jälkeen tuntui vain pahalta. Toisaalta kyllähän paikka auringossa oli ihan omissa käsissä, mutta ei oltu valmiita.

Toisaalta oli se kyllä todettava, että ainakin tuossa päätösmatsissa Ilves oli yksinkertaisesti aseeton Lukkoa vastaan. Tuollainen tunteella vääntäminen ei vain toiminut, kun Dufvan jengi laittoi pelikirjan pystyyn.

Liigan viimeisin siirto on yhtä hyvä vitsi kuin koko Liiga. Nimittäin Villi Kortti -kierros on tästä eteenpäin Lomarengas-kierros.

Villi kortti -kierros on nyt Lomarengas-kierros - Liiga.fi

Eipä tuo hirveästi lopulta haittaa. Tai siis kun Villi kortti -kierros on nimi, joka ei sano kenellekään mitään. Säälit on säälit, vaikka olenkin niiden kannalla. Toki 10 jengiä pleijareihin 14 joukkueen liigassa on paljon, mutta kuten tänä keväänä taas nähtiin, melkoisen kiimaisesti sitä paikkaa tavoitellaan. Luovuttajasakkeja olisi useampi lisää mikäli noista luovuttaisiin.

Niin ja hyvähän se on, että saivat nimen myytyä. Fyffeä Liigalle. Kaikissa huippuliigoissa nimet (BARCLAY Premier League esmes) on jo myyty vuosia sitten, joten en ymmärrä miksi Liigassa tuo olisi erityisen junttimaista. Kaikkeen tottuu. Samoin kuin monet kitinät Liigasta lähinnä huvittavat, kun samaa tehdään oikeaoppisesti meren tuolla puolen. "Urheilullisuuden kuolema" on ollut tuttu termi tällä kaudella häpeällisten poismyyntien kohdalla, mutta samalla vaikka Buffalo Sabresin rebuilding on hienoa. Toki pieniä eroja, mutta pääasiassa molemmissa tapauksissa jengit tavoittelevat menestystä tulevaisuudessa sillä, että uhrataan valmiiksi penkin alle menevä kausi.
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

Itse TPS fanina olen aina vihannut Jokereita, mutta kyllä minusta on upeaa saada suomalainen joukkue KHL:ään. Ja nyt kun Jokerit ei ole enää Liigassa niin kyllä aion käydä matseja katsomassa ja kannattamassa "suomea". En ymmärrä yhtään ihmisten negatiivisuutta KHL:n suhteen.
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

Ja nyt kun Jokerit ei ole enää Liigassa niin kyllä aion käydä matseja katsomassa ja kannattamassa "suomea".

Tuotahan ne tavoittelevat, mutta samalla on tosi vaikea nähdä Jokerit-nimisen joukkueen olevan Suomen joukkue. Sitä varten jokin uusi Angry Birds Finland olisi toiminut huomattavasti paremmin, sillä Jokereihin kiteytyy hyvin paljon sellaista mitä ei vain voi kannattaa. Takki ei käänny.

En ymmärrä yhtään ihmisten negatiivisuutta KHL:n suhteen.

Mun mielestä on todella helppo ymmärtää miksi KHL ei kiinnosta, vaikka jättäisikin poliittisen puolen pois (Äiti Venäjä, Putinin harrastusliiga...). Kyseessä on kuitenkin taloudellisesti täysin katastrofaalinen liiga, joka porskuttaa niin kauan kuin oligarkit jaksavat pumpata rahaansa sinne. Yksikin lopettaa harrastuksensa, niin joukkue on konkurssissa. Toisaalta epävakaa ja muovinen kulttuuri, joka leviää kysymättä ties minne vuodesta toiseen. Samalla kiinnostaa olla näkemässä kuinka Jokerit aikoo saada ihmiset kiinnostumaan vastustajista, joiden kotipaikkaa kukaan ei edes tiedä. "Ai Amur? Eikös Jortikka ollut siellä joskus? Se on siellä jossain idässä." En sano etteikö Liigassakin olisi jengejä, joita kohtaan ei samaisia ongelmia olisi, mutta KHL:ssä ei ole yhtäkään joukkuetta, jota vastaan Jokereilla olisi historiaa. Jota vastaan faneilla olisi historiaa. Se on ongelmallinen lähtökohta.

Mainitaan nyt vielä se politiikka. Vaikka Hjallis omistaa näennäisesti enemmistön Jokereista, todellisuudessa se on venäläinen joukkue. Rahat tulevat sieltä ja täten päätökset tehdään siellä. Ja aika monella on paitsi Suomen historian takia ongelma Venäjän kanssa, mutta eihän viime aikojen PR-osasto ole siellä erityisen vahvaa työtä tehnyt. Krimin jälkeen on vaikea syyttää ihmisiä, jos näkemys Venäjästä ja sikäläisestä kulttuurista on nihkeä. KHL on juuri sitä - venäläistä.

Sen mitä Jokerit tarvitsisi, olisi ilmainen tv-kanava näyttämään ainakin osan niiden matseista. Siten rakennettaisiin sitä tunnetta sikäläistä liigaa kohtaan, samalla kun ihmiset näkisivät tuotteen. Kovin monesta suunnasta kuulee, että KHL on rahakas liiga, jonne huiput menevät jäähdyttelemään tai keräämään fyffet parempaan taskuun. Sellainen ei kiinnosta.
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

Itse TPS fanina olen aina vihannut Jokereita, mutta kyllä minusta on upeaa saada suomalainen joukkue KHL:ään. Ja nyt kun Jokerit ei ole enää Liigassa niin kyllä aion käydä matseja katsomassa ja kannattamassa "suomea". En ymmärrä yhtään ihmisten negatiivisuutta KHL:n suhteen.

Waluigin kanssa hyvin pitkälti samoilla linjoilla, vastataan nyt vielä itsekin.

Vaikka oman seuran kannattaminen onkin mulle se suurin syy seurata liigaa, on niillä vastustajillakin jotain merkitystä. Jopa joku suht hmv-porukka, kuten vaikka jo luovuttanut Kalpa, herättää jonkin verran tunteita vastustajana. Amur Habarovsk ja Jugra Hamti Mansitsk eivät pahemmin sitä tee. Lisäksi Venäjän mestaruudesta pelaaminen ei kyllä jaksaisi kiinnostaa edes vähää alusta.

Kuten Waluigi mainitsikin, on Jokereista 49% venäläisten omistuksessa, ja eiköhän se pääomistajuus pian siirry venäjälle ihan virallisestikin. Tämän venäläisen "suomalaisen" jengin kannattaminen ei innosta kyllä millään muotoa. Vaikka porukan nimi olisi mikä, ei se innostaisi. Jokereita vastaan on suurella osalla suomalaisista olemassa jo muutenkin antipatioita, enkä usko niiden yhtäkkiä unohtuvan seuran vaihtaessa sarjaa.

Ainakin yhteen kohderyhmään uskon Jokereiden kuitenkin vetoavan ensi kaudella kuin häkä: Suomen venäläisiin. Vastustajat herättänevät heissä tunteita, Jokerit puolestaan olisi heille se oma seura, jota kannattaa.
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

Sillä ei loppupeleissä ole mitään väliä minkä maalainen se on. Kyllä se Nokiakin menee kaupaksi vaikka ei tehdä suomessa, ja enää ei edes ole suomalainen. Sama homma tossa. Nuo sentään pelaavat suomessa. Jos itellä rahat riittäis ni voisin ihan hyvin mennä Pietariin kattelemaan pelejä. Ja itseä kiinnostaa hyvä kiekko enemmän, kuin vastustaja. TPS:n pelejä katselleena se on todella surkeaa kiekkoa ja yhden SKA pelin nähneenä, taso on niin eri, että mieluusti menen kattomaan vaikka tulisi joku keskikastin joukkue vastaan.

KHL peli on muutenkin enemmän tapahtuma, kuin kiekko-ottelu ja jos Jokerit pystyy samaan, niin ei sitä voi oikein edes verrata perus TPS-Kalpa matsiin.
Mitä täällä olen muiden kanssa jutellut niin aika samoilla linjoilla loppupeleissä monet on. KHL kiinnostaa niin tv:stä, kuin livenäkin ja monissa joukkueissa on tuttuja nimiä jotka halutaan nähdä kentällä, vaikka joukkue itsessään olisi tuntematon.

Ja kunhan tietoisuus kasvaa, niin kyllä sieltä KHL:stäkin voi omia suosikkeja löytää vaikka siperian toiselta puolen. Jos asenne heti on noin negatiivinen, niin sitä voisi hieman koittaa höllentää. Varsinkin kun Liiga on tippunut kokojan huonommaksi sarjassa maailmanlaajuisesti ja tulleet jo esim sveitsit jne ohi. Liigassa kusee jatkuvasti asiat ja vielä kun yksi toteaa et pelleily riittää ja haluaa jotain isompaa, niin porukka vaan itkee.
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

Ja itseä kiinnostaa hyvä kiekko enemmän, kuin vastustaja. TPS:n pelejä katselleena se on todella surkeaa kiekkoa ja yhden SKA pelin nähneenä, taso on niin eri, että mieluusti menen kattomaan vaikka tulisi joku keskikastin joukkue vastaan.

Tässähän se aika lailla taisi tulla. Käymme siis hallilla eri syistä. En minäkään sitä vastustajaa sinne hallille mene katsomaan, vaan omaa joukkuetta. Hallilla käyn kuitenkin oli peli millaista kuraa tahansa, kannustamassa omaa joukkuetta, osana yhteisöä. Totta kai toivon hallille lähtiessäni mahdollisimman kovatasoista ottelua, mutta ennen kaikkea sinne hallille minut saa raahautumaan rakkaus kannattamaani seuraa kohtaan.

Päädyin myös hetken mietittyäni siihen, että Suomen mestaruudesta pelaaminen ja tutut vastustajat ovat erittäin merkittävä osa kannattamani seuran identiteettiä. Esim. Khl/Shl:ään siirtyminen muuttaisi tätä identiteettiä niin ratkaisevasti, että tuskin kokisin seuraa enää omakseni. Tiesin siis heti, etteivät hypoteettisen Khl-Bluesin pelit kiinnostaisi, mutta syytä piti hetken miettiä.

KHL peli on muutenkin enemmän tapahtuma, kuin kiekko-ottelu ja jos Jokerit pystyy samaan, niin ei sitä voi oikein edes verrata perus TPS-Kalpa matsiin.

Änärissä ja Pietarissa tuo varmasti pitää paikkansa, mutta ei tuota kannata yleistää koko Khl:ää koskemaan. Tämä onkin mielestäni yksi Khl:n ongelmista. Osa seuroista pelaa vielä ladoissa, joista tuulee läpi, mutta samanaikaisesti liiga paisuu maantieteellisesti ja budjeteiltaan. Yksi oligarkki kun kyllästyy polttamaan rahaa, niin voivat seuraukset olla koko sarjan kannalta fataalit.

Jokereiden ottelutapahtumasta vastaavat ensi kaudella toki samat kaverit kuin Ska:lla, ja uskonkin, että tapahtumat yltävät hyvinkin korkealle tasolle järjestämisen osalta. Ainoa kysymysmerkki on nähdäkseni yleisö. Ilman kunnon yleisömääriä tunnelma ei ole hyvä. Nähtäväksi jää löytävätkö ihmiset paikalle vielä puoli vuotta kauden alkamisenkin jälkeen.

E: Waluigilta hyvää pohdintaa alla. Siitähän tässä on juuri päivän päätteeksi kyse, että hallille voidaan mennä eri syistä.
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

Varsinkin kun Liiga on tippunut kokojan huonommaksi sarjassa maailmanlaajuisesti ja tulleet jo esim sveitsit jne ohi. Liigassa kusee jatkuvasti asiat ja vielä kun yksi toteaa et pelleily riittää ja haluaa jotain isompaa, niin porukka vaan itkee.

Tähän vahva eri. Ensinnäkään Liigan ohi ei ole tainnut mikään sarja nousta, ja mitä luultavimmin kohta ollaan ruotsalaisiakin paremmassa tilanteessa, kun siellä huikea urheilullisuus (lue: avoin sarja) on tehnyt puolet jengeistä konkurssikypsiksi. Yksilöiden osalta on vain hienoa, että Sveitsistä ja Tanskasta on noussut pelaajia, jotka pärjäävät. Silti sieltä siirrytään välittömästi muualle pelaamaan, jotta kehitys jatkuisi. Liigan kohdalla ero KHL:ään on toki ruplaliigan satsausten myötä parantunut, mutta toisaalta jatkuva laajeneminen heikentää yleistasoa.

Lisäksi olisi kiva saada perusteita tuolle Liigan asioiden kusemiselle. Aivan kuten tuomaritoiminnankin suhteen, Liigan toimista ei nähdä kuin ne huonot puolet. Okei, joustokaukalot ja ammattituomarit olisi kiva. Silti keskimäärin sarja hoitaa hommansa mielekkäästi.

Varmasti KHL-kiekko on monilta osin parempaa kuin Liigassa, mutta samalla tunnesidos puuttuu. Gagarin Cup ei herätä kiimaa, kuten ei monet futispytyt seuratuissa sarjoissakaan. Vaikka Arsenalin lippua liehutan, en tiedä miksi mun pitäisi tuntea erityistä tavoitetteellisuutta tai kiimaa mahdolliseen FA Cup -pokaaliin. Barcan mestaruus on aina ihan kiva juttu, mutta Ässien tuhkimotarina viime vuonna oli silti jopa ilvesläiselle paljon hienompaa. Näin ajatustasolla voin todeta kirkkain silmin, että näkisin Ilveksen voittavan huomattavasti ennemmin Liigan kuin KHL:n (tai teoreettisella tasolla edes Stanley Cupin). Ei pelkästään se oma joukkue, vaan ketä vastaan pelataan.

Viihteellisyyden puolesta en jaksa väitellä, sillä se ei mulle niin merkitse. Pelin pitää olla määrittävä tekijä, ei erätauon tanssityttöshow'n tai välimusiikkisoittolistan. Toki ihmiset menevät matseihin eri syistä.
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

Tässä näet, että mielipiteitä on joka lähtöön ja sen vuoksi en epäile yhtään, etteikö Jokereille riittäisi katsojia esim.

Ja nyt vertaan sm-liigan voittamista sarjaan jossa meillä ei ole ollut joukkuetta. Entä jos liigaa ei olisi ja ensikaudeksi perustettaisiin suomeen liiga ja KHL. Eli lähtee yhtä pohjalta. Ei tietenkään voi olla nyt sitä tunnesidettä. Entä 10v päästä, silloin se voi olla kun ihmiset on elänyt siinä mukana. Ja ei itsellä ainakaan herätä mitään kiimaa mikään joukkue liigasta, paitsi TPS ja mestiksestä TuTo. Se vastapuoli on aina yhtä "plääh", sensijaan esim KHL:ssä on jopa joukkueita joiden pelejä haluaisin mennä katsomaan ja sitten ne muut on samalla tasolla kuin suomenkin joukkueet.
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

Nyt täytyy kyllä käskeä tätä perhettä kääntämään se syyttävä sormi ihan sinne vessan peiliin. Tuliko playoffit jotenkin yllärinä, ettei oikein tiedetty, miten ne joukkueet siellä jatkavat, vai se, mitä ihmettä tarkoittaa "kausikortti".

http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1288666859104.html?pos=ok-nln


KUKA KÄSKI MAKSAA?

Lysti kustansi isä-Salmiselle lähes 800 euroa. Sen verran maksoivat kaksikon kausikortit helsinkiläisseuran pudotuspeleihin, jotka käsittivät tänä keväänä yhden kotiottelun.

- Aivan kohtuutonta rahastusta. Olisimme samalla summalla lentäneet Keski-Eurooppaan katsomaan huippujalkapalloa. Sovimme ottelun jälkeen yhdessä pojan kanssa, ettemme osta ensi kaudelle kausikortteja, Jouni Salminen äimistelee.
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

Nyt täytyy kyllä käskeä tätä perhettä kääntämään se syyttävä sormi ihan sinne vessan peiliin. Tuliko playoffit jotenkin yllärinä, ettei oikein tiedetty, miten ne joukkueet siellä jatkavat, vai se, mitä ihmettä tarkoittaa "kausikortti".

http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1288666859104.html?pos=ok-nln


KUKA KÄSKI MAKSAA?

Näin Jokeri fanina voin sanoa että kauden esitykset ylipäätään eivät olleet millään muotoa hyvällä tasolla. Playoff korttia en olisi ostanut kauden esitysten perusteella kuin korkeintaan Raksilaan. Toki tippuihan Jokerit viimevuodelta runkosarjan voittajana yllätykseksi. Taas olisi halvemmaksi tullut ostaa liput niihin haluamiinsa otteluihin. Ensivuonna kausari menossa ostoon. Näkee Suomessa kunnon kiekkoa.
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

Eli lähtee yhtä pohjalta. Ei tietenkään voi olla nyt sitä tunnesidettä. Entä 10v päästä, silloin se voi olla kun ihmiset on elänyt siinä mukana.

Olen perin skeptinen tunnesiteen syntymiseen, sillä nykyiselläänkään KHL ei kiinnosta Suomessa kuin todella harvoja. Liiga sai aikanaan ilmaiskanavien Hockey Nightien ja muiden avulla todella tukevan pohjan, jota edes maksumuurin taakse siirtyminen ei ole onnistunut tuhoamaan. Entä KHL? Viaplay/Viasat näyttää, mutta näkyvyys on silti todella rajallinen. Kulttuuria ei synny, jollei siihen panosteta. Toki toivon Jokereiden pärjäävän siellä, vaikka itselleni kynnys jengin seuraamiseen onkin suuri. Venäläisomisteinen joukkue venäläisessä sarjassa pelaamassa Venäjän mestaruudesta, jossa kaikki Suomesta muistuttava on maskottiomistaja sekä logo. Siinä on aikamoinen haaste lähteä rakentamaan koko Suomen joukkuetta - etenkin kun Jokerit on valmiiksi aika ristiriitaisia tuntemuksia herättävä jengi pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Mutta toivotaan parasta. Kotimaiselle kiekkokulttuurille tekisi hyvää saada tuollainen "EHT-joukkue", joka toimisi väliasteena Liigan ja Änärin välillä. Toivottavasti Jokerit ei muodostu ulkomaalaisten palkkasotilaiden työpaikaksi. Omille junioreille ronskisti peliaikaa astetta kovemmassa liigassa.
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

Hah, joku itse ostaa ja maksaa vapaaehtoisesti jonkun tuotteen, jonka sisältö on etukäteen ilmoitettu, ja sitten valittaa lehdelle, miten se oli "aivan kohtuutonta rahastusta" ja miten rahat olisi voinut käyttää paremmin. Eiköhän ostoksen ehdot ole olleet varsin hyvin näkyvillä ostosta tehdessä, eli siis tuo perinteinen tapa, että pelaamattomat ottelut hyvitetään tulevan kauden kausikortista. Ihan normaalilla järjellä ajateltuna ei sitä playoff-korttia ehkä kannata sitten hankkia, jos ei ole myöskin hankkimassa tulevan kauden kausikorttia. Hyvin oli myös tiedossa se, että playoffien pituus saattaa olla kyseisellä joukkueella vain se yksi kotipeli.

"Hän ei osannut kuvitellakaan, että kausi voisi päättyä jo pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle."

Näin tyhmästä päästä kärsi sitten lompakko.

Mitä tähän KHL-keskusteluun tulee, niin itselleni on kyllä myös täysin mahdoton ajatus, että alkaisin millään tavalla kannustamaan Jokereita joukkueen KHL:ään siirtymisen myötä. Kyseessä ei ole mikään Suomen edustusjoukkue, vaan Helsingin Jokerit. Sama joukkue se on, ei toiseen liigaan siirtyminen sitä muuta. Ihan mielenkiinnosta toki voisin yhden yksittäisen KHL-pelin Helsingissä käydä katsomassa, mutta yhtään enempää en kummankaan pelaavan joukkueen puolella olisi. Pitää myös paikkansa, että se tuttu vastustaja ja kilpakumppani tuo huomattavasti lisää tunnetta peliin mukaan kuin joku täysin tuntematon porukka.

Jos tilanne olisi niin valitettava, että olisin Jokerit-fani, niin suhtautuisin todennäköisesti kuitenkin ihan positiivisesti ja mielenkiinnolla KHL-kokeiluun, sillä se oma joukkuehan on kuitenkin tärkein, pelasi sitten missä liigassa tahansa.
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

Hah, joku itse ostaa ja maksaa vapaaehtoisesti jonkun tuotteen, jonka sisältö on etukäteen ilmoitettu, ja sitten valittaa lehdelle, miten se oli "aivan kohtuutonta rahastusta" ja miten rahat olisi voinut käyttää paremmin. Eiköhän ostoksen ehdot ole olleet varsin hyvin näkyvillä ostosta tehdessä, eli siis tuo perinteinen tapa, että pelaamattomat ottelut hyvitetään tulevan kauden kausikortista. Ihan normaalilla järjellä ajateltuna ei sitä playoff-korttia ehkä kannata sitten hankkia, jos ei ole myöskin hankkimassa tulevan kauden kausikorttia. Hyvin oli myös tiedossa se, että playoffien pituus saattaa olla kyseisellä joukkueella vain se yksi kotipeli.

"Hän ei osannut kuvitellakaan, että kausi voisi päättyä jo pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle."

Näin tyhmästä päästä kärsi sitten lompakko.

Mitä tähän KHL-keskusteluun tulee, niin itselleni on kyllä myös täysin mahdoton ajatus, että alkaisin millään tavalla kannustamaan Jokereita joukkueen KHL:ään siirtymisen myötä. Kyseessä ei ole mikään Suomen edustusjoukkue, vaan Helsingin Jokerit. Sama joukkue se on, ei toiseen liigaan siirtyminen sitä muuta. Ihan mielenkiinnosta toki voisin yhden yksittäisen KHL-pelin Helsingissä käydä katsomassa, mutta yhtään enempää en kummankaan pelaavan joukkueen puolella olisi. Pitää myös paikkansa, että se tuttu vastustaja ja kilpakumppani tuo huomattavasti lisää tunnetta peliin mukaan kuin joku täysin tuntematon porukka.

Jos tilanne olisi niin valitettava, että olisin Jokerit-fani, niin suhtautuisin todennäköisesti kuitenkin ihan positiivisesti ja mielenkiinnolla KHL-kokeiluun, sillä se oma joukkuehan on kuitenkin tärkein, pelasi sitten missä liigassa tahansa.

Väitän että olisi ollut helpompi myydä koko maan joukkueena jos nimi ja logo olisi vaihdettu samalla kun liiga vaihtuu!
 
Vastaus: Jääkiekon Liiga

Väitän että olisi ollut helpompi myydä koko maan joukkueena jos nimi ja logo olisi vaihdettu samalla kun liiga vaihtuu!

Totta, mutta markkinoinnin puolesta tuo taas olisi tullut kalliiksi. Nythän fanituotteet ja (suuri?) osa faneista jäävät saman "joukkueen" alle, joten koko joukkueen imagoa ei tarvitse rakentaa nollista.
 
Ylös Bottom