Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Jääkiekon Liiga

Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

Mitäs mieltä täällä ollaan sellaisesta asiasta kun itse olen aina kannattanut Jokereita. Muistan ajan kun Teemu Selänne pelasi siellä ennen lähtöään Winnipegiin. Se miksi kysyn on se, että onko outoa näin pohjanmaalla koko ikänsä asuneena kannattaa toisen kaupungin joukkuetta ja olla oman kaupungin jengistä täysin piittaamatta. Itseäni ei ole koskaan kiinnostanut pätkän vertaa oman kaupungin joukkue eikä tule kiinnostamaankaan.

En ole mikään fanaattinen jääkiekko fani en yleeensä seuraa nykyään edes SM-Liigaa, mutta jos joku kysyy mitä joukkuetta kannatan niin vastaus on Jokerit. Ehkä tästä johtuen myös mun on vaikea ymmärtää tätä polemiikkiä mikä syntyi kun Bergenheim siirtyikin pelaamaan HIFKiin. Miksi ei muka saisi? Siksikö muka, että on toisen seuran kasvatti? Ei tuollaisella ole mitään väliä jokainen saa valita seuransa. Ei se ollut Bergenheim joka petti vaan Jokerit joka ei suostunut Bergenheimin ehtoihin silloin kaverilla on täysi oikeus valita seura ja jos kerran HIFK taas suostui vaatimuksiin niin mikäs siinä on, että pelaa sielä. Huvittavaa lukea jatkoaikaa kuinka joillakin meni tuollaisesta päivä niin pilalle, että ei edes työn teosta tule yhtään mitään. Ei pysty ymmärtämään tuollaista.

Loppuun vielä sellainen asia, että Jokerit saisi vaihtaa peliasujensa värit takaisin niihin 90-luvun peliasuihin ne oli tuhat kertaa paremman näköiset kuin nämä yksitoikkoiset nykyiset asut.
 
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

mun on vaikea ymmärtää tätä polemiikkiä mikä syntyi kun Bergenheim siirtyikin pelaamaan HIFKiin. Miksi ei muka saisi? Siksikö muka, että on toisen seuran kasvatti? Ei tuollaisella ole mitään väliä jokainen saa valita seuransa. Ei se ollut Bergenheim joka petti vaan Jokerit joka ei suostunut Bergenheimin ehtoihin silloin kaverilla on täysi oikeus valita seura ja jos kerran HIFK taas suostui vaatimuksiin niin mikäs siinä on, että pelaa sielä. Huvittavaa lukea jatkoaikaa kuinka joillakin meni tuollaisesta päivä niin pilalle, että ei edes työn teosta tule yhtään mitään. Ei pysty ymmärtämään tuollaista.

Joo eihän tuossa sinällään mitään ihmeellistä ollut. Itselle ainakin tosin tuli kovana yllätyksenä tuo Bergenheimin siirto, kun tosiaan Jokereiden kasvatteja on ja vielä lisäksi oli Hjallikselle jotain sukua. Mutta Jokerit ei suostunut ottelukohtaiseen sopimukseen, kun taas HIFKille se oli ok. Tähän lisäksi se, että Bergenheim tahtoi jäädä pääkaupungiseudulle niin ei ole vaikea laskea yhteen 1+1.

Loppuun vielä sellainen asia, että Jokerit saisi vaihtaa peliasujensa värit takaisin niihin 90-luvun peliasuihin ne oli tuhat kertaa paremman näköiset kuin nämä yksitoikkoiset nykyiset asut.

Etkai nyt tarkoita vaan niitä vihreävioletteja paitoja feat. Hagmanin kattilakypärät? Ethän?! :D Hirveimmät SM-Liigassa koskaan nähdyt paidat.
 
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

En ole mikään fanaattinen jääkiekko fani en yleeensä seuraa nykyään edes SM-Liigaa... Huvittavaa lukea jatkoaikaa kuinka joillakin meni tuollaisesta päivä niin pilalle, että ei edes työn teosta tule yhtään mitään. Ei pysty ymmärtämään tuollaista.
Ei fani eikä seuraa kiekkoa, mutta lukee jatkoajan keskustelupalstaa? :cool:
 
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

Ei fani eikä seuraa kiekkoa, mutta lukee jatkoajan keskustelupalstaa? :cool:

Niin mitä sitten? Mulle tuo palsta on sama kuin suomi24 eli kun haluan piristettä päivään niin ei tarvitse kuin mennä lukemaan muutamia viestejä niin naurut on taattu. Niin kuin tuo tapaus Bergenheim ja kuinka jollakin menee työpäivä pilalle tuollaisesta kyllä mä nauroin pitkään kun tuon luin. Tai kuinka Bergenheimissa on joku ikuinen leima nyt joka haisee pitkälle ikuisesti ei hyvää päivää. Komediaa tuo sivusto on siinä missä suomi24 mulle. Hei kertoo varmaan sen seuraamisen tason, että en edes tiedä kuka siellä liigassa on kärjessä eikä pahemmin edes kiinnosta. Mua ei enään ole SM-liiga kiinnostanut pahemmin niiden 90-luvun Jokerit-TPS matsien jälkeen.

Etkai nyt tarkoita vaan niitä vihreävioletteja paitoja feat. Hagmanin kattilakypärät? Ethän?! Hirveimmät SM-Liigassa koskaan nähdyt paidat.

kyllä nuo olivat hienoimmat pelipaidat koko SM-Liigassa ja olisi vielä tänä päivänäkin, mutta nämä nykyiset on kyllä ihan surkeimmat mitä löytyy joukkueista. Yksi syy varmaan on sekin, että en pidä sinisestä väristä ja vihreä taas on yksi lemppareista. Se vihreä oli pitkään yksi tunnus väreistä, mutta se lempattiin kokonaan ja tilalle revittiin sininen jostain hevon kuusesta.
 
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

Tänään pitäisi olla historiallinen päivä Sm-liigan kohdalla. Alla IS:n tiedot siitä mitä tulee tapahtumaan.
Hartwall-areena venäläisomistukseen - Jokerit siirtyy KHL:ään - IS Urheilu

Eli Hjallis/Jokerit pitävät tiedotustilaisuuden klo16:30, menossa mukana myös Kalervo"KALE"Kummola.

Jokeri-faneille varmaan kaksipiippuinen juttu, jos Jokerit tosiaan siirtyy KHL:ään vuoden päästä. Pääsee näkemään huippupelaajia ja laadukkaampaa kiekkoa, mutta toisaalta HIFK-väännöt loppuvat ja vieraspelimatkat ovat astetta haastavampia järjestää. Pelicans-fanina jään kaipaamaan kuumia Jokeri-matseja.

Vähän mietityttää myös, tuovatko uudet omistajat äärimmäisen "tulos tai ulos" -toimintatavan Jokeri-organisaatioon.


Edit:

Tiedotustilaisuuden saldo:
- Hartwall Areena myyty venäläisille, joilla paljon bisneksiä ja henkilökohtaista sidoksia Suomessa(yksi puhui jopa suomea)
- udet omistajat haluavat kehittää Areenaa
- Jokerit pelaa KHL:ssä kaudesta 2014-15 lähtien
- Hjallis toimitusjohtajana ja omistaa Jokerit, venäläisillä optio Jokereiden ostoon
- budjetti kasvaa ja lisää uusia sponsoreita, luultavasti jo ensi kaudeksi smliigaan
- Kummolaa ei näytetty, harmi

Pohdinnat:
- Areena saa uuden nimen uusien isojen sponsoreiden myötä
- jo ensi kaudella Jokereilla on todella kova joukkue smliigan mittapuulla
- mielenkiinnolla odotan nouseeko Mestiksen voittaja suoraan Smliigaa kauden päätteeksi
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

Olihan tuo mielenkiintoinen uutinen, ei siitä pääse mihinkään. Samalla kuitenkin herättää monenlaisia epävarmoja tuntemuksia. Ensinnäkin mielestäni tämän ilmoituksen ajankohta on täysin hanurista. Olisivat tehneet sen ensi kauden aikana, niin ei jäisi niin karvas maku suuhun jengin toiminnasta ja sitoutumisesta SM-liigaan. Nyt kaikilla on tiedossa, että 2013-14 on Jokereille vain välikausi, joka ei kiinnosta. Mielummin olisivat lähteneet jo nyt KHL:ään, niin ei tarvitsisi neppailla meidän amatöörien kanssa.

Verotus sekä budjetti aiheuttaa myös melkoisia kysymysmerkkejä. Vaikka triplaisivat kulunsa, jäävät silti pahasti jälkeen KHL:n kärkiseuroista. Toivottavasti Keklun seuraaja pystyy kompensoimaan tätä osaamisellaan. Verotus on kuitenkin sellainen juttu, että aika harva pelaaja valinnee Jokerit jonkun muun oligarkkijoukkueen sijasta. Täällä kun pitää maksaa veroja vähän eri määrä kuin rajan toisella puolella.

KHL:stä voisi sinällään jaaritella vaikka huomiseen asti. Toistaiseksi se on tuntunut vain tylsältä muoviliigalta, joka ei yksinkertaisesti kiinnosta. Ei se vieläkään juuri nappaa, vaikka Suomi on siellä edustettuna. Ei perinteitä, oligarkkien harrustustoiminta ja epäterve talous aiheuttavat ongelmia. Samalla myös se, että jos joku Blues tuntuu SM-liigassa etäiseltä ja identiteetittömältä jengiltä, niin vaaditaan melkoisia PR-taikoja, jotta esimerkiksi Jortikan Amur kiinnostaisi tippaakaan.

Toivotan Jokereille onnea seuraavalle taipaleelleen, mutta eipä tämä silti kummoisia ilontunteita herätä. En voi sanoa Jokereiden herättäneen merkittäviä tuntemuksia kotoliigassakaan, joten en tiedä miksi kiinnostuisin siitä KHL:ssä. Ehkä joskus pitää mennä katsomaan matsia Jaffalaan. Ei Helsingin Jokereista tehdä yhdessä palaverissa Suomen Jokereita.
 
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

Ensinnäkin mielestäni tämän ilmoituksen ajankohta on täysin hanurista. Olisivat tehneet sen ensi kauden aikana, niin ei jäisi niin karvas maku suuhun jengin toiminnasta ja sitoutumisesta SM-liigaan. Nyt kaikilla on tiedossa, että 2013-14 on Jokereille vain välikausi, joka ei kiinnosta. Mielummin olisivat lähteneet jo nyt KHL:ään, niin ei tarvitsisi neppailla meidän amatöörien kanssa.
Mielestäni on oikein seuran kannattajia kohtaan, että ilmoitus siirrosta KHL:ään tulee ajoissa, ja että heillekin suodaan vuosi aikaa ikään kuin hyvästellä sm-liiga. Uskon myös, että Jokeri-matsit myyvät monilla paikkakunnilla, erityisesti Turussa ja Helsingin paikallisissa, tavallistakin enemmän (IFK-matsit nyt myytäisiin loppuun joka tapauksessa), varmasti myös monilla muiden seurojen kannattajilla on jonkinlaisia tunteita Jokereita kohtaan ja se tahdotaan nähdä viimeisen kerran kotoisessa liigassamme.

Verotus sekä budjetti aiheuttaa myös melkoisia kysymysmerkkejä. Vaikka triplaisivat kulunsa, jäävät silti pahasti jälkeen KHL:n kärkiseuroista. Toivottavasti Keklun seuraaja pystyy kompensoimaan tätä osaamisellaan. Verotus on kuitenkin sellainen juttu, että aika harva pelaaja valinnee Jokerit jonkun muun oligarkkijoukkueen sijasta. Täällä kun pitää maksaa veroja vähän eri määrä kuin rajan toisella puolella.
Eikös Hjallis nimittänyt juuri itsensä Keklun seuraajaksi, nyt kun hjalli (heh) on myyty niin aikaa pitäisi miehen omien sanojen mukaan riittää seuran asioiden hoitoon. Itse uskon, että Jokerit pystyy kasaamaan kilpailukykyisen joukkueen pienemmälläkin budjetilla. Ei stadissa Iljan tai Radulovin kaltaisia staroja nähdä, mutta uskon Jokereiden houkuttelevan monia suomalaisia KHL-tason pelaajia. Palkat ovat huomattavasti kovemmat kuin sm-liigassa, mutta pääsee siitä huolimatta suomalaiseen seuraan. Kynnys muuttaa Siperiaan voi olla erityisesti perheellisille melko korkea, kun taas Helsinkiin muutto ja viikottaiset reissut Venäjälle pääasiassa suomalaisista koostuvan joukkueen kera ei kuulosta ollenkaan niin pahalta, moni on varmasti valmis antamaan siivun palkastaan jo pelkästään tuosta syystä. Periaatteessa Jokereilla pitäisi olla vähintään mahdollisuus koota sm-liigan tähdistöjoukkueen tasoinen nippu, rahat riittävät varmasti kovemmankin sakin kasaamiseen.

-- Blues tuntuu SM-liigassa etäiseltä ja identiteetittömältä jengiltä--
Ilves on etäinen ja identiteetön. Homo. :)
(Vakavasti ottaen ymmärrän miksi joku kokee Bluesin hieman identiteettömänä ja muovisena. Eihän sen nimi ole edes suomen kieltä. Perinteiden muodostuminen vie aikaa, eikä pitkäjänteisyyskään olisi pahitteeksi. Jos logo ja nimi pysyisivät samana edes sen 10 vuotta, niin oltaisiin jo oikealla tiellä. Näin tuskin kuitenkaan pääsee käymään. Olen oppinut aikojen saatossa melkoiseksi pessimistiksi.)


Itse odotan mielenkiinnolla mitä tuleman pitää, ja kumarran syvään Jussi Salonojan suuntaan. Sama porukka oli pari vuotta sitten ostamassa Bluesia (kuulemaan mukaan myös Ilvestä noin vuosi sitten), kiitos kun et Jussi heille myynyt. Eivät kyllä olisi matsit Venäjän mestaruudesta kummemmin jaksaneet kiinnostaa, vaikka seuraa tässä kannatetaankin. Mahdollinen mestis-mestarin nousu liigaan ensi kaudeksi tehnee tulevasta mestis-kaudesta erittäin kilpailullisen ja panostuksia joukkueisiin nähdään myös varmasti. Jokereiden yleisömäärät ovat toinen asia, mitä seuraan suurella mielenkiinnolla. Voi olla, että alkuinnostuksen jälkeen nykyinen Hartwall- ja tuleva Tiesmikävenäläinensuuryhtiö-Areena kumisee KHL-peleissä tyhjyyttään. Jokereiden kannattajien vierasreissut vaikeutuvat ja kallistuvat myös kummasti nykyisestään. Stogereissu Pietariin on ainakin raideyhteyksien kannalta kuitenkin mahdollinen.
 
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

Mielestäni on oikein seuran kannattajia kohtaan, että ilmoitus siirrosta KHL:ään tulee ajoissa, ja että heillekin suodaan vuosi aikaa ikään kuin hyvästellä sm-liiga. Uskon myös, että Jokeri-matsit myyvät monilla paikkakunnilla, erityisesti Turussa ja Helsingin paikallisissa, tavallistakin enemmän (IFK-matsit nyt myytäisiin loppuun joka tapauksessa), varmasti myös monilla muiden seurojen kannattajilla on jonkinlaisia tunteita Jokereita kohtaan ja se tahdotaan nähdä viimeisen kerran kotoisessa liigassamme.

Faneja kohtaan kyllä, mutta koko SM-liigaa kohtaan ei. Jokerit epäkiinnostavaksi rahaseuraksi kokevana tämä tuntuu vähän lyödyn lyömiseltä. Tällaiset vihoviimeiset jäähyväiset sopivat yksittäisille pelaajille, mutta "parempaan" liigaan siirtyvältä joukkueelta se tuntuu lähinnä pyllistykseltä.

Kynnys muuttaa Siperiaan voi olla erityisesti perheellisille melko korkea, kun taas Helsinkiin muutto ja viikottaiset reissut Venäjälle pääasiassa suomalaisista koostuvan joukkueen kera ei kuulosta ollenkaan niin pahalta, moni on varmasti valmis antamaan siivun palkastaan jo pelkästään tuosta syystä. Periaatteessa Jokereilla pitäisi olla vähintään mahdollisuus koota sm-liigan tähdistöjoukkueen tasoinen nippu, rahat riittävät varmasti kovemmankin sakin kasaamiseen.

Siivu kyllä, mutta veroprosentin ero taitaa olla noin 40% (Venäjällä muistaakseni 13% tasavero ja Suomessa paljon tienaavalla hokihemmolla päälle 50%). Siinä onkin maiskuttelemista, etenkin kun rajan tuolla puolen rahaseurat maksavat alunalkaenkin enemmän. Mutta toivon itsekin KHL-Narreista eräänlaista ponnahduslautaa suomalaisille lupauksille. Varmasti olisi esimerkiksi Barkov Jr.:n kaltaisille pelaajille optimaalinen välivaihe SM-liigan ja NHL:n välillä. Etenkin siis mikäli intit ja muut on suorittamatta.


Ilves on etäinen ja identiteetön. Homo. :)

Moderointityökalut... Henkilökohtainen hyökkäys+epäsovelias käytös+pään aukominen+väärä mielipide... Ikibannit... Hyväksy. :)

(Vakavasti ottaen ymmärrän miksi joku kokee Bluesin hieman identiteettömänä ja muovisena. Eihän sen nimi ole edes suomen kieltä. Perinteiden muodostuminen vie aikaa, eikä pitkäjänteisyyskään olisi pahitteeksi. Jos logo ja nimi pysyisivät samana edes sen 10 vuotta, niin oltaisiin jo oikealla tiellä. Näin tuskin kuitenkaan pääsee käymään. Olen oppinut aikojen saatossa melkoiseksi pessimistiksi.)

Onhan Bluesilla vähän se ongelma, että se on siinä kahden suuren vieressä. Kohta vain yhden, joten eiköhän siitä saada vielä ihan kiinnostava joukkue, vaikka Kiekko-Espoo se on minulle yhä edelleen. :) Sen lisäksi etenkin Ilvestä vastaan on ollut hyviä vääntöjä parilla viimekaudella. Mietin vaihtoehdoksi myös SaiPaa, mutta se on liian helppo maalitaulu. Kokonaisuutena SM-liiga on kiinnostava tuote, jossa mikään jengi ei ole ainakaan omasta mielestäni liian hengetön. Tappara nyt on vain paska, mutta se on toinen asia.

Mahdollinen mestis-mestarin nousu liigaan ensi kaudeksi tehnee tulevasta mestis-kaudesta erittäin kilpailullisen ja panostuksia joukkueisiin nähdään myös varmasti. Jokereiden yleisömäärät ovat toinen asia, mitä seuraan suurella mielenkiinnolla. Voi olla, että alkuinnostuksen jälkeen nykyinen Hartwall- ja tuleva Tiesmikävenäläinensuuryhtiö-Areena kumisee KHL-peleissä tyhjyyttään. Jokereiden kannattajien vierasreissut vaikeutuvat ja kallistuvat myös kummasti nykyisestään. Stogereissu Pietariin on ainakin raideyhteyksien kannalta kuitenkin mahdollinen.

Tässä onkin monta kiinnostavaa aspektia. Ensinnäkin SM-liigalle on syytä tehdä muutoksia karsintasysteemiin, jotta vaihtelua saataisiin enemmän. Jos se samalla tarkoittaa Ilveksen vauhdinottoa, niin sittenpähän tarkoittaa. Kenties liigan supistaminen 12 jengiin, josta joka kauden päätteeksi vedettäisiin 2+2 -mallinen karsintasarja. Tai voihan lukumäärä olla 14, mutta samalla pohjalla. Ei mitään paras seitsemästä -maratoneja, vaan putoaminen ja nouseminen mahdolliseksi. Jopa ilvesläisenä voin sanoa, että Sportin nousu liigaan olisi tehnyt varmasti hyvää koko kotimaiselle kiekkoilulle. Siellä se buumi on tällä hetkellä, josta ponnistaa. Huonosti pärjäävät jengit (Ilves, TPS, Pelicans jne.) ronskisti vain hakemaan ryhtiliikettä. Siitähän kilpaurheilussa on kyse: parhaat pärjäävät ja heikot karsivat.

Kovasti toki houkuttaisi päästä katsomaan KHL-Jokereiden ihkaensimmäistä kotiottelua, mutta tiedä siitäkään. Saa nähdä mitä piljetit kustantavat vastaisuudessa; Kun vastustajat ovat tuntemattomia, ei intohimoja ole. Eipä Jokeritkaan niitä herätä, mutta onhan tämä kuitenkin 2000-luvun merkittävin askel kotimaiselle kiekkoilulle.
 
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

"jokerit on rahaseura" on kyllä niin vanha juttu, siitä kuulee aina. Kumma kyllä kukaan ei tunnu puhuvan junioritoiminnasta, mikä näyttäis olevan maan kärkitasoa.
Hyvä juttu, että pääsevät pois tuosta jääkiekontappo-liigasta. SM-liiga on vuosi vuodelta naurettavine kurinpitoryhmineen menettäny mielenkiintoaan.
 
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

Faneja kohtaan kyllä, mutta koko SM-liigaa kohtaan ei. Jokerit epäkiinnostavaksi rahaseuraksi kokevana tämä tuntuu vähän lyödyn lyömiseltä. Tällaiset vihoviimeiset jäähyväiset sopivat yksittäisille pelaajille, mutta "parempaan" liigaan siirtyvältä joukkueelta se tuntuu lähinnä pyllistykseltä.

Niin, Jokerit epäkiinnostavana rahaseurana kokevalle asia on varmaan juurikin näin. Koko elämänsä pk-seudulla asuneelle Jokerit herättää ainakin tunteita. Itse meinaan käydä Jokerit-Blues -peleissä fiilistelemässä sm-liigan parasta fanikatsomoa sm-liigan komeimmassa hallissa ennen kuin sen voi kokea enää venäläisvastustajia vastaan. Tarkoitus olisi myös käydä kokemassa elämäni ensimmäinen ja todennäköisesti myös viimeinen (ainakin vähään aikaan) stadin derby, nyt kun matseissa on vielä kiimaa. Jos joskus tulevaisuudessa vielä talviklassikoita järjestelläänkin, jäävät ne varmasti tunnetasoltaan melko vaisuiksi höntsäilyiksi, joissa surffailllaan lähinnä loukkaantumisisa vältellen (vrt. Jokereiden NHL-seuroja vastaan pelaamat matsit). Joukkueiden tasoero saattaa myös tehdä peleistä entistä hengettömämpiä.

Siivu kyllä, mutta veroprosentin ero taitaa olla noin 40% (Venäjällä muistaakseni 13% tasavero ja Suomessa paljon tienaavalla hokihemmolla päälle 50%). Siinä onkin maiskuttelemista, etenkin kun rajan tuolla puolen rahaseurat maksavat alunalkaenkin enemmän. Mutta toivon itsekin KHL-Narreista eräänlaista ponnahduslautaa suomalaisille lupauksille. Varmasti olisi esimerkiksi Barkov Jr.:n kaltaisille pelaajille optimaalinen välivaihe SM-liigan ja NHL:n välillä. Etenkin siis mikäli intit ja muut on suorittamatta.
Vaikka Jokereiden maksamasta palkasta jäisi käteen vain puolet siitä, mitä Jugra Hanty-Mansijsk tai Neftehimik Nižnekamsk maksaa, valinnee moni suomalainen Jokerit. Erityisesti paluumuuttajien kohdalla Jokerit voi olla houkuttava vaihtoehto; kun rahaa on tahkottu KHL/NHL:ssa ja halutaan takaisin kotiin, tarjolla on maailman 2. kovimmassa liigassa pelaava joukkue, joka maksaa myös paremmin palkkaa kuin sm-liiga -jengit. Monen paluumuuttajan on jo nyt nähty valitsevan Suomeen palaamisen, vaikka monia isomman rahan tarjouksia on ulkomailta tullutkin.

Yksi mielenkiintoinen sm-liigan kannalta huolestuttava skenaario olisi, jos KHL-joukkueiden jo nykyisin paljon harrastamaa ryöstökalastusta hillitsevä ulkomaalaiskiintiö ei enää koskisikaan suomalaisia. Jokereiden kohdalla rajoitus poistetaan varmasti, mutta jos muutos koskee kaikkia KHL:n seuroja, voi Venäjälle suuntautuva pelaajavirta voimistua moninkertaiseksi nykyisestään. Venäjälle saatetaan viedä heikompienkin ketjujen pelaajia, kun eivät enää täytä kiintiötä. Pahimmillaan sm-liigasta tulee vielä nykyistäkin vahvemmin KHL:n kasvattajaliiga.

Moderointityökalut... Henkilökohtainen hyökkäys+epäsovelias käytös+pään aukominen+väärä mielipide... Ikibannit... Hyväksy. :)

Alastonkuvat... Toinen mies+kääpiö+kermaleivokset... =kiristys? Ikuinen koskemattomuus foorumilla... Sovittu. :)

Onhan Bluesilla vähän se ongelma, että se on siinä kahden suuren vieressä. Kohta vain yhden, joten eiköhän siitä saada vielä ihan kiinnostava joukkue, vaikka Kiekko-Espoo se on minulle yhä edelleen. :) Sen lisäksi etenkin Ilvestä vastaan on ollut hyviä vääntöjä parilla viimekaudella. Mietin vaihtoehdoksi myös SaiPaa, mutta se on liian helppo maalitaulu. Kokonaisuutena SM-liiga on kiinnostava tuote, jossa mikään jengi ei ole ainakaan omasta mielestäni liian hengetön. Tappara nyt on vain paska, mutta se on toinen asia.
Nyt kun tunnelma hallilla alkaa olemaan jo sm-liigan keskivertoa parempi ja joukkueelle alkaa löytyä identiteetti, niin kyllä se pikkuhiljaa alkaa muidenkin kuin espoolaisten silmissä tuntumaan ihan varteenotettavalta seuralta. Juniorityö on täällä kuintekin maan parasta ja kaupunkikin on maan elinvoimaisin. Se vie vaan aikaa.

Tässä onkin monta kiinnostavaa aspektia. Ensinnäkin SM-liigalle on syytä tehdä muutoksia karsintasysteemiin, jotta vaihtelua saataisiin enemmän. Jos se samalla tarkoittaa Ilveksen vauhdinottoa, niin sittenpähän tarkoittaa. Kenties liigan supistaminen 12 jengiin, josta joka kauden päätteeksi vedettäisiin 2+2 -mallinen karsintasarja. Tai voihan lukumäärä olla 14, mutta samalla pohjalla. Ei mitään paras seitsemästä -maratoneja, vaan putoaminen ja nouseminen mahdolliseksi. Jopa ilvesläisenä voin sanoa, että Sportin nousu liigaan olisi tehnyt varmasti hyvää koko kotimaiselle kiekkoilulle. Siellä se buumi on tällä hetkellä, josta ponnistaa. Huonosti pärjäävät jengit (Ilves, TPS, Pelicans jne.) ronskisti vain hakemaan ryhtiliikettä. Siitähän kilpaurheilussa on kyse: parhaat pärjäävät ja heikot karsivat.
Monesti kuulee kehuttavan Ruotsin järjestelmää, jossa Allsvenskanin taso on erittäin lähellä Elitserienin vastaavaa kiitos suuren vaihtuvuuden ja ihan oikeasti realististen nousumahdollisuuksien. Suomessa samanlaiseen tilanteeseen olisi kuitenkin mahdotonta päästä jo pelkästään mestis-seurojen talousalueiden pienen koon vuoksi. Myös erot olosuhteissa mestis- ja liigaseurojen välillä ovat hyvin suuret, toisin kuin Ruotsissa. Itse kannatan kuitenkin avointa liigaa, ja jos liigan ja mestiksen välistä eroa ei tahdota kasvattaa, tulisi noususta tehdä oikeasti mahdollinen. Niin valitettavaa kuin se kuitenkin on, niin moni mestis-seura menisi liigassa konkkaan tai jäisi budjeteissa puoleen nykyisiin liigaseuroihin nähden.
 
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

"jokerit on rahaseura" on kyllä niin vanha juttu, siitä kuulee aina. Kumma kyllä kukaan ei tunnu puhuvan junioritoiminnasta, mikä näyttäis olevan maan kärkitasoa.
Hyvä juttu, että pääsevät pois tuosta jääkiekontappo-liigasta. SM-liiga on vuosi vuodelta naurettavine kurinpitoryhmineen menettäny mielenkiintoaan.

Mulle tuli tästä vaan ensimmäisenä sellainen kauhukuva mieleen, että miten mahtaa junioritoiminnan käydä tulevaisuudessa? Jos pelaajia ostetaan isolla rahalla tiimiin, niin junnujen voi olla huomattavasti vaikeampaa päästä antamaan näyttöjä. Viime kausillahan Jokerit ovat ajaneet todella ansiokkaasti nuorta materiaalia liigan ympyröihin. Yksi vaihtoehto tietenkin on myös se, että jos junnut eivät saa mahdollisuutta antaa näyttöjä suuressa ja mahtavassa KHL-seurassa, niin annettaisiin kavereiden mennä miehistymään esim. Hifkiin tai Bluesiin. No joo, mutta tämä on taas tätä puhdasta spekulointia.
 
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

Mulle tuli tästä vaan ensimmäisenä sellainen kauhukuva mieleen, että miten mahtaa junioritoiminnan käydä tulevaisuudessa? Jos pelaajia ostetaan isolla rahalla tiimiin, niin junnujen voi olla huomattavasti vaikeampaa päästä antamaan näyttöjä. Viime kausillahan Jokerit ovat ajaneet todella ansiokkaasti nuorta materiaalia liigan ympyröihin. Yksi vaihtoehto tietenkin on myös se, että jos junnut eivät saa mahdollisuutta antaa näyttöjä suuressa ja mahtavassa KHL-seurassa, niin annettaisiin kavereiden mennä miehistymään esim. Hifkiin tai Bluesiin. No joo, mutta tämä on taas tätä puhdasta spekulointia.

Tästä kyllä oon ihan samaa mieltä, että eniten tästä kärsii juniorit. No, mutta mielenkiintoista seurata.
 
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

Mulle tuli tästä vaan ensimmäisenä sellainen kauhukuva mieleen, että miten mahtaa junioritoiminnan käydä tulevaisuudessa? Jos pelaajia ostetaan isolla rahalla tiimiin, niin junnujen voi olla huomattavasti vaikeampaa päästä antamaan näyttöjä. Viime kausillahan Jokerit ovat ajaneet todella ansiokkaasti nuorta materiaalia liigan ympyröihin. Yksi vaihtoehto tietenkin on myös se, että jos junnut eivät saa mahdollisuutta antaa näyttöjä suuressa ja mahtavassa KHL-seurassa, niin annettaisiin kavereiden mennä miehistymään esim. Hifkiin tai Bluesiin. No joo, mutta tämä on taas tätä puhdasta spekulointia.
Tai sitten Jokerit jatkaa ja syventää yhteistyötä K-Vantaan kanssa. Oligarkeilta pientä karkkirahaa K-Vantaan suuntaan, nimi vaihtoon ja jossain vaiheessa isompaa hallia. Siitä ei ole sitten enää pitkä matka Sm-liigaan. Farmi-/junnujen kasvatusseurasta uudeksi Sm-liiga -joukkueeksi. Spekulointi on kivaa, varsinkin K-Vantaalla spekulointi.

Mutta todennäköisin skenaario junnujen kohdalla, ainakin näin KHL taipaleen alussa, on se, että osa heistä liukenee ympäri muita Sm-liiga -paikkakuntia, kun harppaus A-junnuista/K-Vantaasta KHL:ään Jokereihin on liian iso. Toki uralla halutaan mennä eteenpäin eikä jämähtää Mestikseen, tällöin Sm-liiga on oikea askel otettavaksi.

Sitten on vielä yksi tekijä nimittäin GM Hjallis. Onko hän oppinut Kekulta miten jääkiekko-organisaatiota hoidetaan? Miten Hjallis käsittelee organisaation toimintaa, kun rahaa sataa ovista ja ikkunoista? Toivotaan ettei Jokereista tule mitään vanhojen NHL-jyrien hautausmaata, vaan tuo Kekun ajama junnutyö kantaa hedelmää myös KHL-Jokereissa.
 
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

En tiedä pitäisikö ketjun otsikkoon tehdä jotain muutoksia, kun SM-liigalla on uusi alter ego, LIIGA. Mulle kelpaa tämä nykyinen.
Tässä uusi mustavalkoinen logo:
Näytä liitetiedosto 11287

Nyt vaan odotellaan mikä firma ostaa sponssin tuohon Liigan eteen. Olisiko Roviolla intoa lähteä kiekkoiluun mukaan?

Edit: Tässä kun katsellut tuota logoa vähän pidempään, niin Liiga-sana alkaa näyttämään enemmän sanalta Lüga.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

Odotin koko kesän, että syksyllä otan netin päällä toimivan paketin sm-liigasta, mutta juu en tod.

19,95e 12kk sopparilla (eli ei voi edes kesäksi katkaista), tai 29,95e, tai 14,95e vuorokausi!

Just..

Minua ei kiinnosta nba, motogp jne. En halua niistä maksaa, enkä varsinkaan elokuvista jne kun on jo mtv3 total ja netflix jne.
Sm-liigassakaan ei kiinnosta kuin TPS:n pelit, joten nettipalvelu on ainut mahdollinen, mutta ei todellakaan ole maksaa tepsin peleistä kahtakymppiä kuussa. Ennemmin melkein ostaa kausikorttin hallille.

Jää sitten sm-liiga näkemättä. Ekaa kertaa elämässä kun olin valmistautun seuraamaan koko kauden oikeasti. Aikaisemmin rajoittunut 2-3matsiin kaudessa paikanpäällä, mutta finaalien nettilähetykset toimivat niin hyvin että olisin halunnut ostaa, mutta ei sitten.

10e/kk olis vielä ollut kipurajalla ni ois voinu harkita.
 
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

Tässä pitäis vielä heittää kolikolla kumpaa haluaa katsoa änäriä vai smliigaa. Opiskelijan budjetilla ei lähemmäs 40€/kk makseta lätkästä. Tällä hetkellä ViaPlay ja änäri hintaan 16,95€ kuulostaa paremmalta vaihtoehdolta, kun mukaan tulee myös joitain KHL-matseja suomiselostuksella. Viime kaudella ViaPlayn palvelu toimi todella hyvin. Välillä tuli seurattua änäriä jopa kolmesta eri päätteestä.

Harmi että ainakaan vielä ei ole tiedossa mitään kausipaketteja tietyn SM-liigajoukkueen peleille. Esim. 150€/SM-liigajoukkueen kaikki matsit kuulostaisi hyvältä ja affordable pakeltilta.
 
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

Harmi että ainakaan vielä ei ole tiedossa mitään kausipaketteja tietyn SM-liigajoukkueen peleille. Esim. 150€/SM-liigajoukkueen kaikki matsit kuulostaisi hyvältä ja affordable pakeltilta.

Juuri jotain tämänkaltaista itse odotin ja ostaisin mukisematta nimenomaan könttäsummalla yhden joukkueen matsit.
 
Vastaus: Jääkiekon SM-Liiga

Taas olisi mahdollisuus pilata tuleva liigakausi, kun Jokerit ja HIFK iskevät yhteen tänään ja huomenna. HIFK aloitti alkuviikosta "kylmänsodan" hankkimalla täsmäase Trevor Gillies:n, joka on enemmän tunnettu goonin otteistaan kuin pehmeistä kätösistä. Kaikki muistaa, että Jokereilla on oma rotta Ben-Amor. Tähän soppaan lyödään vielä arvaamaton ruutitynnyri eli Raimo"Raivo"Summanen, niin on vain ajan kysymys milloin keittää yli ja ollaan taas fiaskon keskellä ennen liigakauden alkua.
 
Ylös Bottom