Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Käytetty on uusi??

reetrikki

New Member
Tilasin sunnuntai iltana nettipelikaupasta www.playerone.fi kaksi peliä:
RalliSport Challenge classics ja oddworld Munch´s Oddyssee classics.
Haettua pelit ja tuotuani ne kotiini yllätyin, Oddworld:n kohdalla
pakkauksen kunto on kuin käytetyllä pelillä ja siitä huomaa käytön merkit,
sinetti puuttuu kokonaan,
vasemmassa yläkulmassa on jäljet tarrasta jossa on voinut lukea jopa "käytetty",
kotelo oli pakattu ei sellaiseen muoviin johon olin pelejä ostaessani tottunut vaan "kelmuun",
levyn kunto on kyllä hyvä,
ei tämä ollut sitä classics sarjaa vaikka sillä ei kyllä ole merkitystä...
Mitä tämä meinaa ostin uuden pelin!
Miten nyt toimitaan, pelikauppa kertoi ette ne olivat tulleet sellaisenaan,
eikä niitä ole siellä avattu ja uudelleen pakattu..
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Mikäli maksoit uudesta pelistä ja sait käytetyn(sinetti rikki), ei sinun tarvitse tyytyä minkäänlaisiin selityksiin.

Käytetty peli takaisin kauppaan kuitin kera ja uusi tilalle.

PS. Muista aina ostaessasi uutta peliä varmistaa että sinetti on ehjä, näin varmistat että ostat taatusti uutta peliä.
 
Mielenkiintoista on että peliä ei ole liikkeessä avattu ja uudelleen suljettu, vaan se on tehty jossain muualla. Onko kellekkään muulle sattunut näin? Hankin pelin nettikaupasta enkä jaksaisi takaisin lähetellä..
 
tilasin itsekin playeronesta tuon classics sarjan tarjouksen aikana rallisport challengen ja project gotham racingin. rallisport ei ollut classics sarjan kansissa mutta sinetti ja muovit olivat päällä. PGR ei ollut edes muoveissa sinetistä puhumattakaan. peli oli kuitenkin uudenveroisessa kunnossa, vaikkei classics kansia ollut tässäkään. kannessakaan ei ollut hyllyssä olemisesta ja siirtelystä aiheutuneita pieniä naarmuja suurempia virheitä, mutta silti vähän kummastuttaa. eikös pelit jo tehtaalta lähtiessään saa sinetin kanteen ja muovit päälle?

en aio enempää puuttua asiaan, koska peli toimii ja on virheettömässä kunnossa. kuitenkin hieman outoa toimintaa kaupata classics sarjan pelejä vaikka kannet ovatkin eri painoksesta ja sinettikin puuttui..

toisaalta esim. marketeissa ja pelikaupoissa pelit ovat hyvin usein ilman muoveja hyllyssä. noh, kunhan toimivat, en minä kyllä jaksa alkaa pelejä takaisin lähettelemään vaikka oikeus siihen olisikin.
 
Monessa kaupassa levyt otetaan pois uusistakin peleistä ja niitä säilytetään erikseen. Tosin nettikaupoista en tiedä.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan reetrikki
milläs todistat ettei peliä ole avattu, kun se oli valmiiksi auki.
Näissä tapauksissa kannattaa soittaa välittömästi pelikauppaan josta on pelin ostanut. Samana päivänä tapahtunut havainto menee pelikaupoissa huomattavasti paremmin läpi, kuin että peli makaa viikon kotona ja tämän jälkeen yritetään vaihto suorittaa.

Todistaminen ei ole tarpeen, fiksu käyttäytyminen ja ripeys riittää.
 
annan asian olla koska manuaali ja dvd kuitenkin uudet.
vaihtokin onnistuisi, mutta en jaksa ruveta sähläämään.
 
Player One on tuttu kauppa (ja tutun).

Siellä tosiaankin kaikki uudetkin pelit revitään koteloista irti, ja laitetaan kotelo hyllylle. Näin vaikka ostaisi uuden pelin, saa sen ilman sinettejä ja muoveja. Paitsi jos peliä on jossain laatikossa tiskin takana, niin siellä saattaa olla muoveissa, mutta pääsääntöisesti ilman.

Tuo herättääkin kysymyksen että onko käytettyjä (hyväkuntoisia) pelejä myyty uusina.

Todennäköisesti pelisi on ollut hyllyssä hintalappu siellä nurkassa.

Mutta kyllä se peli pitäisi siinä originaalissa muovissa olla sinetteineen.
 
En kyllä käsitä, minkä takia kaikki pelit tarvii 'raiskata' ?

Kai sillä jotain pöllimistä pyritään ennaltaehkäisemään, mutta mielestäni riittäisi, että hyllyssä on yksi kotelo ja asiakkaalle annettaisiin korkkaamaton tiskin alta kun tulee kauppoja.

Jos paketti on avattu, niin sen pitäisi silloin näkyä myös hinnassa, koska sitä ei voi imo pitää enään uutena.

No tuo playerone on muutenkin vähän outo paikka, niin en toisaalta yhtään ihmettele! Jos siellä alkaisi kitisemään tuosta käytännöstä, niin se todennäköisesti vaikuttaisi hintaan...korottavasti! :D
 
Aika yllättävää.. Itse ostan yleensä kaikki pelini PlayerOnesta (en tosin netistä..) ja uusissa peleissä on kyllä aina ollut sinetit ja muovit kunnossa.
 
Rovaniemen viihdekeskuksessa ainaki hyllyssä on normaalit pelit sinetissä, mutta ei muovisssa ja kun ostat pelin niin myyjä hakee "takahuoneesta" uuden pelin joka on muoveissa ja sinetissä. Eikö näin pitäisi toimia kaikkialla? Ehkä myyjät on pelannu peliä kun se oli kerta avattu :p
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Tai sitte silleen koetetaan estää varkaudet...
Pienempi on tappio, jos joku varastaa pelkän kotelon eikä saakaan peliä mukaan.
 
No en tappion suuruudesta tiedä, aika vaikeaa kuitenkin saada pelkkä levy ilman koteloa ja manuaaleja myytyä normaalihinnalla.

Mutta kyllähän se, että kotelot ovat tyhjiä ja asiasta on erikseen isolla maininta hyllyn päällä, vähentää merkittävästi varkaan kiinnostusta viedä tavara hyllystä.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan jipe
Tuo herättääkin kysymyksen että onko käytettyjä (hyväkuntoisia) pelejä myyty uusina.

Eihän tämäkään mahdoton ajatus ole, mutta en kyllä henk. koht usko että millään pelikaupalla täsä maassa on varaa tehdä moista.

Toisaalta (jos nyt kerran spekuloimaan lähdetään) tuohan olisi todella helppo tapa kotiuttaa voittoja. Miettikääpäs jos viet priimakuntoisen pelin vaihdossa ja saat siitä 20 välistä ja se myydään jollekkin tietämättömälle (lue isille tai penskalle) joka ei tiedä miten pelit on pakattu, uutena pelinä 65-70:n hintaan. 45-50 'puhdasta' voittoa...

toivottavasti tuo oli vain omassa kierossa päässäni kehitetty versio.
 
Minä olen saanut play.comista pelin, jossa ei ollut kotelossa sinettiä, tiedä sitten miksi sitä ei ollut.
 
Itselleni tuli eilen Amazon.co.uk:sta paketti jossa pelit: Midtown Madness 3 ja Crimson Sea. MM3 oli kaikin puolin todella hyvässä kunnossa, muovit päällä kuten pitääkin.. mutta Crimson Sea tuli ilman mitään muoveja/sinettejä ja muutenkin kotelo hyvin käytetyn näköisenä. Itse levy oli pysynyt jopa paikoillaan pidikkeessä, mutta tarkemmalla tutkinnalla naarmuja on aivan jumalattomasti. Myös ohjekirja oli sen näköinen etten ole ainut joka sitä on selaillut..
Peli kuitenkin tuntuu toimivan ilman mitään ongelmia, mutta täytyy kait se pistää menemään takasin ihan periaatten vuoksi.
 
Sain itse myös amazonista motogp:n missä levy oli kokenut kovia. Peli oli muoveissa ja sinetti paikoillaan, mutta tehtaalla ilmeisesti oli tapahtunut jotain, sillä levyssä oli paksu kerron rasvaa päällä. en tarkistanut tätä vaan löin levyn koneeseen ja ihmettelin kun mitään ei tapahtunut.

Rasva onneksi lähti pois pyyhkimällä ja amazon olisi kyllä vaihtanut pelin halutessani..
 
Ylös Bottom