Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Konsolipomojen uudet lausunnot

Weldomite

New Member
Tämä on pakko postata tännekin. Kaz Hirai on sanonut taas asioita ohi suunsa ja ihmettelen miten pihalla Sonyn puolella oikein ollaankaan?

http://www.videogamer.com/news/20-01-2009-10424.html

Also has a dig at the longevity of Xbox consoles.


Speaking to Official PlayStation Magazine (reported by CVG), Sony Computer Entertainment chairman Kaz Hirai has hit out against the Xbox 360, stating that the console lacks longevity and that the PS3 will end up victorious.

"It's difficult to talk about Nintendo because we don't look at their console as being competitors," said Hirai. "They're a different world and we operate in our world - that's kind of the way I look at things.

"And with the Xbox - again, I can't come up with one word to fit. You need a word that describes something that lacks longevity."

Hirai continued: "Last time I checked, they've never had a console that's been on the market for more than four or five years and we've committed to a ten year life cycle, so you do the math."

Hirai was also in no doubt that despite its supposed eight million unit deficit to the Xbox 360, the PS3 will end up on top.

"... unless things go really bad... there's no way that at the end of a life cycle our competition is going to have a higher install base," said Hirai.

Saying that, Hirai also noted that regardless of installed base, he likes to think that Sony "continue official leadership in this industry".


Ei ainakaan voi syyttää luottamuksen puutteesta omaan tuotteeseen. Ja kyllähän MS:lläkin ajatellaan, että ei sodita Wii:tä vastaan vaan PS3:sta.

EDIT: voi Moderoida vapaasti eli siirtää muualle jos on väärällä alueella tai poistaa jos on asiaton threadi.
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Täytyy sanoa, että tunnen jo jonkinlaista myötähäpeää Hirain puolesta. Saahan sitä selitellä, käännellä ja väännellä, mutta tuskin kukaan Sonyllakaan on tyytyväinen tilanteeseen. Jos on selvästi tämän sukupolven viimeinen myynneissä, ei siinä auta mitkään spinnipuheet. Tarvitaan aktiivisia tekoja, ja se kaikista yksinkertaisin olisi selvä hinnanpudotus. Mutta niin kauan kuin pysyvät jääräpäisinä "death before dishonor" -asenteellaan... Tuntuu hieman surulliselta.
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Kaz Hirai on ihan samanlainen kuin Sonyn fanipojat, mitään ei suostuta myöntämään vaikka oltaisiin kuinka väärässä tahansa.

Eikös Xbox tullut markkinoille aika pahasti jäljessä verrattuna PS2, eli ei mikään ihmekkään että alkuperäisen boksin elinikä ei ollut pitkä. Tuosta lopullisesta PS3 laitemäärästä on paha heittää arvioita mutta toisaalta itsekin luulen että sitten kun PS3 pääsee 10 vuoden ikään sillä on isompi laitekanta kuin Xboxilla. Tosin siinä vaiheessa MS:n uusi konsoli johtaa PS4:sta myyntimäärissä koska se julkaistaan taas varmaan muita aiemmin joten ketä siinä vaiheessa enää kiinnostaa seitsemännen sukupolven konsolit muutenkaan :-|
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Eikös Xbox tullut markkinoille aika pahasti jäljessä verrattuna PS2, eli ei mikään ihmekkään että alkuperäisen boksin elinikä ei ollut pitkä.
Ja muutenkin alkuperäinen Xbox oli pelkkä pään avaus, jalansija tuleville markkinoille. Ei sille kukaan pitkää ikää povannutkaan. Väite siitä, ettei Microsoft ole tehnyt "pitkäkestoista" konsolia on samaa luokkaa kuin sanoisi, että koska Sony ei ole koskaan tehnyt kosketusnäytöllistä konsolia, sellaista ei Sonylta koskaan voi tullakaan.
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Tarvitaan aktiivisia tekoja, ja se kaikista yksinkertaisin olisi selvä hinnanpudotus.

Näistä puheista päätellen tuohon hinnanpudotukseen ei taida kuitenkaan Sonylla olla varaa tai ainakaan sellaiseen joka oikeasti hyödyttäisi. Menisikö PS3:sta kaupaksi paremmin, jos se olisi esimerkiksi 349e? Tuskin merkittävästi, mutta 299e hintaan kauppa alkaisi varmasti melko iloisesti käymään, joten jos tuohon saavat hinnan hinattua, niin sitten varmasti tullaan näkemään yksittäisien myyntipiikkien lisäksi ihan kunnon kestävää kehitystä myynneissä.

Ja näistä XO:n haukkumisista yleisesti, niin olisiko oikeasti Sonylla aika alkaa katselemaan siihen peilin suuntaan. Ihan ymmärettävää, että Microsoft ei ole asettanut tavoitteeksi tässä sukupolvessa markkinajohtajuutta, mutta Sony on tosiaan jo kahdella PlayStationilla ollut markkinajohtaja ja nyt tulevaisuus näyttää karikkoiselta PlayStation 3:n myydessä vasta kolmanneksi eniten. Pelit eivät mene kaupaksi samassa suhteessa kuin XO:lla ja Wiilla, talouden tilanne ei ole suosiollinen kalleimmalle laitteelle ja esimerkiksi LittleBigPlanetin vaikutukset eivät ehkä olleetkaan ihan niin suuria kuin Sonylla uskottiin (olisi mukavaa tietää paljon rahaa markkinointiin upposi).

Sitten ovat vielä nämä Sonyn aivan käsittämättömät mokailut itse tuotteen kanssa, joihin luen mm. taaksepäinyhteensopivuuden puutteet ja DualShock -sekoilut. Itse tuotehan on ollut varma ja toimiva, näin ainakin verrattuna XO:n, mutta varsinkin tuon PS2 -yhteensopivuuden puutteen näen arvoa isosti tiputtavana tekijänä. Jos PS2 myi vielä vähän aikaa sitten ihan mukavasti, myy edelleenkin joten kuten, niin onhan tuo selvää, että jotkut näistä olisivat saattaneet PS2:n sijaan ostaa PS3:n, jos tuo uudempi inkarnaatio olisi vain tämän pikkuveljensä pelejä pyörittänyt. PS1, PS2 ja nämä uudet pelit yhdessä paketissa olisi kyllä ollut sellainen pala pelaamisen historiaa, että vaikeata olisi pahimmankaan fanipojan moista sivuuttaa. Käsittääkseni tuo PS2 -yhteensopivuus oli ihan pelkkää softaa ja melko vähän tuolla oli vaikutusta kokonaisuuden hintaan, joten ehkä Sonylla ajattelivat ahneuksissaan, että PS2 myy paremmin, jos PS3:lla ei tämän pelejä pysty pelailemaan - ei tuossa muuten mitään järkeä tunnu olevan.

Puheet PlayStation brandin tuhosta ovat ehkä liioiteltuja, mutta kyllä kahteen aikaisempaan sukupolveen nähden Sonyn PlayStation on kyllä flopannut pahemman kerran. Xboxia on mennyt jo nyt kaupaksi enemmän kuin aikaisempaa mallia, joten sinänsä Microsoftin käyrä on nouseva, Nintendosta puhumattakaan, joten nämä varmasti ovat melko tyytyväisiä. Myös näiden molempien pelimyynti käy tulikuumana, joten rahaa tulee sieltäkin suunnalta. Sonylla luulisi olevan muutakin tekemistä kuin vain sokeasti luottaa, että kymmenen vuotta tätä PS3:sta myydään ja kyllä se nousu sieltä tulee sitten joskus ja varsinkin joulumyyntien olisi pitänyt pistää vähän realismia näihin juttuihin, mutta ei näköjään, joten saa nähdä mitä aikovat tulevaisuudessa tehdä. Ehkä jauhaa vielä lisää kymmenestä vuodesta?

Itse pidän PS2:sta ja PS1:stä todella erinomaisina videopelikonsoleina, monet hienot uudet pelisarjat ovat saaneet alkunsa näillä ja useita upeita muistoja näiden konsolien ajalta on itselläni, siksi ehkä allekirjoittanutta niin kovasti ihmetyttääkin kuinka näin vahvan brandin omannut elektroniikkajätti on pystynyt mokailemaan näin isosti.
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Menisikö PS3:sta kaupaksi paremmin, jos se olisi esimerkiksi 349e? Tuskin merkittävästi, mutta 299e hintaan kauppa alkaisi varmasti melko iloisesti käymään, joten jos tuohon saavat hinnan hinattua, niin sitten varmasti tullaan näkemään yksittäisien myyntipiikkien lisäksi ihan kunnon kestävää kehitystä myynneissä.
349 e/$ ei riitä, mutta 299 eurolla (dollarilla) se alkaa olla jo selvästi houkutteleva vaihtoehto. En näe, että MS pystyy boksin hintaa enää kovin paljoa pudottamaan, joten PS3 voisi pysytellä "kaksysiysissä" varmaan pari vuotta eteenpäin.

Pelit eivät mene kaupaksi samassa suhteessa kuin XO:lla ja Wiilla, talouden tilanne ei ole suosiollinen kalleimmalle laitteelle ja esimerkiksi LittleBigPlanetin vaikutukset eivät ehkä olleetkaan ihan niin suuria kuin Sonylla uskottiin
Yksi peli ei varmastikaan yhtään konsolia ole koskaan markkinajohtajuuteen nostanut. (Joku historiaa paremmin tunteva voi toki antaa esimerkin, jos sellaisia löytyy.) LittleBigPlanet ei ollut kieltämättä niin iso hitti kuin toivottiin, mutta ei sitä epäonnistumisenakaan voida pitää. Näen LBP:n pelinä, jolla on Nintendo-pelien tapaan "pitkä häntä", eli sitä myydään tasaisesti pitkiä aikoja.

Käsittääkseni tuo PS2 -yhteensopivuus oli ihan pelkkää softaa ja melko vähän tuolla oli vaikutusta kokonaisuuden hintaan, joten ehkä Sonylla ajattelivat ahneuksissaan, että PS2 myy paremmin, jos PS3:lla ei tämän pelejä pysty pelailemaan
Se ei ole missään vaiheessa ollut pelkkää softaa, vaan jopa europleikoissa on Graphics Synthesizer -grafiikkapiiri mukana. Syy PS2-yhteensopivuuden totaaliseen pudottamiseen oli yksinkertaisesti hinta; jopa osittaisten PS2-sisuskalujen ymppääminen PS3:een maksoi n. 50 dollaria per konsoli. (Oletettavasti alkuperäisten US/JAP-mallien täysi PS2-rautayhteensopivuus maksoi vielä enemmän.) Lisäksi PS2-emulaation kehitys oli kallista, eikä Sonylla nähty sitä tuottavana. Niinpä lopulta emulaatiotiimi laitettiin tuottavampiin hommiin, ja viimeisetkin PS2-raudat napsaistiin PS3:n emolevyltä pois.
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

349 e/$ ei riitä, mutta 299 eurolla (dollarilla) se alkaa olla jo selvästi houkutteleva vaihtoehto. En näe, että MS pystyy boksin hintaa enää kovin paljoa pudottamaan, joten PS3 voisi pysytellä "kaksysiysissä" varmaan pari vuotta eteenpäin.

Niin, no ehkä Microsoftilla ei ole enää varaa (/tarvetta) tiputtaa XO:n hintaa, mutta Nintendolla taas saattaisi olla kiinnostusta tiputtaa hintaa, jos tarpeelliseksi näkevät, joten tältä suunnalta mahdollisesti syödään PS3:n myyntejä - vaikka Sonylla eivät Nintendoa kilpailijana pidäkään.

LittleBigPlanet ei ollut kieltämättä niin iso hitti kuin toivottiin, mutta ei sitä epäonnistumisenakaan voida pitää.

Ei epäonnistumisena millään mittarilla, mutta kyllä kuitenkin markkinointiin nähden ehkä sittenkin hieman odotuksiin suhteutettuna laimeamman vastaanoton peli sai pelaajien keskuudessa, sillä peli kuitenkin sai vielä kaiken markkinoinnin lisäksi lähes täydelliset arvostelut. LittleBigPlanetin nostattama posiitivinen viba tuntui pystyvän nostavan PS3:n laitemyyntiä, kovastihan ainakin täällä foorumilla uskottiin tähän, mutta toisin kävi sitten loppujen lopuksi kuitenkin.

Ei yksikään peli yksinään ehkä nosta ketään markkinajohtajaksi, mutta näin hyvin hypeensa vastannut peli joulumarkkinoilla pitäisi olla sellainen myyntiä nostattava tekijä, että oksat pois. Toisin kävi. Ei Sackboy ole ehkä sittenkään se PlayStation 3:n Sonic tai Mario, mihin käsittääkseni kuitenkin pyrkivät. Ei sillä, itse ostan aivan varmasti LittleBigPlanetin heti, jos (ja kun) PS3:n aikanaan hankin ja uskon myöskin tuohon myyntien tasaiseen jatkumiseen.

Syy PS2-yhteensopivuuden totaaliseen pudottamiseen oli yksinkertaisesti hinta; jopa osittaisten PS2-sisuskalujen ymppääminen PS3:een maksoi n. 50 dollaria per konsoli.

No joo, sittenhän tämä on paljon ymmärettävämpää, kun hinta oli alkuksi röyhkeän korkealla, että näitä muokkauksia oli koneen ominaisuuksiin pakko Sonylla tehdä (samassa rytäkässä taisi lähteä muutama korttipaikka ja parit USB -paikatkin). Itse olen jotenkin elänyt siinä uskossa, että jossain vaiheessa Sonylla oli pelkästään jonkinlainen huokea softalla pyörivä emulaattoriratkaisu PS3:n sisuksissa, mutta väärässä näköjään oletuksineni olin. Siltikin täysin käsittämätöntä, että PS2 yhteensopivuutta ei laitteeseen kuulu, niin isosta asiasta on kuitenkin kyse, että tämä olisi pitänyt ottaa jo heti ensimäisissä suunnitelmissa huomioon, hintaa olisi pitänyt pyrkiä alentamaan jollain muulla tavalla. Blu-ray addonina olisi ollut varmasti yksi ihan hyvä vaihtoehto.
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Sony & fanipojat uhoavat tyhjästä ja Xbox 360 fanipojat uhoavat siitä että heidän konsolinsa ei ole kestävä,
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Niin, no ehkä Microsoftilla ei ole enää varaa (/tarvetta) tiputtaa XO:n hintaa, mutta Nintendolla taas saattaisi olla kiinnostusta tiputtaa hintaa, jos tarpeelliseksi näkevät, joten tältä suunnalta mahdollisesti syödään PS3:n myyntejä - vaikka Sonylla eivät Nintendoa kilpailijana pidäkään.
Nintendolla ei näillä näkymin ole mitään tarvetta tarkistaa Wiin hintaa, koska se menisi kaupaksi vaikka vähän suuremmallakin hintalapulla. Joulun alla tehtaat jauhoivat täysillä, eikä konsolia siltikään riittänyt kaikille halukkaille. Joten niin pitkään kuin Wii myy selvästi enemmän kuin PS3 ja/tai X360, Nintendo voi ihan huoletta lepuuttaa Wiin hintaa paikallaan.

LittleBigPlanetin nostattama posiitivinen viba tuntui pystyvän nostavan PS3:n laitemyyntiä, kovastihan ainakin täällä foorumilla uskottiin tähän, mutta toisin kävi sitten loppujen lopuksi kuitenkin.
Mitään suurta piikkiä se ei tosiaan aiheuttanut, mutta kyllä nyt lähes kaikki PS3.n ostavat ovat ostaneet myös LBP:n; osa ihan bundlen mukana, osa muuten vaan. VGchartsin ollessa kai toistaiseksi ainoa edes jollain lailla kunnollinen tilastosaitti, kertoo se LBP:n myyneen jo 1,91M - ja vaikka joulukin on jo ohi, on myyntitahti silti n. 150k viikossa maailmanlaajuisesti.

No joo, sittenhän tämä on paljon ymmärettävämpää, kun hinta oli alkuksi röyhkeän korkealla, että näitä muokkauksia oli koneen ominaisuuksiin pakko Sonylla tehdä (samassa rytäkässä taisi lähteä muutama korttipaikka ja parit USB -paikatkin).
Kaikki maksaa. Pari USB-porttia vähemmän voi olla vain pari säästettyä dollaria per laite, mutta pitkällä aikavälillä se on useita (kymmeniä) miljoonia. Sama juttu muistikortinlukijoiden ja SACD-tuen kanssa; pieniä juttuja, mutta kun valmistetaan miljoonia konsoleita, kasvaa pienistä säästöistä iso puro (ja myös iso poru, heh).

Siltikin täysin käsittämätöntä, että PS2 yhteensopivuutta ei laitteeseen kuulu, niin isosta asiasta on kuitenkin kyse, että tämä olisi pitänyt ottaa jo heti ensimäisissä suunnitelmissa huomioon...
Sen GS-piirin emulointi on tuskallisen vaikeaa. Onhan tuota PC-puolella väännetty PS2-emulaattoreita vuosikausia, mutta melko heikosti edelleen toimivat. Ja vaikka Sonylla toki on kaikki mahdolliset speksit omista vehkeistään, GS on vaan niin täysin erilainen eläin perinteisiin näytönohjaimiin verrattuna.
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Saying that, Hirai also noted that regardless of installed base, he likes to think that Sony "continue official leadership in this industry".

Jotenkin tässä lauseessa hyvin kiteytyy se, missä Sonyllä on menty PS3:n kanssa mönkään. Herätkää tana! Lakki kouraan ja töitä tekemään ja varsinkin tämmöset sammakot totaali pannaan.
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Kaikki maksaa. Pari USB-porttia vähemmän voi olla vain pari säästettyä dollaria per laite, mutta pitkällä aikavälillä se on useita (kymmeniä) miljoonia. Sama juttu muistikortinlukijoiden ja SACD-tuen kanssa; pieniä juttuja, mutta kun valmistetaan miljoonia konsoleita, kasvaa pienistä säästöistä iso puro (ja myös iso poru, heh).

Niin, no siis olisiko ollut syytä ajatella näitä säästöjä jo ennen laitteen tuomista markkinoille? Sitähän tässä juuri hain, että Sonylla oltiin jotenkin aivan yltiöpäisen luottavaisia PlayStation brandin vahvuuteen ja markkinoille laitetiin aivan liian kallis laite - tästä suunnitteluvirheestä Sony kärsii edelleenkin.

Tässä suunnitteluideologiassa se PS3:n suurin ongelma ehkä loppujen lopuksi onkin. Onko se lintu vai kala? Hintaan nähden ei ole perusteltua ostaa pelikonsoliksi PS3:sta, samalla hinnalla kun saa oikeastaan Wiin ja XO:n. Blu-ray soittimena se oli alunperin huokea verrattuna vaihtoehtoihin, mutta tarvitseeko suuri yleisö Blu-rayta ja tarvitseeko se kansa juuri PS3:n, kun nykyään on halvempiakin vaihtoehtoja? Jos (ja kun) PS3:sta on myyty pelkästään videoiden katselua varten, niin tämä näkyy heikkona attach ratena, mikä taas näkyy suuremmassa kokonaisuudessa. Tärkeitä yksinoikeusia tyyliin Final Fantasy ja Tekken on siirtynyt vihollisenleiriinkin, pelisarjoja, jotka ovat kuitenkin omalla panoksellaan määritelleet aikaisemmissa sukupolvissa PlayStationia brandina, mitä ei voi pitää millään ainakin Sonyn kannalta hyvänä asiana.

Ja mitä tulee tuohon Nintendoon, niin eihän sillä suunnalla kyllä ole minkäänlaista painetta hintaa lähteä alentamaan, niin selvästä markkinajohtajasta on kyse. Ja tavallaan sekä Sonylla että Microsoftilla ollaan oikeassa, ei näistä tehokonsoleista ole enää kilpailemaan ylivoimaisen Wiin kanssa. Ehkä tässä myös tavallaan nähdään se ydinosaamisen ero, kun Nintendo osasi lukea täysin asiakkaiden tämän hetkiset tarpeet peliteollisuudessa, niin etenkin Sony yritti luoda jonkinlaista kodin viihdekeskuksen ja graafisesti ylivertaisen pelikonsolin hybridiä hiukan heikommin tuloksin, varsinkin kun tuotteesta rakennettiin aivan liian kallis massamarkkinoille.
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Wii:tä ostaa kaikenmaailman kasuaalipelaajat + hc nipa fanit. Ei sillä tarjonnalla muuta sa. Edellisen sukupolven laite uudella ohauksella. Onnistunut veto.
Mutta PS3 ja XO ovat HC pelaajille. Plege saattaa olla kallis mutta XO on melken saman hintainen jos haluaa saman varustelun. MS kun rahastaa (välttämättömillä)lisäkikkuloilla. Mutta sitä moni ei laske.
Sony varmaan kuvitteli että kaikki PS2:n omistajat päivittää konsolinsa seuraavaan sukupolveen. Ja ilman tukea PS2peleille. Taas toisaalta niillähän jo on PS2... :D

Yhtäkaikki, kaikilla konsoleilla riittänee pelattavaa siihen seuraavaan sukupolveeb joka lienee oikeast full hd @ 60 fps...
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Tällaiset puheet ovat siinä mielessä huolestuttavia, että Sonylta alkaa vähitellen pudota uskottavuus kunnon comebackin suhteen. Viime sukupolvessa Gamecuben heikkoina vuosina Satoru Iwata jakoi jo terävänäköistä analyysia seuraavan sukupolven trendeistä ja tekijöistä, joiden vuoksi Cube ei ollut saavuttanut suosiota. Ehkä Sonyllakin on siellä jossain kunnon analyysit ja havainnot, mutta toisaalta voi miettiä, kuinka paljon tällaiset lausunnot kertovat myös Sonyn sisäisestä yrityskulttuurista, ja minkälaista näkemystä ne välittävät Sonyn omille työntekijöille. Jos yrityksen sisäinen mentaliteetti on "ännännää ollaan ykkösiä yhä", ei sieltä välttämättä löydy sitä voimaa katsoa mikä meni pieleen ja miten saadaan polkaistua hankkeet uudelleen vauhtiin virheistä viisastuneena.
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Aivan sama miten käy, mutta jos ei ala Wiille ilmestyä hyvää pelattavaa niin kaadan pöydän.
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Eurogamerilla on lisää Hirain haastattelusta. Ehkä mielipuolisin kohta on kuitenkin tämä:
"We don't provide the 'easy to program for' console that [developers] want, because 'easy to program for' means that anybody will be able to take advantage of pretty much what the hardware can do, so then the question is what do you do for the rest of the nine-and-a-half years?" explained Hirai.
Siis ei hyvää päivää. Tässä menee jo sanattomaksi.
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Eurogamerilla on lisää Hirain haastattelusta. Ehkä mielipuolisin kohta on kuitenkin tämä:

Siis ei hyvää päivää. Tässä menee jo sanattomaksi.

No huh huh, alkaa kyllä menemään aika paksuksi. Tälläset puheet kyllä vetää kerrassaan sanattomaksi. No juu, PS3 löytää kyllä tiensä tähänkin talouteen kunhan vain ensin viilaavat hintaa hieman opiskelijaystävällisemmäksi. Huhuttua kevään hinnanalennusta odotellessa.
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Eurogamerilla on lisää Hirain haastattelusta. Ehkä mielipuolisin kohta on kuitenkin tämä:

Siis ei hyvää päivää. Tässä menee jo sanattomaksi.

Ymmärtäähän tuon periaatteessa, sillä konsolista saadaan myöhemmin irti aikamoista silmäkarkkia, mutta sitä ennen saadaan kärsiä multiplattarien huonosta tasosta. Ja on kyllä ihmeen ylimielinen kuva tuolla Hirailla Sonysta... Se kun ei todellakaan ole "virallinen" markkinajohtaja. Tähän väliin facepalm.
Sonyn olisi parasta suunnitella seuraava konsoli kunnolla, tai jää ainakin meikäläiseltä hankkimatta.
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Ymmärtäähän tuon periaatteessa, sillä konsolista saadaan myöhemmin irti aikamoista silmäkarkkia, mutta sitä ennen saadaan kärsiä multiplattarien huonosta tasosta.
Sony voisi tosiaan "vapauttaa PS3:n tehoja" edes sen verran, että multiplattikset saataisiin vähintään samalle tasolle boksin kanssa jo nyt. Se riittäisi meikulle ihan hyvin useammaksi vuodeksi.
 
Vastaus: Sonyn pomon uusi lausunto

Hah. Paras konsoli ja parhaat pelit. Tulee sitä vähän hulluksi kun ei kelpaa ;) Siinä mielessa "continue official leadership in this industry"-hokemassa on ajatustakin.
Ihme lausuntoja kyllä, vaikka PR puhetta onkin.
 
Ylös Bottom