Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Koska välillä pitää syödä ruokaakin

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Ulukai
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Nyt tullut reenattua puoli vuotta aktiivisesti 3-4 kertaa viikossa ja pitäisi alkaa myös ruokavaliota tarkastelemaan. Ongelmana proteiinimäärä...150-200g per päivä pitäisi ilmeisesti syödä n.100 kiloisena, mutta mistä ihmeestä tuollaiset määrät voi vetää joka päivä rikkomatta pankkia tahi oksentamatta?!

Onko jollakin kokemusta tai jakaa hyvää päivittäistä ruokakuuria, joka on teille toiminut?


Juoksen joka kerta n. 30 minuuttia ja vedän tunnin salireenin siihen päälle. Tavoitteena on tiputtaa paino n. 94kg sen sijaan, että se lähtisi nousuun.
Joskus aikanaan päälle 200g prodea syöneenä en ole enää yhtä varma että tuo määrä on tarpeen.. nykyään menee tuossa 150g kieppeillä.
Riippuu mitä haluat syödä.. 400g kanajauhelihaa + 400g 10% nautajauhelihaa niin siinäpä 160g prodea olisi. Siihen kaveriksi makaroni, riisi, peuna kaloritarpeen peukalomitalla 150-300g kuiva-ainesta + kastikkeet jne.
Toinen on että on vain 400g jauhelihaa, 100-150g makaroni/riisi tai mikä itsellä kohtuu suosikki, 75g perunamuusi jauhe ja sitten loput proteiinit esim. 3% salaattijuustokuutiot (olikohan 30g p, menee tuohon jauhis zydeemin sekaan), pari rahka+ananas komboa (2×20g p) ja joku proteiini pudding jälkkäriksi (18-20g p)
Tuo siis vain prode ja oheis jutut.. ei täydellinen ruokavalio.

Sitten jos keto tai vähähiilari on mielessä niin siinäpä tulee riittävät prodet miettimättä.
 
Nyt tullut reenattua puoli vuotta aktiivisesti 3-4 kertaa viikossa ja pitäisi alkaa myös ruokavaliota tarkastelemaan. Ongelmana proteiinimäärä...150-200g per päivä pitäisi ilmeisesti syödä n.100 kiloisena, mutta mistä ihmeestä tuollaiset määrät voi vetää joka päivä rikkomatta pankkia tahi oksentamatta?!

Onko jollakin kokemusta tai jakaa hyvää päivittäistä ruokakuuria, joka on teille toiminut?

Itselläkin on tällä hetkellä kiinteytymiseen tähtäävä ruokavalio, mutta 150g proteiinia onnistuu kohtuu helposti päivittäin. Painoa minulla tosin on alle 80kg.

Itsellä pääasiallinen lähde on joka päivä kana. Sitä tulee syötyä lähes joka päivä 400-700g, eli siitä itsessään tulee jo kohtuu helposti 100+ grammaa. Siihen kun lisää vaikka yhden herajuoman ja rahkan tai pari on hyvin helposti kasassa tuo 150g per päivä vaikka kalorit on vasta jossain tonnin tietämillä. Itse en syö juuri ollenkaan leipää, pastaa, riisiä yms. Ihan vaan koska fiilis on parempi kun pitää hiilarit mahdollisimman vähäisinä. Tänään esim tullut syötyä noin 1500kcal, josta saanut noin 140g proteiinia. Syön nyt pätkäpaasto/OMAD tyylillä, kun siihen on tottunut ei nälän tunnekaan juuri vaivaa. Pätkäpaastoa etenkin suosittelen lämpimästi laihduttaessa, jos se vaan käytännössä onnistuu.
 
Kiitoksia molemmille - kauheat määrät pitää syödä, ei siitä pääse mihinkään. Tällä hetkellä syön aamulla kolme ruokalusikallista kreikkalaista jugurttia ja mysliä, lounaalla rahkan ja voileivän, välipalaksi banaanin ja illalla normaalin illallisen riippuen siitä, mitä vaimo kokkaa.

Paino tippuu varmasti tässä kuukausien aikana kun on jo nyt tippunut hyvin. Nyt olisi enemmänkin kyse lihasten kasvattamisesta/voiman lisäämisestä.

Muutaman kerran olen aiemmin elämässä päässyt hyvään kuntoon ennenkuin on joku onnettomuus kohdannut, mutta koskaan en ole laittanut tikkua ristiin ravinnon eteen.

Nyt lyötiin kaverin kanssa vetoa muutamasta eri liikkeestä (panoksena festariliput ensi kesälle:)) kuten leuanveto sekä punnerrus ja lisäksi vannoin itselleni vuosi sitten olevani 40-vuotiaana paremmassa kunnossa kuin koskaan, joten nyt olisi viimein korkea aika panostaa vähän ruokavalioonkin kun 38 pamahti lasiin toukokuussa.

Nyt siis vaimoa suostuttelemaan, että paistaa aina yhden boksin lihaa extraa jne.:rolleyes:
 
... Tänään esim tullut syötyä noin 1500kcal, josta saanut noin 140g proteiinia. Syön nyt pätkäpaasto/OMAD tyylillä, kun siihen on tottunut ei nälän tunnekaan juuri vaivaa. Pätkäpaastoa etenkin suosittelen lämpimästi laihduttaessa, jos se vaan käytännössä onnistuu.
Pätkäpaasto on minullakin ollut rutiinina nyt 2..3v, on kyllä hyvä painon ylläpidossa ja rasvan pudotuksessa. Tuo hiipi hieman varkain, homma alkoi siitä että miksi syödä aamulla jos ei ole nälkä, sitten laajeni siihen että jos ei syö töissä klo 11 aikaan niin ei tule iltapäivä nuutumista.. veren sokerien seilaamista. Ja sittempä olikin pari vuotta eka ruokailu klo 15..16 välillä ja sitten saikin syödä kunnolla kylläiseksi. Kylläisyyden tunnekin tuossa muuttui kun mahalaukulla oli aikaa kutistua pidempään kuin "normi ruokailu" rytmillä.
Nälän tunnehan ei ole ns. aito aina.. sitä ei kannata pelätä. Monien keho/mieli on tottunut niin tiheisiin ateriarytmeihin että heti jos tästä tottumuksesta siirtyy niin iskee nälkä ja kestää jonkin aikaa että keho/mieli muuttaa tottumusta.
 
Jos syötte kummatkin vasta iltapäivällä ensimmmäisen ruoan, niin mitä aikaa menette normaalisti treenaamaan?

Yksi kaveri noudatti tätä samaa pätkäpaastoa hyvin tuloksin myös, itse olen aikonani tiputtanut atkinsilla todella hyvin painoa kun en pystynyt välilevyn pullistumien takia liikkumaan pariin vuoteen oikeastaan ollenkaan - jopa kävely teki tiukkaa.
 
Jos syötte kummatkin vasta iltapäivällä ensimmmäisen ruoan, niin mitä aikaa menette normaalisti treenaamaan?

Yksi kaveri noudatti tätä samaa pätkäpaastoa hyvin tuloksin myös, itse olen aikonani tiputtanut atkinsilla todella hyvin painoa kun en pystynyt välilevyn pullistumien takia liikkumaan pariin vuoteen oikeastaan ollenkaan - jopa kävely teki tiukkaa.

Minulla on nyt aika pitkä se syömisen salliva aikaikkuna, noin aamu kymmenestä noin ilta kuuteen. Yleensä treenaan joko aikaisin aamulla, tai aika myöhään illalla. Itse tykkään tehdä noin pääosin siksi, että noihin aikoihin on omalla salilla rauhallisinta. Joskus kun noudatin suht pitkään OMAD-syömistyyliä, eli söin vain yhden ison aterian päivässä joskus iltapäivällä, treenasin yleensä vähän ennen sitä ruokailua. Tuossa OMADissa oli pidemmän päälle se ongelma, että sen toteuttaminen arkisin ei oikein onnistunut, lomalla tosin toimi hyvin kun sai itse päättää ajankäytöstään. Tätä pätkäpaastoa, etenkin näin leveällä syömisajalla, on helppoa toteuttaa myös arjen aikatauluilla.

Itse yleisesti tykkään treenata paaston päälle, mutta monelta tosin kuullut, että se ei tunnu heistä kivalle, ei ole energiaa yms. Etenkin kestävyysurheilu, kuten juoksu ja uinti tuntuvat minusta parhailta pitkän paaston jälkeen. Nämä lienee aika pitkälti yksilöllisiä juttuja että kelle tuo sopii ja kelle ei.

Näissä kaikissa syömistä jotenkin rajoittavissa ruokailutyyleissä on toki tärkeintä että se tuntuu itselle mielekkäältä toteuttaa. Jos tuntuu pakkopullalta ja rajoittavalta, ei sitä tapaa jaksa ylläpitää pitkää aikaa.
 
Jees, samat fiilikset lähtökohtaisesti. En usko jaksavani hyvin tuota juoksu/reeni-komboa, jos on tullut syötyä edellisen kerran vasta edellisenä iltapäivänä.

Otan nyt alkuun kanamunan, proteiinijauheen ja ylimääräisen rahkan päiväruokiin ja vedän sitten illalla raejuustoa aina illallisen yhteydessä. Kyllä nytkin ovat tulokset nousseet hyvää vauhtia, mutta lisää noita protskuja pitää saada.
 
Ei nyt "ruokaa" mutta ehkä tänne herkutkin mahtuu.. voi juutas että toimittajilla makuaisti, iltalehden suklaajäätelö arvostelu.. lidlin premium suklaa voitti ja pitihän se testata.. hyi helkutti mitä kuraa, pelkkää "suklaata" kovilla "suklaa" muruilla.. suklaa on siis jotain raakakaakaon makuista kitkerää öklötystä ja siihen lisäksi yli sokerisuus (karkkimätöt onnistuu minulta joten ylisokerisuus on vaikea ansaita)

Arvostelussa jaetulla 2. sijalla Aino suklaa joka taas on pitkälti täydellinen... en edes arvostelisi samassa ryhmässä näitä. 20230720_133020.jpg
Screenshot_20230720_132554_Iltalehti.jpg
 
Ei nyt "ruokaa" mutta ehkä tänne herkutkin mahtuu.. voi juutas että toimittajilla makuaisti, iltalehden suklaajäätelö arvostelu.. lidlin premium suklaa voitti ja pitihän se testata.. hyi helkutti mitä kuraa, pelkkää "suklaata" kovilla "suklaa" muruilla.. suklaa on siis jotain raakakaakaon makuista kitkerää öklötystä ja siihen lisäksi yli sokerisuus (karkkimätöt onnistuu minulta joten ylisokerisuus on vaikea ansaita)

Arvostelussa jaetulla 2. sijalla Aino suklaa joka taas on pitkälti täydellinen... en edes arvostelisi samassa ryhmässä näitä.
Lidlin - ja muidenkin - jäätelöt on olleet aina huonompia kuin Aino Vadelmasuklaa. Erityisesti siinä olevasta suklaakastikkeesta pidän. Voi toki olla joidenkin makuun vähän turhankin makeaa mutta ei kai noita (öklöjäätelöitä, joissa on vähän kaikkea) ole tarkoituskaan tavallisen jäätelön määriä vetää.

En kyllä uskoisi että kumpikaan noista vertailun voittajista olisi omaan makuuni. Suklaa on juuri se, jota voi mielestäni olla liikaakin ja/tai liian tummaa. Muistaakseni juuri tuossa Ainon maitosuklaa-jäätelössä oli ne suklaanapit turhan "suklaisia" omaan makuuni. Muuten se oli ihan ok.

Toinen hyvä Ainoista on se suolainen kinuski, jota olen muiltakin valmistajilta maistanut mutta ei ne pääse Ainon tasolle.

Ben & Jerrysit taas on aina tuntuneet joltain muulta kuin jäätelöltä kun ne on niin täynnä kaikkea kamaa :D
 
Ekaa kertaa kokeilen graavilohen tekoa ja ai että kun tulikin hyvää! Litra vettä ja desi hienoa merisuolaa astiaan ja fisu sinne nahka alaspäin ja 24 tunnin päästä fisu pois ja hento kuivaus ja siivuiksi ja naamaan. Ae että!
 

Liitetiedostot

  • 20230724_123154.jpg
    20230724_123154.jpg
    2,2 MB · Lukukerrat: 17
  • 20230725_132616.jpg
    20230725_132616.jpg
    1,6 MB · Lukukerrat: 17
Pientä ranskalaista perseilyä, Beurre Blanc (eli härmäläisittäin voikastike)
Kastike varmaan tehty alunperinkin valkoiselle kalalle? Tiedä tuosta mutta tässä oma versio:

Ainekset:
Sipuli
Voita saatanasti
Valkoviinietikkaa
Valkoviintä
Valkopippuria
Vettä
Kermaa
Suolaa

Teko-ohjekset:
Sipuli pieneksi veitsellä. Laitta kattilaan ruokalusikallisen verran voita sinne myös.
Kun sipuli on kuullottunut kunnolla niin kattilaan perään 3-4 rkl valkoviinietikkaa, 1dl vettä, 1,5 dl kermaa ja 1,5 dl valkoviiniä.

Antaa noiden pöhistä medium lämmöllä niin pitkään että jäljellä on enää noin kolmasosa alkuperäisestä nesteestä. Sitten vaaan 125gr voita pienissä paloissa sinne sauvasekoittimella säätäessä kattilassa jottei jää lojumaan voit sinne. Sauvasekoittele niin pitkään että tulee hyvä kuohkea koostumus ja avot. Menee Kuha, hauen, affenen jne valkoisten kalojen kanssa ihan kivasti :)

P.s. ainiin, kun nuo voit sinne heittää niin ei pidä antaa sörsselin enää kiehua tai edes kiehahtaa. Lämpöä juu saa olla että sulla kivasti sinne jne muttei enää tuossa vaiheessa keitetä mitään, muuten erottuu rasva tuosta kermasta ja lopputulemana on ihanaa kirkasta öljyä siinå kastikkeen päällä
 
Viimeksi muokattu:
Pitkästä aikaa pasta bolognesea. Kaksi ja puoli tuntia hautui levyllä ja tulihan hyvää. Cittarista löytyi pancettaakin joukkoon.
Vähän toista kun perinteinen ruskea jauheliha kastike tai saatikka eines mikro bolognese kurat :)
 
Kanapullia pöhöttimellä, kermaviili sinappi kastiketta ja pannulla pöyritettyjä kasviksia.
Vain kanapullat kuvassa tai osa niistä. Kahdessa satsissa joutui tekemään. Isompi pöhötin? :)

IMG_20230919_171854~2.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Kanapullia pöhöttimellä, kermaviili sinappi kastiketta ja pannulla pöyritettyjä kasviksia.
Vain kanapullat kuvassa tai osa niistä. Kahdessa satsissa joutui tekemään. Isompi pöhötin? :)

Näytä liitetiedosto 11705
Tuolla tekee tuplasatsit. :D
 
Tänää grillattiin vartaassa pari sorsaa jotka on aloituksen aikaan ammuttu, vartaassa kera paprikan ja herkkusienen ja lohkopottuja kaveriksi. Grillattiin myös Poron ulkofile kylkeen.
IMG-20230922-WA0011.jpeg
 
Ylös Bottom