Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Kysy mitä vain -ketju

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja DarkShadow
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Salliiko pleikka nelosen takuu kovpn vaihdon ? Entäpä Xbox one ?
PS4:n kiintolevy on käyttäjän vapaasti vaihdettavissa, eikä se vaikuta takuuseen. Xbox Onen kiintolevyä ei voi itse vaihtaa, mutta sen kanssa voi käyttää ulkoisia kiintolevyjä ainakin 8 teratavuun asti.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Onko rikollista antaa palvelunumero mihin soittaa jonka yhteydessä ei kerrota siihen liittyviä maksuja? Tämä Sonyn PS puolen tukipuoli syyllistyy tähän pahasti. Ja kyllä takuu asiat pitäisi pystyä hoitaa ilmaiseksi.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Onko rikollista antaa palvelunumero mihin soittaa jonka yhteydessä ei kerrota siihen liittyviä maksuja?
Kilpailu- ja kuluttajavirasto sanoo sivuillaan näin:

Yrityksen on myös huolehdittava siitä, että kaikki numeroon soittavat kuluttajat tietävät puhelun hinnan. Hinta pitää siis kertoa aina, kun numero mainitaan mainoksissa, luettelossa, sopimusehdoissa, verkkosivuilla tms.

Lisäksi siellä todetaan näin:

Kuluttajansuojalain mukaan virheestä valittamisesta ei saa aiheutua kuluttajalle mitään maksuja, koska yrityksen on korjattava virheellinen tavara tai palvelu omalla kustannuksellaan.

Yrityksen on korvattava yritys- tai palvelunumeroon soittamisesta aiheutuneet puhelukulut soittajalle jälkikäteen, jos maksutonta valituskanavaa ei ole ollut tarjolla ja valitus on aiheellinen.

Tosin Nordisk Filmillä on toki maksuton valituskanava eli sähköposti, eli en tiedä, päteekö tuo.

Lähde: KKV
 
Traddash: Aika heikot mahdollisuudet noissa yleensä on. Kauppa todennäköisesti syyttää Postia ja toisinpäin.

Mutta kysy silti VPD:ltä ensin.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Onko tämä korvattava vika?

VPD syyttää postia, posti syyttää VPD:tä oletettavasti. Tarkoitus ei ole todellakaan vittuilla, mutta postin kautta tulevissa toimituksissa on aina riski. Joten on painauma. Ja mikäköhän olisi mielestäsi sopiva ja asiallinen korvaus mielipahasta?
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Uusi laatikko. Ei tarvitse sisältöä edes lähettää. Voin varmaan sen laatikon itsekin taitella ja liimata kasaan.

Ok, ja mistäköhän ne sen uuden laatikon hankkii? Ai niin, toisesta kappaleesta, joka on siten myyntikelvoton. En usko, että tapahtuu. Ja jälleen en tarkoita vittuilla, ajattelen vain mitä käytännässä tapahtuu ja vaatii kultakin.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Ok, ja mistäköhän ne sen uuden laatikon hankkii? Ai niin, toisesta kappaleesta, joka on siten myyntikelvoton. En usko, että tapahtuu. Ja jälleen en tarkoita vittuilla, ajattelen vain mitä käytännässä tapahtuu ja vaatii kultakin.

Ei sitä tiedä jos Square olisi tuottanut vähäsen varastoon näitä tuotteiden palasia juuri vaihtoa varten. Minun mielestä olisi melko naiviia ajatella että tässä mittakaavassa valmistetuille tuotteille ei olisi varattu vaihtoa varten varakappaleita. Mitä luulet jos peli olisi ollut rikki? Olisihan siinäkin tapauksessa toinen paketti muuttunut myynti kelvottomaksi. Tai nuo muut paketin tavarat.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Ei sitä tiedä jos Square olisi tuottanut vähäsen varastoon näitä tuotteiden palasia juuri vaihtoa varten. Minun mielestä olisi melko naiviia ajatella että tässä mittakaavassa valmistetuille tuotteille ei olisi varattu vaihtoa varten varakappaleita. Mitä luulet jos peli olisi ollut rikki? Olisihan siinäkin tapauksessa toinen paketti muuttunut myynti kelvottomaksi. Tai nuo muut paketin tavarat.

Ok, olen samaa mieltä kanssasi sinänsä. Oikeutesi kuluttaja on saada virheetön tuote, toimitustavasta riippumatta, ei siinä mitään. Mielestäni on myöskin naivia ajatella, että toimittaja alkaisi pyytää epäilemättä pitkässä ketjussa pelkkää virheetöntä pakkausta. En vain koe että se olisi realismia. Lisäksi, missä virhe on tapahtunut, missä se todennetaan/myönnetään? Onnea yrityksellesi, jälleen vittuilua tarkoittamatta, ajattelen vain miten käytännön elämä tässäkin toimii?
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Pitsetään tänne, kun en oikeen muuta paikkaa keksi.

Eli ostin nyt sitten uuden modeemin tuon Asus DSL-N55U. Ongelma on tuo WLAN eli modeemi on toisessa päässä taloa ja olohuone on toisessa päässä taloa. Kannettavan netin nopeustesti näyttää modeemin vieressä ja seuraavassa huoneessa nopeudeksi 18Mbps nopeuden mikä on siis 24/2Mbps netille ihan hyvä. Mutta sitten, kun menen olohuoneeseen joka on noin 20m päässä modeemista niin netin nopeus vaihtelee todella paljon. Joskus nopeus näyttää 5Mbps joskus 10Mbps ja muutaman kerran olen saanut jopa tuon 18Mbps nopeuden olohuoneessa. Saisiko tota WLANin kantavuutta parannettua jotenkin asetuksista, että se ei vaihtelisi noin paljon. Ja kyseessä on siis tuo 2.4Ghz taajuus tuota 5Ghz taajutta en voinut kokeilla muutakun puhelimella Galaxy s4 ja se ei edes toimi tuolla olohuoneessa ollenkaan ei siis löydä koko verkkoa siellä.
Modeemissa on siis 3kpl erillisiä antenneja ja vähän hämärää tuo nyt on, kun 6vuotta vanha Telewell EA 510 tuntui toimivan paljon paremmin samassa paikassa ja nopeudet oli parempia olohuoneessa vaikka siinä ei ollut kuin 1 antenni WLANille.

Ja en ajatellut ruveta ostamaan mitään erillisiä tukiasemia tuonne olohuoneeseen koska pitäisihän tuon WLANin kantavuuden olla noilla 3 antennilla jo aika hyvä ja asuksen sivuillakin niistä on maininta. Samalla, kun olen lukenut noita arvosteluja esim tuolta verkkokauppa.com niin siellä ainakin joku mainitsi, että sai jopa yläkertaan täydellisesti toimivan WLANin ja modeemi oli jossain sähkökaapissa alakerrassa.

http://www.asus.com/fi/Networking/DSLN55U/
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

myykö mikään liike näitä PSN-lahjakorttei sillai, että koodit tulisi sähköpostiin?
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Ostin VPD:stä http://blog.eu.playstation.com/2014/11/05/say-hello-kingdom-hearts-hd-2-5-remix-collectors-edition/ joka tuli tänään. Tuo paketti, minkä sisällä on nuo pelit ja tavarat, joka näkyy tuossa kuvassa on kuitenkin vahingoittunut. Etupuolessa on painautumisesta syntyneitä jälkiä. Onko tämä korvattava vika?

Kyllä on. Erityisesti keräilytuotteessa vioittunut pakkaus on muutakin kuin kosmeettinen haitta. Kauppa vastaa lähetystensä asianmukaisesta pakkaamisesta, eli VPD:n on turha yrittää väistellä vastuutaan.

Ehdota VPD:lle joko vaihtoa virheettömään kappaleeseen tai vaihtoehtoisesti sopivalta tuntuvaa hinannalennusta hyvitykseksi tuotteen virheestä. Ellette pääse tästä yksimielisyyteen, palauta saamasi viallinen tuote. Varmistu etukäteen, ettei tästä koidu sinulle kustannuksia.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Ei tuo VPD:n paketointi ollut kyllä ihmeellinen ps4 osallakaan. Oli vedetty vaan jotain elmukelmun tapausta muovia päälle ja postiin. Oli paketin kulmat hajalla.
 
PS4 vs PS3

Katselin YLE:n lähetyksen DreamHack-tapahtumasta, ja vanha peliaddikti sisälläni heräsi jälleen henkiin. Koska olen ollut niin kauan 'ulkona' pelikuvioista, ja etenkin mitä tulee tarjolla oleviin laitteisiin, niin haen nyt näkemyksiä kysymykseen PS3 vs. PS4.

Tarkoitus on hankkia PlayStation -pelikonsoli, mutta en osaa päättää kumpi olisi parempi hankinta 3 vai 4? Pääsääntöisesti tarkoituksenani on pelata online-multiplayer -pelejä (lähinnä ensimmäisen persoonan ammuntapelejä). PS3:lle löytyy paljon hyviä klassikkopelejä Call of Duty classic -versiosta lähtien, joka tekee tästä vanhasta konsolista houkuttelevan. PS4 taas edustaa konsoliperheen tuoreinta kärkeä, joten sen etuna on selkeästi se, ettei se 'vanhene' niin nopeasti, koska kehitys kehittyy koko ajan. Lisäksi kaikki uusimmat pelit lanseerataan ensimmäisenä PS4:lle. Ongelmana PS4:ssa ainakin vielä tällä hetkellä on se, ettei konsolille ole käännetty montaakaan vanhoista klassikkopeleistä (esim. Call of Dutyn vanhemmat versiot), eikä tällä hetkellä ole tiedossa, tullaanko niitä edes koskaan lanseeraamaan PS4:lle.

Kumpi vai kampi, 3 vai 4?

Näkemyksistä kiitollisena SgtBarnes
 
Vastaus: PS4 vs PS3

Ongelmana PS4:ssa ainakin vielä tällä hetkellä on se, ettei konsolille ole käännetty montaakaan vanhoista klassikkopeleistä (esim. Call of Dutyn vanhemmat versiot), eikä tällä hetkellä ole tiedossa, tullaanko niitä edes koskaan lanseeraamaan PS4:lle.
Vanhoja CODeja ja muita PS3-pelejä päässee - huomaa potentiaali - PS4:lläkin pelaamaan, jahka PlayStation Now -palvelu jonain päivänä Suomeen saapuu. Onko vuosi silloin 2015, 2016 vai vielä enemmän, sitä ei tiedä kukaan. Mutta jos tuon kortin varaan haluaa laskea, silloin PS4 on erittäin hyvä valinta.

Tarkan euron mies hankkii PS3:n ja ostaa noita vanhoja pelejä halvalla. Tarjontaa on aivan perkeleesti, ja vähänkään vanhempia pelejä saa helposti alle parilläkympillä. Yhden PS4:n hinnalla ehtii aika monta PS3-klassikkoa klahnutella.
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Hienoa, kiitos paljon näkemyksestäsi TT-2k. Sitten vielä heti perään yksi jatkokysymys koskien konsolin kovalevyn kokoa. Tallennetaanko netin kautta hankittavat pelit konsolin kovalevylle? Entä tarvitaanko kovalevykapasiteettia tämän lisäksi johonkin muuhunkin (poislukien normikäyttö, kuten esim. tallennetut pelitilanteet, "saved games")? Eli kannattaako ostaa suoraan 500GB kovalevyllä varustettu konsoli, vai onko tämä vain turhaa hifistelyä?
 
Vastaus: Kysy mitä vain -ketju

Tallennetaanko netin kautta hankittavat pelit konsolin kovalevylle? Entä tarvitaanko kovalevykapasiteettia tämän lisäksi johonkin muuhunkin (poislukien normikäyttö, kuten esim. tallennetut pelitilanteet, "saved games")? Eli kannattaako ostaa suoraan 500GB kovalevyllä varustettu konsoli, vai onko tämä vain turhaa hifistelyä?

Kiintolevyä kuluu sen verran paljon, että itse ostaisin kokonaan kiintolevyttömän halpismallin ja asentaisin siihen itse suurimman tuetun eli teratavun levyn (operaatio on helppo eikä vaikuta takuuseen).

Tietty jos pelaat vain muutamaa peliä, noin iso kiintolevy menee luultavasti hukkaan. Mutta jos ymmärsin aikeesi oikein, tarkoitus on kahlata läpi konsolin koko elinkaaren parhaimmisto, mahdollisesti ainakin osittain latauspeleinä. Tällöin tallennustilaa kannattaa varata vähintään tuon 500 GB.

Tyypillisellä PS3-levypelillä on kokoa 5 - 10 gigatavua, suurimmillaan jopa 40 gigaa, mikä latauspelien kohdalta luonnollisesti vaatii tuon verran vapaata tallennustilaa. Myös osa levypeleistä vaatii osittaisen asennuksen kiintolevylle. Tämän perusteella voi sitten itse laskeskella, mihin haluaa investoida.

Kiintolevylle voi tietty tallentaa myös pelidemoja, musiikkia ja muuta mediaa, mutta tämä tuskin vie normaalikäytössä paljoakaan levykapasiteettia.
 
Ylös Bottom