Liian vähälle huomiolle jääneet pelit

pelle

Well-Known Member
ATV drift & tricks

Peli jota melkein kukaan ei ole pelannut ja ne muutamat jotka on, lähinnä haukkuu peliä.
Tekijät on kyllä olleet laiskoja sillä kaikki pelin radat on kierrätetty moto racer 4:sta, mutta koska itse en sitä ole pelannut niin tuo ei haitannut ollenkaan.
Varsin kiva arcade kaahailu jossa on omat vikansa, mutta hintaakin on vain 20e ainakin pleikkarilla ja boxilla ja juuri pari viikkoa sitten tämä oli pleikalla tarjouksessa 10e hintaan.
Switch versiosta kannattaa pysyä kaukana, koska se on teknisesti varsin heikko esitys ja siitä on poistettu sekä online, että local multiplayer ja lisäksi lyöty 35e hintalappu.
Itse ostin tuon prisman alelaarista 19 eurolla.

Oma arvostelu switch versiosta
 

Gunslinger

Well-Known Member
Battlezone Gold Edition (Ps4 VR)

*Nyt storessa alennuksessa 13,95e

Vanhan klassikon uudelleentuleminen vr-muodossa. Future-retro, Tron-maailman tyylinen, ohjaamosta kuvattu tankki-taistelupeli, jossa roguemainen karttasysteemi. Voi pelata yksin tai cooppina. Vaikka ohjaus tapahtuu vapaasti padilla, peli aiheuttaa poikkeuksellisen harvoille pahoinvointia. Peli näyttää vr:nä yllättävän hyvälle, kuva on terävä, sahalaidat ei pistä silmään ja rullaa myös perus ps4:llä silkin pehmeästi. Tässä on onneksi vähän enemmän syvyyttä mitä alku ja näppäinkomentojen määrä antaa ymmärtää. Loppupeleissä vaatii sopivasti taktikointia ja vaikeustasoja on riittämiin. Mikä tärkeintä, tätä on erittäin hauska pelata sopivissa muutaman erän pätkissä.

Miinuksena, vähän eri tehtävätyyppejä, tarinankerronta olematonta, eikä tutoriaali kerro kaikkia pelimekaaniikkoja kunnolla.

Ale-hintaan ehdottomasti hankinnan arvoinen, jos future-retro tyyli yhtään nappaa ja kaipaa helposti lähestyttävää räiskintää. Hyvä nauttia muutaman erän pätkissä cooppina. Tämähän oli yksi psvr:n julkkaripeleistä, mutta moni on varmaan ohittanut koko tuotoksen, ensivaikutelman, toistavuuden ja täyden 60e hinnan vuoksi.

Peli toimii ilmeisesti myös ilman vr-laseja, mistä voi olla hyötyä coop-seuraa kaipaaville. TV-versiota en ole kuitenkaan kokeillut, sillä vr toimii Battlezonessa niin hyvin.

Tästä vielä videon muodossa ihan ok arvostelu:

 
Viimeksi muokattu:

Barca11910

Well-Known Member
Onko tällaista kun Hong Kong Massacre joku jo pelannut? Vaikuttaa aika Stick shootterilta. Ja keskimäärästä parempi graafisesti kun on indie peli.
Ainakin @OMI3R :in trophy kokoelmassa on jotain tästä pelistä.

 
Viimeksi muokattu:

JTahti

Well-Known Member
Rollers of the Realm
Flipperi roolipelissä pelaajan ohjaamat sankarit ovat flipperikuulia, ja heitä ohjataan kuten flipperipelissä lyömällä mailalla. Flipperiruudussa pitää yleensä lyödä pelialueella olevat ihmishahmot, jotka kaatuvat kun niitä lyö tarpeeksi monta kertaa pallolla. Kenttien välillä voi ostaa sankareille uusia varusteita, jolloin ne lyövät kovempaa kun osuvat. Tässä on jonkin sortin juoni ja tässä on kesäteatterimainen ääninäyttely, joka on sympaattinen. Minulla on tämän pelaaminen vielä kesken, mutta parasta mainostaa tätä nyt kun tämä on vielä tarjouksessa PS Storessa pari päivää, josta sen saa kahdella eurolla. Ostin tämän itse nejä vuotta sitten ja nyt vasta rupesin pelaamaan. Tässä on kaksi vaikeustasoa, casual ja challenging. Otin challenging vaikeustason, joka ei ole erityisen vaikea The Pinball Arcade veteraanille. Itse tykkään tästä, mutta en tiedä miten tämä maistuu, jos ei ole flipperifani.

Store linkissä on traileri ja kuvia:
https://store.playstation.com/fi-fi/product/EP0005-CUSA01209_00-ROLLERSCROSSBUY0
 

Mewna

Toimitus
Ylläpitäjä
Hei vaan kaikki synkkien goottikauhuseikkailujen ystävät! Failbetter Gamesin (Fallen London, Sunless Sea) uusin huipputeos Sunless Skies julkaistiin viikko sitten ja sain kunnian arvostella tämän ihanuuden.

Sunless Skiesista löytyy vähän kaikkea: kauhua, roolipeliä, selviytymistä, tutkimusmatkailua ja loistavasti kirjoitettua interaktiivista tarinaa. Suosittelen!

Arvostelun voi lukaista tuosta noin -> Selkäpiitä karmiva tutkimusmatka halki kauhujen täyttämän avaruuden

 

karpaasi

Well-Known Member
Ei näyttäisi olevan pelille omaa ketjua? Aloitin tactician-vaikeustasolla ja ei mennyt kuin 10 tuntia, että alko pärjäämään Fort Joyssa:p Dark Souls on kevyt tähän verrattuna. Edelleen vahva suositus kaikille ropejen ystäville. Itseltäni alkoi jo usko loppumaan kun mikään viimeaikainen peli ei ole palavaa intoa saanut aikaiseksi. Tämän kanssa herätään aamu 6 viikonloppuna, että ehtii varmasti pelata, ennenkuin emäntä herää.
 

cobalos

Well-Known Member
Ei näyttäisi olevan pelille omaa ketjua? Aloitin tactician-vaikeustasolla ja ei mennyt kuin 10 tuntia, että alko pärjäämään Fort Joyssa:p Dark Souls on kevyt tähän verrattuna. Edelleen vahva suositus kaikille ropejen ystäville. Itseltäni alkoi jo usko loppumaan kun mikään viimeaikainen peli ei ole palavaa intoa saanut aikaiseksi.
Divinity: Original Sin 2 on tosiaankin koukuttavin peli miesmuistiin. Se on itse asiassa alussa vaikeampi kuin loppupuolella, kun hahmojen CC-kyky ei ole vielä kummoinen. Fort Joyssa (ja miksei muulloinkin) teleporttirukkaset ovat ihan loistava tapa napata vihuja yksitellen.
 

Gimble

Well-Known Member
Tuli hankittua Divinity 2. Heittämällä parhaimpien ps4-pelien joukkoon ja kyllä Baldurs Gate-fani kiittää. Kenenkään roolipelien ystävän ei pitäisi tätä missata
Se on kuulemma tosi hyvä ja on väärin että siitä ei ole ketjua. Voisit kyllä korjata asian jos tuntuu siltä että tulee edes jotain keskustelua. Olisi vielä 4K HDR Xbox One X kanssa tätä olen kyllä harkinnut mutta vitsi kun peliaika on rajallista ja 20 muuta uutta ja wanhaa hyvää peliä jonossa ensin työstettävänä.

Nyt kun kerta tässä kirjoitellaan niin mainitsen Phantom Dust. Ehdottomasti aika erikoinen tapaus ja suorastaan salaisuus, harvahan sen olemassaolosta edes tietää ja että a) On ilmainen b) Voi pelata tietsikallakin ja myös ohjaimella. Hyvä konsolipeli nokan edessä. Aivan loistavaa hupia jos olet vaikka työmatkalla ei muuta kuin läppäriin Xbox One tai PS4 ohjain kiinni ja kovaa ajoa! Sitten myöhemmin voi jatkaa taas Xboxilla pelaamista eli profiili, tallennukset jne. kulkee plattareiden välillä kiitos Play Anywheren.

Ollut aikoinaan niin paljon aikaansa edellä ja eipä oikeastaan vielä tänäkään päivänä näe noin monimutkaista_mutta samaan aikaan simppeliä peliä joka toimii näin hienosti. Toista edes orastavasti vastaavaa peliä ei taida olla olemassakaan.
 

karpaasi

Well-Known Member
Divinity: Original Sin 2 on tosiaankin koukuttavin peli miesmuistiin. Se on itse asiassa alussa vaikeampi kuin loppupuolella, kun hahmojen CC-kyky ei ole vielä kummoinen. Fort Joyssa (ja miksei muulloinkin) teleporttirukkaset ovat ihan loistava tapa napata vihuja yksitellen.
On se! Täyttä timanttia... TP-rukkasia tullut käytettyä ahkeraan taisteluissa ja tullut löydettyä niiden avulla myös muutamat sala-arkut. Löytänyt nyt luck-kyvyn takia myös yllättävän monta hyödyllistä tavaraa helpottamaan matseja.

Mut eiköhän tässä ollu offtopic. Toivottavasti mahdollisimman moni antaa pelille mahdollisuuden, jotta näitä saadaan jatkossakin konsoleille! Takas pelaamaan ennenku vaimo herää:p
 

Kirai

Toimitus
Tuli tällainen tuotos ostettua kuin Outward

Pelin julkaisupäivä on kai tällä viikolla virallisesti jokin päivä, omani sain jo eilen ja pääsin ensikosketukseen pelin parissa. Olin tätä jo silmäillyt jonkin verran aiemmin. Kyseessä siis roolipeli selviytymisvivahtein. Et ole supersankari, vaan tavallinen kyläläinen joka sitten lähtee tavoittelemaan .. no mitä nyt kukin haluaa tavoitella.

Vaikka pelin ulkoasu on aika vaisuhko, niin peli tähtää realismiin esim esineiden painon ja muun avulla. Pelaajan tulee syödä, juoda ja levätä säännöllisesti, muuten heikennyt. Craftata voi vaikka mitä, ruokaa voi tehdä, taikajuomia voi askarrella ja taitoja opetella. Taikuuttakin pelistä löytyy, mutta tätä en vielä itse ole löytänyt auki.

Peli tuntuu vaikealta, sillä taistelut on hankalia. Peli vaatii pelaajalta valmistautumista ja ennakointia, sillä suin päin taistoon ryntäävä ottaa kyllä pataan. Varsinkin alussa varusteet ja kyvyt ovat luokkaa puukeppi ja huitaisu. Kuolema ei ole mitenkään lopullinen, vaan aina tuntuu joku kuolleen pelastavan ja heräät kylästä tai leiristä. Toki olet sitten väsynyt, sairas tai kivuissasi. Tavaraa ahdetaan reppuun ja taskuihin, ja repun kanssa olet hitaampi. Taistelua kohti mennessä voit kuitenkin lennosta tiputtaa repun maahan ja olla sen avulla ketterämpi.

Pelissä on myös co-op mahdollisuus, sekä jopa samalta ruudulta voi kaverin kanssa pelata. Tätä ei vielä ole tullut testailtua. Oliko muilla peli hankinnassa?
 

Bandicoot

Well-Known Member
Ostin Storen jättimäisistä japsialennuksista Valthirian Arc: Hero School Storyn.

Hitto kun onkin positiivinen yllätys ja hintakin alle vitosen!

 

cobalos

Well-Known Member
The Invisible Hours

Täällä KonsoliFinissäkin täydet viisi tähteä saanut peli oli aikamoinen ylläri itsellenikin. Ostin Xbox-version alennuksesta ja odotin Sherlock Holmes -tyylistä murhamysteeriä, mutta sainkin ihan jotain muuta. Täysin poikkeukselliseen konseptiin pohjautuva teos yhdistää pelin ja elokuvan, jossa pelaaja on käytännössä vain kärpäsenä katossa vailla mahdollisuutta puuttua tapahtumiin. Tehtäväsi on vain havainnoida tarinan kuoriutuessa auki.

Neljään kappaleeseen jaettu pelin tapahtuu vain noin tunnin aikana. Aikaa voi pysäyttää ja kelata ihan niin paljon kuin lystää ja tapahtumia voi seurata seitsemän eri hahmon kautta. Tarina on hyvä ja täynnä yllätyksiä.

Jos haluaa taukoa vuosipäivityspeleistä ja tusinaräiskinnöistä, tässä on erikoinen välipala.
 

tukholma

Member
Vähän outoa ettei Life is strange pelisarjasta täällä jutella yhtään. Minusta loistavia pelejä kaikki.
 

JTahti

Well-Known Member
Vähän outoa ettei Life is strange pelisarjasta täällä jutella yhtään. Minusta loistavia pelejä kaikki.
Joo, mun mielestä Life Is Strange ja LIS: Before the Storm on parempia kuin mikään Telltale. Telltalen tarinapeleistä olen pelannut kaikki paitsi Minecraftin. LIS ykkösosalle on sentään ketju, mutta kakkonen ja Before the Strom puuttuu.
 

Jogi

Well-Known Member
The Invisible Hours

Täällä KonsoliFinissäkin täydet viisi tähteä saanut peli oli aikamoinen ylläri itsellenikin. Ostin Xbox-version alennuksesta ja odotin Sherlock Holmes -tyylistä murhamysteeriä, mutta sainkin ihan jotain muuta. Täysin poikkeukselliseen konseptiin pohjautuva teos yhdistää pelin ja elokuvan, jossa pelaaja on käytännössä vain kärpäsenä katossa vailla mahdollisuutta puuttua tapahtumiin. Tehtäväsi on vain havainnoida tarinan kuoriutuessa auki.

Neljään kappaleeseen jaettu pelin tapahtuu vain noin tunnin aikana. Aikaa voi pysäyttää ja kelata ihan niin paljon kuin lystää ja tapahtumia voi seurata seitsemän eri hahmon kautta. Tarina on hyvä ja täynnä yllätyksiä.

Jos haluaa taukoa vuosipäivityspeleistä ja tusinaräiskinnöistä, tässä on erikoinen välipala.
Tuli hommattua joskus PSVR:lle, siinä tavallaan loistaa mutta ajankelaus jotain tuskastuttavan hidasta, ei tee mieli kelailla kovin pitkälle..
 

pelle

Well-Known Member
Laitetaan tämä vaikka tänne vaikka peli julkaistiin juuri toukokuussa, mutta aika turha tälle on omaa aihetta tehdä, koska ei siitä kuitenkaan keskustelua synny ja tässä on oikeastaan kaikki mitä minulla on pelistä sanottavana.

Kyseessä siis persona Q2: new cinema labyrinth joka on samalla viimeinen lännessä julkaistu fyysinen 3ds peli.
Ei siis ihme, että peli ei suuresta suosiosta nauti kun switch on ollut jo hyvän aikaa myynnissä ja lisäksi peli on lähinnä etrian odyssey persona kuorella joka ei myöskään massoja houkuttele.
Mielestäni tämä on siis varsin sopiva paikka tälle viestille.

Peli tuli tänään saatua päätökseen ja olihan siinä tekemistä sillä aikaa meni 61 tuntia ja kolme sivutehtävää jäi tekemättä. Saatoin myös muutaman missata.
Kokonaisuutena parempi mitä eka PQ vaikka ekat kaksi aluetta oli aika ankea fiilis ja varsinkin kultaiset viholliset aiheutti turhautumista.
Ennenhän noilta sai vain paljon expaa ja rahaa ja mokomat yleensä karkasivat ellei saanut tuotettua tarpeeksi nopeasti vahinkoa. Tässä noiden tappamisesta saa aina uuden personan ja ainoa nopea tapa tuhota ne on all-out attack joka ei tietenkään onnistu ellet löydä vihollisen heikkoutta, joka on alussa aika vaikeaa kun omat personat kattaa vain muutaman elementin.
Lisäksi noiden hyökkäykset tekee kunnolla kipeää ja jokainen noista reagoi johonkin elementtiin holy wrath loitsulla joka aiheuttaa jokaiselle hahmolle strength, magic ja agility bindin joka tarkoittaa lähinnä sitä, että hahmot seisoo paikoillaan ja pystyy tekemään vain perus hyökkäyksen.

Kolmannen alueen kohdalla peli alkoi maistumaan paljon paremmin, koska valikoimista löytyi oikean elementin hyökkäys jokaiseen tilanteeseen.
Lisäksi Aigiksen aigis shield kyky yhdistettynä all guard kykyyn oli hemmetin hyvä.Tuon jälkeen ainoastaan neljäs alue turhautti, koska se oli venytetty liian pitkäksi.
Alueet on jaettu eri elokuviin ja yhteensä niitä on viisi erilaista ja yleensä labyrintin kerroksia on neljä + pomo.
Nelos alueella oli kuitenkin kuusi kerrosta ennen pomoa joka oli aivan liikaa, koska edes maisemat ei vaihtuneet.

Muuten peli on sitä samaa mitä edellinenkin eli luolastoissa liikutaan ekasta persoonasta kuvattuna ruutu kerrallaan ja kartta pitää piirtää itse tai sitten sen voi laittaa automaatille. Toki tuolloinkin pitää itse laittaa ikonit ovia, katkaisijoita ja muita varten.
Nyt karttaruudusta löytyy myös erillinen valikko johon voi laittaa kuusi eniten käytössä olevaa ikonia joten niiden käyttö on nopeampaa.
Taisteluakin ollaan muutettu ja nyt all-out attack tehdään kuten perus persona peleissä eli kun kaikki viholliset on saatu maahan joko hyödyntämällä niiden heikkouksia tai sitten critical osumalla.
Aina kun hahmot hyödyntää vihollisen heikkoutta niin saa boost moodin jolloin seuraavalla vuorolla kaikki kyvyt on ilmaisia.
Toki jos hahmo ottaa osuman ennen omaa vuoroa niin boostin menettää.
Nyt myös jokaisella hahmolla on sub persona ja HP/SP pojot palautuu automaattisesti aina kun labyrintista palaa takaisin leffateatteriin.

Vaikeustasoja on viisi aina safety tasosta riskyyn. Safety tasolla ei voi epäonnistua sillä jos taistelussa lähtee koko tiimistä henki niin homma jatkuu juuri siitä mihin jäätiin ja kaikki saa täydet HP/SP pojot. Risky taso edustaa sitä toista ääripäätä eli Joker on pakko pitää tiimissä ja jos siitä lähtee henki niin se on välitön game over.

Suosittelen kyllä persona faneille varsinkin jos persona 3,4 ja 5 on pelattuna joten kaikki hahmot on tuttuja.
Tässähän on myös persona 3 portablen päähahmo mukana ja sekin on tehty hauskasti sillä p3p:ta kohdellaan tavallaan omana juttunaan. Päähahmo kyllä tuntee kaikki persona 3:n tyypit, mutta kukaan niistä ei tunnista tätä.
Ekan persona Q:n pelaamista ei vaadita sillä tämä ei missään vaiheessa viittaa sen tapahtumiin.
Niin ja tämähän on sitten vain japaniksi ääninäytelty, mutta yllättäen tuo ei haitannut ollenkaan.

Tuossa vielä varsin hyvä ja spoileri vapaa video joka sai ainakin minut aloittamaan pelin heti kun se postiluukusta tipahti. Muuten tämä olisi varmaan vielä vuoden päästäkin backlogissa lähinnä sen takia, koska se on käsikonsoli peli.

 
Ylös Bottom