Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)
Täytyy vielä selvittää hieman sillä Tom Clancyn 90-luvun tuotanto on hyvin epäselvää. Esimerkiksi Operatiivinen keskus niminen kirja on Tom Clancyn nimellä mutta kuitenkin esimerkiksi Amazonissa kuitenkin mainitaan että sen on kirjoittanut Jeff Rovin. Saattaa olla että jätän tämän spin-off sarjan lukematta.
Tähtien Sota-kirjallisuuden yksi uranuurtaja James Luceno on kirjoittanut erittäin kiinnostavan teoksen nimeltään Darth Plagueis. Kirja on julkaistu vuonna 2012 ja saanut mm. New York Timesin Bestseller-maininnan. Kirjaa ei ilmeisesti ole käännetty vielä(kään) suomeksi. Itse tilasin oman englanninkielisen kopioni englantilaiselta kustantajalta Suomalaisen Kirjakaupan kautta noin kuukausi sitten ja 2,5 viikkoa myöhemmin se oli käsissäni. Ensimmäinen kosketukseni englanninkieliseen romaanikirjallisuuteen ja nyt reilun viikon aikana olen saanut hieman toistasataa sivua luettua. Erittäin hyvä teos ja suurena Star Wars-fanina tulen varmasti ahmimaan tulevaisuudessakin lisää englanninkielistä romaanikirjallisuutta aiheesta, koska olen jo likipitäen kaikki suomennetut Star Wars-romaanit lukenut.
Lukasin tuossa lisää Nesbøa. Aave on Harry Hole -sarjan toiseksi uusin julkaisu (2011). Osien mielivaltainen lukemisjärjestykseni ei tälläkään kertaa juuri haitannutjännittävää menoa jälleen, kenties jopa toimintapitoisempaa. Aave-keississä ei ole varsinaista sarjamurhaajaa, vaan kirja käsittelee pääasiassa yhtä murhaa (toki myöhemmin sattuu useitakin kuolintapauksia) ja huumekauppaa Oslossa.
Aloitin samantien itselleni uuden Hole-dekkarin, nimeltään Punarinta.
Suomalaisessa on muuten pokkarit tarjouksessa: 3 kpl = 12e.
Harry Hole-kirjat ovat kyllä kiitettävästi säilyttäneet tasonsa vuosien varrella, väliin mahtuu toki pari vähän vaisumpaa teosta mutta yleisesti taso on kova. Kirjasarjasta mieleen tulee kovasti Andrew Vachssin Burke-romaanit, niissä uidaan ehkä vielä pari metriä syvemmällä ihmismielen sopukoissa, mutta samaa epätoivoa ja ihmisen paskuutta läsnä. Suosittelen niitä opuksia lämpimästi jos eivät ole tuttuja. Niissä kronologisesti lukeminen kannattaa.
No jopas, täytyy laittaa Vachssin Burkeja lukulistalle! Kiitos suosituksesta. Uudemmat Holet tuntuvat olevan aiempia toimivampia kokonaisuuksia. Etenkin sarjan ensimmäinen osa, Lepakkomies, oli aika mielenkiinnoton ja vähemmän nokkela rykäisy verrattuna näihin uudempiin. Helppo näihin on kuitenkin tarttua ja etenevät soljuvasti. Lisäksi suomalainen käännös on mainiota tekstiä. Näissä on myös jotenkin samantyylistä pohjoismaalaista melankolista fiilistä kuin Millenium-trilogiassa, josta varsinkin ensimmäinen osa on todella mieluisaa jännitettävää.