Mikä kirja on luettavana nyt?

Keskustelu osiossa 'Populaarikulttuuri' , aloittajana feldon, 01.06.2005.

 1. milesizdead

  milesizdead KonsoliFIN Alumni

  XBL:
  milesizdead
  Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

  Jeps, mitä pidemmälle sarjassa mentiin, sitä sarjakuvamaisemmaksi kirjat menivät. Alkupää paljon parempaa. Toki meininki on vedetty nupit kaakkoon meiningillä sielläkin, hieman Sin Cityn tyylisesti.
   
 2. BaDari

  BaDari Member

  PSN:
  OldHorn666
  Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

  Aika pitkälti mennyt lukeminen itselläni tuonne musiikin ja vaihtoehtokulttuurin puolelle. Tällä hetkellä lueskelen Atte Oksasen Äärimmäistä kulttuuria.

  Postista odottelen kahta kirjaa, syyskuussa ilmestyvä Tero Ikäheimosen kirjoittama 'Pirunkehto - Suomalaisen black metallin tarina', sekä Jennifer Wallisin 'Fight Your Own War: Power Electronics and Noise Culture'.
   
 3. JTahti

  JTahti Well-Known Member

 4. Aphex

  Aphex Active Member

  Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

  Nyt työn alla on Alastair Reynoldsin Prefekti. Aiemmin luin saman kirjoittajan Aurinkojen Huone -kirjan, joka on yksi parhaista lukemistani scifikirjoista. Tämän suurempaa skaalaa ja eeppisempiä tapahtumia ei ole oikeastaan minkään genren kirjallisuudessa tullut vastaan. Tapahtumat sijoittuvat kuusi miljoonaa vuotta tulevaisuuteen, jolloin ihmisen jälkeläiset ovat asuttaneet koko galaksin Einsteinin lakien rajoitteista(valoa nopeammin on mahdoton liikkua) huolimatta, ja saavuttaneet ihmeellisiä asioita nykyisin tunnettujen fysiikan lakien ja avaruuden valtavien mittasuhteiden puitteissa. Nämä rajoitteet ovat merkittäviä tarinalle, mutta Reynolds on saanut käännettyä sen eduksi.
   
 5. tungata

  tungata Member

  Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

  En ole mikään rokkimies, mutta onhan tuo Mötley Gruesta kertova "The Dirt" hurjaa luettavaa.
  Ihme että jätkät ei kuollut jo aikoja sitten.
  Hanoi Rocksin äijät sekoilee kirjassa myös.
   
 6. JTahti

  JTahti Well-Known Member

  Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

  Nyt on luettavana Glen Cookin Musta komppania sarja, jonka ostin Worldcon messuilta. Ykkösosa tuli jo luettua ja mietin että tämä voisi sopia yläkouluikäiselle, kenelle äikän ope on antanut tehtäväksi pitää kirjaesitelmä vapaavalintaisesta kirjasta. Tässä on 284 sivua, että tämä ei ole mikään tiiliskivi ja tämän saa joskus luettuakin. Teksti on aika toimintapitoista. Kirjan alku on hieman vaikeaselkoinen kun välillä aletaan kirjoittamaan menneessä aikamuodossa ja sitten tulee ihmeteltyä että milloin tuo tapahtui. Mutta nuo menneen aikamuodon jutut on tapahtunut juuri äsken. Tarinankerronta muuttuu johdonmukaisemmaksi, kun aletaan taistella ihmisleopardia vastaan joskus Legaatti luvun aikana. Täytyy siirtyä kohta kakkososan kimppuun.
  [​IMG]
   
 7. JTahti

  JTahti Well-Known Member

  Vastaus: Mikä kirja on luettavana nyt?

  En tiedä milloin aloitan Tulen ja jään laulun uusinta kierroksen, mutta sitä odotellessa kävin hakemassa kirjakaupasta kovakantisen ja kuvitetun Korppien kestit. Tuossa on kansikuvan reunus punaruskea, kun Valtaistuinpelin kannen reunus on perusruskea.
  [​IMG]
   
 8. JTahti

  JTahti Well-Known Member

  Nyt luettavana Juho Kuorikosken Commodore 64: Tasavallan tietokone.

  Kirjassa on ennakkotilaajien erikoiskannet. Se on puolivälissä ja hyvältä vaikuttaa.
  [​IMG]
   
 9. Nisupulla

  Nisupulla Jäsen / [FL]

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Nisu
  Switch:
  7988-0855-9081
  Twitter:
  nisupullafin
  Täällä sama kirja luetuksessa ja vieläpä sama Limited Edition, omistuskirjoituksella. Twiittasin kirjasesta itse Lord Bristishille, onhan sivuilla mainittu muuan Ultima-sarja. Hyvä sada kovien kansien väliin tämä merkittävä aikakausi suomalaisessa pelikulttuurissa.

  [​IMG]
   
 10. Miqz

  Miqz Active Member

  XBL:
  Miqz72
  PSN:
  Miqz
  Switch:
  Miqz
  Sama kirja luvussa, mutta miksi mä en saanut noita hienoja irtokansia? Mielestäni kyllä laitoin pledgen sisään aika pian heti kun sen bongasin.
   
 11. JTahti

  JTahti Well-Known Member

  Siitä oli saatavilla halvempi perusversio ja 5 euroa kalliimpi limited edition. Jos maksoit Limitedistä niin joku kämmi lienee tapahtunut.
   
 12. Miqz

  Miqz Active Member

  XBL:
  Miqz72
  PSN:
  Miqz
  Switch:
  Miqz
  Varmaan vaan nuukailin, eli otin sen halvemman :confused::D
   
 13. jryi

  jryi Vastaava päätoimittaja, teknoniilo Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  jryi
  XBL:
  jryi
  PSN:
  jryi
  Twitter:
  jryi
  Mulla on viime aikoina ollut enemmän kaikenlainen bisnes-kirjallisuus luvussa, mutta nyt justiin on vähän kevyempää viihdettä yöpöydän korvikkeella.

  [​IMG]

  Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta tarinalta siitä, miten Nokia nousi maailman huipulle, ja miten myrkyllinen yrityskulttuuri johti valta-aseman menettämiseen.

  Toinen kirjoittajista on itse työskennellyt Nokiassa ja on haastatellut isoa joukkoa entisiä ja nykyisiä työntekijöitä. Minäkin olen päässyt jotain kommentoimaan. Tosin en yhtään muista enää, mitä sanoin, mutta ehkä se palaa mieleen, kun pääsen sinne asti.

  Oikeastaan yllättävintä oli, että tuhon siemenet kylvettiin jo Ollilan aikaan. Itse ajattelin, että Kallasvuo oli se iso paha, joka romutti kaiken siihen tehdyt ja Elop antoi lopullisen tappoiskun, mutta ainakin Espoon päässä salailu ja kyräily oli jo pitkään ollut talon tapa.

  Toivottavasti uusi Nokia (ja HMD) onnistuvat välttämään samat karikot.
   
 14. SkyPolaris

  SkyPolaris Moderator Ylläpidon jäsen

  PSN:
  SkyPolaris
  Tällä hetkellä luen Ken Follettin Vuosisata-trilogian ensimmäistä osaa Kun Suuret Sortuvat, jonka tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun alkupuolelle ensimmäiseen maailman sotaan. Kirjasarjan toisessa osassa Maailman Talvessa tapahtumat sijoittuvat toiseen maailmansotaan ja viimeisessä osassa käydään läpi kylmä sota. Yllättävän kouluttavaa luettavaa, vaikka kirjat ovatkin hyvin hyvin pitkiä.

  Fantasiakirjallisuuden puolelta luvussani on Patrick Rothfussin Tuulen Nimi.
   
 15. tungata

  tungata Member

  Tuo trilogia on Ken Folletin ehdotonta parhaimmistoa. Sivuja on muistaakseni yli tuhat per kirja, mutta tylsiä kohtia ei juuri ole.
  Viimeisin kirja on multa lukematta ja taidan ostaa sen itselleni joululahjaksi.
  "Taivaan Pilarit" on
  ehkä vieläkin parempi teos ja siitähän on tehty myös ultimaattisen huono PS4 peli.
  Muut niistä Folletin kirjoista jotka olen lukenut ovat huomattavasti huonompia. Joten en ihan nosta Ken Folletia omissa papereissa parhaiden kirjailijoiden joukkoon (Leon Uris, James Clavell, Kalle Päätalo, John Irving....)
   

Jaa tämä sivu