Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Mistwalker

Vastaus: Mist Walker

FF-sarjan luojalta uusia roolipelejä 10.08.2004

Final Fantasy -sarjan isänä tunnettu Hironobu Sakaguchi on kertonut riippumattoman Mist Walker studionsa työskentelevän kahden uuden roolipelin parissa. Tarkempia tietoja itse peleistä ei Sakaguchi paljastanut, mutta kertoi pistävänsä peliin koko 20 vuoden kokemuksensa ja tietämyksensä. Sakaguchi lupasi peleihin myös suuria tunteita ja toivovansa tuovan niillä kyyneliä pelaajien silmäkulmiin elokuvien ja kirjojen tyyliin.

Sakaguchi perusti oman studionsa kaikessa hiljaisuudessa jo muutama vuosi sitten, riitannuttuaan Square Enixin kanssa Final Fantasy: The Spirits Within -animaatioelokuvan jälkeen. Aikomuksena on värvätä studion palvelukseen lisää väkeä Japanin roolipeli- ja manga-ympyröistä ja varajohtajana onkin jo Kensuke Tanaka, joka on aikasemmin työskennellyt muun muassa Final Fantasy Tactics Advancen parissa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Mist Walker

Missä Final Fantasy peleissä Hironobu Sakaguchi olikaan vahvasti mukana? Oliko hän enää 9:n tehneessä tiimissä vai mikä oli hänen viimeisin panostus Finaleissa?

Toivottavasti miehen pelit ovat sanojensa mittaisia. Hyviä RPG-pelejä kun pelaa erittäin mieluusti.
 
Vastaus: Mist Walker

Pikaisen selailun perusteella Sakaguchi toimi ohjaajana ja vastasi tarinoista kuutoseen asti, jonka jälkeen hän toimi tuottajana eli lähinnä piteli lankoja käsissään. Sakaguchi merkittiin tuottajaksi myös FFX:een ja FFXI:een, vaikkei enää varsinaisesti ollutkaan niiden kanssa tekemisissä.
 
Vastaus: Mist Walker

The Eclipse sanoi:
Onko Mist Walkerilla muuten kotisivua?

Nopsa Googletus ei tuonut tulosta. Voisi herra jo tuoda julki uutta matskua peleistään.

Oliver: FFX:n mukana tulevassa Beyond Final Fantasy -kiekolla herra oli yhtenä haastateltavista, että yhteistyö Squaren kanssa loppui ilmeisesti vasta FFX:n jälkeen.
 
Vastaus: Mist Walker

Unreal-Hawk sanoi:
Oliver: FFX:n mukana tulevassa Beyond Final Fantasy -kiekolla herra oli yhtenä haastateltavista, että yhteistyö Squaren kanssa loppui ilmeisesti vasta FFX:n jälkeen.
Juu, Sakaguchi lähti Square Enixiltä lopullisesti vasta tämän vuoden alkupuolella, mutta aloitti uudet suunnitelmat jo Spirits Withinin jälkeen, kun herran valtaa ilmeisesti hiukan rajoitettiin.
 
NewsFlash

Sakaguchi ja Uematsu yhteistyössä 26.11.2004

Square Enixin jokin aika sitten jättänyt Final Fantasy -sarjan luoja Hironobu Sakaguchi on kertonut perustamansa Mistwalker-yhtiön työskentelevän kolmen projektin parissa, joista yksi on epätavallisen päähahmon omaava roolipeli. Tunteisiin perustuvan hahmonkehityksen lisäksi pelissä on Sakaguchin mukaan enemmän syvyyttä kuin FF-peleissä.

Final Fantasy -säveltäjä Nobuo Uematsu on paljastanut olevansa mukana Sakaguchin uudessa projektissa. Uematsu sanoi kuitenkin olevansa valmis jatkossa työskentelemään myös Square Enixin kanssa, vaikka erosikin äskettäin yhtiön palveluksesta ja perusti oman Smile Please -studion.
 
Vastaus: Mistwalker

CubeFINin uutisista:
Mistwalkerilta pelejä myös Nintendolle

Menestyksekkään Final Fantasy -pelisarjan luojan, Hironobu Sakaguchin, perustaman Mistwalker-yhtiön kerrotaan käyvän keskusteluja pelien kehittämisestä Nintendon konsoleille.

Japanilaisen Famitsun kanssa käydyssä haastattelussa Sakaguchi on paljastanut Mistwalkerin työskentelevän kolmen pelin parissa, mutta mies ei toistaiseksi voinut kertoa projektien julkaisualustoja. Hänen mukaansa keskustelut sekä Nintendon että Microsoftin kanssa ovat kuitenkin edistyneet asteen verran eteenpäin.

Kolmesta pelistä yksi on vahvistettu roolipeliksi, mutta muutoin yksityiskohdat ovat yhä hakusessa. Sakaguchi joka tapauksessa vihjaili, että eräästä projektista on saatu valmiiksi jo ensimmäinen vedos, joten uusia tiedonjyväsiä saattaa ilmetä lähiaikoina.

Lähde: GameCube Advanced
Varsinkin tuo kohta "Hänen mukaansa keskustelut sekä Nintendon että Microsoftin kanssa ovat kuitenkin edistyneet asteen verran eteenpäin." pisti kiinnostavasti silmään. Varsinkin Xboxilla kunnon japanilaistyylisten roolipelien puute on huutava, ja tästä suunnasta saattaisi löytyä hyvinkin ensiapua siihen ongelmaan.

Muutenkin olen ihan mielenkiinnolla odotellut, että mitä tästä tulee. Toivottavasti tuosta ensimmäisestä projektista valmistuisi jo jotain konseptin luontoista, että saisi vähän esimakua.
 
XboxFINin uutisista:
Sakaguchilta kaksi roolipeliä Xbox 2:lle 25.02.2005

Microsoft Game Studios on ilmoittanut, että maineikas pelisuunnittelija Hironobu Sakaguchi johtaa kahden yksinoikeudella Xboxin seuraajalle julkaistavan roolipelin kehitystä. Sakaguchi tunnetaan parhaiten Squaren yli 60 miljoonaa kopiota myyneen Final Fantasy -pelisarjan isänä. Riitauduttuaan työnantajansa kanssa Final Fantasy -animaatioelokuvan jälkeen hän perusti oman pelistudionsa, Mistwalkerin, jonka palveluksessa on myös muita kokeneita japanilaiskehittäjiä.
 
Vastaus: Mistwalker

Tokihan on aina mahdollisuus, että ne kääntyvät myös pleikkarille.
tuppaa vaan nuo "yksinoikeuspelit" olemaan usen tuollaisia.. :rolleyes:
 
Vastaus: Mistwalker

jujze sanoi:
Tokihan on aina mahdollisuus, että ne kääntyvät myös pleikkarille.
tuppaa vaan nuo "yksinoikeuspelit" olemaan usen tuollaisia.. :rolleyes:


Paitsi että MGS julkaisee nuo.
 
Vastaus: Mistwalker

TeKe sanoi:
Paitsi että MGS julkaisee nuo.

Ja mitä ilmeisimmin myös TEKEE ne (MW ei ilmeisesti tee itse varsinaisia pelejä, vaan lainaa sitten julkaisijan/muun koodauspoppoon taitoja toteuttaakseen koodin). Jos haluatte pelata noita MW:n pelejä, joudutte tällä hetkellä investoimaan Xbox 2:n ja Nintendo DS:n, pleikkarilla niitä ei tulla näkemään, tahi mitään MW:n peliä PS2:lla (Taitaa nuo kolme projektia työllistää Sakan porukkaa sen verran, etteivät kerkeä nykypolven koneita lainkaan).
 
Vastaus: Mistwalker

nohh.. katsotaan sitten vähintään vuoden päästä.
seurataan nyt ensin mitä saavat aikaiseksi.
 
Ylös Bottom