Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Mistwalkerin "The Last Story"

Vastaus: Mistwalkerin "The Last Story"

Last Story on varmaan kova peli, sillä Nintendo teki Japaniin tv mainoksen, jossa se mainostaa että 27. pvä pidetään tiedotustilaisuus koskien peliä.
TV mainos

Netti ilmoitus tiedotustilaisuudesta.
Neogaffissa oli käännetty teksti näin:
Presentation Conference at 2:00pm Dec 27, 2010 (Japan time)
Hironobu Sakaguchi will response the presentation himself
Live broadcasting will be available at UStream that day
 
Vastaus: Mistwalkerin "The Last Story"

Euroopan julkaisua taitaa olla turha odottaa kovinkaan lähiaikoina, koska Nintendon UK-pomon mukaan sellaista ei ole lainkaan suunnitteilla. Selitys on aika huikea: Kirbyn ja 3DS:n julkaisussa on jo niin paljon uutta tavaraa alkuvuoteen, että Last Story olisi liikaa. Ja lisäksi tietysti euroversion vaatimat lukuisat käännökset.

VMP.

Why The Last Story is Japan exclusive Wii News - Page 1 | Eurogamer.net
 
Vastaus: Mistwalkerin "The Last Story"

Euroopan julkaisua taitaa olla turha odottaa kovinkaan lähiaikoina, koska Nintendon UK-pomon mukaan sellaista ei ole lainkaan suunnitteilla. Selitys on aika huikea: Kirbyn ja 3DS:n julkaisussa on jo niin paljon uutta tavaraa alkuvuoteen, että Last Story olisi liikaa. Ja lisäksi tietysti euroversion vaatimat lukuisat käännökset.

VMP.

Pitää toivoa että kyseessä on PR-BS ennen E3-julkistusta, muuten kyseessä yksi firman typerimmistä kämmäyksistä.
 
Vastaus: Mistwalkerin "The Last Story"

Pitää toivoa että kyseessä on PR-BS ennen E3-julkistusta, muuten kyseessä yksi firman typerimmistä kämmäyksistä.

Joo, oletan kyllä yhä että peli on jossain vaiheessa tännekin tulossa, mutta tämän vuoden puolesta en enää löisi vetoa. US-julkaisustakaan ei ole mitään tietoa ja eiköhän Euroopassa saada odottaa vieläkin pidempään.

Peli on muuten jo arvosteltu Famitsussa. Vaikkei sen antamilla pisteillä enää olekaan samanlaista merkitystä kuin ennen, tuli niitä 38/40.
 
Vastaus: Mistwalkerin "The Last Story"

Harmittaahan se jos tämä ei kekkoslandiaan tule. Hieno 18 minuuuttinen pätkä:
[video=youtube;65U1g-Dam2E]http://www.youtube.com/watch?v=65U1g-Dam2E[/video]

Pistetään toinenkin. Tämä on online-coopista pätkä.
[video=youtube;_duyHIyZfjw]http://www.youtube.com/watch?v=_duyHIyZfjw[/video]
 
Vastaus: Mistwalkerin "The Last Story"

Nintendo on ostanut thelaststory.com-osoitteen, eli amerikan puolelle tätä peliä voisi alkaa jo odottelemaan. Hyvä homma, että Japanin ulkopuolelle tämä saadaan, eiköhän se ennen pitkää myös Euroopan suuntaan valu.
 
Vastaus: Mistwalkerin "The Last Story"

"Joku Nintendon edustaja" puhunut ohi suunsa ja kertonut The Last Storyn olevan matkalla Eurooppaan. Huhujen asteella tämä on vielä, mutta itse olen jo aika vakuuttunut. Lisäinfoa saataneen E3:n aikoihin. Jos lisäinfoa siis on tulossa.
Lähde
 
Vastaus: Mistwalkerin "The Last Story"

Nythän tuo Last Storyn saapuminen Eurooppaan on jo varmaa tietoa. Melkoisen kauan siinä on kulunut, mutta nyt ensi vuoden julkaisu alkaa lähestyä, todennäköisesti alkuvuodesta. Australiassa peli on saanut sikäläisen M-luokituksen:

Let There Be No Doubt - The Last Story is Australia-Bound - Wii News @ Nintendo Life

Tarkasta julkaisuajasta ei ole vielä tietoa, mutta toivottavasti sekin julkistetaan vielä tämän vuoden puolella.
 
Vastaus: Mistwalkerin "The Last Story"

Nintendoa tuskin talouteen koskaan enää tulee, mutta The Last Storyn soundtrackia on tullut kuunneltua useampaan otteeseen kuluvalla viikolla.

Aika jännä. Jos on Uematsun aikaisemmista diggaillut (poislukien joku järjetön Blue Dragon), kuulostaa tämä ehdalta Uematsulta. Jopa siinä määrin, että jos kylmiltään olisi pitänyt lähteä veikkaamaan, jotkut raidat kuulostaa ihan aikaisempien pelien joittenkin rainojen b-versioilta. Niin hyvässä kuin pahassa.
 
Vastaus: Mistwalkerin "The Last Story"

Hironobu Sakaguchin mukaan pelinkehittäjät keskittyvät liikaa HD-grafiikoihin pelisuunnittelun kustannuksella:

Since leaving Square in 2003, Sakaguchi set up Mistwalker where he wrote and produced Blue Dragon and Lost Odyssey for the Xbox 360. His experience working on those two titles on a HD console has shown him that too much attention is wasted on HD visuals, which games do not need.

“To be honest, I think that the HD images which have become mainstream in the TV industry are, for me personally, still rather over the top for the world of video games. There’s a tendency for developers to allow all their energy to be diverted into maintaining the high quality of the graphics.”

Rohkeaa puhetta, mutta Sakaguchin myöhäisherännäisyys tulee monta vuotta liian myöhään. Olisiko Lost Odyssey ollut vielä parempi peli Wiillä tai PS2:lla? Olisiko Blue Dragonissa ollut muutakin hyvää kuin audiovisuaalinen toteutus, jos se olisi ollut SD-peli? Final Fantasy -sarjan kömmähdykset ainakin näyttävät, että Sakaguchi on osittain oikeassa. FF13:n ja Final Fantasy XIII-2:n ongelmat voidaan pitkälti johtaa pelien graafiseen ilmeeseen, joka samalla haittaa pelaamista sekä vei Square Enixin resurssit ja huomion pois aikaisempien Final Fantasy -pelien laatutekijöistä. Näyttääkö The Last Story viimein mallia? Mistwalkerin loikkaaminen Microsoftin leivistä Wii-kehittäjäksi ei ilmeisesti ollut sattumaa. Kommenttiensa perusteella Sakaguchi vaikuttaa olleen turhautunut Xbox 360 -kehitykseen. Mutta jos Mistwalker kehittäisi pelejä Wii U:lle, sama ongelma saattaa olla yhä edessä.

Sakaguchi: HD graphics are “excessive” for videogames « BeefJack - The Gamer's Sauce
 
Vastaus: Mistwalkerin "The Last Story"

Rohkeaa puhetta, mutta Sakaguchin myöhäisherännäisyys tulee monta vuotta liian myöhään. Olisiko Lost Odyssey ollut vielä parempi peli Wiillä tai PS2:lla? Olisiko Blue Dragonissa ollut muutakin hyvää kuin audiovisuaalinen toteutus, jos se olisi ollut SD-peli? Final Fantasy -sarjan kömmähdykset ainakin näyttävät, että Sakaguchi on osittain oikeassa. FF13:n ja Final Fantasy XIII-2:n ongelmat voidaan pitkälti johtaa pelien graafiseen ilmeeseen, joka samalla haittaa pelaamista sekä vei Square Enixin resurssit ja huomion pois aikaisempien Final Fantasy -pelien laatutekijöistä. Näyttääkö The Last Story viimein mallia?
Rohkeaa on tosiaan puhe mutta Lost Odysseyn jälkeen on kova luotto sekä siihen mitä Mistwalker sanoo että tekee. Sinänsähän The Last Storyn ei tarvitse näyttää (ainakaan Wiillä) edes mallia, koska jo Xenoblade Chronicles palautti kertaheitolla uskon kaikkeen siihen, mitä JRPG:t voivat vielä nykyäänkin olla. Ei ole HD-tason grafiikkaa ei mutta silti käsittämättömän nätti kaiken sen muun hyvän ohessa. Muutenkin parhaimmat hetket genren parissa tuntuvat viime vuosina olleen poikkeuksetta nimenomaan noilla kevyemmän speksin laitteilla; Wii, DS ja PSP. Eiköhän Last Story onnistu jatkamaan samalla, hyväksi havaitulla linjalla - neljä vuotta odottelua on ollut pitkä aika mutta onneksi se vajaan kolmen viikon päästä on ohi.
 
Vastaus: Mistwalkerin "The Last Story"

Nyt on pari tuntia tullut otettua tuntumaan The Last Storyyn ja alun perusteella maistuu. Alku on suhteellisen vauhdikas, eikä mene kauaa kun sitä jo huomaa tutkivansa Lazulis-kaupungin katuja ja niissä riittääkin tutkimista. Kaupungissa on paljon sivukujia, enkä ole sitä vielä edes kokonaan ehtinyt kiertää. Taisteluareenakin löytyy rahan ja kokemuksen tienaamista varten - kerran ehdin sitä testata.

Peli ei myöskään ole yhtään hullumman näköinen, mutta sen vastapainoksi ruudunpäivitys hieman töksähtelee. Melko paljon bloomia on kyllä käytetty, enkä oikein tiedä onko se hyvä vai huono asia. Musiikitkin kuulostaneet ihan hyvältä tähän mennessä. Englanninkielinen ääninäyttely toimii loistavasti ja tähän mennessä on ollut hyvää huumoriakin.

Kontrollit toimii kuten pitääkin ja mukavana yllätyksenä hyökkäyksenkin saa säädettyä manuaaliseksi, mikä ainakin minusta on mukavampi kuin automaattinen - on enemmän fiilistä kun saa itse nappia hakkaamalla pistää vihuille turpaan.

Alku lupailee varsin kiinnostavaa ropekokemusta, joten tältä peliltä näyttäisi olevan lupa toivoa varsin paljon. Arvostelu seuraa sitten jossakin vaiheessa.. :)
 
Vastaus: Mistwalkerin "The Last Story"

Melko hyvin päivä on vierähtänyt tämän parissa. Alun jälkeen peli on vain parantunut ja mm. taistelusysteemi on muuttunut monipuolisemmaksi. Aloituskaupungin jälkeen meininki on putkimaisempaa, mutta onneksi mistään FFXIII:sta ei ole kyse. Hahmot on kirjoitettu kyllä harvinaisen hyvin, eikä tässä onneksi juuri ole mitään teiniangstailua. Muutaman kerran on tullut naurahdettua ihan ääneenkin huvittavaa dialogia, joka on vieläpä näytelty harvinaisen hyvin.

Tähän mennessä ainoat varsinaiset valituksen aiheet tulevat ruudunpäivityksen takkuilusta, jota esiintyy ajoittain, sekä kameran käyttäytymisestä joissakin taisteluissa. Suuntavaisto saattaa mennä hetkeksi sekaisin kesken suurempien kahakoiden, jonka myötä huomaa huitovansa ilmaa. Pomotaistelut ovat muuten mukavan monipuolisia ja niissä täytyy välillä tehdä muutakin kikkailua kuin hakata hyökkäysnappia.

Onkos täällä muita, jotka peliin ovat jo ehtineet tutustua?
 
Vastaus: Mistwalkerin "The Last Story"

Aika samoilla linjoilla tähän mennessä vaikka en vielä hirveän pitkälle olekaan ehtinyt kun on tullu jäätyä millon mitäkin kaupungin asukasta auttelemaan tai muutamaa hassua sammakkoa etsimään. Xenobladen värikkään maailman jälkeen tämä vähän tuntui alkuun tasaisen harmaalta vaikka näyttävä toki tämäkin on.
Tarina alkaa jo viemään sen verran mennessään että eiköhän tästäkin saada erittäin hyvä ja toivottavasti myös pitkä pelikokemus aikaiseksi.
 
Vastaus: Mistwalkerin "The Last Story"

Kaupungissa on vasta tullut törttöiltyä. Maailma ei vaikuta yhtä kiehtovalta kuin Xenobladessa, mutta huumori kyllä toimii. Pari kertaa eteen on tullut ärsyttävää sähläystä, mutta ehkä se johtuu omista taidoista. Toisaalta peli on modernin armelias, joten takamatkaa ei ole mokailusta seurannut.

Tämä pervo on mm. saanut korvilleen pyykkimuijien tuijottelusta ja naisten tirkistelystä kylvyssä.
 
Ylös Bottom