Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Rupee näyttämään vahvasti siltä että Samsungin Galaxy S III on tän vuoden kännyköitten kuningas. Aika heikko päivitys tuo iPhone 5 kun uutta on vain LTE, 0,5" isompi näyttö ja A6 prossu, josta ei edes tiedetä onko se dual- vai quad core... Mutta sanoin kyllä samaa 4S:stä ja silti se rikkoi kaikki ennätykset muistaakseni :p

iOS ei tainnut ulkonäöllisesti uudistua yhtään? Onko noista uusista ominaisuuksista jotain tarkkaa listaa jo saatavilla?
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Termi "LAIMEA" sai uuden merkityksen. Nyt jos koskaan on Noksulla pieni sauma saada Lumiaa kaupaksi. Paljon on tietysti Wintoosa 8 varassa katuuko vai nouseeko saapasfirma.

Vain yksi asia ratkesi tänään, Androidia ei pysäytä enää mikään.
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Kyllä Apple eilisellä showlla tosiaan petasi paikkoja kilpailijoilleen. Siellä Samsung pääsee nyt loistamaan Androidilla ja Nokia WP8:lla. Sitä ei voi olla miettimättä, olisiko Steve Jobs tässä kilpailutilanteessa tyytynyt näin vaatimattomaan esitykseen? Ikäänkuin Apple ei näkisi muutoksia ympäristössään, vaan luottaisi vakaasti brändinsä vetovoimaan - aivan kuten Nokia teki.

Konsolipuolen kuuluisa mediapersoona ELPRESADOR pukee hyvin tuntemukset sanoiksi:

[video=youtube;u28sTUxk3jw]http://www.youtube.com/watch?v=u28sTUxk3jw[/video]
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

No oli kyllä laimea esitys omppufirmalta... :confused: Onko se oikeasti ollut noin yhden miehen firma?
Okei, plussina keveys ja paperilla tuntuu akkua piisaavan mutta se on edelleen sama puhelin kuin aiemminkin. Lisänä yksi rivi appseja. Niin, appsit on ainut Applen pelastus.
Minusta näyttö sinällään on riittävän iso. Niissä on menty jo naurettavuuksiin (4,8", 5", 5,5"..!!!). Täppäri mukaan jos isompaa surffilautaa tarvitsee.
No, tämä tulee myymään uskomattoman hyvin.

Lumia 920 on kyllä yksi kiinostavimmista puhelimista tällä hetkellä. Galaxy S2 lienee paras järkiostos luuri tällä hetkellä. S3 on niin tyypillisen aasialaisesti muotoiltu ettei mitään rajaa. Ja ne itekseen halki paukahtalevat näytöt ei oikein vakuuta. Vieläpä kun ne ovat wanhoja pentilematriisi näyttöjä... Lumia 800 myös varsinkin valkoisena pesee designilla kaikki vaa Sonyn tän hetkisessä mallistossa on sekä tyylikkäitä&tehokkaita roiskesuojattuja malleja.

Itellä soppari menee uusiksi tämän vuoden puolella, että saa jatkettua vanhaa erinomaista HTC Desire Z.n kanssa tehtyä liittymädiiliä. Qwertyjä vaan ei ole näkynyt... :mad:

Edit: nii joo, toihan se Apple uuden latausliittimen vs. Noksu langattoman latauksen :D
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Eipä oo mitään tarvetta päivittää iPhone 4:stä. Ehkä sitten 5S:ään. Aika tylsä päivitys mutta sehän oli jo melko hyvin tiedossa. NFC:llä ei tee kyllä mitään. Langaton lataus on luokkaa ihan kiva, mutta ilmankin pärjää. Noiden lisäksi en keksi mitä olisi pitänyt tuoda, että jengi olisi saanut sen halutun "Wau" efektin.
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Kyllähän tuo iPhone 5 oli mitään sanomaton julkistus Appleltä jos rumasti sanotaan. Itselläni nykyään puhelimena iPhone 4 joka on myös ensimmäinen Applen puhelimeni sekä varmaan viimeinen jos jotain järisyttävää ei tule muutamien vuosien sisällä tapahtumaan varsinkin muotoilu on saatava uusiksi ei tämä nykyinen iPhone malli ole kyllä mikään jalokivi muotoilultaan kilpailijat ovat silläkin saralla ajaneet ohitse.

En tiedä mitä Samsung Galaxy S3:n muotoiluista valitetaan kyllä se omaan silmääni paljon paremman näköinen on kuin nykyiset iPhonet ja varsinkin tuleva 5:n. Kyllä meni myös maku kun katsoi youtubesta soldierknowsbestin sekä jon4lakersin puheita iPhone 5:sta jätkät vaan ylistelee taas kyseistä puhelinta vaikka uudistukset olivat lähes luokkaa nolla. jon4lakersin mielestä se on awesome ja erittäin AMAZING juttu kun tulee viides rivi ikoneille.

Eipä sillä ei kyllä tule Nokialaistakaan tähän talouteen jos ei tule tulevaisuudessa valittavaksi puhelinta jossa on Android. Windows puhelimen liikkuvat tiilet eivät innosta tipan vertaa. Silloin kun Nokia ilmoitti siirtyvänsä Windows Phone käyttöjärjestelmään Nokia varmisti omalla kohdallani sen, että kyseisen firman puhelimia ei tarvitse ostaa tähän talouteen jatkossa jos ei tosiaan Samsungin lailla ruveta valmistamaan myös sillä toisella käyttiksellä olevia puhelimia. Kuitenkin vuonna 1997 alkaneella matkapuhelin taipaleellani olen omistanut 11 eri puhelinta joista kuusi on ollut Nokian puhelimia eli olen suosinut eniten Nokiaa, mutta en enään jatkossa kiitos Windows Phone käyttiksen. HTC HD 2:ssa oli sellainen Windows käyttis jonka olisin valmis ottamaan, mutta en ikinä noita liikkuvia tiilejä.

HTC HD2 Review: Part 1 - YouTube

^Siitä legendaarisen LP:n eli Lasse Pulkkisen arvio HTC HD 2:sta.
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Noiden lisäksi en keksi mitä olisi pitänyt tuoda, että jengi olisi saanut sen halutun "Wau" efektin.

Riittää kun Apple toisi jotain uutta. Pelkkä vanhan päivittäminen ei vaan yksinkertaisesti riitä tässä kilpailutilanteessa. Sitähän tämä iPhone 5 kohdalla oli mitä suuremmassa määrin. Keskittyivät teknisiin yksityiskohtiin, joiden merkitys jäi monelle merkityksettömäksi. Kännykkää ei tunnistaisi uudeksi malliksi ellei joku kertoisi. Eniten kalvaa toi näytön koko, 4" on liian vähän. Kännykkä tarkoittaa nyt mukana kulkevaa taskutablettia, jossa puhuminen on vain ominaisuus muiden joukossa ja monella ei edes käytetyin niistä.

Wau-efekti jäi tulematta ja se tarkoittaa Applen kohdalla edun antamista nyt muille. Mielikuva Applesta on tarkoittanut etumatkaa. Eilisen kaltaisilla olemattomilla näytöillä paikan korjaa pian joku toinen. Vahva ehdokas on Samsung ja osin myös meidän Nokia.
 
Ihmettelen miten jengi yllättyi iPhone 5:stä. Jopa Suomen iltapäivälehdet ovat uutisoineet vuotaneista tiedoista, joten ihme ettei jengi muka tiennyt näistä. Oma neutraali suhtautuminen voi johtua juurikin siitä, etten mitään odottanutkaan. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että tulevaisuudessa on petrattava paljon. Rautapuoli on ihan hyvässä jamassa, softapuolen innovaatioita kaipaan itsekin.
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Eniten kalvaa toi näytön koko, 4" on liian vähän.
Itselle tuo 4" on juurikin se ns. oikea koko. Kännykkää haluan käyttää yhdellä kädellä ja esimerkiksi SGSII:n 4,2":n näyttö tuottaa jo hankaluuksia, mikäli pitää kurotella sinne kauimmaiseen nurkkaan. Nykyinen 3,7" tuntuu taas aavistuksen pieneltä.
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Taskussa lymyilevän puhelimen voi tulevaisuudessa läpsäistä hiljaiseksi jos Microsoft tuo joskus pantettinsa tavallisen kengänkuluttajan saataville.
Ja miksi ei toisi, onhan tuo oikeasti nerokas pieni ominaisuus.

Tarkempaa tietoa Patentboltin sivuilta tai lyhyemmin kotimaisella kielellä Iltalehden sivuilta.

Microsoft Patent: How to Silence your Device by whacking it off - Patent Bolt
Hauska patentti: Läpsäise puhelin hiljaiseksi | Digiuutiset | Iltalehti.fi
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Taskussa lymyilevän puhelimen voi tulevaisuudessa läpsäistä hiljaiseksi jos Microsoft tuo joskus pantettinsa tavallisen kengänkuluttajan saataville.
Ja miksi ei toisi, onhan tuo oikeasti nerokas pieni ominaisuus.
Ja mikä hauskinta, tämä ominaisuus oli jo Nokian E66-puhelimessa, mutta tämä on taas kerran näitä listassamme "innovatiivisia pieniä ominaisuuksia joita Nokia ei koskaan saanut isommin hyödynnettyä/markkinoitua/levitettyä". Ovat ilmeisesti niin tyhmiä Nokialandiassa, että jättäneet asian ilman patenttia Microsoftille nielaistavaksi. No sinne vaan. Nokia=Windows jo muutenkin...
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Ja mikä hauskinta, tämä ominaisuus oli jo Nokian E66-puhelimessa, mutta tämä on taas kerran näitä listassamme "innovatiivisia pieniä ominaisuuksia joita Nokia ei koskaan saanut isommin hyödynnettyä/markkinoitua/levitettyä".

Applestä ja edesmenneestä Steve Jobsista voidaan olla montaa mieltä, mutta siitä ei oikein voi olla eri mieltä, että Steve Jobs osasi kyllä esitellä tuotteensa valovuosia paremmin kuin muut. Veikkaanpa, että jos Steve Jobs olisi esitellyt tuon featuren omassa tuotteessaan niin siitä olisi tullut varmasti hitti. Itse katson tänä päivänäkin edelleen Steve Jobsin tuotteiden esittely videoita youtubesta ne vaan on niin kiinnostavia toisin kuin muiden valmistajien esittelyt.

http://www.youtube.com/watch?v=6uW-E496FXg <--- iPhonen esittely vuodelta 2007



Apple Music Special Event 2005-The iPod Nano Introduction - YouTube

Steve Jobs puhui aina numeroista noissa esittelyissä, mutta teki sen tavalla jolla sen ymmärtää tyhmempikin.
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Ubuntu tulee näillä näppäimillä Nexus laitteille.

Ubuntu for tablets revealed with split screen multi-tasking, preview for Nexus slates coming this week

Lähtee ittellä ainakin heti kokeiluun. Rinnakkais ohjelmien ajo vaikutti erittäin hyvältä. Laitan pientä tekstiä sitten kun pääsen kokeilemaan. Vielä kun se steami sieltä kohta tulisi jo ubuntulle. :cool:

Sehän tuli jo? Sen kunniaksi alekin menossa: Steam for Linux release celebration sale
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Sehän tuli jo? Sen kunniaksi alekin menossa: Steam for Linux release celebration sale

Kappas keppanaa toimiiko nyt siis kaikki steam pelit Linuxissa vai vain harvat ja valitut. Oli sen verran vanhentunutta tietoa itsellä, että luulin sen vasta olevan siinä beta vaiheessa.

Edit: Itse itselleni vastaten. Tällä hetkellä vajaa 100 peliä tukee Linuxia steamissä. Ei vielä kaipaamiani pelejä jotta asentaisin pelkän ubuntun koneelle.
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Alkaa kännykät saamaan ihan varteenotettavan ohjauksen kosketuksen lisäksi. Esimerkkinä eilen julkistettu Samsung Galaxy S4.

SamsingGalaxyS4pad1-610x343.jpg


Lähde: Samsung Galaxy S4
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Jokos joku täällä on ostanut Jollan? Tässä vähän mieli tekisi vaihtaa Samsungista Jollaan, mutta kun laite on sen verran uusi niin hieman mietityttää. Käyttiskinhän on vasta beta käytännössä, mutta toisaalta siihen olen jo tottunut kun nytkin on CM nightly buildi SII:ssa sisällä... Käyttökokemuksia siis kaipailisin jos joku on vaihtanut Jollaan.
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

Jokos joku täällä on ostanut Jollan? Tässä vähän mieli tekisi vaihtaa Samsungista Jollaan, mutta kun laite on sen verran uusi niin hieman mietityttää. Käyttiskinhän on vasta beta käytännössä, mutta toisaalta siihen olen jo tottunut kun nytkin on CM nightly buildi SII:ssa sisällä... Käyttökokemuksia siis kaipailisin jos joku on vaihtanut Jollaan.

On androidilla sovellusvalikoima ainakin parempi atm kuin jollalla. Kokemuksia ei kyllä jollasta ole, mutta toivon sille menestystä vaikka näin alkuvaiheessa en ainakaan vielä jollan kyytiin meinaa lähteä.
 
Vastaus: Mobiilimaailman tapahtumat ja uutiset

On androidilla sovellusvalikoima ainakin parempi atm kuin jollalla. Kokemuksia ei kyllä jollasta ole, mutta toivon sille menestystä vaikka näin alkuvaiheessa en ainakaan vielä jollan kyytiin meinaa lähteä.

Jollassa toimii Android-sovellukset :p
 
Ylös Bottom