Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

NATO, maanpuolustus ja militarisaatio

Jännä kun itselle tuli vähän puskista "karmiva" olo tuosta että toisen maan sotilaita on pysyvämmin Suomen maaperällä. Artikkelista löytyykin siihen liittyen hyvä kohta, jonka tähän lainaan:

Tutkija Iro Särkän mielestä Suomessa on oltava hereillä oman kansallisen itsemääräämisoikeuden rajoista. Suomen kannalta ei saa syntyä tilannetta, jossa toinen valtio pystyy käyttämään Suomea omiin tarkoitusperiinsä.

– Suomen ja Yhdysvaltojen on oltava samanmielisiä sopimuksen tarkoituksesta ja sisällöstä, ettei Suomesta tule väline toisen maan tarkoitusperiin.

Veikkaan että monella on Yhdysvalloista juuri sellaisia ajatuksia että vähän toimivat maailmanpoliisina ja käyttävät muita maita päästäkseen omiin tavoitteisiin. Mitä tietysti tuo koko sopimuskin tekee molemminpuolin, mutta tuosta täytyy tosiaan pitää huoli ettei siellä pyritä johonkin muuhun mitä puolustusyhteistyöllä alunperin on haluttu. Täytyy siis olla tiedossa mitä homma ajetaan ja pysyä siinä.

Ydinaseiden sijoitus on myös sellainen juttu että toivon ettei sitä tarvitsisi ikinä harkitakaan Suomen kohdalla. Tosin eiköhän siellä ole naapurimaassa joka tapauksessa aseita osoittamassa meillepäin vaikkei ydinaseita meillä olisikaan.
 
Ylös Bottom