Kaikki joukkueet ovat pelanneet reilut kymmenen ottelua tällä kaudella. Omat kausiodotteet menneet suurelta osin melkoisen poskelleen. No, aikaahan on vielä.
Tämä on aina yhtä ihanaa. Tällä kertaa en ole tosin varautunut kunnolla. Laitoin kalliin Viaplayn katkolle kesällä ja nyt tosissani mietin sen uudelleen avaamista. Onneksi Sub näyttää matseja viikonloppuisin suomalaisittain järkevään aikaan.
Olen edelleen ilmaistarjonnan varassa.
Connor McDavidilta odotan jälleen 150+ pisteen kautta ja samalla tuhannen pisteen rikkomista urallaan runkosarjassa. Onnistuessaan jälkimmäisessä hän tekisi tempun kolmanneksi nopeimmin historiassa (edellä vain Gretzky ja Lemieux).
Tämä McDavidin 150+ pistettä vaikuttaa erittäin heikolta tällä hetkellä. Kirjoitushetkellä miehellä on pelejä takana yhdeksän (eli pari on tullut missattua) ja pisteitä kasassa 2+8=10. Koko kauden tahti siis 89 pojoa. "Hieman" pitää kiristää!
Mikko Rantaselle jälleen 50+ maalia ja 100+ pistettä plakkariin, kiitos!
Rantasen koko kauden tahti on tällä hetkellä 49+66=115. Ei huono!
Miro Heiskaselta voi odottaa suomalaispuolustajien yhden kauden piste-ennätyksen tekemistä. Viime kaudellahan Heiskanen teki jo 73 pistettä. Tuolla lukemalla hän jakaa kyseisen kunnian Reijo Ruotsalaisen kanssa. Ensi kaudella sitten 80 pisteen kerhoon?
Heiskanen on ollut alkukaudella 0,5 pisteen tahdissa eli tuollaista 40+ pisteen kautta pelaa tälä hetkellä. Toivottavasti tahti paranee kauden edetessä.
Patrik Laineen edesottamukset keskushyökkääjän vaativammalla pelipaikalla kiinnostavat toki myös. 30+ maalia, 60+ tehopistettä ja plusmerkkinen tehotilasto voisivat olla hyviä tavoitteita runkosarjaan.
Alkukauden saldo: neljä peliä, kaksi pistettä. Sitten tuli Rasmus Andersson kupoliin. Toivottavasti Laine palaa askiin lähiviikkoina.
Connor Bedard, seuraava supertähti. Eiköhän mies ota runkosarjan päätteeksi Calder Trophyn hallintaansa. Ennustetaan nyt tuollaista 30+ maalin ja 70+ pisteen kautta heikohkossa Blackhawksissa.
Alkukauden tahdilla (11. 5+2=7) on odotettavissa tuollainen 35+ maalin ja 50+ pisteen kausi. Ihan OK.
Pittsburgh Penguinsin paitaan vaihtava Erik Karlsson on toki myöskin seurannan kohteena. Mieshän nakutteli 100+ pistettä puolustajan tontilta yli 30 vuoden tauon jälkeen NHL:ssä. On mielenkiintoista seurata hänen otteitaan hieman viime kautta kovemmassa seurassa.
Parempi joukkue ei ole toistaiseksi tuonut mainittavasti pisteitä plakkariin, ainakaan viime kauteen verrattaessa (nyt 10. 2+6=8, koko kauden tahti reilut 65 pistettä). Toki nyt on muitakin pakkeja jakamassa kiekollista vastuuta.
Edmonton Oilersin on aika menestyä. Tulevalla kaudella jopa finaalipaikka on mielestäni mahdollinen. Tämä edellyttää toki joukkueen runkopelaajilta ehjää kautta. Maalivahtien on tietenkin myös täytettävä tonttinsa.
Oilers on ollut supertähtiensä ohella totaalinen pannukakku (2-8-1). Puolustuspeli ja maalivahtipeli sakkaavat. Tämän lisäksi uutena asiana sakkaa myös syömähammas eli hyökkäyspeli. Tästä alkaa olla melkoinen urakka nousta taistelemaan edes siitä pudotuspelipaikasta.
Cale Makar ottaa yhden askeleen eteenpäin. Ennustan miehelle Norris Trophyn lisäksi 90+ tehopisteen kautta.
90+ pisteen vauhdissa on ainakin alkukauden perusteella. Odotusten mukaista suorittamista.
Vancouver Canucksin Quinn Hughes on ottanut alkukaudella pistemielessä parhaan puolustajan titteliä harteilleen (12. 5+15=20). Käsittämätön ukko on tämä Jack Hughesin velipoika. Aiempi maaliennätys (8) ja piste-ennätys (76) saanee kyytiä oikein urakalla.
Alex Ovechkin yltää kauden aikana 860 maalin rajapyykkiin ja seuraavalla sesongilla voikin keskittyä täysillä jo Wayne Gretzkyn (894) saavuttamiseen.
Ovechkinin maalitahti on vaikuttanut melkoisen hyytyneeltä alkukauden perusteella. Tuollainen vajaan 20 maalin kausi tulossa. Eiköhän mies tuonne 30+ maaliin yllä kuitenkin. Kauden päätteeksi siis sellaiset 850+ maalia runkosarjassa kasassa.
Ikisuosikkini Sidney Crosby voi päästä kolkuttelemaan jo kaikkien aikojen pistepörssin kymmenettä sijaa (Phil Esposito, 1590 p.). Tällä hetkellä Crosbyn pistesarake runkosarjassa näyttää lukemaa 1502. Viime kaudellahan pisteitä kertyi varsin mukavat 33+60=93.
Crosby on suorittanut varmasti, kuten aina. Tuollainen 80-90 pisteen kausi tulossa alkukauden otteilla. Vapise, Esposito!
Alkukauden suurin lässähdys on ollut San Jose Sharks. Maalisarake on reilut 40 maalia pakkasen puolella 11 ottelun jälkeen. Kauden kohokohtana yksi jatkoaikatappio eli kasassa peräti yksi piste.
Sharks mm. hävisi ensimmäisenä joukkueena historiassa kaksi peräkkäistä kotiottelua, joissa molemmissa soi 10+ maalia omissa.
Jopa kaikkien aikojen huonoin kausi on vielä mahdollinen!