Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Nintendo Switchin indie- ja latauspelit

Omat mietteet viime viikolla tulleesta old school musical rytmipelistä.
Peli tarjoaa 50 chiptune biisiä ja älyttömän tarinan 13e hintaan.

 
Edellisellä sivulla kirjoitin agatha knife point & klick seikkailusta ja nyt sen henkinen jatko mechanika on myös portattu switchille.
Pituutta ilmeisesti ei montaa tuntia ole, mutta hintakin on vain 5.9e. Itse tykkäsin agatha knifesta paljon joten tämä tuli heti poimittua talteen varsinkin tuolla hinnalla.

Ilman tätä arvostelua tuo olisi saattanut mennä ohi.
 
Arvostelin parisen viikkoa sitten Switchille julkaistun Trine Enchanted Editionin, ja kyllähän se vieläkin on aika vaikuttava kokemus. Varsinkin, jos sen pelaa hyvässä seurassa. Suosittelen kaikille yhteistyöpelien ystäville!

Olipa kerran satumainen kolmiodraama
 
Luovan ajattelun lisäksi Trine tarjoaa nannaa myös sille aivolohkolle, joka käsittelee kauneutta. Satumainen maailma näyttää vielä tänäkin päivänä aivan mielettömän upealta, eikä pelatessa voi kuin huokailla ihastuksissaan sille kaikelle ihanuudelle mitä edessään näkee.
Arvasin että arvostelussa mietitään onko grafiikka vielä hyvää. Välillä näkee kommentteja että peli on kolme vuotta vanha ja näyttää vielä hyvältä. Trine ilmestyi viime vuosikymmenellä ja näyttää vielä hyvältä. Viime aikoina grafiikan tekninen kehitys on hidastunut.
 
Arvasin että arvostelussa mietitään onko grafiikka vielä hyvää. Välillä näkee kommentteja että peli on kolme vuotta vanha ja näyttää vielä hyvältä. Trine ilmestyi viime vuosikymmenellä ja näyttää vielä hyvältä. Viime aikoina grafiikan tekninen kehitys on hidastunut.
Riippuu vähän graafisesta tyylistä. Trinen kaltainen satumainen tyyli, jossa leikitään väreillä ja kirkkailla valoilla on pysynyt aika samanlaisena, vaikka on sielläkin yksityiskohtien määrä lisääntynyt. Toisaalta grafiikassaan realistisuuteen pyrkivät pelit ovat menneet aimo harppauksia eteenpäin sitten viime vuosikymmenen. Tästä hyvinä esimerkkeinä Red Dead Redemption 2 ja Shadow of the Tomb Raider.

Monesti näkee lausahduksen, että grafiikka ei tee peliä, ja tästä olen samaa mieltä. Jos avartaa näkemystään ja rohkeasti testaa esim. pikseligrafiikkaisia pelejä, pääsee kokemaan täysin uusia elämyksiä, jotka yllättävän usein pääsevät yllättämään positiivisesti.

Sitten otsikon aiheeseen.

Minulle ei vielä Switchiä ole, mutta vahva tunne että Joulun jälkeen sellainen tästäkin taloudesta löytyy. Tästä syystä olenkin seurannut Switchin pelitarjontaa nyt viime viikot vähän tarkemmalla silmällä. Tulen hankkimaan isot julkaisut kuten Octopath Travelerin, Super Mario Odysseyn ja Xenoblade 2:n Niiden isoimpien AAA-pelien ulkopuolelta katse on kuitenkin ollut myös Indie pelien suunnalla ja kiinnittynyt muun muassa seuraaviin:
Into the Breach
Cave Story +
The Messenger

The Lion’s Song
FRAMED Collection

Golf Story
Tiny Barbarian DX
Cat Quest


Hakusessa on lähinnä konsoliyksinoikeuksia. Sillä, että peli on julkaistu tietokoneelle, ei ole suurta merkitystä, kun en koneella pelaa. Toisaalta pelit, jotka löytyvät Xboxin tai pleikkarin kirjastosta, voi jättää huomioimatta. Ne olen joko jo ostanut tai eivät kiinnosta, tai tulen hankkimaan Xboxille/Pleikkarille. Kysymys siis kuuluu, mitä hyviä Switchin konsoliyksinoikeus Indie-pelejä yo. listasta puuttuu?
 
^ Blossom tales joka on link to the past kopio sekä blaster master zero joka kyllä löytyy myös 3ds:lle jos sillä on merkitystä.
Rytmipelien ystäville deemo, voez ja old school musical.
 
^ Blossom tales joka on link to the past kopio sekä blaster master zero joka kyllä löytyy myös 3ds:lle jos sillä on merkitystä.
Rytmipelien ystäville deemo, voez ja old school musical.
Kiitti vinkeistä. Blossom Tales näyttää tutustumisen arvoiselta, Samoin Blaster master zero. Rytmipelit eivät oikein ikinä ole olleet mun juttu, mutta katsotaan, katsotaan...
 
Hakusessa on lähinnä konsoliyksinoikeuksia. Sillä, että peli on julkaistu tietokoneelle, ei ole suurta merkitystä, kun en koneella pelaa. Toisaalta pelit, jotka löytyvät Xboxin tai pleikkarin kirjastosta, voi jättää huomioimatta. Ne olen joko jo ostanut tai eivät kiinnosta, tai tulen hankkimaan Xboxille/Pleikkarille. Kysymys siis kuuluu, mitä hyviä Switchin konsoliyksinoikeus Indie-pelejä yo. listasta puuttuu?







 
Tuli tuolta tarjous ketjusta bongattua Demetrios - The big cynical adventure.
Alennus on varsin pieni kun hinta on normaalistikin vain 9.9e, mutta voin silti suositella.
Itse ostin tuon viikko sitten ja kyseessä on varsin hauska point & klick seikkailu jolla on kestoa 8-10 tuntia riippuen siitä kuinka paljon jää jumiin.
Pelissä on myös oma vinkki systeemi jota voi käyttää pelistä löytyvillä pipareilla. Ensin annetaan pieni vinkki ja muutaman keksin syömisen jälkeen jo aika suora ratkaisu.
Jokaisessa ruudussa on kolme piparia enemmän tai vähemmän piilotettuna.

Pelistä on tarjolla myös demo jonka pituudesta en osaa sanoa mitään sillä pelasin 10 minuuttia kunnes päätin, että pakko tämä on ostaa.
Peli on tarjolla myös pleikkarille, boxille, pc:lle, vitalle ja mobiili alustoille, mutta itse bongasin tämän vasta nyt kun se julkaistiin switchille viikko sitten.

 
Tuli nyt käynnissä olevasta eshop alennuksesta viimeinkin ostettua fast rmx viime viikolla.

Alunperin mun oli tarkoitus tänään korkata alkon tähti glögi pullo, syödä suklaata ja lukea uusinta mass effect kirjaa.
Sitten aloin ajattelemaan, että jos kerran tissutellaan niin mitä jos kuitenkin pelaisi tämän pois. Kirjaa voi lukea selvänäkin, mutta tämä vaatii alkoholia.
Aikoinaan WiiU versiossa vedin kaikki cupit kullalla läpi ja se oli varsin raivostuttava kokemus. Taisi ohjainkin saada kyytiä muutaman kerran.
Päätin olla siis fiksu ja ottaa sen asenteen, että nyt riittää kunhan saa nuo läpi eli on pisteissä vähintään kolmas.

Yllätys oli melkoinen kun voitin kaikissa nopeus luokissa kaikki cupit paitsi yhden jossa tulin toiseksi. Kaikki ekalla yrityksellä poislukien hypersonicin titanium cup joka vaatii useamman yrityksen.
Ilmeisesti arvostelut pitää paikkansa kun sanottiin, että tekoäly ei ole enää niin paha mitä WiiU:lla ja lisäksi tässä on jokaisessa cupissa kolme rataa kun WiiU versiossa niitä oli neljä joka helpottaa myös niiden voittamista.

Edelleen täytyy myös nostaa hattua shin'en multimedialle teknisestä toteutuksesta.
Peli näyttää sahalaitoja lukuunottamatta erittäin hyvälle ja rullaa tasaiset 60fps 1080p resolla, ratoja on yli 30 nykyään ja koko paketti vie alle gigan.
Hintaa nyt n.16e ja normaalisti 20e.

 
Tuli taas ostettua pari peliä nykyisestä tarjouksesta kun halvalla sai ja vaikuttivat parin arvostelun perusteella varsin mielenkiintoisilta.
Ja kun sanon, että sai halvalla niin myös tarkoitan sitä. Hinnat pyöristetty, koska tarkkoja senttejä en muista.

White night 3e. Mustavalkoinen film noire survival horror peli. Näyttää erittäin hyvältä, mutta ainakin pc version julkaisussa on ollut steam foorumien mukaan erittäin pahoja bugeja.
Alun jälkeen pelaaja löytää itsensä kartanosta jossa valo on ainoa asia joka pitää turvassa vaaralta. Peli tarjoaa pulmia, staattisia kamerakulmia ja usein valonlähteenä on tulitikut joita niitäkin on vain rajallinen määrä kerrallaan.



The way remastered maksoi euron.
Peli on lähinnä another worldin ja flashbackin hengessä tehty seikkailu jossa henki lähtee varsin helposti, mutta ainakin alla olevan arvostelun perusteella myös checkpointit on varsin lähellä. Arvostelija koki myös koko pelin kaatavan bugin jota kukaan muu ei ole maininnut.



Earthworms maksoi myös vain euron ja on point & click seikkailu.
Tästäkin katsoin kolme arvostelua joista yksi sanoi, että tässä voi jäädä puzzlen ratkaisussa ikuiseen looppiin jos puhuu ihmisille väärässä järjestyksessä tai tekee asioita väärin joten kannattaa käyttää useampaa tallennus paikkaa ja muutenkin tässä on manuaalinen tallennus joten sitä ei kannata unohtaa. Toisaalta peli kyllä muistuttaa siitä jokaisessa latausruudussa.



Varsin riski ostoksia siis kaikki, mutta ne maksoi yhteensä 5e ja kaikilla on oikeasti potentiaalia olla oikeasti varsin hyviä.
Earthwormsista on myös demo tarjolla ja sen testaamisen jälkeen se oli jo pakko ostaa. Etsin vaikka sitten jostain läpipeluu ohjeen jos muu ei auta.
Saattaa olla, että kaikki on tarjolla myös muille alustoille. Ainakin white night löytyy myös pc:lle ja pleikkarille.
 
At 17:00 CET on 20/03, tune into @NintendoAmerica's #Nindies Showcase for about 30 minutes of info on indie games coming to #NintendoSwitch. #IndieHighlights
NoE Twitter
 
Lista julkistetuista peleistä:

  • Cuphead (julkaisu 18.4.2019)
  • Overland (syksy 2019)
  • My Friend Pedro (kesäkuu 2019)
  • Neo Cab (kesä 2019)
  • The Red Lantern (2019)
  • Dark Wood (toukokuu 2019
  • Katana Zero (18.4.2019)
  • RAD (kesä 2019)
  • Creature in the Well (kesä 2019)
  • Bloodroots (kesä 2019)
  • Pine (elokuu 2019)
  • Super Crate Box (huhtikuu 2019)
  • Nuclear Throne (20.3.2019)
  • Vlambeer Arcade (2019)
  • Swim Sanity (kesä 2019)
  • Blaster Master Zero II (20.3.2019)
  • Stranger Things 3 (7.4.2019)
  • Cadence of Hyrule (kevät 2019)
 
Itselle kiinnostavimmat pelit olivat Katana Zero (2D Hotline Miami) sekä Overland strategiapeli. Tosin jälkimmäisen pelin kohdalla laatu voi olla mitä tahansa roguelike systeemin johdosta.
 
Ylös Bottom