Nintendo Wii

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Nintendo WiiMuistaako kukaan tätä videota? Vuonna 2005 TGS:ssä Nintendo paljasti viimein silloisen Revolutionin ohjaimen ja löi pelimaailman ällikällä. Yllättävää nähdä, että noinkin myöhäisessä prototyypissä oli eroja ohjaimen lopulliseen versioon. Kuva ohjaimen prototyypistä löytyy myös tästä uutisesta. Ja fiilistelyjä julkistuksesta voi lukea tämän keskustelun sivulta 14 alkaen. :)
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Nintendo Wii

Eilen 8.12. oli Wiin Euroopan-julkaisun 5-vuotispäivä. Perjantaina 8.12.2006 Wii julkaistiin myös Euroopassa ja sitä myötä Suomessa. Suomen nykyisessä alkutalven säässä eli kylmässä, lumettomassa räntäsateessa painelin heti aamulla kauppaan ja poimin mukaan Wiin, Zeldan ja Wii Playn. Pian oli ensimmäinen Mii-hahmo tehty ja ensimmäiset matsit otettu Wii Sportsissa - jota yhä tulee pelattua innokkaasti. Sen jälkeen konsolilla on ollut paljon hienoja hetkiä, ja vaikka kaikki pelaajat eivät lopulta ole ottaneet Wiitä omakseen, siitä on muotoutunut yksi pelihistorian tärkeimmistä konsoleista. 6. vuodellaan Wii vähitellen jää syrjään Wii U:n edeltä, mikä tulee olemaan ensimmäinen kerta NESin jälkeen kun Nintendo avaa seuraavan sukupolven kotikonsolipuolella.

Wiin viimeiselle vuodelle on kuitenkin jonossa tukku pelejä, kuten Rhythm Heaven Fever, Pandora's Tower, Mario Party 9, pitkäjänteisyyttä vaativa seurapeli Boom Street ja osuvasti nimetty The Last Story. Wii-omistajia tulee yhä jatkuvasti lisää, ja 5 vuoden pelisaldolla nyt on erinomainen aika tutustua Wiin laajan pelikirjaston parhaimmistoon. Siis onnea 5-vuotiaalle Wiille ja toivottavasti Wiin seuraaja Wii U pystyy tarjoamaan vähintään yhtä monipuolisia pelejä!
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Nintendo Wii

Wiin kanssa käytetyt neljä ja puoli vuotta vanhat Bilteman ladattavat patterit alkavat vihdoin olla loppuun kuluneita. Ostin uusia. Ei ne ehkä ihan viittäsataa latausta kestä mitä mainoksessa luvattiin mutta monen kännykän akku hyytyy jo vuoden käytön jälkeen.
 

dm_lasse

Member
Vastaus: Nintendo Wii

Voisiko kukaan Wiin omistava hieman valoittaa mitä nuo ladattavat pelit vievät oikeen tilaa niin tietäisi minkä kokoista muistikorttia kannattaisi hommata konsolin kylkeen.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Nintendo Wii

WiiWaren pelien kokorajoitus on aika kireä. Mulla on kahden gigan sd kortilla vaikka kuinka monta peliä ja vielä mahtuu lisää.
 

dm_lasse

Member
Vastaus: Nintendo Wii

WiiWaren pelien kokorajoitus on aika kireä. Mulla on kahden gigan sd kortilla vaikka kuinka monta peliä ja vielä mahtuu lisää.
Eli nuo N64 pelitkään ei siis ole mitään kovin isoja, joten eiköhän sitä sitten pärjää myös 2-4gb:n kortilla. Iso kiitos infosta.
 

dm_lasse

Member
Vastaus: Nintendo Wii

Osaisiko joku hieman avustaa kun tänään hain wiin pitkän säätämisen jälkeen ja laitteen asennuksessa laitoin Wiin:n asetuksista kuvasuhteen laajakuvaksi mutta kuitenkin kuva näkyy kokokuvana eli miten tässä nyt kannattaisi lähteä kikkailemaan? Vai pitääkö vaan venyttää kuva tv:n omista asetuksista?
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Nintendo Wii

Osaisiko joku hieman avustaa kun tänään hain wiin pitkän säätämisen jälkeen ja laitteen asennuksessa laitoin Wiin:n asetuksista kuvasuhteen laajakuvaksi mutta kuitenkin kuva näkyy kokokuvana eli miten tässä nyt kannattaisi lähteä kikkailemaan? Vai pitääkö vaan venyttää kuva tv:n omista asetuksista?
Varmaan juuri tv:n asetuksista on kyse. Kun Wiin valikossa muuttaa kuvasuhdetta, se muuttuu välittömästi. Televisio ei kuitenkaan välttämättä tunnista tätä, joten tv:n laajakuva-asetus täytyy ehkä säätää manuaalisesti automaattisen sijaan.
 

Hardlewain

New Member
Vastaus: Nintendo Wii

Sen valmistus on lopetettu mutta kauppojen hyllyiltä voi vielä löytyä sitä mallia.
Aikanaan oli hyviä Nintendoja joihin pystyi ostamaan huippuja pelejä eikä niitä ollut pilattu hyvällä grafiikalla tai muutenkaan erikoistehosteilla. kutienkin ne oli pelattavia ja tunnelmaa niissä oli moniksi vuosiksi. parhaiten muistan Super Marion ja Donkey Kongin tasohyppelyt joiden parissa tuli vietettyä aikaa. myöhemmin 64:n ilmestyessä Banjo Kazooie ja monet muut seikkailupelit olivat mielenkiinotisia ja niissä oli myös haastetta sopivasti. Camecuben jälkeen en ole uusia vastaavia konsoleita hankkinut ja en varma siitä onko Wii edes kannattava ostos. moni on kertonut sen olevan kohta museotavaraa ja tuskin se vetää vertoja PS3:lle tai Xboxille joille tehdään pelejä satoja kertoja enemmän. sarjatuotantona painetaan tehtailla miljoonittain uusia levyjä joita myydä harrastajille, satunnaisille pelaajille ja monille muille niitä haluaville. itse en hanki Wiitä eikä sellainen enää kiinnosta vaikka tekniikka siinä on aivan erilaista kuin aiempien vuosien Nintendoissa. Mario Kartit ja Zeldat jäävät kauppojen hyllyille koska ne eivät enää kiinnosta samaan malliin kuin yli 10 vuotta sitten. muistettavia hetkiä vietän jatkossa PC:n ja uusimman Play Stationin, PS3:n parissa. jatkuvasti on uutta tiedossa, kuten myös tänä syksynä on monista peleistä seuraavia jatko-osia saatavilla.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Nintendo Wii

Camecuben jälkeen en ole uusia vastaavia konsoleita hankkinut ja en varma siitä onko Wii edes kannattava ostos. moni on kertonut sen olevan kohta museotavaraa ja tuskin se vetää vertoja PS3:lle tai Xboxille joille tehdään pelejä satoja kertoja enemmän. sarjatuotantona painetaan tehtailla miljoonittain uusia levyjä joita myydä harrastajille, satunnaisille pelaajille ja monille muille niitä haluaville. itse en hanki Wiitä eikä sellainen enää kiinnosta vaikka tekniikka siinä on aivan erilaista kuin aiempien vuosien Nintendoissa. Mario Kartit ja Zeldat jäävät kauppojen hyllyille koska ne eivät enää kiinnosta samaan malliin kuin yli 10 vuotta sitten.
Onhan se selvää, että Wiin pelijulkaisut ovat jo käytännössä siirtyneet Wii U:lle, mutta siitä huolimatta juuri nyt on erinomainen aika sijoittaa Wiihin, jos sellaista ei vielä löydy. Wii-konsoleita saa nyt kohtuullisen edullisesti tarjouksista tai käytettyinä, ja myös monia pelejä saa tällä hetkellä edullisesti. Wiille tuli tässä sukupolvessa eniten pelejä, ja Wiin laajan pelivalikoiman parhaimmistosta löytää paljon pelattavaa pitkäksi aikaa. Jos aikoo myöhemmin hankkia Wii U:n, niin nämä pelit ja Wiin oheistarvikkeet kuten Wiikake-ohjaimet ja Wii Fitin tasapainolauta ovat yhteensopivia myös Wii U:n kanssa.

Jos hankkii Wiin nyt, ei tarvitse sijoittaa uuteen kalliiseen Wii U:hun päästäkseen pelaamaan pelejä kuten Wii Sports, koko Just Dance -sarja, New Super Mario Bros. Wii, Rayman Raving Rabbids, Anno: Create a New World, Metroid Prime Trilogy, No More Heroes 2, Xenoblade, Disaster: Day of Crisis, Chocobo's Dungeon, Punch-Out ja monen monia muita pelejä. Vuoden tai parin päästä osa näistä peleistä on harvinaisempia ja vaikeammin saatavia, osaa taas voi vielä olla saatavilla mutta kalliimmilla hinnoilla kuin nyt. Nyt on siis erinomainen tilaisuus aloittaa tai täydentää Wii-pelikirjaston kokoaminen, ja aloittaa vaikka sieltä vähemmän tunnettujen pelien päästä, koska ne menevät helpommin pois saatavilta.
 

Har*

Member
Vastaus: Nintendo Wii

Wiin Shopping Channelissa näyttäisi olevan Netflix. En oo kokeillu.
Toimii kuin unelma. Ei puhettakaan mistään diashowsta tai pätkimisestä ja kuvanlaatu on ihan kelpoa.

Vuoden ylivoimaisesti positiivisin Wii-yllätys.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Nintendo Wii

Wii sai ensimmäistä kertaa moneen vuoteen firmware päivityksen. Ver. 4.3E.
Wii taisi saada työkalut Wii U system transferia varten.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Nintendo Wii

Computer & Video Games on koostanut erinomaisen artikkelin Wiin historiasta, joka käsittelee niin kulissien takaisia uusia löytöjä kuin Wii-ilmiön kehitystä viimeisien vuosien aikana. Hyvin laadukas ja mielenkiintoinen artikkeli, joka muistuttaa tyyliltään pelialan kirjoja kuten "Game Over".

Artikkelissa on haastateltu mm. lopulta Wiihin päätyneen gyroskooppitekniikan kehittänyttä Tom Quinnia, joka paljastaa että hän tarjosi tekniikkaa itse asiassa ensin Microsoftille ja Sonyn Ken Kutaragille, mutta kummatkaan eivät innostuneet siitä. Sen sijaan viimein Nintendolla päätettiin heti tehdä sopimus tekniikasta, joka lopulta tulisi ravistelemaan peliteollisuutta, kuten viime vuosien aikana näimme. Microsoftilla tai Sonylla olisi kuitenkin ollut tilaisuus estää Wiitä edes syntymästä, Nintendolla ei ollut tätä tekniikkaa itsellään. Kuitenkaan Nintendollakaan uudesta tekniikasta ei oltu yksimielisiä: osa Nintendon johtoportaasta oli epäileväisiä, osa taas oli innostuneita uuden tekniikan mahdollisuuksista. Tom Quinn ja artikkeli eivät kuitenkaan nimeä näitä epäilijöitä ja innostujia.

Tom Quinnin yritys Gyration oli myös mukana luomassa prototyyppejä Wiin ohjaimesta, joissa näkyy jo lopullisen Wii-ohjainparin modulaarinen, kaksiosainen rakenne. Artikkeli paljastaa myös, että Wii-ohjain oli alunperin tarkoitus esitellä jo E3 2005 -messuilla, mutta teknisen toteutuksen hiomisessa kesti odotettua kauemmin:

Numerous issues with the Wii Remote had delayed its intended reveal beyond E3 2005. Finalising the wireless technology reportedly took two years, while work on the infrared pointer lasted more than twelve months. Countless tweaks and redesigns were made in secret until, on September 15th at the 2005 Tokyo Games Show, Mr Iwata took centre stage and changed the landscape of gaming by raising his fist with a near-final controller in hand.
Artikkelissa on erittäin paljon monia mielenkiintoisia tietoja ja seikkoja ja tietoja Wiin elinkaaren varrelta, kuten selitys sille, miksi alunperin esiteltyjä Wiin useita värivaihtoehtoja ei nähty kuin erittäin myöhäisessä vaiheessa: valmistuslinjat yksinkertaisesti toimivat täydellä teholla jo pelkän valkoisen mallin kanssa täyttääkseen kysynnän.

Kuusi vuotta Wiin julkaisun jälkeen CVG:n artikkelikin tietää, että Wiin menestys ei ollut itsestäänselvää, eikä vielä ole mitään varmuutta, onnistuuko Wii U jatkamaan Wiin perintöä. Oli pienestä kiinni, että edes Wii ei olisi toteutunut:

WILL THE REVOLUTION ever come again? It nearly never happened in the first place.

Microsoft and Sony were just a handshake away from blocking off Nintendo's access to Quinn's motion control patents.

"Looking back at the whole thing, it's crazy how blind Sony and Microsoft were," Quinn says.

"They were busy beating the crap out of each other and didn't consider Nintendo a strong competitor any more."
Wii näytti, että Nintendo osasi havainnoida peliteollisuuden tilaa ja tarttua tilaisuuteen, joka meni Sonylta ja Microsoftilta ohi. Aika näyttää, onko Wiin menestys sokaissut sen tarkkaavaisuuden, vai ottaako suuri yleisö Wii U:n vastaan yhtä mielellään kuin Wiin.

Wii Feature: Revolution: The story of Wii - ComputerAndVideoGames.com
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Nintendo Wii

Pikemminkin voi ounastella, että Nintendolla on yksinkertaisesti kehitysresurssit tiukalla 3DS:n ja Wii U:n kanssa. Wiillä on jo valmiiksi valtava pelivalikoima, josta löytyy varmasti kaikille vielä kokeiltavaa. En usko, että kukaan on vielä ehtinyt pelata kaikkia Wiin hyviä pelejä.

Toisaalta Nintendo tietenkin haluaa kuluttajien siirtyvän Wii U:lle. Sehän nähtiin 3DS:n kanssa, miten käy kun edellinen konsoli on liian menestynyt: 3DS:lle ei löytynyt kysyntää, kun kuluttajat mieluummin pelasivat DS-pelejä, ja 3DS:ää ehdittiin jo maalailla flopiksi. Tarvittiin raju hinnanalennus, että 3DS saatiin edes osittain takaisin raiteille, mutta se ei ole siltikään täysin toipunut huonosta julkaisustaan, ja DS:n tarjoamasta kilpailusta:

The Nintendo 3DS’ Other Problem Appears To Be The DS | Kotaku Australia

Wii U:lla Nintendo toivoo, että lopettamalla Wii-kehityksen ennenaikaisesti kuluttajat siirtyisivät Wii U:hun nopeammin. Tämä taktiikka voi kuitenkin kääntyä ikävästi itseään vastaan. Wii U:n Nintendoland ei välttämättä vastaa sitä, mitä Wii-pelaajat odottavat, ja Wii U:n tarjonta ei välttämättä saa Wii-omistajia päivittämään konsoleitaan.

Näin Wii U:n julkaisun myötä mieliin on palaillut Wiin julkaisu, jolloin oli kieltämättä aivan erilainen tunnelma, ja Wiin vastaanotto oli aivan eri luokkaa kuin Wii U:n. Muistutuksena niistä ajoista toimii esimerkiksi mainio "Wii Would Like To Play"-mainoskampanja:Nintendon paras toivo Wii U:n suhteen on, että Wii-pelaajat innostuisivat uudesta konsolista, ja siihen tarvitaan Wii-tyylisiä pelejä, kuten Wii Sports 3. Nintendo olisi hyvin voinut julkaista New SMB U:n, Wii Fit U:n ja Wii Sports 3:n jo Wiille, mutta silloin mikään näistä ei olisi ollut uuden konsolin myyntivalttina. Tietenkään pelkkä tuttu nimike ei riitä, myös sisällön täytyy olla kohdillaan. Tämä koskee myös Wii U -konsolia: pelkkä nimi ei riitä, vaan myös sisällön eli pelivalikoiman täytyy olla kohdillaan kuluttajien mielenkiinnon saamiseksi.
 

Aero

New Member
Vastaus: Nintendo Wii

pidetään Wii hengissä!! WiiU huhujen alussa tuumin että Wiin asennuskanta on niin iso että käy samoin kuin PS2:lle, jolle ilmestyi pelejä vielä kauan (ellei ilmesty jotain edelleenkin). WiiU on vielä liian kallis että pelit alkaisivat hirveästi tuottamaan volyymimyyntejä.
 

MAINOS

Ylös Bottom