Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

No Man's Sky

Ajattelin viimeinkin kaivaa tämän backlogista ja kokeilla.
Onko mitään isompaa ja tärkeää asiaa joka kannattaa ottaa huomioon kun aloittaa?
Eikös tämä ole nykyään aika hyvin päivitetty niin, että sitä uudempaa beyond tarinaa seuraamalla pelaajaa johdatellaan aika hyvin eteenpäin ja uusien asioiden pariin tai ainakin tuollaisen kuvan olen saanut kun joitakin videoita katsonut.
Selkeä kampanja, joka ei bugita. Näin kai sitä voisi luonnehtia.
Aluksi alukseen ja kiertelemään / etsimään pudonneita rautalintuja. Niitä kun pystyy kokoelmaan ottamaan nyt useammankin. Hyvällä säkällä löytää useamman milj. unitin aluksen, jonka sitten skräppää avaruusasemalla. Sitten esim kunnon torrakko hankintaan, naniitteja keräämään ja skanneri tappiin.. Ja rahan tuloa ei voi estää..
 
Aamusta asti tahkonnut ja alku oli varsin nihkeä kun kaksi ekaa planeettaa oli melkein identtisiä jääplaneettoja eikä se oman basen rakentaminen myöskään olisi voinut vähempää kiinnostaa.
Inventaariokin jatkuvasti täynnä kun et tiedä mikä on tärkeää ja mikä ei, koska melkein joka materiaalin kohdalla lukee selityksessä "used for upgrades".
Nyt vaan myynyt aina kaiken pois jota en just nyt tarvitse.

Neljännellä planeetalla bongasin outpostissa kivan multitoolin. Sitä en huomannut katsoa mikä sen luokka oli, mutta slotteja oli yli 10 ja hintaa 2.4 miljoonaa.
No tietenkin päätin kerätä rahat siihen, mutta nyt mulla ei ole tietoakaan miten onnistun löytämään tuon saman paikan uudestaan.
 
Homma edistynyt taas hieman. Nyt on jo alus päivitetty luokkaa paremmaksi kun oli ihan ok vaihtotarjous. Eipä siinä tullut kuin muutama slotti lisää ja statsien mukaan damage tuplasti parempi joka kyllä aiheuttaa hämmennystä, koska siinä on sama photon cannon mitä vanhassa eikä mitään modeja joka sitä parantaisi.
Rahaa meni 1.4 miljoonaa joka oli mun mielestä hyvä diili sillä pelkkä yhden slotin ottaminen lisää vanhaan olisi maksanut jo miljoonan.

Basessa on auto parkissa ja ostin ne päivityksetkin jo valmiiksi, että sen voi kutsua mille planeetalle tahansa kunhan oma freighter on samassa systeemissä. Tuollainenkin pitäisi ilmeisesti saada kun pelaa tarinaa pari tehtävää vielä eteenpäin.
Kovin tämä on sumea psvr:n kanssa ja jos planeetalla on enemmänkin ruohoa ja kasveja niin ei tarvitse kuin juosta ja ne ilmestyy 10cm päähän naamasta välillä.
Tämähän ei jostain syystä koskaan saanut psvr puolella pro päivitystä vaikka muuten peli sellaisen saikin.
Ei tuo silti pelaamista ole vielä ainakaan haitannut ja avaruudessa räiskiessä on hyvä kun voi katsella helposti ympärille niin pysyy paremmin vihollisen perässä.

edit:

Nyt vasta tajusin, että olen tainnut käsittää tuon auton kutsumisen väärin.
Ajattelin, että kun nuo päivitykset rakentaa omalle planeetalle niin voin hypätä mihin tahansa systeemiin freighterilla ja kutsua sitten auton planeetoilla ihan vapaasti, mutta nyt tuli sellainen tunne, että nuo olisi pakko rakentaa aina jokaiseen systeemiin.
 
Sä voit sinne freighteriin laittaa semmoisen huoneen, joka mahdollistaa autojen/minotaurin kutsumisen mille planeetalle tahansa kunhan tosiaan freighter on vain samassa systeemissä.
 
Onko tässä vielä se lapsellinen refiner-tehosekoitin, jonka katseluun menee puolet peliajasta ? Tuo saakelin popcornikone tappoi oman pelikokemuksen aikoinaan täydellisesti. Julkaisussa tuo oli toteutettu huomattavasti paremmin ja sitten tuli patch.
 
Onko tässä vielä se lapsellinen refiner-tehosekoitin, jonka katseluun menee puolet peliajasta ? Tuo saakelin popcornikone tappoi oman pelikokemuksen aikoinaan täydellisesti. Julkaisussa tuo oli toteutettu huomattavasti paremmin ja sitten tuli patch.
Ei kai sitä tarvitse katsoa. Jättää jauhamaan ja tekee jotain muuta sillä välin. Ja nykyisin löytyy myös omasta repusta refiner, joten pääse missä tahansa jauhamaan popcornia.

Löytyy sieltä nykyisin myös ruokamasiina, mutta sillä nyt ei sen pahemmin ole virkaa. Kenties sillä jopa pystyisi tekemään ihan popcornia.
 
Juu personal refiner on kätevä. Jos huomaa, että jotain yleisesti tarvittavaa materiaalia on vähän niin sen voi laittaa jauhamaan vaikka lentämisen aikana.
 
Aamusta asti tahkonnut ja alku oli varsin nihkeä kun kaksi ekaa planeettaa oli melkein identtisiä jääplaneettoja eikä se oman basen rakentaminen myöskään olisi voinut vähempää kiinnostaa.
Inventaariokin jatkuvasti täynnä kun et tiedä mikä on tärkeää ja mikä ei, koska melkein joka materiaalin kohdalla lukee selityksessä "used for upgrades".
Nyt vaan myynyt aina kaiken pois jota en just nyt tarvitse.

Neljännellä planeetalla bongasin outpostissa kivan multitoolin. Sitä en huomannut katsoa mikä sen luokka oli, mutta slotteja oli yli 10 ja hintaa 2.4 miljoonaa.
No tietenkin päätin kerätä rahat siihen, mutta nyt mulla ei ole tietoakaan miten onnistun löytämään tuon saman paikan uudestaan.
Paikannus hoituu esim. ottamalla ko. paikan koordinaatit ylös (visiiri/aluksen kojelauta). Taisipa myös esim. refineri näkyä planeetan pinnalla "tähtimerkkinä". Sitä käytin merkkinä joskus aikoinaan, jos se oli tuo laite.
 
Kävi tuuri ja tehtävää tehdessä löysin planeetan jolle sitten tarinan jälkeen alan rakentamaan jtn hienompaa tukikohtaa jos jaksan.
Helvetin kaunis luonto ja ranta. Ainoa pikku miinus, että välillä tulee taivaalta kiehuvaa vettä niskaan, mutta mitäs pienistä :D

Alkaa olemaan myös ihan kiva avaruuslaivasto kasassa ja kaksi omaakin alusta joista toinen istuu vaan koristeena, koska se on huonompi, mutta hienompi.
Parhaimmillaan rahaa oli jo 40miljoonaa, mutta sitten tuli kasvatettua omaa laivastoa jotta saa lähettää enemmän porukkaa tekemään tehtäviä.
Välillä on kyllä pakko googletella miten kaikki toimii. En tiedä miten se pitäisi itse tajuta, että jos haluaa sen uuden elävän aluksen niin pitää ostaa space anomalyn kaupasta void egg joka maksaa 3200 elohopeaa. Kaikki muu tuolla näyttää olevan kosmeettista sälää, mutta tuo käynnistää tarvittavan questin eikä peli ole vihjannut siitä mitenkään.
Eikä muuten maininnut sitäkään, että esim aseiden bonukset kasvaa kun ne linkittää inventaariossa yhteen laittamalla ne vierekkäin.
 
Nyt 80 tuntia tahkottu ja alkaa olemaan pääquestit tehty.
Kuten ajasta voi päätellä niin paljon on tullut koluttua planeettoja ja kerättyä tavaraa talteen joten kertaakaan ei ole tullut tilannetta jossa olisi pakko alkaa epätoivoisesti etsimään jotain jotta saa tarinaa eteenpäin.
Aluksellakin saa hypätä jo 800 valovuoden päähän ja warp drive täytyy tankata harvemmin kuin pikku fiat :D
Eilen vedin atlas path osion vaan hyppimällä atlas asemalta toiselle ja kerran jouduin käyttämään yhden warp cellin.

Freighterin takahuoneen muutin kasvihuoneeksi ja siellä kasvaa gamma rootia, faeciumia ja frost crystalleja joista teen living glassia ja myyn pois.
Eilen tuli tehtyä ekä myynti ja 64 miljoonaa tipahti tilille.
Oikeasti oli jo vaikea löytää vinkkejä kasvien viljelyyn kun kaikki tuoreemmat netistä löytyvät vinkit on niitä yli 300 mil / tunti megafarmeja jotka ei kiinnosta.
Tuo living glass viljelmä oli helppo laittaa pystyyn ja aina kun palaan heittämään kamaa inventaariosta säilöön niin otan kasvit talteen ja jossain vaiheessa teen isomman satsin jonka laitan haulerin ruumaan odottamaan myymistä.

Lisäksi tuolloin tulee heitettyä myös kloriittia kahteen refineriin sillä jostain syystä sen määrä tuplaantuu kun sitä sekoittaa hapen kanssa.
Kivasti saa jauhettua pari satsia kummallakin koneella samalla kun tekee nuo muut asiat.
Sitä on jo monta 9999 pinkkaa odottamassa myyntiä ja yhdestä taisi saada kuusi miljoonaa.

VR puolella pelaan vieläkin, mutta viimeistään sitten kun alan rakentamaan niin siirryn telkkarin puolelle sillä nyt tavaroiden sijainti määritellään liikeohjauksella ja pienikin ohjaimen tärinä aiheuttaa rakennelman liikkumista joten ei tuolla saa mitään just siihen mihin haluaa.
Lisäksi se erillinen rakentamis kamera puuttuu kokonaan.
Myöskään tähtikarttaa ei voi mitenkään käännellä tai zoomata joten halutun paikan valitseminen on välillä kohtuu tuskaista.
Multi tooliin laitettava combat scope ei myöskään zoomaa ollenkaan, mutta sitä en tiedä antaako tuo vaikka jonkun passiivisen tarkkuus boostin sen sijaan. Myös sillä perus visiirillä ei voi zoomailla.

Melkein tuntuu pahalta, että tästä tuli joskus maksettua vain alle kymppi.
 
Jos alkaa horsman viljely rahan takia kyllästyttämään, niin kobolttia varastot täyteen ja akuutissa rahapulassa romahduttamaan markkinat.
Kobolttihamstraus ottaa tietty aikansa mutta kerran kun sen tekee, niin eipä p*skalle taivu sen jälkeen.
 
Eiköhän nuo nykyisetkin rahat riitä sillä olen kerännyt rahaa vaan sitä varten jos basen rakentelussa loppuu tarvikkeet kesken niin voi käydä vaan ostamassa lisää.
Eilen selasin tuotelistausta TÄÄLLÄ ja näköjään matkalla kertynyt kamat muutaman stasis devicen rakentamiseenkin ja niistä saa 15mil / kpl.

Telkkarin kautta pelatessa sai kyllä ihan suosiolla heittää ps4 pron asetuksista reson 1080p jotta peli alkoi pyörimään pelattavasti ja samalla hiljeni konekin.
Rakentelu kamera oli huomattavasti parempi mitä se perus fps näkymässä rakentelu ja bonuksena hahmo voi seistä vaikka keskellä myrskyä eikä se haittaa mitään.
Sekin tuli huomattua, että photo mode pysäyttää koko pelin kuten ne yleensä tekee. VR puolella kaikki jatkuu kuten normaalistikin joka on pari kertaa hankaloittanut eläimen kuvaamista tehtävää varten.
 
Viimeksi muokattu:
Huomenna crossplay päivitys peliin!

Crossplay between all platforms
Improvements to Lobbies and Groups
Speech Accessibility Options
VR Full body
Speech to Text
Win 10 Store
Free for Game Pass
New Networking backend
 
Jessus että tuossa basen rakentamisessa on hommaa. Yhdeksältä aamulla aloitin ja just lopetin.
Alkaa se pikkuhiljaa valmistumaan. Aluksi yritin tehdä useamman rakennuksen sisältävän kokonaisuuden ihan niillä valmiilla rakennuksilla, mutta ei siitä mitään tullut joten päätin sitten tehdä vaan tuollaisen pienen tönön rannalle.
Portal symbolit on siinä kuvassa jos joku haluaa käydä katsomassa millaista sisällä on.
Tämä kyllä tarttis paljon uusia huonekaluja ja muutama erilainen ikkunakin olisi ihan kiva. Nuo isot ruudut kun on aika hirveitä omasta mielestä.

My little beach house. PS4 ja normal moodi.

skyy9j1c.png


sky2gxjsb.png
 
Tuli siihen vielä pari parveketta lisättyä, palmuja pihaan, baarin tanssilattia vilkkuu musan tahtiin ja muuta pientä.
Tuo rakennus ja exo talli saa nyt luvan olla valmiita. En tiedä kuinka paljon tuonne uskaltaa edes rakentaa enää kun tänään oli jo pari huonekalua kadonnut mystisesti.
Päätin tehdä videon jos vaikka paskalla tuurilla tuo on ihan pilalla parin viikon päästä niin on ainakin joku muisto sitten tallella.
Kyllä tuolta kelpaa lähteä jatkamaan matkaa kohti keskustaa.

Kasvaako muuten ruoho joskus takaisin niihin kohtiin jotka on vetänyt multitoolilla sileäksi? On tuo piha aika karun näköinen ilman sitä.

edit:

Se täytyy vielä sanoa, että tuon projektin jälkeen olen entistä enemmän sitä mieltä, että tässä rakentaminen toimii aivan helvetisti paremmin mitä modaamattomassa fallout 4:ssa.
Peli näyttää kuvakkeilla eri kohdat johon voi liittää vaikka seinän ja niihin on helppo tähdätä joten peli ei koskaan yritä väkisin vääntää jotain osaa täysin väärään paikkaan.
Myös monia tavaroita voi pienentää, suurentaa ja kääntää ihan oman mielen mukaan.
Sähköjohdot voi vetää seinien läpi ja muutenkin vähän miten haluaa, koska voit rakentaa erillisen laitteen joka piilottaa kaiken näkyvistä silloin kun et ole rakennus moodissa.

 
Viimeksi muokattu:
Tuli siihen vielä pari parveketta lisättyä, palmuja pihaan, baarin tanssilattia vilkkuu musan tahtiin ja muuta pientä.
Tuo rakennus ja exo talli saa nyt luvan olla valmiita. En tiedä kuinka paljon tuonne uskaltaa edes rakentaa enää kun tänään oli jo pari huonekalua kadonnut mystisesti.
Päätin tehdä videon jos vaikka paskalla tuurilla tuo on ihan pilalla parin viikon päästä niin on ainakin joku muisto sitten tallella.
Kyllä tuolta kelpaa lähteä jatkamaan matkaa kohti keskustaa.

Kasvaako muuten ruoho joskus takaisin niihin kohtiin jotka on vetänyt multitoolilla sileäksi? On tuo piha aika karun näköinen ilman sitä.


Hienot rakennelmat! Aikaa ja vaivaa on nähty ja jälkikin on sen mukaista. Kulmunilta voikin kysyä sitten siitä miten voi käydä kun keskustaan pääsee...
 
Tänään oli inventaarion siivous ja tilipäivä.
Rakensin niin paljon arvokkaita tuotteita kuin pystyin ja kaikki loput sekalaiset roippeet myin sellaisenaan sekä kaiken kloriitin.
Vaatimattomat 515 miljoonaa tuli joten nyt mulla on 647 miljoonaa eikä mitään ostettavaa.
Freighteria en uskalla vaihtaa ennen kuin löydän jostain tiedon, että siirtyykö siinä sitten hyper drive päivitykset mukana.
Sen päivittämiseen kun tarvitaan freighter salvage moduleita jotka on melkein yhtä harvinaisia kuin yksisarviset ja vasta eilen sain sen päivityksen jonka avulla se pystyy loikkaamaan punaisiin systeemeihin ja vielä olisi se kolmas avaamatta.
Jos tuo nollaantuu niin en vaihda sitä ikinä toiseen. Eikä mulla sinänsä tarvettakaan ole sillä vaikka tuossa on vissiin vajaa 20 slottia niin niihin mahtuu kyllä laivaston tehtävistä tuomat kamat ja siirrän ne aina heti säilytyslaatikoihin.

Pieni tukikohtakin (oikeasti pieni joka koostuu kolmesta pyöreästä rakennuksesta) tuli rakennettua 3000 valovuoden päähän galaksin keskustasta ja tuon lähemmäs ei näytä pääsevän kun kartalla ei ole yhtään systeemiä johon hypätä.
Ei mulla kyllä mitään hinkua sinne ole edes mennä, koska peli vaan heittää uuteen galaksiin.
Kartanokin sai maalia pintaan, uuden katon ja "parkkipaikan" sille autolle ja colossukselle.
 
Freighteria en uskalla vaihtaa ennen kuin löydän jostain tiedon, että siirtyykö siinä sitten hyper drive päivitykset mukana.
Mun mielestä nuo pysyy kun ne on blueprinttejä mutta en nyt satavarmaks sano kun en oo freighteriä vaihtanu aikoihin ja silloin oli erilaisia noi freighterin päivitykset.
Noita moduleitahan tulee niistä freighter tehtävistä sillon tällöin, parhaiten oon saanut kun hyökkää avaruudessa laivueiden kimppuun. Niissä on sellasia cargo podeja missä lukee mitä missäkin on. 1-2 yleensä löytänyt noita moduleita niistä. Tuosta tulee vihut kimppuun mutta siinä on yleensä space station vieressä mihin pääsee ”nollaamaan” tähdet. Ja saattaa maine laskee tietenkin riippuen kenen alueella on
 
Tuo on kyllä tiedossa, mutta en ole ihan periaatteesta hyökännyt muiden freighterien kimppuun pl.sentinelit jotka tuo sellaisen paikalle kun tarpeeksi ärsyyntyvät, mutta valitettavasti siitä ei saa mitään.
Nyt olen hommannut noita lähinnä nexus tehtävistä.
 
Ylös Bottom