Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Oculus Quest -keskusteluketju

Jaha, siellä on Pistol Whipistä ainakin PCVR-versioon jo netissä ohjeet miten lisätä omat biisit peliin.
 
Eilen illalla Pistol whipin ostin, ja nyt on reidet rikki.
Hauskaa vaihtelua Beat saberille, vaikkakin ei tunnu siltä että koskaan tulee olemaan murto-osaa siitä mitä Beat saber on.
Pelaaminen on enemmän ehkä fiilistelyä, ja sen tyylipuhtaan suorituksen vetämistä. Pitkää iloa tuskin tuo jos ihan tosissaan alkaa pelaamaan, sen verran nopeesti siinä oppii biisissä vihollisten sijainnit ja täten tietää pikaista biisin läpäisyä.

Edit: buhah, alle 1,5h peliä oli takana ku näemmä Black magicissa saadulla suorituksella ollaan vieläki sijalla #21 hardilla.
 
Viimeksi muokattu:
Kumpi noista Questeistä kannattaa ostaa, 64Gb vai 128Gb? Tai no pitäskö kysyä, että onko tuo 64Gb oikeasti riittävä määrä tilaa vai täyttyykö aika nopeasti ja kohta alkaa harmittaan kun ei tullukkaan ostettua kalliimpaa 128Gb -versiota? Onko teillä monilla jo tuo pienempi tila lähes käytettynä?
 
Riippuu miten herkästi ärsyynnyt tilan täyttymisestä. itselläni on 128GB laite, 57GB jäljellä 9 ostetun pelin jälkeen, kun sain lisäksi 11 sovellusta aiempien Go ostosten kautta + 37 ilmaissovellusta ja lisäksi 10 sovellusta sideloadingin kautta. Goun sovelluksia on asennettuna kans 5 kpl mutta ne taitaa kaikki olla suht. pieniä.

Käytännössä käyttöjärjestelmäkin vie jotain joten koko 64GB et saa sovelluksille. itse ärsyynnyn herkästi noista tilakikkailuista, joten vaikka ylitys on toistaiseksi vain 7GB, olen ihan tyytyväinen ettei tarvi alkaa miettimään mitä poistaisin. Toki tarpeettomia sovelluksia paljon.
 
Aika pienikokosiapa on pelit sitten :D Tuntuu, että 15 vuotta sitten kun on pelaillut pc:llä ni sillonki pelit oli jo monia gigoja. Tietenkin siinä käy niin, että kun ostan 64 gigan mallin, niin kuukauden päästä tuleekin joku 20 gigaa vievä huippu peli, joka on pakko saada :eek: ehkä vois odotella hetken vielä black fridayta, jos sattus 128 gigan malli hyvään tarjoukseen :p
 
Tässä lähiviikkoina tulee Oculus Quest saamaan tuen suoralle kaapelikytkennälle tietokoneeseen (usb-c/usb3). Tällöin avautuu iso PCVR-kirjasto.

Lasit toimivat pelkästään peilinä sille mitä tietokoneelta kaapelia pitkin lähetetään. Tilantarve vähenee entisestään, mikäli tästä tulee lopulta se pääasiallinen lähde uusille VR-peleille, jota en tietenkään toivo, mutta on mahdollista.

 
Kyllä Quest pysyy edelleen laitteena niille, jotka eivät halua kallista PC ratkaisua, en usko että seuraajakaan muuttaa tätä. Tuo PC Link on hyvä lisä niille jotka haluavat vapaan liikkuvuuden päälle hitusen kehnomman langallisen yhteyden mitä Rift S tarjoaa.

Questin peleissä taisi olla joku facebookin sallima max. koko, en ole ihan varma tästä. PC puolen gigamäärät ei suoraan vertaudu, esim. Asgards Wrath VR on ihan omassa luokassaan.

Rift S:stä voi tulla Black Friday alennuksia (taisi jossain ollakkin jo 350$) mutta en usko että Questista tulee.
 
Hienoa kyllä, Questilla onnistuu sekä alkuperäisen Half-Lifen ja Blue Shift jatko-osan pelaaminen VR:llä HD tekstuureilla.

Itsellänikin joku 1/3 Half-Lifesta pelattuna VR:llä, harrastajavoimin tehtyä käännöstyötä ei juuri pelin laadussa huomaa, vaan se on hyvin tehty VR:lle.
 
Huhuissa Valve on julkaisemassa Half-Life: Alyxin PCVR:lle.

Huomenna tulee kuluneeksi 21 vuotta alkuperäisen Half-Lifen julkaisusta. Siitä ei mennyt kuin reilu puolivuotta ja pelattiin jo sen modia Counter-Strike.

Lähde:https://www.pcgamer.com/uk/rumour-valve-are-about-to-announce-a-vr-game-called-half-life-alyx/

Valvelta virallinen tiedonanto aiheesta torstaina klo 19. Kun nyt saatiin Questille myös tuki PCVR:lle, ei voisi sopivampaan saumaan tulla.

 
Viimeksi muokattu:
Pistol Whip on kyllä yllättävän addiktoiva.
En yritäkkään huhkia hullun lailla vaikeimmilla vaan pelaan toistaiseksi easylla ensimmäisiä kenttiä. Tässä on se hyvä puoli että vaikeutta riittää pitkälle eteenpäin.

Firmwarestakin oli jo asentunut versio 11 joten Oculus Link valmius pitäisi olla.

Go-käännösten ilmaisuuden vuoksi oma PC kirjastokin on hämmästyttävän iso, eli kun ostin Thumperin Goulle jollain 3€ saan sen nyt sekä Questille että Riftille ilmaiseksi. Todella näppärää.
 
EJ4yvHvXkAAUDnt


Sain yhteyden luotua Oculus Questista tietokoneen Oculus-ohjelmistoon, tällä 5+2 metrin usbc-usba -kaapelilla. Nyt autonomiset lasit ovat myös PCVR-lasit.

Kävin Oculus PC-Storen liisäksi myös SteamVR:n sisältöjä katsomassa. Pelannut sieltä aiemmin striimaten, nyt sama onnistuu myös suoralla kaapelivedolla.

Kaapeli on aikoinaan ostettu verkkokauppa.comista. Varmistaa kyseessä olevan todella USB3-kaapelin.

Edit: Käyttökokemuksia PCVR-laseina:

En havaitse viivettä tapahtuvan. Pelasin tuota nopeatempoista Robo Recallia. Siellä olisi tarjolla Oculus PC-Storen puolella Dirt 2, rattituella...
Grafiikka on odotetusti selkeästi parempaa, onhan moottorina PC. Täällä näytönohjaimena on 1070ti.
 
Viimeksi muokattu:
Laitoin vielä 5 metrin välikaapelin ja etäisyys tietokoneesta on saatu jo 7 metriin. Oculus Quest onnistuu hyvin siis myös kaapelin kanssa.

EJ5XAX0W4AAR28W
 
Viimeksi muokattu:
Vieläkö tuota kyseistä välikaapelia saa verkkokaupasta? Itsellenikin voisi tuollainen välikaapeli tulla kyseeseen ja kaikki eivät välttämättä toimi.
 
Kiitoksia.

Miten muuten vertailussa ALVR vs. Oculus Link, huomaako grafiikkaeron heti?
Kokeilin lyhykäisesti ALVR:ää ja vaikka kokemus sinänsä oli positiivinen, uskoisin mieluummin käyttäväni (liki) häviötöntä kaapelia kun langatonta yhteyttä, ellei langaton mahdollista ihan samantasoista kuvaa.
 
Ylös Bottom