Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Onko pelien grafiikalla väliä?

Kaikki yleensä väittävät, että "grafiikathan ovat vain lisämauste, pelattavuus on tärkeintä" ja näinhän se tietysti on, mutta en voi itsekään silti väittää, etteikö kaunis grafiikka nostaisi pelin arvostusta silmissäni..

- Esa
 
Grafiikkaa ei voi enää näin tekstiseikkailujen jälkeen erottaa muusta kokonaisuudesta. Sen luominen on aloitettava pohjatyöllä ennen kuin päästään varsinaisesti suunnittelemaan pelin ulkonäköä. Tärkeimpiä seikkoja on, näytti peli kuvankaappauksissa kuinka korskealta tahansa, kuvan pyöriminen tasaiseen tahtiin. On todella rasittavaa pelata toimintapeliä, jossa ehtii laskea ruudunpäivitystä sormillaan, kun jotain vähänkään erikoisempaa tapahtuu. Puhumattakaan kaahailusta, joka esittää sulavaa maisemaa suorilla, mutta nykii mutkissa, kun pelimaailman piirtämisestä tulee haastavampaa.

Toinen pelin parissa viihtymistä heikentävä asia, jonka takia uuden konsolin omistajat tuskin palaavat vaikkapa PSonen pariin, on monissa vanhemmissa - ja valitettavan usein aivan uusissa -kolmiulotteisissa maisemissa liikkuvissa julkaisuissa puutteellinen moottori, joka ilmenee ratkeilevina tekstuureina tai pop-upina.

Kun nämä kohdat ovat kunnossa, eli ohjelmointi on hoidettu perinpohjaisesti, päästään siihen osa-alueeseen, jolla on merkitystä. Grafiikkamoottori voi olla kuinka edistynyt tahansa, mutta sisältö syntyy pelisuunnittelijoiden luovuudesta. Tästä on esimerkkejä niin Metal Gear Solid 2:n demosta tuttu sateenpiiskaama laiva kuin Devil May Cryn pahuuden voimia kuhiseva linna. Enkä suinkaan unohtaisi Gran Turismon Apricot Hilliä. ;)
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Esa Mäkijärvi
Kaikki yleensä väittävät, että "grafiikathan ovat vain lisämauste, pelattavuus on tärkeintä" ja näinhän se tietysti on, mutta en voi itsekään silti väittää, etteikö kaunis grafiikka nostaisi pelin arvostusta silmissäni..

- Esa

Jep, toi on ihan sama asia naisista puhuttaessa, turha edes väittää etteikö kauneus olisi plussaa myös naisella :D
 
On pelien grafiikalla väliä. Ihan niinkuin äänillä, ja kaikella muullakin mikä vaikuttaa kokonaisuuteen.

Itse pidän "taiteellista vaikutelmaa" tärkeimpänä asiana yksistään grafiikan tasoa arvioitaessa. Tekniikan funktio on poistaa esteitä luovuudelta, ja mahdollistaa pelien tekijöille hulluimpienkin ideoiden toteuttamisen.

Loppujen lopuksi kokonaisuus ratkaisee. Juuri se, mikä saa viattoman sivullisen pieksemisen tuntumaan ensi alkuun väärältä GTAIII:a pelattaessa.
 
joskus tulee pelailtua joitain vanhempia pelejä, tai vaikka uusiakin missä ei ole niin hyvä grafiikka mitä voisi, mutta pelinä hyvä. silloin tulee aina mietittyä että voi kun tämän saisi nykyaikaisella grafiikalla tms, mutta silti peliä pelaa koska se on muuten hyvä.
 
Joissain tapauksissa, esim. SNESin Chrono Triggerin kohdalla välillä ihmettelee miten hyvä grafiikkaa SNES puski silloin aikoinaan. Kyllähän sitä nykyäänkin pelailee ja muistelee niitä vanhoja hyviä aikoja. Polygoni? Mikäs se on? :D
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan DemonWithin
Joissain tapauksissa, esim. SNESin Chrono Triggerin kohdalla välillä ihmettelee miten hyvä grafiikkaa SNES puski silloin aikoinaan. Kyllähän sitä nykyäänkin pelailee ja muistelee niitä vanhoja hyviä aikoja. Polygoni? Mikäs se on? :D
Miten niin? Käytettiinhän Starfoxissakin polygoneja ;)
 
Vanhaan hyvään aikaan (Nes, Snes, Mega Drive) ei grafiikkaan ehkä käytetty aikaa niin paljon kuin nykyään ja aika käytettiin itse peleihin. Nykyään voisi olla sama juttu.
 
Onhan sillä tietysti jonkun verran väliä, mutta eipä tällä hetkellä oikein konsoliaan pysty valitsemaan vaan grafiikan takia, kun ei niillä kuitenkaan niin paljon eroja ole.
 
Onhan tuo grafiikka ihan olennainen osa peliä, mutta pelaileehan sitä vähän huonommallakin grafiikalla peliä joka on hyvä. Itse en niinkään sen grafiikan perään ole, mutta jos pelissä on rautainen juoni, toimiva pelimaailma (!) ja kiinnostavat hahmot niin siinä on peli makuuni, vaikka grafiikka ei olisikaan sen viimeisen päälle trimmattua.

Onhan se tietenkin kiva pelailla nättejäkin pelejä, niin sitä mieluummin katselee kauniita tyttösiäkin kuin rumia, jostain kumman syystä :p
 
Olen huomannut että kyllä rumiakin pelejä tulee pelattua yhtälailla. Nytkin pelailen red alert kakkosta ja abe's exoddusta ja muita ei kovin hienoja pelejä.
Peliä tulee kokeiltua mieluummin kun se on hieno, esim. Delta Force oli todella ruma jo ilmestyessään mutta aivan loistava.
 
Vastaus: Onko pelien grafiikalla väliä?

Minulle ei niin hirveästi väliä. Pelin sisältö ja pelattavuus on tärkeintä. Tosi tärkeää on myös se, että peli on aikalailla helppo, mutta myös sellainen, että sitä jaksaa pelata paljon ja aina uudestaan ja uudestaan. Sanotaan nyt hyvänä esimerkkinä vaikka Ps1:en Twisted metal 2.
 
Vastaus: Onko pelien grafiikalla väliä?

Viihdyttävyys menee grafiikan edelle, mutta kyllä pelin pitää olla kauniskin.

Tulee sitä Pro pilkkiäkin vielä hakattua vaikka on ihan pikselimössöä.

Myös Nintendo 64 on videotykkiin viritettynä. Nyrkin kokosisia pikseleitä sitten tutkimaan.
 
Vastaus: Onko pelien grafiikalla väliä?

Grafiikalla itsessään ei ole väliä, mutta esim PS3:lla en voi pelata PS2 pelejä, kun alkaa särkemään silmiä se mössö. Jos grafiikka on vain rumaa, mutta selkeää, eikä mössöä niin ihan sama.
 
Vastaus: Onko pelien grafiikalla väliä?

On.

Ei kaikkien pelien tarvitse olla Crysiksen taikka Battlefieldin tasoa, mutta kyllä nykyään grafiikan pitää olla tietyllä tasolla, että peliä edes pystyy pelaamaan.
Jos on kalliit vehkeet hommattu pelaamista varten niin kyllä sen pelin pitää sitten käyttääkkin sitä rautaa mitä käytössä on.

Tottakai on olemassa myös hyviä "naksuttelu" pelejä missä grafiikalla ei sinäänsä ole merkitystä kunhan se on sen verran hyvää, että saa hyvin selvää, mutta kyllä jää vanhat hyvät pelit pelaamatta ihan sen takia ettei pysty katsomaan sitä grafiikkaa mikä niissä peleissä on. Antaa ajan vaan kullata näiden pelien muistot.

Nykyäänhän ei kyllä oikeasti edes tule sellaisia pelejä, jotka on oikeasti hyviä, mutta grafiikka olisi jotenkin sietämättömän rumaa.
 
Vastaus: Onko pelien grafiikalla väliä?

Jos peli on huono, ei grafiikalla ole mitään väliä.

Jos peli on hyvä, huono grafiikka ei tee siitä huonoa.

Jos hyvä grafiikka tuo vähänkään ongelmia pelin sujuvuuteen frame rateen etc... otan huonon grafiikan mieluummin.
 
Ylös Bottom