Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Paras konsoli ikinä?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Snes
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

PS1
Kestävä
Tony Hawk proskater 1
Crashit
Spyrot
Satunnaisesti jaksaa pelata vieläkin vaikka on 3:nenkin taejolla
 
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

Ainoa ja ensimmäinen konsoli jolla voi pelata myös aikuinen ja pc:llä ikänsä tahkonnut on Wii. Ohjaus toimii intuitiivisesti ja mm. Fit-lauta tuo vihdoin jotain uutta koko pelikulttuuriin. Wii on ainoa konsoli jolla kaikki kylässä kävijät pelaavat, oli ikää 70 tai 7 vuotta. Vastaavaa ei voisi kuvitellakaan muilla konsoleilla.

Auto-, FPS- ja RPG-pelit ovat gamepadilla naurettavaa pelleilyä. Gamepad on peliohjainten lada. Tilttiä katsellessa naurattaa kun siinä arvostellaan auto- tai fps-pelejä Xbox 360llä. Ohjaimista johtuva nykiminen ja autoaim pilaavat koko idean 100%sti. Pelivideoiden katselu ei tässä iässä enää kiinnosta. Grafiikkaa on tullut jo nähtyä.

Surkeat ohjaimet pudottavat Xboxit omalta listaltani kokonaan. Itse en keksikään yhtään ainutta syytä hankkia Xboxia. Voisihan sillä pelata autopelejä ratin kanssa tai Guitar Heroa/RockBandia koska niiden mukana tulee omat ohjaimet. Mutta miksi vaivautua kun samat saa muihinkin. Xbox on ulkona.

PS3 jää listalle koska siihen saa näppiksen ja hiiren ja koska se on maailman paras blu-ray-soitin. PS3 pelastaa prosessoritehonsa ansiosta myös dvd-kokoelmani roskiin joutumiselta.

Mutta tarpeensa kullakin ja jokainen saa nykyisin omiin tarpeisiinsa sopivan koneen. Se on positiivista.
 
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

Kyllä se on se 8-bit nintendo mistä oon kovimmat kiksit saanut. Super Mariot, Zelda, Megaman, Metroid, Punch Out...

Vaikka nää nykyaikaiset konsolit ja pelit onkin tasoltaan "hieman" kehittyneempiä niin en enää ikinä tule pääsemään sille mielikuvituksen tasolle jolle sillon 9-12 vuotiaana pääs näitä pelejä pelaillessa. Juuri niistä mielikuvista tuli se tunnelma jolle ei nykyään enää vaan voi päästä, vaikka pelit edelleen säväyttävätkin.

Näitä linkkejä kun kattoo niin hymy nousee suupieleen. Taas hetkeks pääsen lähelle sitä mielentilaa, jossa näitä tuli pelailtua :)

http://www.youtube.com/watch?v=QYR_acwm0VQ

http://www.youtube.com/watch?v=kuB1H-XWDEY
 
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

Kyllä se ps one, koska aloitti monia pelisarjoja esim. gt, mgs jne. Aikoinaan ne pelit säväytti paljon enemmän nykyään ps2:sesta eteenpäin mikään peli ei ole jättänyt sellasta fiilistä kuten road rash jailbreak, tekken 3, crash team racing, gran turismo 2 + monta hyvää mätkintä peliä minkä nimiä en muista. :( Ja koska ite omistan uuden version nii on naurettavan pieni laite verrattuna uusimpiin konsoleihin ja painokin aivan eriluokkaa. (tekniikka kehittyy mutta pelikonsolit vaan suurenevat. :D)

Täytyy tähän lisätä kyllä ps1:en säväyttäviä pelejä (ei nyt hyviä pelejä vaan mitkä on jättänyt erikoisen fiiliksen..):

Tony hawk pro skater 1,2&3
Spyro 1,2&3
gta 2
 
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

Hankala kysymys...

Otsellä suraavat ehdokkaat:

Playstation (alkuperäinen)
- Cash Bandicoot-pelit, tulen tuskin koskaan unohtamaan sitä onnistumsien tunnetta kun vedin läpi ensimmäisen pelin kaikilla timanteilla
- Suuri valikoima ikimuistoisia pelejä
- Ensimmäinen (oma) pelikoneeni, nostalgia-arvoa

Playstation 2
- Alussa ai niin über tehokas verrattuna kavereiden koneisiin (en tuntenut ainuttakaan Dreamcasin omistajaa)
- Suuri peli-valikoima, ei yht iki-muistoisia

Gamecube
- Vain tarpeeksi tehokas, eli suht-koht halpa (en enää tässä vaiheessa välittänyt kauheasti grafikoista)
- Paljon ikimuistoisia pelejä, kuten esim. Star Wars - Rogue Sqadron 2, Legend of Zelda - Wind Waker, Super Smash Bros Melee, Super Mario Sunshine sekä Metroid Prime
- Yksi parhaimmista ohjaimista koskaan

Lopuksi taidan kyllä mennä Gamecubella, konsolilla joka todisti ettei über grafiikoilla tarvitse hintalappua turhaan paisuttaa ja jolla oli yksi parhaimmista pelivalikoimista koskaan...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

Kyllä noissa vanhoissa konsoleissa ja peleissä oli se aivan erilainen fiilis verrattuna uusimpiin. Saattaa kyllä johtua siitäkin että olin silloin nuorempi..

Playstation 1:stä sanoisin parhaaksi, oli niin huikea fiilis pelailla niitä Crash bandicoot ynnä muita pelejä. :)
Megadrivessä ja NES:ssä myös nostalgia-arvoa...

Nojoo, PS3 taitaa olla se tehokkain konsoli, mutta pelivalikoima häviää reippaasti PS1:n peleille.

P.S. Nykyään Crashin persaus valitettavasti punottaa. :(
P.S.2. ...Ja Sonicin... :C
 
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

SNES

Ensimmäinen konsolini, mutta yritetääs nyt jättää tunnearvokin pois:

SNESissä on erinomainen 2D-grafiikka, jota parempaa ei tarvitse. 32 000 väriä takaa että pelit näyttävät hienoilta vielä vuosien päästäkin. Tämä grafiikka kestää aikaa.

Äänipiiri on loistava, esim. Sega Mega Driven surkea piipitys ei ole SNESiin mitenkään verrattavissa. Todisteena piirin erinomaisuudesta toimikoot esim. Super Castlevania IV:n ja Actraiserin soundtrackit.

Ohjain on mainio, paljon nappeja ja soveltuu useisiin erilaisiin peleihin, mutta ei ole niin monimutkainen kuin nykyään ohjaimet ovat- ---> pienempien helppo oppia pelaamaan, silti jokaiselle jotakin. Pyyhkeitä tulee löysästä ristiohjaimesta, joka itselläni on kyllä mennyt pelikelvottomaksi. (Kovassa käytössä se kylläkin oli)

Ja helvetti niitä pelejä! Kaikkea löytyy - on Beat 'em uppia, on räimettä, on judoa ja karatea ja puukotusta, tasphyppelyistä löytyy, maailman parhaat roolipelit ovat tällä konsolilla! Aikalaisekseen koneella oli hyvin myös "strategioita", Sim City, Populous ja Super Famicom Wars nyt ainakin. Pelit ovat juuri sopivan yksinkertaisia jos siitä tykkää, mutta eivät aivan niin simppeleitä kuin NESillä. Super-FX:n ansiosta pääsee jonkinlaista 3D:täkin maistelemaan.

Nykypäivänä SNES-peleistä on huomattavasti helpompi nauttia.Myös patteritallennus on SNES-peleissä jo niin yleistynyt, että kooditallennukseen harvoin joutuu turvautumaan, roolipeleissä ei käytännössä yhtään.

Pelitarjonnassa kun löytyy helmiä kuten Mario RPG, Super Castlevania IV, Chrono, Mario World, Super Metroid ja Yoshi's Island, ei ole muilla mitään sanomista.

Ja jos joku MD-poika tulee nalkuttamaan hitaasta prossusta, niin heitä homo voltti. MD:n upottaa omissa silmissäni juuri se nopeuteen luottaminen. Ei ole kivaa viipottaa Sonicilla satasta pitkin suuria, mitäänsaomattomia kenttiä. Hyppelet vähän matkaa, menet putkeen pyörimään 100 km/h, hyppelet taas vähän, putkeen, hyppyä, putkeen... Huoh. SNES on tuon sukupolven ehdoton kunkku.
 
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

Kyllä nää uudet konsolit taas vie. Pelit kehittyy, tekniikka kehittyy ja sillähän se jo selviää kun kokeilee noita vanhoja helmiä että miten paljon on eteenpäin tultu. Nostalgia-arvo on tietysti erikseen, ja aika tosiaan kultaa muistot.. Mutta tuskin kukaan ihan vakavissaan ottaisi vaikka playstation onen mieluummin kuin kolmosen?
 
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

Olen taas kallistunut siihen mielipiteeseen, että konsolit hidastavat nykyään pelien graafista kehitystä. Toivottavasti DX11 ei mene samanlailla puihin kuin DX10, johon uskon konsolien olleen suurena syynä. Toisaalta konsolit ensimmäisen 1.5 vuoden jälkeen ilmestymisestään pakottavat pelin tekijät lisäämään peleihin sisältöä, kun sama vanha rauta ei enään parempiin grafiikoihin pysty. Näiden mielipiteiden johdattelemana valitsen Sega Megadriven, koska sitä skidinä tuli eniten hakattua. En valinnut NES:iä, koska muistin juuri etten koskaan digautellut Nintendon nössö peleistä. :)
 
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

PS3 Ehdottomasti... viihdettä koko perheelle.
ja suurin vetäjä gran turismo sarja, olen pelannut 1:sestä asti. :)
 
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

Mä omistan tällä hetkellä 4 konsolia ja yhden käsikonsolin. PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, ja äskettäin kirpputorilta ostettu Nintendo 64. Nintendoa en oo kerenny pelaamaan koska oon ulkomailla.Playstation 2 on jo siinä parempi kuin ensimmäinen, koska siinä toimii molemmat pelit (PS1 & PS2). PlayStation 2:lle on siis parempia roolipelejä ja tasohyppypelejä kuin PlayStation 3:lle.
PlayStation 3:lle taas on ylivoimaisesti parempia FPS pelejä.
Eli, PlayStation 2:lle ja PlayStation 3:lle jaettu sija. Mutta jos Nintendo 64 syrjäyttää jaetun tittelin ja anastaa sen itselleen... :rolleyes:

Ja ainiin, mun mielestä kaikkien aikojen paras peli on Final Fantasy IX.
 
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

Varmaan 8-bittinen Nintendo (NES) sen yleisen merkityksen vuoksi pelikonsolien suosion kannalta ja toisaalta henk. koht. nostalgiapisteiden vuoksi. Lisäksi Wiilläkin on tullut tahkottua vanhoja Marioita jonkin aikaa, mikä voi osoittaa, että ainakin Super Mario Bros.-sarjan pelattavuus on kestänyt ajan hammasta. Toisaalta varmaan monelle muullekin konsolille voisi samoin perustein esittää "parhaan konsolin" asemaa.
 
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

Kyllä mun ääneni menee Dreamcastille ja syy on varsin yksinkertainen Shenmue 1 ja Shenmue 2. Jumalauta noin koukuttavaa peliä ei ole ja tuskin tuleekaan. mikä on enemmän kuin surullista.
 
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

Kyllä mun ääneni menee Dreamcastille ja syy on varsin yksinkertainen Shenmue 1 ja Shenmue 2. Jumalauta noin koukuttavaa peliä ei ole ja tuskin tuleekaan. mikä on enemmän kuin surullista.

Jeps, juurikin näin. Oman ääneni olen niin ikään antanut vanhalle kunnon DC:lle. Avatarista voi sitten päätellä sen kaikkien aikojen rakkaimman pelisarjan. Kolmatta osaa toiveikkaana odotellessa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

Paras konsoli ikinä on tietenkin joku nykypäivän koneista ja se on omalla kohdallani PS3.

Mutta näistä vanhemmista koneista se "rakkain/tärkein" konsoli on ilman muuta ihan alkuperäinen Nintendo Entertainment System kavereiden kesken ihan vaan NES. Tämä laite aloitti oman konsoli aikani. Parhaimmat pelit koneelle olivat Mariot 1 ja 3 (kakkosesta en oikeen ikinä pitänyt), tavattoman hauska Duck Hunt Zappereineen, Little Nemo, jota kyllä pelkäsin pienenä, mutta silti tuli paha pingviinikuningatar piestyä :) ja tennis sekä joku wrestling peli, jonka nimeä en muista (siinä oli kuitenkin semmonen vihreä "hirviö"-ukko ja punanen ukko)

Toisiksi kovin kone on tietty PS one, joka ei selityksiä kaipaa
-Spyrot
-Crashit
-Tekkenit
-WipEoutit
-ym...

SNES:siä tuli kanssa hakattuu joskus aika paljon, mutta se oli pää osin Donkey Kongin ansiota.

edit: Ehkä toi PS1 on kuitenkin ykkönen, en oo ihan varma :)
 
Vastaus: Paras konsoli ikinä?

NES
Ensimmäinen pelikonsoli itselle, toki menee osittain nostalgian piikkiin, mutta kyseinen konsoli aloittanut eräitä maailman parhaita pelisarjoja kuten Mega Man, Final Fantasy, Castlevania, Zelda + muuta klassikko tavaraa Ninja Gaiden, Metal Gear, Metroid, Mario, Dragon Quest, Contra, River City Ransom, Duck Tales, Sword Master jne.. onhan noita miljoonia. Ja kaikki nämä on todisteena siitä että vaikka tulevaisuuden peliteollisuus teknisesti kehittyy ja ylittää monia klassikoiden pelillisiä ominaisuuksia niin NES-aikakauden pelimusiikkia ei mikään pysty koskaan päihittämään.

Jaetulla kakkossijalla SNES/PS1, koska = parhaat pelit.
 
Ylös Bottom