Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)
Huvittavinta on se että Herlin veti ilmeisesti herneet nenään kun tämä hirmuisen väkivaltainen pelilähetys korvasi ohjelmistossa The Wiren jakson joka näytettiin myöhemmin. Ööh, The Wire on sitten jotenkin lapsiystävällisempi kuin CS:GO? :-D
Mikä hauskinta: Herlin yritti naamioida lähinnä lapsellisen valituksensa "asialliseksi kritiikiksi", jota se ei kylläkään oikein ollut. Ihmisten katselutottumukset muuttuvat ja ottaen huomioon, kuinka kovan katsojasaaliin tämä e-sport tapahtuma haali, tullaan samanlaista matskua esittämään todennäköisesti tulevaisuudessa entistä enemmän. Mukavaa, että Yle tarjosi tällaisen pienen käden ojennuksen peliharrastajillekin, vaikkei heillä siihen olisi ollut tarvetta, kun valtio rahoittaa koko puljun toiminnan. Kiitos ja kumarrus.
Tarkoitat kai että kun sinä rahoitat ylen toiminnan niin on hyvä että he maksajan painostuksesta näyttävät maksaville nörteillekkin joskus jotain.
Olihan hyvä dokumentti kiinalaisista nettiaddikteista ja "sairauden" vieroitusklinikasta.
Dokumenttiprojekti: Nuoret nettiaddiktit - http://areena.yle.fi/tv/2277764
"Kun nykyteini on nelikymppinen ja paimentaa omia lapsiaan, häntä ihmetyttää, miksi videopelaaminen oli lapsuudenkodissa niin valtava ongelma ja riidanaihe. Tätä mieltä on kasvatustieteilijä Mikko Meriläinen, pelialan asiantuntija. Hän patistaa vanhempia paneutumaan pelikulttuuriin kauhistelun sijasta."
"Meriläinen haluaa muistuttaa, että vanhakantaisten lisäksi on toinenkin ryhmä opettajia, jotka ovat innostuneita pelillisestä opettamisesta; on opetusta larppaamalla ja opetusta, jossa käytetään älylaitteita.
– Norjalainen tutkija oli käyttänyt opetuksessaan Assassin's Creed -peliä niin, että salamurhaustehtäviä oli vältetty. Sen sijaan oli kiivetty kellotorniin ja katseltu, minkälainen on renessanssimiljöö omin silmin sen sijaan, että vain luetaan jostain kirjasta sitä."
"– Minusta on aina ollut kiinnostavaa se, että videopeliväkivallasta ollaan niin kovin huolissaan, kun perheet kuitenkin menevät katsomaan jääkiekko-otteluita, missä ihan oikeat ihmiset - vieläpä lasten ja nuorten idolit - heiluttelevat nyrkkejään, pohdiskelee tutkija."
Lisää aiheesta: http://yle.fi/uutiset/pelitutkija_p...moon_silla_pelaaminen_tuli_jaadakseen/7417547
Minun on vaikea nähdä pelaamista muoti-ilmiönä. Miksi nykyään pelien parissa kasvava nuoriso yhtäkkiä lopettaisi pelaamisen, kun me 30 vuotta sitten pelaamista aloitelleet emme sitä ole tehneet?"Digitaalinen pelaaminen on räjähtänyt käsiin. Jää nähtäväksi, onko tämä ohi menevä ilmiö, vai onko pelaaminen nuorille luonnollista internetissä olemista", sanoo tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen Taloustutkimukselta.
Minun on vaikea nähdä pelaamista muoti-ilmiönä. Miksi nykyään pelien parissa kasvava nuoriso yhtäkkiä lopettaisi pelaamisen, kun me 30 vuotta sitten pelaamista aloitelleet emme sitä ole tehneet?
Kysely: "Pelaaminen on räjähtänyt käsiin" (Helsingin Sanomat)
Ja hieman asiaa liipaten, äskettäin uutisoitiin, että Amerikassa aikuiset naiset ohittivat teinipojat suurimpana pelaajaryhmänä. Tietysti tämä selittyy sillä, että pelaamiseksi lasketaan myös kaikki kasuaalit ja kännykkäpelit, mutta pelejähän nekin ovat. Naiset käyttävät miehiä enemmän rahaa ja aikaa mobiilipeleihinsä, ja aikuisilla on enemmän ostovoimaa kuin teineillä, joten saa nähdä vaikuttaako tämä jotenkin pelien tavoiteltuihin kohderyhmiin.
Women significantly outnumber teenage boys in gamer demographics (PBS NewsHour)
Oli aika asenteellinen artikkeli minusta....
Twitchiä ei ostakaan Google, vaan *pärinää* Amazon
http://kotaku.com/reports-amazon-to-buy-twitch-for-over-1-billion-1626564744