Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 5

Kumman PlayStation 5 -version aiot hankkia?

  • Perinteisen, tarvitsen sen levyn

    Äänet: 300 74,6%
  • Digital Edition, pelit ykkösinä ja nollina

    Äänet: 102 25,4%

  • Äänestäjiä yhteensä
    402
Olipa nopeeta toimintaa postilta, Elisan Ps5 paketti oli lajittelussa Vantaalla eilen klo 21.37 ja nyt tunti sitten sain konsolin käsiin tänne Pohjois-Pohjanmaan keskelle ei mitään. Demons Souls tuli kans sopivasti samaan aikaan postin kautta niin kaikki meni omalla kohdalla loistavasti :cool:
 
En tiedä miten muilla PS5:n omistajilla, mutta täällä ei ole PSN toiminut nyt pariin tuntiin. Siellä varmaan aika moni käy töistä tullessa hakee oman konsolin ja innoissaan iskee koneen tulille. Aika rampa laite tällä hetkellä, kun ei voi päivittää firmwaree konsoliin ja ohjaimeen, hakee aseuksia, pelin päivityksiä yms. Digiversion omistajatkaan ei voi ladata yhtään mitään storesta ja ainut pelattava on Astro Bot.
 
Itsellä toimi kyllä psn store ihan moitteettomasti, just käynnistin ekan kerran laitteen, ja pistin days gonen psn+ collectionista latautumaan, ja 17 gigaa tulee 3 minuttiin :), et nyt on download speedkin kohdillaan :)
 
500€ laatikko jolla ei tällä hetkellä ole allekirjoittaneelle pelattavaa. :D

Palataan asiaan kun God of War tulee on sekin toisaalta paljon 500€ yhdestä pelistä.
 
Ensi töikseen ilmainen Astro’s Playroom läpi. Olisiko aikaa mennyt neljä tuntia? En katsonut kun tohkeissaan pelaamaan lähti. Tällä on jouluna hyvä aloittaa, lapset pitävät taatusti ja papoilla vierähtää nostalgian kyynel - niin on peli täynnä muistoja menneiltä vuosilta. Laittaa taustalle imutukseen Storen muuta antia.

Tässä tehdään nyt uuden ohjaimen ominaisuudet kerralla selväksi kaikelle kansalle. Parasta ovat nuo uudet liipaisimet, joilla saadaan ampumispeleihin aidon oloinen tuntuma.

Rakettia lentäessä kävi myös mielessä miten tien pinnan vaihtelut jatkossa tulevat välittymään ajopeleissä. Siellä löytyy kulunut ajoura helposti tällä tuntumalla. Kiitos monipuolistuneiden tärinöiden. Merkittävin harppaus sitten N64 Rumblen päivien.

Siellä on pari peliä ehtinyt tulla taustalla. Seuraavaksi Coldwaria ja huomenna itse julkaisun pääteosta, Demon’s Soulsia.

Onnittelut kaikille uusille konsolin omistajille! Jakakaa kokemuksia tässä ketjussa. 79634230-B84E-4858-9338-CCEF187DC8F4.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
Joo ei kyllä turhaan hehkutettu tuota ohjainta. Todella hienoja efektejä tuossa Astrossa. Ja nuo latausajat :p Demon's Souls maistuu kans. Tuntuu vaan parryjen ajotus olevan tiukempi tuon 60fps:n kanssa. Tai sitte oon vaan vielä ruosteessa.
 
Nyt on 4-5h pelailtu konsolilla. Aloitettiin parilla tunnilla uusinta Spidermania ja ai että näyttää hyvältä ja pelattavuus on kohdillaan.

Cold Warin moninpelissä piti ottaa nuo uudet triggerit pois käytöstä, sen verran paljon hidastaa ampumista, ettei hommasta tullut mitään.

Kaikenkaikkiaan todella tyytyväinen ja konsoli on todella hiljainen, ei tarvitse enää kuunnella imuria vieressä. :D
 
Ensi töikseen ilmainen Astro’s Playroom läpi.
Astro's Playroom on täydellinen myös siihen tilanteeseen kun joku kysyy että mitäs uutta tuossa pleikkari vitosessa on. Playroom päälle ja ohjain käteen niin selviää kysyjälle äkkiä.
Cold Warin moninpelissä piti ottaa nuo uudet triggerit pois käytöstä, sen verran paljon hidastaa ampumista, ettei hommasta tullut mitään.
Näin itsekin ajattelin aluksi, mutta nyt noihin alkaa tottumaan jo.
 
Kyllä tässä on suurta urheilujuhlan tuntua, kun KonsoliFin sivut ja PSN kyykkää. Merkki siitä, että nyt ollaan hienojen asioiden äärellä. Onneks kerkesin sentään omalle PS5:lle ladata Miles Moralesin, jos tää jatkuu vielä pidempääkin.

Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, minkälaisia määriä konsolia on viuhunut koteihin Suomessa ja maailmalla. Olihan hype ihan kovaa seitsemän vuotta sittenkin, mutta jotenkin nyt tuntuu olevan vielä hysteerisempää menoa.

Ennustin noin vuosi sitten että Next-Gen konsolit tulevat olemaan todella suosittuja. Tekniikka on kehittynyt nyt siihen pisteeseen että pelit ovat aitoa 4K:ta. Ruudunpäivitys parhaimmillaan sulavat 60 framea sekuntissa. HDR on elokuvia seuranneille merkittävin parannus vuosiin.

OLED TV:t toistavat värit, valkoisen, mustan, pienimmätkin yksityiskohdat äärimmäisen tarkasti. Liikkeentoisto on peleissä täysin sulavaa, pelattavuus täydellisyyttä hipovaa. Pelit ovat mielestäni vihdoin hyväksytympiä ja arvostetumpia, pelaaminen ylipäätään. "Korona on pysäyttänyt" maailman hetkellisesti ja moni pohtii uuden konsolin hankintaa. PC-pelaajan silmin konsoleissa on tehoja, vaikka ei samalla tapaa kuin PC:llä, mutta kuitenkin niin että 4K pelaaminen on oikeasti hyvä vaihtoehto konsolilla PC:n sijaan.

On kuitenkin selvää että jotain todella ainutlaatuista on meneillään PS5 suhteen. Tämä voi kuulostaa fanipojan hehkutukselta, mutta esim. omassa tuttavapiirissä ns. varmoja ostajia on jo useita. Moni onkin ollut ihmeissään kun konsolia ei noin vain mennä ostamaan. Kun tänään 19.11.2020 tilaat PS5 konsolin verkkokaupasta, niin on hyvin mahdollista että tulet saamaan konsolin vasta kesällä.

Kokeneena pelaajana uskallan väittää että jos ensimmäisen aallon pelit ovat tällä tasolla, niin vuoden sisällä pelikirjasto on sitä luokkaa että päätä huimaa. Pelattavuuden lisäksi pelit näyttävät julmetun tyylikkäiltä, ääni ei häiritse, ohjain koukuttaa, latausruutuja ei kauaa katsota. Tänään Suomen julkaisussa näyttää vielä siltä että pelaajat olleet tyytyväisiä. Kone ei ole syttynyt tuleen. No casulties.

Toisin sanoen kaikki kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Noin 400 € hinta Digital Editionista on mielestäni lähes ilmainen, varsinkin kun miettii mitä sillä saa. OLED TV:n omistajat saavat peleistä melkoisesti irti. Sitten on kokonaan tuo äänipuoli, johon siihenkin panostettu 100 %. Oikeastaan enää tarvitaan se yksi peli ja konsolia ei saa vuoteen tilauspäivämäärästä lukien.

PS5 tulee olemaan kaikkien aikojen suosituin konsoli. Tämä asia alkaa valjeta hitaasti mutta varmasti jokaiselle. SONY on lyönyt sellaisen kombon tulille ettei sille löydy pelimaailmasta vastinetta. XSX ei pääse edes lähelle ja minulla on sentään ollut kaikki Xbox-konsolit, sekä Nintendo-konsolit, PC:tä unohtamatta.
 
Se olisi sitten koko yö mahdollisuus pelailla tuota uutta ihanaa PS5:sta. Digi versio saapui tänään Pulse kuulokkeiden kera.

Pikaisesti koneen vain telkkuun kiinni iskin ja pikaisesti tarpeelliset pelit lataukseen. Nyt alkaisi pikkuhiljaa varmaan olemaan kaikki siellä kotona valmista ja pitäisi ahteri sinne raahata täältä pubista...

Cold War vai Miles Morales? Kummalla aloitan vai pitäisikö tuota Astroa ensin vähän ihmetellä? Valintojen vaikeutta...

Huomenna vapaa päivä, ai ihanuutta.

ps. Oma mielipiteeni että ei se konsoli ollut nyt NIIN iso kuin olin käsittänyt, muistikuvani oli että vanha kunnon PS3 oli isompi ja massiivisempi möhkäle.
 
No niin! Täälläkin suunnalla laite saatu pois paketista ja asenneltua käyttöön. Ensivaikutelma on laadukas ja uusi ohjainkin tuntuu painavammalta, jämäkämmältä ja viimeistellylämmältä kuin edellinen iteraatio. Vaan on tuolla itse konsolilla myös kokoa! Aika massiivisen tuntuinen ja kokoinen edellisen sukupolven perus PS4:ään verrattuna ja päällimmäisenä verrokkina tulee mieleen alkuperäinen 60 gigan PS3. Tosin tuo tarkoittanee myös hiljaisuutta ja hyvin hoidettua jäähdytystä.

Uusi käyttöjärjestelmä on sekoitus edellisestä sukupolvesta tuttua wanhaa ja uutta. Aika hyvin pääsin ensimakusteluilla sinuiksi sen kanssa, mutta on siellä asioita myös vähän eri paikoissakin. Huomenna täytyy tutkia sitä lisää samalla, kun laitan ensimmäiset pelit asentumaan ja latautumaan. Tällä hetkellä ei löydy vielä yhtään PS5-peliä kirjastosta ja ajattelin siirtyä niiden pariin vasta tuossa viikonloppuna tai alkuviikosta. Asentelen huomenna pari edellisen sukupolven tuotosta testiksi.

Laitteen käyttöön ottaminen oli kyllä tehty helpoksi, siitä Sonylle kehut! Päivittäminen, käyttäjätilin kirjautuminen ja yleiset asetukset näppärästi esillä siinä ensimmäisen käynnistyksen ohessa, eikä tarvinnut lähteä etsimään mitään perusjuttua mistään. Testailin myös levyaseman toimivuuden Rogue One: A Star Wars Storylla ja vaikuttaisi sekin toimivan asiallisen hiljaisesti, kuten voi odottaa. Hyvät ensifiilikset laitteesta kaikin puolin.
 
Cold War vai Miles Morales? Kummalla aloitan vai pitäisikö tuota Astroa ensin vähän ihmetellä? Valintojen vaikeutta...

Onko mahdollista että hankkisit myös tämän?



Itseäni kiinnostaisi kovasti onko Spider-Man remastered yhtä laadukas kuin Miles Morales? Tuo Ultimate Edition menee hankintaan heti kun saan konsolin. Kohti hämähäkkiversumia puku päälle jos saa toivoa.
 
Ylös Bottom