PlayStation Storen indie- ja latauspelit

Keskustelu osiossa 'Pelit' , aloittajana JTahti, 10.06.2014.

Tags:
 1. pelle

  pelle Well-Known Member

  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Velocitya olen itsekin tässä nyt useamman tunnin vitalla paukuttanut menemään ja hyvähän se on perskeles. Tosiaan videoiden perusteella tuo vaikutti ihme adhd räimeeltä, mutta ei se sellaista ollutkaan ellei sitten halua vetää kaikkia kenttiä täydellisesti. Yksi asia tuossa on josta en tykkää. Siinä on pakko mennä hiomaan vanhoja suorituksia jotta saa loppupään kenttiä auki. Kyllä ne kaikki ennätysten hinkkaajat noista kentistä kuitenkin ne perfect arvosanat hommaisivat vaikka kentät aukeaisivat sitä mukaa kun niitä läpäisee.

  Nyt tällaiset tavis pelaajat joutuvat hinkkaamaan vanhoja kenttiä useamman kerran jotta saa tarinaa eteenpäin.
   
 2. NahkaMarsalkka

  NahkaMarsalkka New Member

  PSN:
  NahkaMarsalkka
  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit


  Kaikki tämä. Plussan tarjonta on ollut koko vuoden niin surkeaa, että jos destiny ei koukuta täydellisesti, niin jää tilaus 99% varmuudella uusimatta.

  Kaiken kaikkiaan ärsyttää tämä indiepelien määrän räjähdysmäinen kasvu. Paskoja pelejä tehdään nykyään niin hävytön määrä että sieltä joukosta niiden hyvien löytäminen on aina vain vaikeampaa.
   
 3. Larambo

  Larambo New Member

  PSN:
  Larambo
  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Pakko sanoa myös, että indiepelien tarjonta on ollut ihan suurta plussassa. En näe pahana, että indiepelejä tulee ylipäätään pleikalle. Onhan niillekin pelaajansa, mutta olisi jees jos plussassa tulisi jotain "oikeita" pelejä välillä.

  Pelasin Road not takenia nyt viimeeksi kun se plussassa tuli ja ihan hirveää se oli. En pitänyt siitä niin yhtään. Tosin ikinä en ole tykännyt pelata sellasia tee asioita tietyssä järjestyksessä tai kuolet -pelejä.

  Toisaalta taas TowerFall Ascension on hauska peli porukalla. Tosin siitäkin tulee kavereilta kommenttia, että ai tämäkö on nyt se uusi sukupolvi kun melkeinpä ainoa porukalla pelattava peli on pikselimössöä. :D Tuossakin pelissä tosin se juju on porukalla pelaamisessa. Yksin en ole peliä tainnut pelanut kertaakaan.
   
 4. JTahti

  JTahti Well-Known Member

  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Tässä on mun ostoslista Storen alennusmyynneistä:
  Don't Starve - 6,26e
  Entwined - 4,46e
  PixelJunk Shooter Ultimate - 4,46e
  Stick it to the Man - 3,56e
  Transistor - 10,60e
  Valiant Hearts - 8,96e
  Yhteensä: 38,30e
  Odotin, että Stick it to the Man olisi tullut alennusmyyntiin Nintendo eShoppiin, mutta nyt tulikin niin hyvä tarjous Pleikalle että piti ostaa se PS4:lle.
   
 5. ULVI

  ULVI Administrator

  PSN:
  ULVI
  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Road not taken ei toiminut mullekaan. Pikaisen testin sille soin, eikä kokemus päätä huimannut. Towerfall Ascension (jonka kuvittelin tornipuolustuspeliksi) sen sijaan on ehdottomasti parhaita PS4:lla pelaamiani pelejä: herranjestas miten hyvä pelattavuus ja mekaniikka. Porukalla pelattuna taattua huutoa ja huutonaurua, yksinkertaisesti timanttinen tekele!


  Entwined lähti täälläkin poistoon ja tuli jo tarinaosuus (9 lifeä) pelattua läpi: maagisen vangitseva kokemus. Silti harmittavan vähän valmistaa challenge-tilaan, joka pistää jo ekassa haasteessa kovan palan purtavaksi. Noh, ei näemmä kaverilistalla ollut kukaan vielä läpäissyt ekaa kenttää, joten en soimaa liiaksi kädettömyyttäni :)

  Eikös tämä ollut Plus-peli taannoin? Saatan olla väärässäkin.

  Entwinedin kaveriksi tarjouksista lähti suomalainen Crimsonland. Kaveri vinkkasi, että kyseessähän on tosiaan uusintajulkaisu, jonka olin unohtanut. Sopivan aivotonta mättöä, kelpaa pikkurahalla. Floweria harkitsin, kun se jäi aikoinaan PS3:lla väliin ja Flow'sta pidin (cross-buyna PS3+PS4). Mietin, onkohan kukkapelin ulkoasu kestänyt miten aikaa tai päivitetty PS4:lle?
   
 6. TT-2k

  TT-2k Päämoderaattori Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  TT-2k
  XBL:
  TriKuiva
  PSN:
  TT-2k
  Twitter:
  tontsa
  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Erittäin hyvin on kestänyt, ja PS4-versio on vieläkin upeampi, kiitos 1080p@60 fps -yhdistelmän ja Dualshock 4:n tarkemman liikeohjauksen. Eli Flower ehdottomasti hankintaan, jos ei ole jo!
   
 7. ULVI

  ULVI Administrator

  PSN:
  ULVI
  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  No kiitos, tällä hehkutuksella pistettiin samantien hankintaan :)
   
 8. iNdo

  iNdo Member

  XBL:
  IlariJ
  PSN:
  IlariJ
  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Et ole, oli. :)
   
 9. Mahewcoro

  Mahewcoro Active Member

  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Nintendolta karannut Dan Adelman tekee nyt työtä PlayStation-konsoliyksinoikeuspelin parissa, eli Axiom Verge -seikkailun. Retrotyylinen 2D-"Metroidvania" Axiom Verge ottaa vahvasti vaikutteita erityisesti juuri sieltä Metroidista, ja tietenkin myös Adelman itse kehuu peliä:

  http://www.eurogamer.net/articles/2...-is-backing-playstation-exclusive-axiom-verge
   
 10. willie

  willie Member

  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Kyllähän Spelunky ja tämän päiväinen Binding of Isaac olivat aika pettymyksiä pidemmän päälle. Periaatteessa koukuttavia, mutta kun tulee täysin random-kuolemia kun ei tiedä mistään mitään. Ja kun ei edes vähän selitetä.

  Jokuhan voi ajatella, että kyllä se siitä kun pelailee. Mutta ei niistä noin kymmenestä liikenevästä pelitunnista viikossa viittä viitsisi kuluttaa pelkästään sen opetteluun mitä joku random droppi auttaa pysymään hengissä.
  Jotain vinkkiä voisi olla edes tekstin muodossa. Itse jaksoin vielä vähän wikistä selailla, mutta ei vaan. Saati sitten joku juniori kuka ei ole pelifoorumeista kuullutkaan.

  Kiva että omiakin aivoja joutuu käyttämään, mutta ei tässä nyt mitään järkeä ole. Kunnollisella tutoriaalilla molemmat olisivat olleet pitkäikäisempiä ja viihdyttävämpiä, ja eivät yhtään sen helpompia välttämättä. Armoton vaikeustaso vaan oman uunoilun vuoksi alkuun karsii kaltaiseni satunnaispelaajan.

  Mega Man ykkösestä ylöspäin taisin konsoliuran aloittaa, siinä sentään oli selkeää mikä on homman nimi, vaikka ei ehkä ihan helpoimmasta päästä ollut. Edelleen arvostaisin sen näiden valossa aika korkealle vittumaisuudestaan huolimatta;)
   
 11. OK

  OK Well-Known Member

  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Miten Binding of Isaacissa on tyritty tutoriaali? Ensimmäinen kenttä toimii mielestäni tarpeeksi toimivana ohjeistuksena, miten peliä pitää pelata: etene huone kerrallaan tappaen kaikki viholliset - rinse & repeat.
   
 12. hihitys

  hihitys New Member

  PSN:
  Nikotiini
  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Se itseoivaltaminenhan roguelike peleissä on olennaista. Menisi Isaacista aika nopeasti suola, jos kaikki salat kerrottaisiin suoraan. Helposta parinkin sadan tunnin jälkeen oppii jotain uutta (Northernlion löysi alkuperäisestä pelistä vielä ihan viimeisessä, 980:ssä jaksossa uuden jutun). Jos ei kiinnosta itse oppia niin wikistä tai youtubesta voi spoilata miten tavarat, viholliset, yms toimii. Varmaan tiettyjen tavaroiden kohdalla se on melkein pakollista, kun menee vähän liiankin mystiseks. Ei tämä tietenkään kaikille ole, mutta omasta mielestä jopa tämän hetken paras PS4 peli. Uudelleenpeluuarvo on päätähuimaava ja peli toimii, toisinkuin suurin osa AAA peleistä, jotka ovat muutenkin suurimmalta osalta paskaa.
   
 13. OK

  OK Well-Known Member

  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Tismalleen samaa mieltä.

  Steamin pelikello näyttää 248 tuntia Binding of Isaacin suhteen. Tämä olisi murto-osa, jos kaikki salahuoneet, hahmot, esine-yhdistelmät jne. olisi väännetty rautalangasta pelaajalle ylimitoitetun tutoriaalin kautta.
   
 14. willie

  willie Member

  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Pitää nyt usemman tunnin pelailun jälkeen vetää vähän takaisin tuon isaacin suhteen. Homma tuntuu toimivan aika hyvin, vaikka edelleen ollaan aika pihalla.

  On tuo kyllä kumminkin toimiva. Tarot-kortit ynnä muut ovat hämäriä, mutta siinähän se selviää.
  Steamworld Dig taas on rauhallisemman meiningin, ja edes osittaisen tallennusmahdollisuuden takia aika rautaa. Ja toimii Vitalla sekin.
   
 15. Mahewcoro

  Mahewcoro Active Member

  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Erityisesti Wiin Virtuaalikonsolissa uuteen suosioon noussut Wonder Boy -sarja saa jatkoa PlayStation 4:llä, nyt uudella nimikkeellä Monster Boy.

  Kokonimikkeellä Monster Boy and the Wizard of Booze julkaistavassa uudessa pelissä on mukana ainakin Ryuichi Nishizawa, Wonder Boy -sarjan päätuottaja Westone-aikaan. Tässä musiikkinäyte ja muutama ruutukuva:  Sarjan aikaisemmista peleistä muutama on saatavilla PSN:ssä PS3-versioina: seikkailutyylin aloittanut arcade-peli Wonder Boy in Monster Land, Megadrive-klassikko Wonder Boy in Monster World sekä hiljattain käännetty Monster World IV.

  Wiin Virtuaalikonsolissa on tarjolla käytännössä koko sarja, mukaanlukien laadukkaat Turbografx-porttaukset Dynastic Hero, Dragon's Curse (Wonder Boy 3) ja erikoinen shmup/tasoloikkahybridi Monster Lair. Lisäksi tarjolla on sarjan historian tunteville tajunnanräjäyttävä Super Adventure Island II.

  Tämä uusi osa tulee siis ilmeisesti olemaan "Wonder Boy 5" tai "Monster World 5", vaikka virallisesti sitä ei kutsutakaan näillä nimillä. Ilmeisesti Segalla on yhä oikeudet näihin nimiin, mutta "Monster Boy" kätevästi yhdistää ne uudeksi nimikkeeksi. PlayStation 4:n lisäksi peli on tulossa PC:lle, mutta mahdollisia muita alustoja ei ole tässä vaiheessa ilmoitettu.
   
 16. Ac3way

  Ac3way Active Member

  Steam ID:
  Ac3way
  XBL:
  Ac3way
  PSN:
  BandW1897
  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Tänään julkaistu ja PS+ käyttäjille ilmaiseksi ladattava Apotheon vaikuttaa aivan pirun upealta peliltä. Olen vasta ekan bossin hoidellut ja päässyt Olympus vuorelle, joten ihan alussa vielä ollaan.

  Vielä pitäisi ehtiä kokeilemaan Swapperia, Roque Legacy ja ennen kaikkea Transistoria. Transistorin soundtrackia olenkin jo paljon kuunnellut etukäteen.

  Hemmetti! PS4:llä on liikaa laadukkaita ladattavia pelejä, kaikkia ei ehdi millään pelata.
   
 17. Jogi

  Jogi Active Member

  XBL:
  Jogimus
  PSN:
  Jogimus4
  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Ps+ ilmainen Transistor...huh mitä jaskaa, maksaako joku tuommosista virityksistä.. sitä toista Apottia en ole vielä kokeillut mutta videon perusteella silkkaa roskaa :(
   
 18. Jonius

  Jonius New Member

  XBL:
  Kubbis
  PSN:
  LocoBase
  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Alun perusteella Transistor vaikuttaa helvetin hyvältä. Audiovisuaalisesti yksinkertaisesti kaunis.

  Apotheon vaikuttaa myös ihan hyvältä. Visuaalisesti myös erittäin nätti. Ruudunpäivitys kyykkää kyllä aika pahasti välillä.
   
 19. PeWi

  PeWi Member

  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Swapperia kyllä pakko kehua, siinäpä peli joka on tunnelmaltaan ja ulkoasultaan hieno ja pelimekaniikka on simppelin raikas ja toimiva.
  Velocitya olen pelaillut jokusen tunnin, saa nähdä jaksaako missään vaiheessa ihan loppuun asti hakata. Yleisesti ottaen PS+:n mukana tulleet indie-pelit eivät ole suuremmin innostaneet, mutta sitten juuri muutama tapaus kuten Swapper ja erityisesti Hotline Miami (PS3:lle sai tämän joskus ilmaiseksi) ovat pelaamista aivan parhaasta päästä.
   
 20. Bandicoot

  Bandicoot Active Member

  XBL:
  LeevioFIN
  PSN:
  LeevioFIN
  Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

  Ihan sama fiilis. Transistorin olin hankkinut jo aikaisemmin, ja mielellään noista laadukkaista indie-peleistä vaikka maksaakin kehittäjille. Apothean tuli takavasemmalta Olympus-vuoren takaa ja yllätti positiivisesti. Mainio peli :)
   

Jaa tämä sivu