PlayStation VR-pelit

Keskustelu osiossa 'Pelit' , aloittajana Bandicoot, 29.09.2016.

Tags:
 1. Omenanraato

  Omenanraato Well-Known Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Omenanraato
  Switch:
  Omppu
  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Siinähän on se lattian kalibrointi, jolla korkeutta saa säädeltyä.

  Koitin patukkaa heittää vaikka minne, niin tippui lattialle sermin taakse ja antoi uuden rahan kiroillen. Sit yritin ojentaa, mutta käsi katosi, kun meni kameran ulkopuolelle.
   
 2. Nisupulla

  Nisupulla Jäsen / [FL]

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Nisu
  Switch:
  7988-0855-9081
  Twitter:
  nisupullafin
  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Tällä lattiatason säädöllä olenkin yrittänyt asiaa korjata. Laitetaan uusiksi ensi kerralla.

  Ostin eilen Super Stardust Ultralle sen kymmenen euron VR-paketin. Heti kokeilemaan ohjaamo kuvakulmaa. Tästä oli Housemarquen Mikael Haveri varoittanut jo aikaisemmin kesällä. En saanut heikotuksia, mutta selvästi kroppa vähän ihmetteli mitä tapahtuu. Ei oikein lyhyellä näytöllä vakuuttanut. Sen sijaan perinteinen pallon pinnalla meno tapahtuu nyt kuin leffateatterin suurelta kankaalta pelaisi. Todella vaikuttavaa yhdessä Pulkkisen lurituksien kanssa.

   
 3. Nisupulla

  Nisupulla Jäsen / [FL]

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Nisu
  Switch:
  7988-0855-9081
  Twitter:
  nisupullafin
  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Assemblyn Demo Compo sai pelillisen vastineensa Rez: Infinitestä. Niin upeaa on sen audiovisuaalinen anti ja VR-laseilla erityisesti koettuna. Käytin pääohjausta ja lukitin Dualshockin X:llä tänään Area X:llä joka on vielä normipeliäkin vaikuttavampi näky. Muuten Move-patukalla, joka tunnelmallisesti tärisee biitin tahtiin. Mekaniikka on hyvin yksinkertainen ja siten tässä jää aikaa ihailla välillä peliympäristöä, olkoonkin hektinen muuten.

  Tämä on saanut hyviä pisteitä arvosteluissa ja täältäkin voi ensimmäisen kolmen kentän pohjalta + Area X:n läpäisyn jälkeen puhua jo vähintäänkin hyvästä pelistä. Sisällön määrä ratkaisee nouseeko kiitettävän puolelle.

   
 4. Bandicoot

  Bandicoot Active Member

  XBL:
  LeevioFIN
  PSN:
  LeevioFIN
  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Ootteko Tumblea kokeilleet? Aivan mielettömän hyvin sopii tähän peliin kolmeulotteisuus. Pulmat ovat nerokkaita ja palikkatorneja on kiva rakennella. Todella hintansa väärti!

  Pikkasen nyppii nuo isojen pelien 60€ hinnoittelu. Ihan vaan periaatteessa en osta, vaikka EVE Valkyrie, RIGS ja BattleZone kiinnostaisi. Sen sijaan ostin edullisen Gunjackin, joka osoittautuikin todella kelpo räiskinnäksi.

  Heräteostoksena ostin Assemblyn, joka tuntuu varsin mielenkiintoiselta seikkailulta. Harmittavasti törmäsin bugiin ja en päässyt etenemään tietyssä kohdassa. Nyt jännityksellä odotellaan, olenko edelleen samassa jumikohdassa kun seuraavan kerran käynnistän pelin.

  Toivelistalla on vielä Headmaster ja Job Simulator.
   
 5. Nisupulla

  Nisupulla Jäsen / [FL]

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Nisu
  Switch:
  7988-0855-9081
  Twitter:
  nisupullafin
  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Ennakkosuunnitelmista poiketen en sortunut suorilta käsin näihin ohjaamoihin. Siellä on myös suurin riski saada pahoinvointia, joka yhä piilottelee täällä itseään. Toinen syy on pelien hinta. Vaikea hyväksyä yhden idean ihmeiltä yli 30 € hintalappua. Verkkopeli, poikkeuksellinen osaaminen tai muu erikoisuus voisi kättä lompakon suuntaan vielä liikauttaa.

  Huonetilassa liikkumiseen olen jäänyt koukkuun Job Simulatorin myötä. Seksikäs alan trendikäsite 'Room scale' on siis totta myös PlayStation VR:llä. Immersio kohdallaan. Tänään meni kauppiaan uratehtävät läpi. Kolme ammattia takana ja kaksi vielä edessä. Ensimmäisen VR-viikonlopun The Peli.
   
 6. Bandicoot

  Bandicoot Active Member

  XBL:
  LeevioFIN
  PSN:
  LeevioFIN
  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Ainakaan Gunjackissa ei ilmeisesti liikuta, ammutaan vaan ohjaamosta. The Assemblyssa tuli itselleni ekan kerran hetkittäinen huono olo, kun kokeilin vaihtaa liikkumisen skipistä classicciin. Eli alkuasetuksena pelissä oli skippi tilasta seuraavaan, joka toimi ainakin minulla paremmin. Kokeilin sitä classiccia, eli vasemmalla tatilla edetään ja päätä kääntämällä kerrotaan suunta. Välitön aivojen sekamelska ja ihme olo.
   
 7. jryi

  jryi Vastaava päätoimittaja, teknoniilo Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  jryi
  XBL:
  jryi
  PSN:
  jryi
  Twitter:
  jryi
  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Tuli eilen chillailtua Batman läpi, ja voi jensus, että oli muikea peli samaan tapaan kuin London Heist. Jotenkin nämä Moveilla ohjattavat pikkuseikkailut ovat olleet ylivoimaisesti parasta, mitä VR:llä on tarjota. Esineisiin tarttuminen Moven liipasinta painamalla on vain niin luonteva tapa vaikuttaa ympäristöön, mikä tarjoaa ihan uudenlaisia mahdollisuuksia perinteisille point&click-peleille. (Day of the Tentacle VR, anyone?)

  Batman on vieläpä visuaalisesti ihan tolkuttoman komea. Gotham Cityn kattojen tasalta kun katselee alas kaduille, niin alkaahan siinä huimata. Ja seisten pelatessa tuli monta kertaa sellainen olo että "I'm Batman". Parin kympin hinta reilun tunnin seikkailusta kyllä tuntuu melko suolaiselta, mutta toisaalta... on se huikea.

  RIGSikin alkoi vihdoin maistua. Tein alkuun sen virheen, että kuvittelin olevani niin old-school, että robotin kääntyminen hoituisi järkevimmin oikealla tatilla. Ei muuten hoidu. Defaultina tarjottava ohjaus, jossa ruputti kääntyy katseen mukaan, oli lopulta toimivampi. Kääntymisen herkkyyttä jouduin viilaamaan pari kertaa, mutta nyt alkaa olla sellaiset asetukset, että nautinto on taattu.

  Uskaltauduin ekaa kertaa moninpelikentällekin, ja heti ekassa pelissä voitto ja MVP-titteli:


  Missä peliseura tähän? Kaverilistalla ei näkynyt ketään pelaamassa RIGSiä, vaikka sillä on eniten potentiaalia pitkäikäisyyteen.
   
 8. Bandicoot

  Bandicoot Active Member

  XBL:
  LeevioFIN
  PSN:
  LeevioFIN
  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  RIGS kiinnostaa kyllä, mutta hinta on turhan kova. Joku 39,90e olis vielä ollut siedettävä eli pakko odotella. Lisäksi siellä odottaa jonoksi asti monta hyvää jo maksettua julkaisua...

  Joutuuko Rigsissä odottelemaan pitkään peliseuraa eli miten pelaajia riittää maailmanlaajuisesti? Joskus jos liha on heikko ja riittävästi alkoholia veressä, niin kai tämäkin tulee poistettua ;)
   
 9. m_vierimaa

  m_vierimaa Active Member

  Ostin until dawn VR:n. Eihän sitä nyt laajimmaksi peliksi voi haukkua mutta menee kerralla valopistoolipeli tyyppisten pelien kärkeen. Säikyttelykohtauksiin tottuu äkkiä mutta mulla ainakin vuoristorata kouraisee juuri aidosti ja peli tuntuu sopivan haastavalta. Batman tullee hankittua seuraavaksi.

  Saako tuon haihäkki kohtauksen näkyviin demostakin? Mulla on ainakin lukkomerkki siinä.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 17.10.2016
 10. Oeppae

  Oeppae Member

  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Ei tietääkseni saa haihäkkikohtausta ilman kokonaista peliä.

  Until dawn on kyllä melkein eniten mieleeni. Rahoille ihan hyvää vastinetta. Pääjuoni kestää ihan riittävästi ainakin omaan makuuni (tulee pelattua 1 tehtävä illassa vauhtia, eli en ole vielä edes lopussa). Lisäksi tässä on vaihtoehtoisia reittejä ja saavutuksia. Myöskin mielestäni ihan kivasti teemat vaihtelee. Uudelleenpeluuarvoa myös siitä, etten ainakaan itse muistaisi noita ratoja ulkoa eli pari kertaa voi vetää juonen läpi ajan saatossa. Kontrollit todella hyvät.
   
 11. Omenanraato

  Omenanraato Well-Known Member

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Omenanraato
  Switch:
  Omppu
  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Onko kenelläkään jolla olisi huono olo tullut jostain pelistä, niin kokemusta myös Until Dawnista? Eli tuleeko myös siinä huono olo?
  VR Luge vai mikä onkaan kun mennään sillä skeittilaudalla rinnettä alas tulee itsellä todella kova huonovointisuus, joten hieman mietityttää tuo Until Dawn. Toisaalta London Heistissä ei tullut yhtään.
   
 12. Tasis_MpT

  Tasis_MpT New Member

  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Miksi Wayward sky ei ole ollenkaan storessa? Jenkkistoressa se kyllä on ja pystyy ostamaankin, joten on julkaistu.

  Jos ostan sen tuolta, niin vaatiiko se mitään kikkailua maksun suhteen. Vai ihan normaalisti luottokortin tiedot jne.?
   
 13. TT-2k

  TT-2k Päämoderaattori Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  TT-2k
  XBL:
  TriKuiva
  PSN:
  TT-2k
  Twitter:
  tontsa
  EU-julkaisu on tosiaan vasta tulossa. Näin sanoivat kehittäjät Twitterissä.

  Suomalainen luottokortti ei US Storeen kelpaa, joten tarvitse kyseiselle kauppapaikalle sopivan PSN-maksukortin.

  Lähde: Twitter (@UberEnt)
   
 14. Jogi

  Jogi Active Member

  XBL:
  Jogimus
  PSN:
  Jogimus4
  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Itelle tulee aika helposti huono olo liikkumisesta monessa pelissä, Rush of Bloodi on hyvin maltillinen, vuoristorata kohtia maltillisesti ja kohtuu hyvin säädetty vr/peliteknisesti ja itselläni ei varsinaisesti aiheuta huonoa oloa. Ammuskelussa liike tasaista tai paikallaan. Kerran vedetty läpi ja tulee olemaan kestopeli itelle, voi vedellä hupina silloin tällöin kentän kerrallaan tai hinkata pisteitä ja vaihtoehtoisia reittejä. Mulle 4.5/5 peli :) Puoli pistettä lähtee tuosta harmaasta hunnusta mustassa/tummassa kuvassa.

  DCVR:ään alkaa tottumaan pikkuhiljaa, pääkoppa oppii pikkuhiljaa liikkeen kiemurat.

  Gunjack vaikuttaa hyvältä hintaansa nähden myös.
   
 15. Fudgehog

  Fudgehog New Member

  PSN:
  Fruity_Dream
  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Onkos kukaan kokeillut pelata vaikka Mirror's Edge Catalystiä tällä? Ei varmaan mitenkään ohjaamiseen pysty käyttämään mutta huvittaisi tietää näyttäisikö sellainen peli hyvältä tämän kanssa pelattuna.
   
 16. Nisupulla

  Nisupulla Jäsen / [FL]

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Nisu
  Switch:
  7988-0855-9081
  Twitter:
  nisupullafin
  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Viikonloppuna ensimmäiset vedot ratilla ja polkimilla virtuaalitodellisuudessa lasit naamalla pelissä Driveclub VR.

  Upea fiilis tuli heti istuttua ratin taakse ja tarkastellessa ohjaamoa vihdoin tästä kuvakulmasta - ilman rajoituksia. Mittaristoa pitkin keskikonsolin kautta vein katseen takapenkille ja kaikki esitetään juuri niin kuin sen odottaisi Ferrarin tyköistuvasta kuskin tuolista tapahtuvan. Ajon aikana tarkastelin peilejä luontevasti. Äänimaisema vielä vahvisti tilan tunnetta. Maalisuoralla pääsi vilkuttamaan takalasin välityksellä taakse jääneille. Toivottavasti saamme VR-tuen jatkossa myös muihin ajopeleihin.

  Videokuvaa ajosta: https://youtu.be/6gmCuHJIvxs?t=7m36s
   
 17. Oeppae

  Oeppae Member

  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Driveclub VR ratilla oli kyllä parhautta. Hieno tunne, kun ottaa virtuaalimaailman ratista kiinni niin kädet laskeutuu peliohjaimen pinnalle. Peiliin katsomiset kuin oikeassa elämässä ym. Ohjaus toimi myös heti todella hyvin ja peli tuntui todella helpolta ajaa (ei avusteita), onko tämä joku driveclubin ominaisuus (=helppo ajaa) vai osuiko nyt vain kaikki kohdalleen ?

  Pientä ongelmaa aiheutti se, kun harvoin olisi ollut kiva nähdä millä vaihteella nyt mennään ja shift indicatori voisi olla selkeämpi, nyt noita mittareita on vähän tuskallistakin lukea.
   
 18. Jogi

  Jogi Active Member

  XBL:
  Jogimus
  PSN:
  Jogimus4
  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Onhan se sinällään helppo ajaa mutta ihan kuten missä autopelissä tahansa ajotaidolla on huikee merkitys. Jos tykkäät simummasta niin olethan laittanut "hardcore handlingin" päälle? Helppo ja looginen se on silloinkin mutta auto tuntuu raskaammalta jarrutella ja sladit saa aidommin kuin perusmoodissa (jossa sladeissa tulee jotain sisäisiä luistonestoja välillä)
   
 19. Jogi

  Jogi Active Member

  XBL:
  Jogimus
  PSN:
  Jogimus4
  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Tomb Raiderin VR lisuke on kyllä hirvee pelata vapaassa FPS moodissa, kuuppa menee heti solmuun kun lähtee liikkeelle, pysähtyy tai kääntyy vapaasti.
   
 20. Bandicoot

  Bandicoot Active Member

  XBL:
  LeevioFIN
  PSN:
  LeevioFIN
  Vastaus: PlayStation VR-pelit

  Kaverille kun iskin lasit päähän ja haihäkin pyörimään, niin pahaa oloa ei ilmennyt. Until Dawn vuoristorata osuudessa taasen tuli paha olo. Gear VRllä mulle tuli huono olo huonosti toteutetussa vuoristoratavideissa, mutta Until Dawnissa tätä ei esiintynyt.

  Until Dawn Rush of Bloodista sen verran, että on kyllä loistava peli kyseessä! Move-kapulat toimivat tässä mielettömän hyvin ja tunnelma on kuin pikkulapsella ekaa kertaa kummitusjunassa. Suosittelen hankkimaan etenkin jos taloudesta löytyy movet.

  Liha oli heikko ja uhrauduin yhden täysihintaisen (59,90€) pelin verran. Loistavan ja edullisen Gunjackin innoittamana ostin EVE Valkyrien ja todella upealta näyttää tämä peli. Ehkä aavistuksen pienenä riskinä on, että tässä pelissä ilmenee motion sicknesiä, koska liikettä on joka suuntaan ja aivot ovat välillä ihan kuutamolla. Katellaan ja raportoidaan tarvittaessa.

  En voi olla hehkuttamatta move-kapuloiden omistajille edullista palikkapeliä eli Tumble VRää. Jos pikkunäppärä puzzleilu kiinnostaa, lisätkää tämä ostoskoriin hopi hopi.
   

Jaa tämä sivu