PlayStation VR-pelit

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Tämä Bladerunner -henkinen LOW-FI on tulossa myös PlayStation 5 ja sen VR-laseille (PSBVR/PSVR2?). Ollut mukana tätä rahoittamassa ja seurannut suurella mielenkiinnolla.

 

Kain

Well-Known Member
Onko vielä tullut ilmi päivämäärää jolloin Vader VR ilmaantuu PS VR:lle? Jäin Questin testauksen aikana aivan koukkuun tähän peliin ja viimeisin tieto jonka mä olen kuullut oli ilmestyy tänä kesänä mutta toivottavasti pian.
 

Kain

Well-Known Member
Creed VR tuli ostettua tarjouksesta ja voi pojat miten Rocky faniin tämä kolahtaa ja kovaa. Pelkästään musiikkien tuoma tunnelma iskee fiiliksen kattoon ja se, että voi ottaa elokuvien ikonisten hahmojen kanssa matsia iskee nostalgiamittarin taivaisiin. Ivan Drago tässä iski minut lattiaan 2 erän alussa joten kyyti oli kylmää ja kovaa mutta erittäin hikistä. Iso suositus!
 

Liitetiedostot

pelle

Well-Known Member
Tuli testattua pinball fx tänään ja teknisesti kaikki toimii hyvin, mutta yhtä raivostuttavaa tuo on kuin aina.
Ehkä tämä on sellainen "et vaan osaa" tilanne, mutta kun pallo menee parin kimmokkeen jälkeen reunasta alas niin pöytä saisi nyrkistä ellei se olisi vaan kuva silmien edessä.
Voiko tuossa tilanteessa oikeasti tehdä mitään?
Aina yritän kyllä pöytää tönäistä jos se pallo vaikka tippuisi sille "oikealle" puolelle, mutta yhdeksän kertaa kymmenestä tuo ei auta mitään.

Muutenkin osa pöydistä on niin täynnä kaikkea krääsää ettei meinaa enää erottaa, että mikä on vain osa pöydän taustakuvaa ja mikä ei.
Hyvä esimerkki on earth defence.
Oma suosikki on simppeli ja yksinkertainen mars joka muistuttaa aika paljon jotain vanhoja pinball fantasies ja dreams pöytiä.
Toisaalta en voi syyttää kuin itseäni sillä mulla on switchille pinball fx 3 jossa on kaikki samat ärsytyksen aiheet.
Ajattelin kuitenkin, että mitä jos niitä flippereitä jaksaa kuitenkin pelata enemmän vr moodissa ja on siinä kyllä parempi fiilis ja helpommin hahmottaa missä pallo kulkee.
 

tomine11

Active Member
Muutenkin osa pöydistä on niin täynnä kaikkea krääsää ettei meinaa enää erottaa, että mikä on vain osa pöydän taustakuvaa ja mikä ei.
Hyvä esimerkki on earth defence.
Oma suosikki on simppeli ja yksinkertainen mars joka muistuttaa aika paljon jotain vanhoja pinball fantasies ja dreams pöytiä.
Ne on nuo kentät tuossa pelissä tehty nykyajan yltäkylläisyyden saattelemana. Tosin tuossa tuo graafinen tyylikin on sellainen että nyt kun ne sai niitä aitoja lisenssejä Pinball Arcaden puolelta niin olettaisin että tuossa FX3:ssa ne samaiset pöydät on 2D tai 3D niin paljon epäselvempiä, tai sillain samat rojut mutta siinä ne hukkuu taustoihin, toisin kuin Pinball Arcaden askeettisemmassa visuaalisuudessa.

Zaccaria Pinball on nyt Steamissa ihan kiva flipperi, onkohan tuota tulossa myös konsoleille kun jossain olin näkevinäni sen US Pleikkarille listattuna. Mut siinä on kans tuon Pinball Arcaden tyyliin vaan niitä ihan aitoja kenttiä, niin sekin jo senkin osalta selkeämpää menoa ja meininkiä.
 

pelle

Well-Known Member
Tuli sittenkin laitettua iron man ostoon vaikka olen aika varma ettei se tuon täyden 40e arvoinen ole.
Store kovin näytti ostamisen jälkeen, että pelaamaan pääsisi hiukan yli kahden tunnin päästä vaikka se julkaisu on kyllä vasta huomenna.
Pelillä kokoa vaatimattomat 49gt.

edit:

Tuli ostettua myös battlezone kun se maksoi hong kong storessa n.16e.
Tuohan kiinnosti jo kuukausia sitten demon perusteella, mutta mitä enemmän pelistä luki niin sitä selvemmäksi tuli, että se on varsinkin yksin pelattuna pirun vaikea.
Eilen sitten taas tutkiskelin asioita netissä kun näin tuon ihan ok hinnan ja selvisi, että peliin on joskus päivityksen mukana tullut vielä beginner taso joten päätin ostaa.
Ja joo on tuo nimensä veroinen. Pelasin aivan väärin ja vihollisen power level pääsi nousemaan vissiin kolme vai jopa neljä kertaa.
Viimeisessä tehtävässä oli vielä niiden nemesis tankkikin mukana joka ainakin pelin mukaan on kovin mahdollinen vastus, mutta siitäkin lähti henki eikä mulla tippunut koskaan shieldit nollaan.
Oikeasti en edes tiedä voiko tuolla tasolla yleensäkään kuolla ja jos voi niin se vaatii jo yrittämistä.

Ihan kivaa räimettä ja lyhyt kampanja on juuri sopivan mittainen tunnin kestollaan.
Tässähän siis valitaan vaan vaikeustaso ja kampanjan pituus ja tarkoitus on suorittaa randomilla luotuja tehtäviä ja päästä kartan oikeassa reunassa olevaan viimeiseen tehtävään ja tuhota AI core. Sota ohi ja kaikki hyvin. Sitten pelaat uudestaan niin monesti kuin jaksat.
 
Viimeksi muokattu:

pelle

Well-Known Member
Isoimpia miinuksia latausajat joita on paljon ja ne on pitkiä ja tämä nähtiin jo demossakin.
Sitten Tonyna pelatessa ei voi vapaasti liikkua ja tutkia taloa vaan siellä on erillisiä kohtia joihin teleportataan ja sitten se jota mä en henk.koht voi käsittää eli välivideot.
Se kuulemma on iso miinus kun niiden aikana vaan ollaan paikoillaan ja kuunnellaan mitä toisella on sanottavaa eikä voi vaikka mennä soittamaan pianoa.
Siis mitä vieteriä oikeasti. Kun tarinaa viedään eteenpäin paljon dialogia sisältävillä videoilla niin sitä on myös tarkoitus seurata.
Tuo oli kuulemma myös blood & truthissa huona asia.

 

pelle

Well-Known Member
Nyt neljä tuntia iron mania pelattu ja ainakin vielä ollut aika helvetin hyvä.
Latausajat on häirinneet lähinnä silloin kun ensin ladataan kohtuu lyhyt välivideo ja sen jälkeen varsinainen kenttä.
Kai sekin jotain kertoo, että tällähetkellä mun suurin valituksen aihe pelissä on se, että Tonyn kämpällä ei voi kävellä vapaasti.
Varsinkin parissa kohdassa tuo olisi nostanut tunnelmaa aika paljonkin ja muutenkin tuntuu aika tyhmältä warppailla muutaman eri kohdan välillä.
Siellä on esim palkintohylly johon näyttää suoritusten mukaan ilmestyvän lisää pystejä, mutta sitäkin voi katsella vain jostain 10 metrin päästä.
 

Chemo

Active Member
Kiitokset Iron Man-kommenteista! Kiinnostava peli, jossakin vaiheessa menee hankintaan.

Battlezonea oon tainnut hehkuttaa aiemminkin. Mä lukeudun niihin hyvin iäkkäisiin henkilöihin, joille se alkuperäinen kolikkopeli oli muksuna kova juttu. VR-versio saa valtavan suuret pojot siitä että näkymän voi vaihtaa myös muinaiseen vektorigrafiikkaan. Vaikka peli oli nautittava, vaikeustaso oli silti liioiteltu. Edelleen trophyistä näkee, että Easyllä tai sitä korkeammilla vaikeusasteilla kampanjoita on saanut loppuun asti n. 1 % pelaajista. Eikä tämä käsittääkseni ole ollut ilmaisjakelussa tms. mikä olisi lisännyt ei-oikeasti kiinnostuneiden pelaajien määrää.

Pitää varmaan tuota Beginneriä koettaa joskus. Co-opina tuo oli ihan kiva, mutta peliä oli joskus vaikea löytää. Ja sitten jos löysi, muut olivat tahkonneet jo jonkunkin aikaa ja kehittäneet aseet + suojat sellaiselle tasolle että itse oli ihan altavastaaja. Mutta josko tuolla Beginnerillä tuo olisi sitten yksin hauskempaa. Saakohan uusia tankkeja, jos pelaa kampanjan sillä läpi? Muistan kun pääsin ekan läpi itse ja sitten sain avattua jonkun kämäisen tiedustelutankin. Olin elätellyt toiveita jostain ylivoimaisen tulivoimaisesta tuhokoneesta.
 

pelle

Well-Known Member
^ Ei saa beginnerilla uusia tankkeja auki.

Iron man läpi. Aika tasan 6.5 tuntia meni. Pelasin helpoimmalla joten samoja kohtia ei tarvinnut toistaa kertaakaan.
Tehtävien välissä koitin aina siinä koripallopelissä saada uuden ennätyksen ja tsekkasin tabletista uutiset ja välillä siellä oli myös uusi Tonyn serkun pitämä podcast kuunneltavana.
Niistä taistelu ja lentohaasteista tein kumpaakin vain yhden joka oli pakollista tarinan kannalta eli ihan hyvin meni aikaa.
Ei kyllä harmita ollenkaan, että tästä tuli se 40e maksettua.

Jos huomenna koittas vetää ne kaikki haasteet läpi, koska ilmeisesti siihen kämpän palkintohyllyyn tulee pystejä ansaituista trophyista ja se on pelkkää pronssia täynnä. Noista saisi pari hopeaakin sinne sekaan ja ainakin oletan, että huikea yhden tähden suoritus on riittävä, koska trophyn kuvauksessa käsketään vaan läpäistä ne.
 
Viimeksi muokattu:

Chemo

Active Member
Testasin Battlezonen Beginner-tasoa. Se on kyllä aika pitkälti yhtä kuin kuolemattomuusmoodi :D

Tein pienen muutoksen pelityyliini ja vaihdoin kevyempään tankkiin, eli avattavaan hakkeritankkiin jota aiemmin pidin turhana. Ajatuksena se, että tankki olisi niin ketterä, että sillä välttyisi osumilta lähes kokonaan. Ja sehän toimi! Pelasin yksin lyhyen kampanjan Normal-tasolla ja läpi meni (ja sain avattua aggro tankin, josta olisin aiemmin ilahtunut).
 

pelle

Well-Known Member
En tiedä kuinka moni on tietoinen, mutta nyt tarjouksessa olevassa sega megadrive collectionissa on myös vr tuki vaikka sitä ei storessa mainitakaan.
Pelejä voi pelata ihan normaalisti jolloin pelien kuva on sama kuin telkkarin kautta pelatessa, mutta tietenkin paskemman näköinen.
Tai sitten niitä voi pelata sen huoneessa olevan telkkarin kautta joka on paljon siistimpää, koska se huone kuitenkin on sun ympärillä.

 

pelle

Well-Known Member
Tuli tuosta sega kokoelmasta pelattua pari tuntia wonder boy in monster worldia.
Kun peliin keskittyy kunnolla niin kummasti unohtaa tuijottavansa virtuaali telkkaria.
Tuon jälkeen tuli testattua ihan oman telkkarin kautta ja kyllä mä tykkään enemmän pelata vr:n puolella, koska kuva on pehmeämpi olematta kuitenkaan sumea kuten joidenkin emulaattorien filttereiden kanssa.
Lisäksi tuossa on se oma nostalgiansa sillä tulihan sitä omaakin mega drivea pelattua 14" telkkarin kautta.

Syy miksi tuosta kiinnostuin oli pixel ripped 1989 ja 1995 jotka tuli pelattua läpi.
Niistäkään ei ole tainnut kukaan täällä mainita.
Noissahan on ideana "game inside a game" eli se oma hahmo on ala-aste ikäinen lapsi joka pelaa käsikonsolilla 1989:ssa ja kotikonsoleilla 1995:ssa.
Ensin mainitussa pelataan koulussa tunnilla joten opettajaa pitää harhautella tai sitten vaan kuunnella kiltisti kun se katsoo oppilaita kohti ja heti kun katse välttää niin pelaaminen jatkuu taas.

1995:ssa kiusana on oma äiti ja esim yöllä pelataan castlevania kloonia ja aina kun astuu vaikka narahtavan lattialaudan päälle niin se herää jolloin pitää äkkiä ottaa kaukosäädin käteen ja sammuttaa telkkari ettei se tule sammuttamaan koko konetta.
Pomomatseissa se pelin maailma tuleekin koneesta pihalle ihan "tosi maailman" puolelle.
1989 keskittyy pelkkään tasoloikkaan, mutta 1995 sisältää myös road rash tyylistä ajamista matkalla kaupasta kotiin, streets of rage tyylisen tappelupeli turnauksen ja paljon muuta.

1989 maksaa 15e ja 1995 20e.


 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Ensi viikolla on luvassa huippuluokan pistooliröiskintää, kun Crisis VRigade 2 julkaistaan 14. päivä. Tukee Aim Controller -aseohjainta.

Pelannut edellisen testiversiota Oculus Questilla. Siellä johdottomuus palveli hyvin tetsaamista. Ammut suojasta, vaihdat lippaan, kurkit. Tunnelmat ovat kohdallaan.

Crisis VRigade (ensimmäisen osan testiä)

 

m_vierimaa

Well-Known Member
Ihan kivaa hetken hupia tuo crisis vrigade on mutta mitään pistol whip tasoista ei kannata odottaa. Mainio Time Crisis klooni kylläkin.

Sen sijaan syyskuulle viivästynyt Budget Cuts on tylsästä nimestään huolimatta vallan mainio, sitä voi lämpimästi suositella. Toki edellyttäen että käännöksessä ei menetä mitään.
 

pelle

Well-Known Member
Siellä on taas yksi uusi rytmipeli tarjolla.
Dance collider. 45 biisiä artistilta F-777 ja hintaa 17e.
Kohti tulevia "nuotteja" lyödään ja kovemmasta voimasta saa myös enemmän pisteitä joten kyllä tuollakin varmasti saa hien pintaan jos sitä haluaa.
Ainakin järkevästi hinnoiteltu.

 

pelle

Well-Known Member
Antaa nuo dance collider videot hieman väärän kuvan pelistä sillä niiden perusteella näyttää ettei tuossa nyt hirveästi tarvitse liikkua ellei välttämättä halua.
Oi kuinka väärässä olinkaan. Pelialue on kohtuu leveä ja välillä tulee oikean käden nuotit vasemmalle ja toisinpäin. Korkeimpien nuottien kohdalla saa nostaa kädet niin suoraksi kuin saa ja matalimmat tulee johonkin polven korkeudelle.
Kolmen hahmon biisit jaksoin vetää normalilla ja sitten loppui puhti tältä päivää.
 
Ylös Bottom