Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

jryi

Vastaava päätoimittaja, teknoniilo
Ylläpitäjä
Jatkamme edellisen viikon keskustelua ja etsimme lopullista vastausta kysymykseen: kuolevatko käsikonsolit. KonsoliFIN-kaartia täydentää ihan oikea pelijournalismin ammattilainen!

Media-server on jumissa, joten jakson voit ladata tästä:
latauslinkki

Voit myös tilata kaikki podcastit joko RSS-feedinä tai iTunesissa. (Jälkimmäisessä tapauksessa muista arvostella viiden tähden arvoiseksi...)

Jakson sisältö (kesto 1:59:35):

Sisällysluettelo ilmestynee tähän myöhemmin.

Palautetta tähän ketjuun tai osoitteeseen podcast@konsolifin.net.

Ensi viikon podcast julkaistaan tiistaina 22.3. ja keskustelun aiheena ovat videopeliaiheiset uudenvuodenlupaukset.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

-WaLuigi-

Moderator
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

Jaahas, casti kuunneltu, ja vähän ristiriitainen fiilis. En tiedä johtuiko osallistujista, mutta jäi käteen aika jäykkä fiilis keskustelusta. Vähän väsynyt tunnelma, ja kun kaikki keskustelijat kuulostivat Jyriä lukuunottamatta enemmän tai vähemmän samasta puusta vedetyiltä, niin casti ei oikein kuulostanut edellisten osien tapaan rennosti etenevältä. Lisäksi uutena käsitteenä ilmestyi hiljaisia hetkiä, joka sai vähän kiusaantuneen tunteen aikaiseksi; Aivan kuin ei olisi ollut oikein mitään järkevää sanottavaa, mutta kun jotain on pakko sanoa niin...

Äänenlaatu oli suurimman osan ajasta hyvää, joskin muutamissa väleissä taisi mikin äänenvoimakkuus vaihtua enemmältikin. Palautui kuitenkin takaisin, joten ei siitä sen enempää.

Viimeisimpänä päästään Wii-asiaan, vaikken omaan Wiihin ole koskenutkaan puoleentoista vuoteen (jopa Tales Of Symphonia 2 odottaa korkkaamattomana!). "Mitäs poijjaat on pelailleet?" -osiossa nousikin jo esille Wiin asema koko castissa, ja kenties koko foorumilla. Eli siis joko casteihin olisi syytä ottaa useampi jantteri, joka on Wiin peleihin koskenut. Nyt kun Kastle puhui pelaamistaan Wii-peleistä, muut taisivat neppailla kiveksiä ja mutista jotain jottei kokonaan yksinpuheluksi menisi. Ymmärrettävää toki, sillä jos ei konsolin pelejä ole pelannut, niin ei kai niistä voi mitään sanoakaan. Mutta silti, tulevaisuudessa olisi toivottavaa, että joko useampi Wiistä jotain tietävä mukaan, tai sitten ko. koneesta puhuminen voitaisiin jättää kokonaan pois.

Ja jottei ihan haukkumiseksi menisi, niin äänenlaatu oli suurimman osan ajasta kohdillaan ja alkuläpät olivat kohdallaan. Lisäksi Jyrihän nousee Suomen top-studioisännät -listalla raketinomaisesti. Tätä menoahan siellä ei ole enää kuin Matti Eve korkemmalla, ja sekin vain koska Pasi Rautiainen on tutkaparina.. ;)
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

Hyvin meni iltapäivän parhaimmat tunnit tämän parissa. Mielenkiintoista oli kuulla jotain sieltä harvemmin kuullulta Nintendo-puolelta. Ammattitoimittajan näkemyksiä oli myös rikastuttavaa saada ilmoille. Valitettavan vähän, eli ei laisinkaan TT-2k:n loppukaneetteja lukuunottamatta, käsittelitte tyystin uutta alustaa - taulutietokoneita. Tämän vuoden on kuitenkin ennustettu jäävän historiaan näiden läpilyöntinä ja pian päästään jo hiplailemaan kenties sitä näkyvintä lajinsa edustajaa; iPad 2:sta.

Hiljaiset hetket, rauhallisempi ote ym. ei aiheuttanut kiusaantumista. Ei sen aina tarvitse olla sitä showta ja sirkushupeja. Tälläinen hieman rauhallisempikin numero menee tässä välissä.
 

Finalisoija

New Member
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

Nyt on pakko vähän kritisoida.

- Jaksoin kuunnella castin loppuun mutta välillä aika vaikeasti. Tuntui kuin olisin välillä kuunnellut jotain asiaohjelmaa esim. A-studiota. Tosin aihekkaan ei nyt ollut sellainen joka itseäni hirveästi kiinnostaisi.

- Jotenkin tuntuu silti että tästäkin aiheesta olisi saanut revittyä enemmän huumoria irti koska eikös nämä castit pitäisi olla pääosin ensin viihdettä ja sitten asiaa vai onko asia toisinpäin.

- Äänipuolella tuntui olevan ongelmia. Muutamat puheenvuorot menivät täysin ohi.

- Turhan usein kuulee osiossa: mitä olette viikolla pelanneet ? " no en ole oikein ehtinyt pelata " = turha osio ?

+ Jyri hoitaa hostin hommat aina hyvin ja pitää kiinni mielipiteistään.

+ Tontsa ja Wiki.


Nyt kun rupeaa olemaan jo muutamia vakiovieraita niin voisitte välillä ottaa foorumien puolelta aktiivisia "yllätysvieraita" ja kysellä hieman pelihistoriasta ja mitä mieltä pelaamisesta, suosikkipelit yms.

Ihan muutaman minuutin minihaistattelu siis. Vieras voisi olla foorumeilta tunnettu tai sitten moninpelirintamalta monelle tuttu. Kunhan nyt katsoo että vieraan puheesta saa selvän ja ei muutenkaan olisi hissukka. Voisitte välillä ottaa tuolta nuoriso-osastoltakin fiksuja vieraita.


Aiheideoita. Nämä nyt ei välttämättä pääaiheeksi sovi mutta:

Pelimusiikki/Pelien soundtrack
Pelit 10 vuoden päästä
Miten voi päästä pelialalle töihin/kouluttautua
Toimivatko jumppapelit oikeasti niin hyvin kuin on mainostettu. Tyyliin pudotin painoa kinectillä 30kg
Aliarvostetut ja vähän myyneet mutta kuitenkin helmet pelit
 

Kastle

Moderator
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

Nyt kun Kastle puhui pelaamistaan Wii-peleistä, muut taisivat neppailla kiveksiä
Hieno kommentti, tämä pitää muistaa jos mut päästetään vielä mukaan podcastiin!

Mutta silti, tulevaisuudessa olisi toivottavaa, että joko useampi Wiistä jotain tietävä mukaan
:)

tai sitten ko. koneesta puhuminen voitaisiin jättää kokonaan pois.
:(

Kiitos muillekin kommenteista, kritiikki ja palaute otetaan kyllä huomioon.
 

Corca

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

Aiheideoita. Nämä nyt ei välttämättä pääaiheeksi sovi mutta:

Pelimusiikki/Pelien soundtrack
Pelit 10 vuoden päästä
Miten voi päästä pelialalle töihin/kouluttautua
Toimivatko jumppapelit oikeasti niin hyvin kuin on mainostettu. Tyyliin pudotin painoa kinectillä 30kg
Aliarvostetut ja vähän myyneet mutta kuitenkin helmet pelit
Kaikki lisätty ylläpidon aihevaihtoehdoiksi tuleviin podcasteihin. Moni sopii kyllä ihan pääaiheeksikin. Kiitokset näistä.
 

Miklu

Active Member
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

Kyllä tuon kuunteli ihan mielellään vaikkakin kieltämättä Wii-jutut etc. menee vähän omasta kiinnostuskentästä ohi-sektoriin. Voiski olla sinällään ihan jänskää jos tekis kolmelle konsolille jokaiselle oman speciaalinsa joissa pelivehkeiden intohimoisimmat fanit pääsisivät ääneen. Ehkä sitä kautta innostaisivat muitakin hankkimaan kyseisen aparaatin.
Vai pitäiskö olla ihan HC-pelaajia. Siis sellaisia joilla on mahollisesti useampi konsoli + PC. Heillä vois olla näkemystä&kokemusta mitä normi faniboi&gööl ei hoksaakkaan.

Mutta hyvin te jätkät vejättä. Jyri osaa isännän homman ja vakiojutut kuten "kukakekä pelas mitäkö?" -osio on hyvä silloin kun siinä on muutakin kommenttia pelkän peli-listan tai "en ehtinyt pelaamaan mitään" lisäksi. Uutiset ja ylipäätään ajankohtaiset aiheet on käsitelty tuoreeltaan.
 

-WaLuigi-

Moderator
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

-- Voiski olla sinällään ihan jänskää jos tekis kolmelle konsolille jokaiselle oman speciaalinsa joissa pelivehkeiden intohimoisimmat fanit pääsisivät ääneen. Ehkä sitä kautta innostaisivat muitakin hankkimaan kyseisen aparaatin.
--
Tuo kuulostaa ainakin omaan korvaani varsin toteutuskelpoiselta ja hyvältä idealta.

Koska lähinnä tympii kun jokainen lehti vuorollaan kokoaa saman listan, otsikolla "parhaat pelit ikinä", Kfin voisi tätä asiaa sivuuttaa hivenen toisella tavalla. Röyhkeästi Radio Rockin ohjelmaosiota "Rockin vuodet" matkimalla päästäisiin ohjelmaosioon, jossa käytäisiin casti kerralla joltakin vuodelta mieleen jääneet pelit.

Ja toisena mieleentulevana asiana voisi olla nuo pelien Super Deluxe Collector's (pwnage) Editionit sun muut, ja etenkin niiden mukana tulevat oheissälät verrattuna ns. tavisversioon. Onko merkitystä? Onko tarpeellista? Mikä on hinnan kannalta kipukynnys? Onko jonkinlainen statement kuluttajalta ostaa 100€ superversio verrattuna 30€ Platinum/Classics -versioon?
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

Röyhkeästi Radio Rockin ohjelmaosiota "Rockin vuodet" matkimalla päästäisiin ohjelmaosioon, jossa käytäisiin casti kerralla joltakin vuodelta mieleen jääneet pelit.
Kas kummaa, meillä tuolla podcastin roadmapissa on Pelit vuonna 19XX -projekti, jossa nimenomaan puimuroidaan pelivuosi kerrallaan alkaen 80-luvun alkuhämäristä. :)
 

VSmoL

New Member
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

Kyselisin täällä ketjussa sellaista että tuleeko tämä podcast myös tuonne Konsolifin Media puolelle myös, kun se joskus taas tulee takaisin?
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Kyselisin täällä ketjussa sellaista että tuleeko tämä podcast myös tuonne Konsolifin Media puolelle myös, kun se joskus taas tulee takaisin?
Näillä näkymin kyllä. En keksi, miksi sitä ei sinne laitettaisi.
 

WildLag

New Member
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

Hieno jakso taas kerran, hurahti kivasti aika kuunnellessa.
Itselläni viimeisin käsikonsoli kokemus on juurikin tuolta harmaan tiiliskivi gameboyn ajoilta ja oi sitä riemua kun pelasi tetristä, super mariota, duck tales 1 ja 2 ja hemmtin vaikeaa turricanesia (muistinkohan nimen oikein). Patterit kestivät pitkään ja automatkat meni hujauksessa, jos vain löysi asennon missä aurinko ei heijastanut liikaa :D Noh, nyt olin ajatellut että josko sitä sijoittaisi 3ds käsi konsoliin, mutta kun kuulin tuon akun keston niin taidan miettiä vielä toisen kerran.
Puhelimella pelailussa tärkeää on kontrollit! Angry birds esimerkkinä (huom isänikin oppi pelaamaan "vihaisia ankkoja" vaikka tuntuukin olevan aina kaikkea teknologiaa vastaan).
Sitten on puhelimeen näitä emulaattoreita joilla voi pelailla vanhoja klassikkoja, mutta ei se ainakaan itsellä kovin hyvin tunnu toimivan. Nämäkin pelit vaativat suuremmalta osalta suht koht tarkkaa ja nopeaa reagoimista pelissä ja kosketusnäytöllisellä puhelimella se on enemmän kuin hankalaa. Ehkä se riippuu itsestäni, mene ja tiedä.
Jos hommaan puhelimeeni pelejä, nodotan niiden olevan kontrolleiltaan helppoja pelata ja vähän virtaa syövä.
 

Syöne.

New Member
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

Hyvä meininki on, nyt kuuntelen toista kertaa tarkemmalla korvalla, eka kerta kun meni vähän muiden hommien ohella.

Tsemppistä vaan jatkoon!
 

stammy

Well-Known Member
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

Tää oli kyllä kuivakkain jakso tähän mennessä, mikä voi olla joidenkin mielestä huono asia ja toiset voi tykätäkin. Itselläni hakkas kyllä vastaan se kombinaatio, että pääaiheeseen ei löytynyt mielenkiintoa edes kiinnostuskiikareiden kanssa, ja sitten ei ollut myöskään maagisettiä eikä paavisettiä keventämässä tunnelmaa. Aiheesta kiinnostunut sai varmasti enemmän irti asiapitoisesta keskustelusta.

Niin ja toi kuupoikien alkuspiikki oli huojentavaa kuunneltavaa. Mä luulin, että olen ainoa joka välillä hyväilee itseään KonsoliFIN podcastia kuunnellessaan, mutta jos kerran keimerin Rainekin tekee sitä, niin senhän on pakko olla normaalia.
 

maagiset

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

Hah, hauska kuulla että edes yks kuulija on samalla aaltopituudella mun laadukkaiden läppien kanssa. Taidat kuitenkin tuossa suhteessa kuulua vähemmistöön stammy:p. Oon ollut aika pitkälle tuuraamasaa noiden vakiojamppojen poissaoloa. Voi siis olla, että jatkossa en ole ihan niin aktiivisesti mukana. Innokkaita tekijöitä kun löytyy kuitenkin sen verran mukavasti ylläpidon riveistä. Lisäksi kaikkea muutakin kivaa spessua ompi tulevaisuudessa luvassa, mutta ei siitä sen enempää. Pääsette kuitenkin noita lähitulevaisuudessa mutustelemaan.

Tän jakson asiameininki toimi meikäläiseen oikein hyvin. Vaikka asialinjalla mentiinkin, niin kyllä se huumorin kukkakin tuolla ihan mukavasti kukki.
 

sCeNtEd

Member
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

Olisi ollut mielenkiintoista kuulla, mitä pelejä pelaatte kannettavilla laitteilla. Joku taisi sanoakin työmatkoillaan pelaavansa paljon puhelimellaan. Angry Birds on itsestäänselvyys kannettavilla laitteilla. Shadow Cities on myös mielenkiintoinen, mutta omalla iPodilla ei peli alkuruutua pidemmälle inahtanut, tosin ei iPodissa ole edes 3g:tä. Podcastissa olisi voinut vaikka kommentoida jonkin verran foorumiltakin löytyvää ketjua, jossa on tuotu esiin mielenkiintoisia App Storen pelejä. Myös Android pelien katsaus jäi melkein Angry Birdsiin (toivottavasti muistan oikein). Toki voi keskustella/väitellä, miten tällainen mobiilipelaaminen lyö läpi, mutta itse peleistä olisi ollut mukava kuulla lisää. Ainakin itselle Xbox 360, Ds Liten, Psp ja nyt iPodin omistajalle, App Store tuntuu aarreaitalta pelien suhteen ja pelejä tulee kaiken aikaa lisää. On Trundle, Pix'n Rush, Shift! 2, geoSpark, Tiny Wings, Cut the Rope ja tietenkin Angry Birds. Mietinnän alla on Lara Croft ja Dead Space, jotka ainakin youtube-videoiden perusteella vaikuttavat ihan isoilta peleiltä. Tosin Dead Space löytyy boksillekin hyllystä, joten jää varmaan ostamatta.

Ehkä puhelimet ja muut mobiililaitteet vievät pelaajia pois Ds:n ja PSP:n parista, mikä saattaisi vaikuttaa näiden konsolien pelien hintaan alentavasti - toivottavasti :). Tosin voihan puhelimet myös näivettää Ds:n ja Psp:n pitkässä juoksussa kokonaankin. Tosin 3Ds:kin vasta tulossa myyntiin :).

Mitä tulee itse pelaamiseen esim iPodilla, niin hieman jää kaipaamaan joissain peleissä nappeja. Ihmeen hyvin ja intuitiivisesti esim. Pix'n Rush toimii iPodilla, mutta paremmin se saattaisi toimia nappien kanssa. Peli löytyy myös PSP:lle mutta grafiikka jää Applen laitteiden tasosta. Myös akkukesto (mikä tuli myös podcastissa esiin) on harmittava seikka. Ainakin oman iPodin saa ladata joka päivä uudestaan, jos sitä vähänkin nettisurffailuun ja pelaamiseen käyttää. PSP:ssä akku kestää hyvin päiviä samalla peliajalla, minkä on käyttänyt esim. iPodilla pelaamiseen, vaikka kyseessä olisi esim. God of War, mikä on grafiikalta melko hieno. Puutteistakin huolimatta itselleni iPodista tuli talon uusi kannettava pelilaite. Pelejä on paljon ja niiden hinta on juuri se, minkä toivoisi monien PSP:n ladattavienkin pelien olevan...
 

rioichi

New Member
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

Tota, tota.... Jäi vähän ristiriitaiset fiilikset castistä. Jaksoin kyllä kuunnella koko castin ja aihealue oli mielekäs ja saittekin siitä ihan hyviä mielipiteitä esille, mutta se jokin puuttui. Hetken mietinnän jälkeen tajusin, että kyllä se puuttuva ''juttu'' oli se, että Paavin mainiot letkautukset puuttuivat. Mutta älkää ottako tätä pahalla. Hyvää ja paikottain todella hyvää keskustelua saitte aikaiseksi, mutta Paavin paikalla olemattomuus vaikutti siihen huumoriin, jota näinkin pitkässä tekeleessä saisi olla reilusti, että kuuntelija ''koukuttuisi'' kuuntelemaan koko castin. Joo tiedetään, mä taas ylistän taas Paavia, mutta minkäs sille voi kun jätkällä on todella mahtava persoona, joka sopisi ihan vaikka radiojuontajaksikin.

Toivon, että teillä riittää vielä pitkäksi ajaksi intoa tehdä näitä casteja. Itse tykkään oikeasti todella paljon kuunnella keskustelua itselleni ja kaikkille teille tärkeästä asiasta eli videopelaamisesta.
 

Tactica

New Member
Vastaus: Podcast 007: Kannattavatko kannettavat

Olisi ollut mielenkiintoista kuulla, mitä pelejä pelaatte kannettavilla laitteilla. Joku taisi sanoakin työmatkoillaan pelaavansa paljon puhelimellaan. Angry Birds on itsestäänselvyys kannettavilla laitteilla.
Joo, jäipä mainitsematta, mutta listaanpa tähän muutamia suosikkejani.

______________________________________________________________________
Part 1

Bad Air Day
Suomalaisen Mr. Goodlivingin viimeiseksi jäänyt Rottatuille-henkinen hissipoikapierupähkinä. Toimii parhaiten iPadin isommalla ruudulla ja käyttää hyväkseen kosketusohjausta hyvin.

Canabalt
Retromeininkiä huippusoundein. Ukko juoksee automaattisesti ja napauttamalla ruutua hypitään väistäen esteitä. Tyylikäs ja haastava.

Carcassonne
Lautapelien klassikko tyylikkäästi digitoituna. Hyvä pelattavuus ja tuki etämoninpelille. Ei tosin sisällä lisäosia.

The Incident
Lisää retromeininkiä. Liikeohjausta hyväksikäyttävä ja vaikea romukasanpäällenousupeli.

Infinity Blade
Epicin huikeilla grafiikoilla höystetty miekkailuseikkailu. Nopeasti läpäisty, mutta pelin juoni on rakennettu jälleenpeluun varaan. Sisällöltään itseääntoistava, mutta kaunis kuin mikä.

Puzzle Quest 2
Pitkä ja monipuolinen rpg bubble bobble -tyylisellä taistelumekaniikalla. Tämä on jostain syystä todella raskas ja sen takia pelattavuudeltaan hieman kömpelö. Muuten silkkaa timanttia.

Space Invaders Infinity Gene
Retroa! Space Invaders ei ole koskaan näyttänyt näin hyvältä. Erittäin paljon kenttiä, loistavat musat ja tyylikäs ulkoasu.

Angry Birds & Seasons
Hupia kymmeniksi tunneiksi peruspelin ja Seasons-lisäpaketin kanssa. Tälle olen uhrannut ainakin Angry Birds Addict-achievementin (pelaa AB:ta 30 h ajan) verran aikaa. Kertonee jotain.

Bejeweled 2 + Blitz
Samanvärisiä timantteja riviin tai jonoon -puzzle. Yksinpeli on tylsä, mutta Blitz (1 minuutti aikaa tehdä huipputulos) on silkkaa hunajaa. Facebook-connectilla kavereiden kanssa pisteherruudesta kilvoitteleminen viikottain vaihtuvissa kisoissa on loistava koukku.

Dodonpachi Resurrection
Bullethell shmupien kuningatar. Hemmetin haastava, loistavat kontrollit ja upea grafiikka. Tämä on pakkohankinta jos sivuttain- tai ylöspäin vierivät shoot'em upit yhtään nappaavat.

Fieldrunners
Tornipuolustuspelissä on riittävästi pelattavaa ja haastetta. Ainoa miinus tulee yhden kentän kestosta, sillä tälläistä ei aina bussissa kerkeä lopettamaan.

Game Dev Story
Pelinkehittäjä-rpg, joka jokaisen pelaajan tulee pelata edes kerran. Aivan loistavaa tavaraa tämä.

Geo Defence
Todella makealla graffalla höystetty tornipuolustuspeli sisältää myös haastetta.

______________________________________________________________________

Lisään loput kirjastoni helmet myöhemmin, nyt on lahdettävä töihin.

-Valtteri
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom