Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

Laukauksen tähtäys basicille, niin tuntuu normaalimmalta. Tuossa uudessa, oli jo 2014:ssä, tähtäyssysteemissä täytyy tähdätä maalista pois päin jos haluaa matalan. Vähän sama kuin änärissä. Saapahan kovia vetoja alas.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

Pari peliä takana (tein myös Honkitonki accon) ja vähä kaks jakoiset fiilikset. Tuntu jotenkin kankealta ja kulmikkaalta. L1 + kolmio combolla sai liian helpolla pallon 16:n sisään josta volley tai puolivolley maaliin. Pitää kokeilla vielä nostaa vaikeustasoa ja katsoa muuttuuko tuo. Demossa valittavana 10min peliaika josta plussaa.

Valikot mun mielestä sekavat ja hankalan oloiset eikä ympyrän ottaminen vahvistusnapiksi ja x:n canceliksi meinannu millään mennä jakeluun :D

Huomenna lisää ja jossain vaiheessa ennemmän analyysiä tänne. Alkupuraisu tosiaan hieman pettynyt.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

Nyt vähän useampi peli takana niin fifaan jos vertaa niin tässä on kyllä joukkueissa eroa taktisesti aika selvästi. Kyllä huomas Atleticolla pelatessa eron esim realiin varsin selvästi vaikka formatio tais olla aika samanlainen ellei jopa täysin sama. Atleticolla en saanut kyllä mitään aikaan Juventusta vastaan, tosin osittain molemmat pelit meni pilalle jo siinä että paidat oli niin saman näköiset ja laiskana miehenä en niitä jaksanu/muistanu vaihtaa. Pientä turhautumista oli jo havaittavissa niiden pelien jälkeen koska tekoälyn liikkuminen tuntui surkealle omalla puolella siinä pelissä. Tai sitten se johtui siitä että en pystynyt tarpeeks nopeasti syöttelemään kun piti niitä paitoja tarkistella vähän väliä tai oikeastaan shortseja että ties ketkä on omalla puolen.

Syötöt on pääsääntöisesti hyviä tässä pelissä mutta välillä tuntuu että mitään logiikkaa ei ole niiden voimakuuksissa. Lähtee niin uskomattomia tykkejä ja lussuja vuoronperään suunnilleen samalla voimakkuudella. Siinä olis omasta mielestä vähän fixattavaa. Peli on kieltämättä vähän kankeahko mutta ei toistaiseksi niin itseään toistava kuin Fifa. Johtuu varmaan juuri noista joukkueiden eroista ja laajemmista taktiikoista.

En tiedä oliko edellisissä pesseissä jo tämä ominaisuus että prässin sai useammalla pelaajalla päälle vähäksi aikaa niin halutessaan. Barcalla pelatessa huomas kun pari kertaa kokeilin että miten hyvin se toimii jos sitä käyttää oikeaan aikaan. Näytti omaan silmään todella hyvälle kun pallollinen pelaaja joutui hetkessä 2-3 pelaajan puristukseen. Mutta jos sitä liikaa käyttää niin varmasti omissa soi kun pelaajia jää vapaaksi. Fifaan verrattuna paljon paremmin toteutettu omasta mielestä koska tässä se seuraaminen ei jatku loputtomiin vaan on semmoinen nopea isku ja jos tekoäly pääsee tarpeeksi lähelle niin se myös riistää sen pallon. Fifassahan se meni siihen metrin päähän automaatti seuraamaan ja sitten vasta teki riiston kun vastustaja kuljetti pallon puolustavan pelaajan jalkaan.

Toivotaan että Konami lukee keskustelupalstoja. Pelin julkaisuun on kuitenkin vielä hyvin aikaa niin jotain kerkeää korjailemaankin. Ja ainahan on päivitykset olemassa.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

Traileria Konamilta:

[video=youtube;xEG3uYAAUDQ]https://www.youtube.com/watch?v=xEG3uYAAUDQ[/video]
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

Hong Kong tilin tekeminen oli niin helppoa (verrattuna esim US-tilin tekemiseen) että olihan se uusin PESsin demo ladattava.

Peli tuntui todella sulavalta edellisiin PESseihin verrattuna. Nyt ruudunpäivitys on tasainen 60 jopa hidastuksissa. Gameplay on edelleen hitaampaa kuin Fifassa mikä on etenkin yksinpelin kannalta hyvä juttu. Kuljettaminen on jälleen ehkä hieman vaivalloista ja kikkojen tekeminen on taas omaa ydinfysiikkaansa. Syöttötyöskentely on jopa liian helppoa ja mieleen tuli aiemmista Fifoista tuttu ping pong syöttely jossa pallo liikkui pelaajalta toiselle aivan liian vaivattomasti. Toisaalta syöttötarkkuutta saa säädettyä pienemmäksi mutta ainakin perusasetuksilla pelin helppous viehätti vähän liikaa vaikka en onnistunutkaan voittamaan ainuttakaan peliä regular vaikeustasolla. :eek:

Pelaajien taitoerot on huomattavasti selkeämmät mitä Fifassa on. Aina kun Ronaldo sai pallon niin piti laittaa kaksi miestä tuplaamaan ettei CR7 pääse liian helpolla. Team management on pilattu kun pelaajia ei enää pääse liikuttamaan miten haluaa. Sit en ymmärrä miks ympyrä tomii ikään kuin äksänä vai johtuuko tämä vain siitä että kyseessä on Hong Kongin versio ja siellä on erilainen näppäinkulttuuri?

Kyseessä on paras PES tähän asti ja pelisarja saa varmasti lisää faneja uuden konsolisukupolven myötä. Itse päädyn kuitenkin jälleen Fifaan koska pelimuodot, lisenssit, onlinepelaaminen ja aikaisempi julkaisu. Gameplay on jo lähes yhtä hyvää molemmissa pelisarjoissa.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

Aasiassa on todella ympyrä vahvistus ja x cancel. Kulttuuriero.

Videoiden ja kommenttien perusteella kutkuttaa uusi Pessi. Joutuu melko varmasti hommaamaan pelituntuman vuoksi. Lisenssiongelman on tähän asti aina saanut custom Option Fileilla korjattua hyvin pian julkaisun jälkeen, jopa päivissä, joten ei mitään ongelmaan siinä. Toiv sama myös PS4:lla.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

Adam Bhatti muistaakseni sanoi ettei Ps4:lle pysty lataamaan muokattuja option filejä.
 
Adam Bhatti muistaakseni sanoi ettei Ps4:lle pysty lataamaan muokattuja option filejä.

Ei siis vielä ainakaan. Ja muistaakseni oli niin, että tällä hetkellä ei ole mahdollista asennella joukkueilla paitoja ja logoja, mutta kokoonpanoja olisi mahdollisuus asennella. Ihan mutulla toki turisen. Joku muistikuva olisi tämmöisestä.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

Oma mielipide on se että tämä on fifaa parempi peli vaikka esim harhauttelu ja laukominen on huonommin toteutettu. Mutta se tärkein eli tila kentällä tuntuu niin paljon aidommalle kuin kilpailijassa niin tätä on sen takia paljon mukavampi pelata. Osittain syy voi olla se että mulla on 09:stä asti 12 vuoden fifaa lukuunottamatta kaikki fifat ja vain 2012 pes. Ja nyt tämä uus Pes tuntuu taas tuoreelta peliltä. Pessi tulee enemmän ostettua aina yksinpelin takia kuin moninpelin ja siihen tämä uus vaikuttaa paljon paremmalta valinnalta kuin fifa.

Ps. Millonkahan jalkapallopeleistä poistuu pallomagneetit maalikehikoista?
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

Frame rate ei demossa ollut pelitilanteissa 60. Välianimaatiot oli vähän turhankin sulavat. Tuo päivävalaistus oli turhan kirkas. Muutenkin tottunut pelaamaan iltavalaistuksessa, turhien varjojen välttämiseksi. Oli kyllä vähän suttusen näköinen pelitilanteissa. Onkohan edes aito 1080p?

Pitääpä testailla lisää. Melko pes6mainen tuntumahan tuossa oli. Vedotkin lähti kivasti. Molarit ei itsestään tullut vastaan lainkaan. Muutama kolmion painallus melkein koko ajan on pieni välttämättömyys, jotta sijoittuminen mokella olisi edes sinne päin.

Harmi että tutusta drag and drop formationista on luovuttu. Joutuu erikseen edit positionia rukkaamaan.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

Tällä viikolla valuvat demot myös Eurooppaan:

"#PES2015 demo will be available for Europe on September 24th on PSN and Xbox LIVE for PS4, PS3, Xbox One and Xbox 360. Sorry for the delay!" @Twitter
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

Tuntuu että pessissä on ihan samat viat kuin fifassa. Aamulla pelasin täysin manuaaleilla kontrolleilla ja ei silti saanu kuin pitkät läpisyötöt kohdalle. Ihan sama kuin fifassa että tuntuu täysin tuuripelille millon läpisyöttö osuu kohdalle. Voimakkuus heitteleem miten sattuu. Manuaali syötöt kuitenkin jatkuvasti meni omille muissa tilanteissa tai jos ei menny niin ei ainakaan keskialueelta karannut koilmasosa voimalla päädystä pitkäks mikä ei ollut yhtään ihmeellistä kolmiolla syöttäessä. Läpisyötöt on yhtä mahdoton saada kohdille lyhyellä matkalla oli sitten avustusta minkä verran tahansa 0-4 pykälää. Ja pakko kyllä sanoa että tuntui aika avustetuille ne manuaalitkin samoin on kuulema fifassa nykyään.

Ja laukomisesta oon huomannu että ainakin advanced shooting imee lähes joka kaukovedon ylärimaan niistä jotka ei mene yli tai maalivahti torju. Ihan naurettavalle tuntuu pelata tuommosten bugien takia. Ja pelaajan vaihtokin on yhtä mahdotonta kuin fifassa välillä. Miten on mahdollista saada samat perseilyt mukaan kahteen eri peliin. Onneks on edelleen sitä aikaa viilata tätäkin peliä ostoon tämä joka tapauksessa menee.

Todella paljon on kyllä demoa tullu pelattua, vois sanoa että minkään pelin demoa ei ole näin paljon tullu hierottua. Ja nuo yllä olevat asiat on pistäny jo todella pahasti silmään. Niin pahasti että sanoisin tuon läpisyötön olevan todella pahasti rikki tällä hetkellä kyllä se olis jo vahingossa kohdille menny tähän mennessä alle 20m syöttökin. Scriptattua paskaa sanoisin.
 
Demo ladattavissa ps4 kaiffarit. Mitä mieltä olette demosta? Hemmetin hyvän olosta peliä. Tosiaan pelin tempo, tila ja aika on nätisti balanssissa. Oikeastaan vähän ketuttaa kun on niin hyvä kun olin varma fifan paremmuudesta. Jostain syystä myös pessin animaatio on aina ollut mieluisampaa silmään. ronaldon ja marcelon juoksu oli todella aidon näköistä vs. Fifa. Noh, käyn tuossa lauantaina katsomassa Anfieldillä Liverpoolin paikallismatsin ja mietin päätöstä vielä sen aikaa. ;)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

On kyllä todella hyvän oloinen tuo demo. Ongelma näissä kahdessa pelissä on se, että se missä toinen loistaa, toinen epäonnistuu. Molemmat on loistavan oloisia pelejä, mutta niissä on huonoa täysin eri asiat.

PES:stä kyllä tykkään mielettömän paljon yhden asian osalta. Voit rakentaa peliä rauhassa, eikä vastustajan AI ole epärealistisesti kiinni kokoajan, kuten Fifassa. Lisäksi vastahyökkäyksissä tosissaan tuntuu et mennään, eikä meinata. Eli tempojen vaihtelu on huikeita. Fifa on tasaista flipperiä kokoajan. Sen vuoksi PES:ssä on nautinto pelata 10min puoliajoilla, joita Fifassa ei jaksa.

Toisaalta tässä laukaukset tuntui todella oudoilta, eikä sitä aikaisempien pessien painavuutta enää ole. Lisäksi liukutaklaukset oli todella oudon tönkköjä.

Kaiken kaikkiaan tuntui loistavalta peliltä ja 10e halvempikin digitaalisena. Oma valinta meni jo aikaisemmin fifaan ja 2h päästä pääsis sitä pelailemaan, niin myöhäistä enää vaihtaa. Auttamatta liian myöhään demo tuli.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

. Oma valinta meni jo aikaisemmin fifaan ja 2h päästä pääsis sitä pelailemaan, niin myöhäistä enää vaihtaa. Auttamatta liian myöhään demo tuli.

Pyh, tekosyy. PES 2015 julkaistaan vasta marraskuussa, joten olet jo siihen mennessä ehtinyt kyllästymään Fifaan, jolloin PES tuo uuden tuulahduksen. Levyversion saisit myytyä Fifasta eteenpäin, mutta digiversion...
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

Ennemmin ostan molemmat digitaalisena ja vaihtelen aina kun toinen ärsyttää. ;)
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

Voi perkele. Tämähän oli koukuttava. Hyvältä demo vaikuttaa. En taida fifaa ehkä vielä ostaakaan. Mites nämä lisenssit nyt on? Onko esim. Valioliigan rosterit oikeat? Ainoa miinus tällä hetkellä tosiaan nuo lisenssit ja jos niitä ei saa edes ladattua tähän..
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2015 - The Pitch Is Ours

Mites nämä lisenssit nyt on? Onko esim. Valioliigan rosterit oikeat?
Rostereissahan ei mitään vikaa ole. Oikeat pelaajat löytyy nimineen ja statseineen, mutta lisenssit Konamilta puuttuu noilta liigoilta ja joukkueilta. Valioliiga ja sen joukkuueet ovat kokonaan lisensoimattomia (pelaajat eivät). Bundesliigaa ei pelistä löydy, mutta jokuhan sen aina luo peliin. Huhuissa on pyörinyt, että Konamilta löytyisi täydet lisenssit aiemmissa versioissa olleiden lisäksi myös ainakin Italian Serie B:stä ja Espanjan Liga Adelentesta.

Mitä tulee Option Filuihin uusilla konsoleilla (XOnesta en osaa sanoa), niin taitaa ainakin pleikkari nelosella olla enemmänkin Sonysta kiinni, kuin Konamista, että saako joukkueille pelipaitoja asenneltua netin välityksellä. Toki, jos Konamilta löytyisi takataskusta jokin pelin sisäinen luotujen liigojen ja jengien jakamispalvelu, niin kaikki olisi hyvin. Julkaisu kuitenkin edelleen vasta marraskuussa, joten mitä vaan ehtii tapahtua.
 
Ylös Bottom