Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia
Kyllä vain. Mutta säästääpä ainakin hdmi-paikkoja, jos WiiU, PS4 ja XOne ovat samaan aikaan käytössä.
Tästä tuleekin kyllä mielenkiinto viritelmä meidän perheessä. Televisiossa on neljä HDMI-sisäänmenoa, joista yhden vie nykyinen IPTV-digiboksi ja toisen vahvistin. Vahvistimen neljästä HDMI:stä puolestaan on varattu tällä hetkellä kolme (PS3-Slim, PS3-Fat ja X360).
Televisiossa kuvasäädöt ovat input-kohtaisia, eli digiboksin TV-kuvalla on omat säätönsä, kun taas pääasiassa pelikuvaa tuottavat laitteet ovat oletuksena Game Mode -säädöillä vahvistimen käyttämässä HDMI-inputissa. Jos/kun digiboksi kulkisikin Xbox Onen ja vahvistimen kautta, sen kanssa pitäisi käyttää samoja Game Mode -kuvasäätöjä, ellei sit halua vispata noita kuva-asetuksia edestakaisin.
Lisäksi tässä on vielä sellainen tekijä, että nykyinen vahvistimeni ei osaa standby-tilassa HDMI-läpivientiä lainkaan, vaan sen pitää olla sellaisessa "semi-standbyssa"*, jotta mikään HDMI-signaali siitä läpi putkahtaa. Niinpä pelkkää TV-katseluakin varten vahvistimen pitäisi aina olla "päällä", ja tämäkin sillä oletuksella, että Xbox One antaa kuljettaa TV-kuvan konsolin ollessa omassa virransäästötilassaan.
Toki olisi mahdollista liittää Xbox One suoraan television HDMI-sisäänmenoon, ja putkittaa digiboksi sitä kautta, mutta sitten pelien surround-äänet täytyisi kierrättää television optisen ulostulon kautta, ja se tukee vain ja ainoastaan Dolby Digital 5.1:tä, ei esimerkiksi DTS:ä, uudemmista HD-audioformaateista nyt puhumattakaan. Tosin jos Xbox One edelleen luottaa peleissä pelkkään DD5.1:een, sitten tuo järjestely saattaisi riittääkin.
Selvää on kuitenkin se, että vähintään vanha julkkari-PS3 saa etsiä uuden sijoituspaikan Xbox Onen ja PS4:n saapuessa TV-tasoon.
* Tuo vahvistimen läpivientitila kuluttaa sähköä aika kivasti ja ennen kaikkea lämmittää koko TV-tasoa.