Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Retrostelut

Vastaus: Retrostelut

Väsäilin retrokonsolin Raspberry Pi:stä ja olisi kiva kuulla forumisteilta vinkkejä hyvistä peleistä. Esim. Sega on alustana itselle suht tuntematon, mitä nyt Sonicia tullut joskus hakattua. Tutumpaa kauraa löytyy lähinnä Nes/Snes osastolta.

Etenkin jos on jotan temmoltaan vähän hitaampia, mitään reaktiotestejä ei jaksaisi alkaa hieroa. Eye of the Beholder kiinnostaisi, onko jotain hyviä vastaavia? Hyvät puzzle ja strategiapelit kiinnostavat myös. Nopeisiin sessioihin kelpaa myös joku hyvä ja mielellään vaikeustasoltaan inhimillisempi shmuppi.

Laitteeni emuloi noin 50 alustaa aina PS1 ajoille asti, eli on siellä ainakin mistä valita.
 
Moniko tietää että Pariisista löytyy retropelialue joka pistää helposti kampoihin jopa Osakan dententownille ja Tokion akihabaralle?

Paikka on republique aukion lähellä, sellaisia liikkeitä kävin mm. kuten maxxi-games, trader, stock games, kaikki nämä olivat hyviä.

Aivan loistavaa valikoimaa, sega 32X ja neogeot ovat normia mutta kun hyllystä löytyy nipullinen mattel intellivisioninkin pelejä, ollaan sellaisen näkymän äärellä minkä olen viimeksi nähnyt 35v sitten. :O

Pelejä, retrokoneita ym. oli huikea määrä yksistään maxxi-gamesissa oli satoja pelejä lähes jokaiselle julkaistulle alustalle, koneistakin löytyi erikoisuuksia, 32X, multimega ym.

Kuvat kertovat enemmän kun tuhat sanaa joten ohessa kuvia:
8e2cf3922c7f91de9b3c5b49c5e43239.jpg


3f226ffc9dd6549a7e79bc4a3935ecea.jpg


e7a7db72cffaad733f5a96eea05c76dd.jpg


ad39fe3fb670b9835a52724be882001b.jpg


44e9c1188fa2afe739663ca40790a920.jpg
 
Vastaus: Retrostelut

^Uuh! Olisit ottanut myös videota Youtubeen hiukan :) Näyttää oikein mieluisalta mun silmään.
 
Vastaus: Retrostelut

Tarkoitin, että sun oma video minkä olisit itse kuvannut paikan päältä ja kertonut mietteitäsi paikan päältä.
 
Vastaus: Retrostelut

Eilinen retroartikkeli käsitteli GameCubelta tuttua Eternal Darkness: Sanity's Requiemia. Kyseessähän on psykologista kauhua tarjoileva kehuttu peli, joka ei sitten myyntilistoja posauttanut. Erityisen mieleenpainuvaa tunnelman lisäksi pelissä olivat sen mielenterveysmittari ja sen aikaansaamat happoilut sekä vessakohtaukset.

Tsekkaa artikkeli tästä: Retromuistelot: Eternal Darkness: Sanity's Requiem

Onko kellään muulla kokemuksia pelistä? Olisi meinaan kiva kuulla myös muiden ED-juttuja, koska tuo on sen verran hieno peli omasta mielestäni.
 
Vastaus: Retrostelut

Eilinen retroartikkeli käsitteli GameCubelta tuttua Eternal Darkness: Sanity's Requiemia. Kyseessähän on psykologista kauhua tarjoileva kehuttu peli, joka ei sitten myyntilistoja posauttanut. Erityisen mieleenpainuvaa tunnelman lisäksi pelissä olivat sen mielenterveysmittari ja sen aikaansaamat happoilut sekä vessakohtaukset.

Tsekkaa artikkeli tästä: Retromuistelot: Eternal Darkness: Sanity's Requiem

Onko kellään muulla kokemuksia pelistä? Olisi meinaan kiva kuulla myös muiden ED-juttuja, koska tuo on sen verran hieno peli omasta mielestäni.

Ei varsinaisia kokemuksia, mutta kaveri hehkutti tätä aikoinaan maasta taivaisiin. Itsellä ei ole ollut Nintendon laitetta ennen Wii U:ta, joten kuuntelin vain kateellisena puheita. Ehkäpä, köh, emulaattorilla voisi testailla.
 
Vastaus: Retrostelut

Retrosteluista puheen ollen - tuli käytyä eräässä retrotapahtumassa, jossa oli paljon erilaisia pelikoneita vuosien varrelta. Paikan pelikoneet olivat Xbox, Xbox 360, Playstation 1, 2 ja 3, Atari Flashback 7, C64 ja Speden Spelit TV-ohjelmasta tuttu nopeuspeli. Atarin konetta ei voi sanoa retroksi, koska se julkaistiin viime vuonna, mutta pelit olivat retroja - kaikkiaan 101kpl. C64:ssa oli kovalevy takana ja siihen oli omistajan mukaan ladattu kaikki mahdolliset C64-pelit. Amiga oli ainoa, jota ei löytynyt ja se hieman harmitti.

Erityisen hauskaa tilaisuudessa oli seurata, miten todella nuoret pelaajat kävivät ihmettelemässä C64:n tarjontaa ja se olikin ensimmäisen Xboxin kanssa suosituin kone. Se hieman ärsytti, että Xbox oli valjastettu neljän ohjaimen varaan ja kaikki halusivat pelata vain Haloa Free for all -pelitilassa. Kovalevyllä oli yli 200 peliä, joten olisi sieltä löytynyt varmasti muutakin.

Vanhemmista peleistä tuli testattua Haloa, Missile Commandia (Atari), Giana Sistersiä, R-Typeä, Arkanoidia, Bubble Bobblea ja Uuno Turhapuro muuttaa maalle -pelejä (C64), sekä Back to the Future -seikkailupeliä pleikalla. Näiden lisäksi näin muiden pelaavan Tony Hawkia, jotakin jalkapallopeliä, Hotshotsia (1vs1 jääkiekkopeli) ja Decathlonia C64:lla.

Tac-2-peliohjain oli kovassa käytössä ja kädet kipeänä sen jälkeen! Ei vain ole tottunut enää moiseen sitten nuoruusvuosien. "Speden" nopeuspelin kanssa oli kova taistelu erään pelaajan kanssa, kun vuorotellen parannettiin tuloksiamme ja voitto ratkesi vasta viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Hieno kokemus!
 
Vastaus: Retrostelut

Muistatte varmaan Varjoankka-piirretyn, ainakin osa teistä? Entä miten hyvin muistissa/tiedossa on hahmosta tehty Darkwing Duck -peli 8-bittiselle Nintendolle? Tuore Retromuistelo ottaa ja kertaa tuota Capcomin kehittelemää tuotosta.

Retromuistelot: Darkwing Duck – Robottitehtaan ankka

Tämäpä oli yllätys, en ole aiemmin kuullut sanallakaan Darkwing Duckista ja oli mukava nähdä "uusi" läpipeluuvideo DD:stä. Ilmeisesti tuon ajan isommat nimet menivät niin paljon edelle, että jäänyt täysin huomioitta. Pelissä oli paljon elementtejä mm. Duck Tales- ja Mega Man -peleistä, mutta toki jotain omaakin ideaa mukana. Yksi aukko sivistyksessä paikattu, kiitos tästä!
 
Vastaus: Retrostelut

^ Kiitosta palautteesta! :) Tuo Darkwing Duck on kyllä hieman jäänyt muiden NES-klassikkojen jalkoihin, vaikka kyseessä onkin (ainakin omasta mielestä) laatupeli. Capcomilla oli kyllä muitakin noita Disney-tuotoksia, jotka eivät varmaan ihan yllä Best of 8-bitti -listoille, mutta jotka olivat vähintään jollain tapaa muistamisen arvoisia. DuckTales 2, Tiku-Taku-kakkonen ja jopa seikkailu pienestä merenneidosta. Tuossa jälkimmäisessä oli muistikuvieni mukaan joku nokkela tapa taistelle vihollisia vastaan, pitänee googlailla muistikuvia paremmiksi jossain välissä.
 
Vastaus: Retrostelut

Tuoreessa Retromuistelossa herätetään henkiin One Must Fall: 2097 -mätkintä. Mukana jutussa on tuon pelin tunnusmusiikki sekä myös latauslinkki itse peliin.

Retromuistelot: One Must Fall: 2097 – kenties paras pelin tunnusmusiikki ikinä

Ja sitten jäädään odottelemaan uutisia OMF-pelisarjan paluusta, kuten viimeksi kävi Varjoankan kanssa. :)

Kerrassaan upea menumusiikki! Taisin kuunnella sitä taannoin liian vähän aikaa, kun ei ole jäänyt mieleen, pelatessani OMF:ää kaverin 386:lla silloin kauan sitten. Parhaiten jäi mieleen pienikokoinen, väriltään tummansininen hahmo, jolla oli kaikkein näyttävimmät heitot ja eräänlainen jaguaari-hyökkäys, jossa kissapedon karjahduksen saattelemana tämä robotti loikkasi kimppuun kuin tiikeri ikään. Samalla hahmolla oli myös erittäin näyttävä heitto, jossa tietyllä etäisyydellä tehtiin ensin voltti vastustajan edessä ja napattiin kiinni vastustajan päästä, toinen voltti perään ja heitto seinään. Tuo oli pelin tehokkain yksittäinen heitto ja se rokotti 50% terveydestä saman tien. Niitä harvoja pelejä, joiden vuoksi olisin halunnut omistaa PC:n silloin, kun kotoa löytyi A500.
 
Ylös Bottom