Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Shantae-pelit

JTahti

Well-Known Member
Shantae-pelien genre: 2D Metroidvania
Kehittäjä: WayForward (pitää majaansa Kaliforniassa, Yhdysvalloissa)

Shantae
 • Game Boy Color: 2.6.2002
 • 3DS Virtual Console: 18.7.2013
 • Switch: 22.4.2021

Shantae: Risky's Revenge
 • DsiWare: 11.2.2011
 • Steam (Win): 15.7.2014
 • PS4: 8.12.2015
 • Wii U: 24.3.2016
 • Switch ja XB1: syksy 2020

Shantae and the Pirate's Curse
 • Wii U ja 3DS: 5.2.2015
 • Steam (Win): 23.4.2015
 • Xbox One: 16.3.2016
 • PS4: 20.4.2016
 • Switch: 22.3.2018
 • Pelit-lehti 4/2015, sivu 43: 87 pistettä. Yhteenveto: Pirate's Curse on rakkaudella rakennettu retroloikka, jonka virkistävä ja pirteä asenne vie mukanaan.
 • Konsolifin pelisivu


Aloitin pelaamaan tätä 3DS:llä. Tämä on aika hilpeä peli. Tässä lyödään vastustajia tukalla ja jos ostaa kaupasta shampoota niin vihut ottaa enemmän damagea moshauksesta. Tämä on nyt tarjouksessa Wii U:lle.

Shantae: Half-Genie Hero
 • Alustat: Steam (Win), PS4, Vita, Xbox One, Wii U
 • Julkaisupäivä: 20.12.2016
 • Switch: 8.6.2017
 • Pelit-lehti 2/2017, sivut 36-37: 83 pistettä. Yhteenveto: Loistavasti animoitu perinteinen tasoloikka, jonka sankarilla on hurjasti erilaisia ja kiinnostavasti hyödynnettyjä olomuotoja.
 • Konsolifin pelisivu
Shantae and the Seven Sirens
 • Steam (Win), XB1: 28.5.2020
 • Switch: 4.6.2020
 • PS4: 4.7.2020
ELmt8ZrWsAA5Qmp


Tein ketjun alunperin Pirate's Curselle, mutta laajensin ketjun aihepiiriä.
 
Viimeksi muokattu:
Vastaus: Shantae and the Pirate's Curse

Kannattaisikohan mieluummin tehdä yleiskattava ketju kaikille Shantae-peleille? Etenkin nyt, kun sarja alkaa vähitellen laajentumaan useammille konsoleille. Shantae: Risky's Revenge (Pirate's Cursea edeltänyt peli) tuli jo jenkeissä PlayStation 4:lle, ja oletettavasti piakkoin löytyy myös täkäläisestä PS Storesta. Sarjan seuraava peli Shantae: Half-Genie Hero on tulossa melkein kaikille mahdollisille nykyalustoille (PS34XbOneVitaU):

 
Vastaus: Shantae -pelit

Korjasin nyt ketjua siten että tänne voi laittaa asiaa kaikista Shantae peleistä.
 
Vastaus: Shantae-pelit

Nyt tuli pelattua Pirate's Curse läpi jossain yhdeksässä tunnissa. Aika hilpeä peli tosiaan, annoin 5 tähteä eShopissa.
 
Vastaus: Shantae-pelit

Nyt tuli pelattua Pirate's Curse läpi jossain yhdeksässä tunnissa. Aika hilpeä peli tosiaan, annoin 5 tähteä eShopissa.

Keräsitkö kaikki varikset? Jos nuo kaikki kerää..
..niin pelissä aukeaa toisenlainen loppubossi ja erillainen loppu.

Itsekkin tuli peli läpäistyä pari kuukautta sitten ja pidin myös paljon.
 
Vastaus: Shantae -pelit

Korjasin nyt ketjua siten että tänne voi laittaa asiaa kaikista Shantae peleistä.

Hyvin koottu kaikkien sarjan pelien ydintiedot, tuollaista esittelyä minäkin ajattelin. :)

Shantae-sarjassa on mielenkiintoista, miten sen suosio vaikuttaisi olevan nousujohteista. Ensimmäinen Shantae-peli oli aikanaan vaikeasti saatava mutta arvossa pidetty kulttiklassikko, jolle jatkuvasti kaipailtiin jatko-osaa. Shantaen jatko oli pitkään kehityshelvetissä, kunnes se lopulta saatiin aikaan DSiWare-latauspalveluun. Nyt niitä uusia osia sekä porttauksia vaikuttaa tulevan kasvavalla tahdilla: DSille vuonna 2011 julkaistun kakkososan jälkeen uutiset Pirate's Cursesta tulivat yllättävänkin nopeasti, ja nyt neljäs osa Half-Genie Hero on jo pitkällä kehityksessä melkein kaikille nykykonsoleille. Half-Genie Hero keräsi pelkästään Kickstarter-kampanjassaan noin 775 tuhatta dollaria, ja lisäksi pelillä oli muita kampanjoita mm. PayPalissa. Vaikuttaisi siltä, että Shantaen paluu on osunut sopivasti yksiin uusien retrohenkisten pelien kuten Megaman 9:n ja Shovel Knightin sekä uusien Metroidvania-tyylisten pelien kuten Guacameleen ja Monster Boyn kanssa.

Shantae: Half-Genie Heron yhtäläisyydet tulevan Monster Boyn kanssa eivät ole erityisen yllättäviä: Shantae osittain lainaa vaikutteita Wonder Boy -sarjasta, siinä missä Monster Boy on "henkinen jatko-osa" Wonder Boy -sarjalle. Jos siis Shantae maittaa, kannattaa kokeilla myös Wonder Boy -pelejä, sekä toisin päin. Näitä löytyy nykyään laajalti eri konsoleiden latauspalveluista.
 
Vastaus: Shantae-pelit

Get Hyped EU #PS4 fans! #Shantae Risky's Revenge is coming to PlayStation 4 tomorrow!! Get Shantae for the holidays!
WayForward Twitter
Päivitin aloitusviestin.
 
Vastaus: Shantae-pelit

Shantae pelejä portataan uusille alustoille.

CcAKMwIUkAAxZ3u.jpg:large

AHOY! #Shantae and the #PiratesCurse is coming to @Xbox One March 16th w/ a special launch week price!
Wayforward Twitter

CdnAAKAUYAAo6m9.png:large

#Shantae Risky's Revenge Director's Cut for #WiiU is coming to Europe March 24th. US announcement coming soon!
Wayforward Twitter

Päivitin aloitusviestiin päivämäärät.
 
Vastaus: Shantae-pelit

Nuo näyttää niin kivoille, mutta ilmeisesti ovat kohtuu old school kamaa vaikeutensa suhteen eli refleksit pitää olla kunnossa. Tosin olen vaan joitakin videoita katsellut, mutta niiden perusteella nykyinen minä ei noista nauti ellei sitten ole paljon checkpointeja ja elämiä ei lasketa eli kuten uusissa raymaneissa. Haastetta oli kivasti ja henki lähti kymmeniä kertoja, mutta kertaakaan ei turhauttanut.
 
Vastaus: Shantae-pelit

Eka Shantae oli kuulemma vaikea, mutta ainakaan Pirate's Curse ei ollut kovinkaan hankala.
 
Vastaus: Shantae-pelit

Olen ollut siinä luulossa, että nämä on ihan perus tasohyppelyä, mutta ainakin pirates curse onkin metroidvania tyylinen. Kiinnostus kasvoi heti.
 
Vastaus: Shantae-pelit

Shantaen uuden sukupolven seikkailu Half-Genie Hero (tai ½ Genie Hero) lähestyy julkaisua. Ellei yllätyksiä satu, uutta peliä voinee odottaa kesän lopulla:

We should be content complete in about 2 months, with another month of testing after that. Also expect 3 weeks in there for translations and ratings too, which can only happen once we’re done making content. These things can overlap, but it doesn’t always work out that way which is why we can’t give a firm release date (yet). Our best guess is that we’ll be submitting to 1st parties (Nintendo, Sony, Microsoft, and Valve) in July. We know that it’s been difficult to wait for so long, but ask that you endure with us to the end!

https://www.kickstarter.com/projects/1236620800/shantae-half-genie-hero/posts/1541649

Samalla kuitenkin PS360-versiot saattavat lykkääntyä, jotta PS4:n, PC:n ja muiden alustojen versiot valmistuisivat nopeammin:

Backer Surveys are in, and only a handful of backers have selected the PS3 and Xbox 360 versions. We’re strongly considering postponing the PS3 and Xbox 360 versions of the game. This would remove two sizable obstacles to launch, which already includes submitting PS4, XB1, Wii U, Steam for Windows PC, and Vita to multiple regions. It’s a ton of work, and if we can put off the 360 and PS3 versions, it will help.

Now, we can’t tell how many Backers would be negatively affected by this, as most of the accounts with 360/PS3 preference have been inactive since the campaign ended. But we know that at least a few of you have updated recently and selected 360/PS3. If you are one of these people, and switching to another platform isn’t an option for you, please contact us at support@wayforward.com. This is an ever-changing industry, and our development spans a transitional time for the home console market.
 
Vastaus: Shantae-pelit

CgW6ZmtUIAA8uDz.jpg:large

Good News! #Shantae and the #PiratesCurse comes out in EU on #PS4 on April 20th 25% OFF for PS+ members
Wayforward Twitter

Pleikkarin julkaisupäivämäärä täydennetty aloitusviestiin.
 
Vastaus: Shantae-pelit

Perjantaina tuli pirate's curse vedettyä WiiU:lla läpi ja olihan se varsin hauska ja hyvä metroidvania. Viimeinen "luolasto" kyllä aiheutti muutamia kirosanoja. Kohtuu kova hyppäys vaikeustasossa kyllä.
Kaikki "lepakot" tuli myös kerättyä ja saatua se oikea lopetus. 12 tuli kerättyä ihan normisti ja loput kahdeksan video guiden avulla. Löytyi tubesta hyvä video jonka kanssa meni ehkä vartti kun nuo loput keräsi.

Sellaiset seitsemän tuntia tämän parissa meni ja ehkä saatan pelata vielä joskus uudestaankin.
Plussaa varsin tarkoista kontrolleista. En tiedä mistä johtuu, mutta ei ole monessa pelissä ollut tasoille hyppely näin tarkkaa.

Tuli sitten ostettua risky's revenge directors cut PS4:lle kun oli vielä plussalaisille 5.96e.
 
Vastaus: Shantae-pelit

Vauhdikas traileri! Voin ostaa Wii U version tuosta jos ne tekee peliin yhteensopivan Shantae amiibon.
 
Ylös Bottom