Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Siirtyminen PS2 => XBOX

chris

New Member
Olisi tässä ajatuksena myydä PS2 varusteineen ja siirtyä XBOX-aikaan. On kuitenkin joitain avoimia kysymyksiä, joihin en ole löytänyt suoraa vastausta.

1) DVD-toisto lienee PS2:n tasolla eli joitain toimimattomia leffoja löytyy? Onko tämä laserin herkkyys naarmuille jotenkin erityinen ongelma?

2) Mites aluekoodit? Region-X ilmestynee joskus? Muita konsteja?

3) Oli suuri yllätys, että USB-ohjaimet ei toimikaan XBOXin kanssa. Löysin netistä juotosohjeita välikaapelin tekoon, onko kukaan kokeillut näitä? Onko mitään "virallista" ratkaisua olemassa? Erityisesti kiinnostaa tuo rattitilanne, kun olen ymmärtänyt, että XBOXille on huonosti ratteja tarjolla...

4) Keväällä kuului huhuja, että jotkut pelitalot vetivät XBOX-projektejaan alas kun konsolin myynti oli odotettua heikompaa. Mites tilanne on nykyään?
 
1) Löytyy, mutta HUOMATTAVASTI vähemmän kuin PS2:lla. DVD-pointsit Xboxille.

2) Action Replay 2 ilmestynee kans jossain vaihteessa. Sitten on modit-joita-emme-suosi-tai-tue-tai-pidä.

3) Ratteja? Kuka niitä kaipaa, kun ohjain on juuri passeli sellaisiin. Mutta joulun myötä tulnee kunnon rattejakin markkinoille.

4) Mitkä lafkat? Tilanteen perusteella suunta on toinen. Xbox on toiseksi Euroopan myydyin konsoli, Amerikassa sen suosio kasvoi Liven myötä hemmetisti, mutta Japani on se pelimaailman pohjasakka. Kuvittelevat olevan Japanissa jotenkin etuoikeutettuja/suuria pelibisneksessä. Jos pelkäät että peleistä tulee pulaa, ällös huoli. Kaikille genreille ollaan tekemässä pelejä.

t: "Hetkeäkään en ole katunut Xboxin ostoa".
 
1) Toimimattomista elokuvista meillä on oma thread täällä. Kone kyllä valittaa joistakin levyistä pienistäkin naarmuista, mutta saattaa puolestaan lukea jopa hyvinkin naarmuisia levyjä. Aseman merkki ja malli on myös vaihtunut konsolin eliniän aikana, ja näissä uudemmissa on tietääkseni jo oikein hyvä asema.

2) Region-X tulee... kai.

3) MS:n rattia tässä odotellaan, tämän hetken rattitilanne on huono. Jotain USB-liittimiä on tosiaan olemassa, kotikonstein tehtyjä siis, mutta niiden toimivuudesta peleissä en osaa sanoa.

4) Pelitilanne on menossa koko ajan ja kovaa tahtia parempaan suutaan. Melkein kaikki multiplatformit ilmestyvät myös Xboxille ja yksinoikeuspelejä tulee lisää ja lisää. Tällä hetkellä tilanne on pelaajan kannalta hirveämpi kuin yleensä, koska hyviä pelejä tulee yksinkertaisesti liikaa. Splinter Cell, Unreal Championship, MechAssault, Morrowind, Transworld Snowboarding, Sega GT 2002... vielä kun löytäisi rahat noihin kaikkiin.

Konsolin myyntihän on Euroopassa noussut kanssa hyvää tahtia, ja Isossa-Britanniassahan se meni jo ohi GameCubesta, joten pelituki luultavasti vain paranee. Ja ostihan MS Raren, osoituksena siitä että yksinoikeuspelejä halutaan Xboxille. Ja tuleehan tietysti Halo 2, enää vähän yli vuoden odotus :)
 
1) Siis eikö PS2 vääristä kuvasuhteita todella usein? eli 16:9 leffat näkyy 4:3 suhteella Käytännössähän tuo tarkoittaa, että kaikki näkyy "liian pitkänä". Monella frendillä on tuollaisia ongelmia ollut, sen lisäksi ettei leffat aina toimi.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan eclipse^
1) Siis eikö PS2 vääristä kuvasuhteita todella usein? eli 16:9 leffat näkyy 4:3 suhteella Käytännössähän tuo tarkoittaa, että kaikki näkyy "liian pitkänä". Monella frendillä on tuollaisia ongelmia ollut, sen lisäksi ettei leffat aina toimi.

Tuon saa halutessaan säätää sieltä valikosta, joka ilmestyy selectiä painamalla.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan chris

3) Oli suuri yllätys, että USB-ohjaimet ei toimikaan XBOXin kanssa. Löysin netistä juotosohjeita välikaapelin tekoon, onko kukaan kokeillut näitä? Onko mitään "virallista" ratkaisua olemassa?

USB-sovittimen rakentaminen itse ei ole paha rasti: ei tarvitse edes kolvata mitään ellei halua, riittää että teippaa...

Mutta ihan kaupallinenkin sovitin on olemassa, sellaista markkinoi ainakin http://www.lik-sang.com/.

Tämän lisäksi myös Microsoftilta on tulossa 'virallinen' USB-sovitin, jota kaupataan ainakin Phantasy Star Onlinen kylkiäisenä, tuo peli kun kaipaa näppistä.
 
2) Region-X tulee... kai.

:) [/B][/QUOTE]siis onko toi joku aluerajotuksen poistaja?
ja jos on millon ilmestyy NOIN ?
 
Sillä usb sovittimella ei kuitenkaan tee muuta kuin, että voi laittaa näppäimistön kiinni ja käyttää linuxia tai sitten phantasy star onlinessa voi chatata.. eli et saa rattiasi kuitenkaan toimimaan vaikka sen hankit.
 
Usb tuki on peleissä automaattisesti, koska xboxin liittimet ovat standardeja liittimiä mutta niissä on ns. erilainen pää.

Siis ajurisofta vastaa pc:n usb liitintä ja usb ohjain joka löytyy xboxista erilliseltä kortilta on standardien mukainen. Ainut missä on eroa on siis tuo liittimen pää.
 
Kiitoksia vaan vastauksista tähän asti! Ihan hyvältä näyttää, varsinkin jos noiden USB-rattien käyttö tosiaan onnistuu. On sitten tuota valinnanvaraa hiukan enemmän.

Tuosta Region-X:n julkaisusta näyttää liikkuvan monenlaista tietoa. Äkkietsimällä löysin arvioita joulukuun puolesta välistä tammikuun loppupuolelle. Se taitaakin olla sitten ainoa vaihtoehto katsoa jenkkileffoja, jos tuo modaaminen johtaa Liven bannaukseen...
 
Peleissa ei ole tukea usb rateille joten ne eivät toimi. Usb näppis ja hiiri toimivat tällä hetkellä vain linux:ssa, koska siihen on usb ajurit.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Modatulla boxilla voi pelata Livessä

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan chris
Se taitaakin olla sitten ainoa vaihtoehto katsoa jenkkileffoja, jos tuo modaaminen johtaa Liven bannaukseen...

Modaaminen ei estä Live-pelaamista. Microsoft on levittänyt asiasta totuudenvastaista propagandaa, mutta käytännön testit kertovat toista:
http://www.xbox-scene.com/xbox1data/news-archive-10-11-2002.php

Käytännössä siis riittää, että nappia painamalla kytkee mod-piirin pois päältä, ja Live toimii normaalisti.
 
Siis perjaatteessa ajurit löytyvät Xboxin käyttöliittymästä mutta pelit hyödyntävät näitä ajureita jotka ovat vastaavat kuin windows 2000:ssa. Näppäimistöä/hiirtä ei voi käyttää koska käyttöliittymä ei ymmärrä kyseisiä komentoja, eli ratin kanssa saattaa olla samoja ongelmia että käyttöliittymä ei tunnista kyseisen laitteen lähettämiä komentoja...

Perjaatteessa usb ratit/joystickit toimivat xboxissa, mutta xboxin karsittu käyttöliittymä saattaa aiheuttaa ongelmia joidenkin tuotteiden osalta.

Tuon usb sovittimen ohjeet löytyvät mm. modchipfinland.com
 
Ylös Bottom