South Park: The Fractured But Whole

  • Viestiketjun aloittaja OK
  • Aloituspäivämäärä

OK

Well-Known Member
Tarina tuli saatua päätökseen. Aikaa meni 22 tuntia ja kaikin puolin jäi positiiviset fiilikset. Vitsien taso on lähimain yhtä hyvällä tasolla mitä The Stick of Truthissa. Tosin se on sanottava, että valtaosa edellisen pelin hauskimmista hetkistä olivat loppupeleissä pelkkiä viittauksia vanhoihin South Park jaksoihin & tapahtumiin (esim. elokuvateatterin näytökset, Ms. Cartmannin huone, Kanadaan matkustaminen ja tämän "alkeellinen" ulkoasu). Sen sijaan The Fractured But Wholessa nämä hauskimmat hetket syntyivät pöljistä juonenkäänteistä ja tehtäväkokonaisuuksista.

Tärkein osa-alue eli huumori oli kunnossa, mutta valitettavasti strateginen puoli jätti melko kylmäksi. Pelasin vaikeimmalla vaikeusasteella ja TFBW:tä vaivasi tismalleen sama ongelma mikä oli esillä jo TSoT:ssa eli peli on aivan liian helppo. Pelaajalle annetaan varsin vaikuttava määrä eri hahmoluokkia, taistelukavereita ja esineitä, mutta eipä näillä ollut kauheasti merkitystä taisteluiden onnistumisen suhteen. Eli näitä voi valita sokkona ja taistelut tuli kuitenkin läpäistyä ilman sen suurempia ongelmia. Monesti vuoropohjaiset strategiapelit (The Banner Saga, Darkest Dungeon, Invisible Inc. jne.) tulee pelattua heti toiseen kertaan läpi, mutta The Fractured But Wholen tapauksessa peli tulee myytyä pois. Katsellaan sitten vuoden päästä millaisia mini-jaksoja on jälkikäteen julkaistu.

4/5
 

OK

Well-Known Member
Angry Joen arvostelu:


Mielestäni tuo sisälsi sen verran spoilereita pelin hauskimmista hetkistä ettei tätä kannata katsoa, jos on jollain tasolla kiinnostunut pelistä. Tiivistettynä The Fractured But Wholen gameplay ja pelimaailma on parempi toteutettu vrt. edelliseen osaan, mutta tarina ei ole yhtä kiinnostava. Jos olet South Parkin ystävä, peli kannattaa ostaa. 7/10.
 

jpvir

Member
Ekan läpipeluun jälkeen olisin antanu tälle 9/10 pinnaa. Toisella kertaa kun peli päättyi loppupuolella tarinatehtävässä olevaan bugiin ja yks trophykin bugas niin pisteet tippu 4/10.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Ekan läpipeluun jälkeen olisin antanu tälle 9/10 pinnaa. Toisella kertaa kun peli päättyi loppupuolella tarinatehtävässä olevaan bugiin ja yks trophykin bugas niin pisteet tippu 4/10.
Aika kova tiputus pisteissä. Jos jaksoit lähes samantien lähteä uudelle läpipeluukierrokselle, niin ainakin itselle se on hyvän, ellei loistavan, pelin merkki. Oman kappaleeni haen luultavimmin ensi viikon aikana, kun tiedän, että sitten tuleva viikonloppu on pyhitetty pelaamiselle. Luetun perusteella kyseessä on hyvä peli vielä kun South Park -huumori uppoa kympillä.
 

iNdo

Member
Toisella kertaa kun peli päättyi loppupuolella tarinatehtävässä olevaan bugiin ja yks trophykin bugas niin pisteet tippu 4/10.
Sama peli se silti on. :confused:

Käsikirjoitus parempaa kuin jokuseen vuoteen itse sarjassakaan, pelimekaniikat toimi jo ekassa, 9/10.
 

cobalos

Well-Known Member
Aloitin tämän nyt vihdoin ja onhan se hauska. Jos siis South Parkin huumori kolahtaa. Muutamassa kohtaa ollaan lähestytty kriittisiä hetkiä, joissa homma menisi jo liian överiksi, mutta hienosti osaavat tasapainotella sopimattomuuden rajamailla.

Taistelu tuntuu vain kankealta hidasteelta, mutta en onneksi sen takia tätä pelaakaan. Tarina on ollut tähän asti hyvä. Pidin varsinkin ensimmäisen yön kokonaisuudesta Kapteeni Diapeteksen sidekickinä. Saattaa nousta vuoden top5:een, jos ei loppua kohden lässähdä.
 

OK

Well-Known Member
Loppukuusta saadaan uutta tarinasisältöä.

Twitter: Team up with The Coon and Mysterion to defeat a demonic presence at Casa Bonita in the new DLC From Dusk Till Casa Bonita, coming March 20!
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Loppukuusta saadaan uutta tarinasisältöä.

Twitter: Team up with The Coon and Mysterion to defeat a demonic presence at Casa Bonita in the new DLC From Dusk Till Casa Bonita, coming March 20!
Kuulostaa hyvältä, itsellä on vielä itse pelikin pelaamatta kun päätin sivistää itseäni katsomalla koko sarjan ennenko ostan sen, menossa kausi 17 joten loppusuoralla ollaan sen suhteen. :cool: Casa Bonita jakso oli loistava.
 

Masta

Active Member
Kuulostaa hyvältä, itsellä on vielä itse pelikin pelaamatta kun päätin sivistää itseäni katsomalla koko sarjan ennenko ostan sen, menossa kausi 17 joten loppusuoralla ollaan sen suhteen
Erittäin viisas päätös. Menee kyllä valtaosa läpistä ihan ohi, mikäli on jättänyt sarjasta pari viimeistä kautta katsomatta. Itsekin lykkäsin tämän pelaamista siihen asti, kunnes tuo uusin (21.) kausi tuli katsottavaksi Viaplayn puolelle. Uusimman kauden 4. jakso on jopa nimeltään "Franchise Prequel", joka nimensä mukaisesti toimii prologina koko pelille, eli sinne asti nyt ainakin kannattaa katsoa.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Peli vihdoin aloitettu ja ekat pari tuntia takana. Toimii edelleen loistavasti ja tuntuu että tuo supersankari teema toimii paremmin kuin edellinen peli, vaikka en sitäkään huonona todellakaan pidä. Loottaamista on parannettu ja taistelut ovat nyt myös paljon sujuvamman oloisia, mukaan on tuotu myös craftaamista ja artifakteja jotka nostavat hahmon kykyjä eikä asusteet niinkun ekassa pelissä, joten voit pukeutua miten haluat. Tuntuu vaan tällä hetkellä paremmalta versiolta SoT:sta mutta vielä on peliä niin paljon jäljellä että tilanne voi muuttua, varsinkin kun eka peli sisälsi todella paljon vaihtelua tarinassa ja tapahtumissa joten saa nähdä yltääkö jatko-osa samaan jotta mielenkiinto pysyy yllä. Se pitää vielä mainita että en edes tajunnut tuon ekan pelin tulevan mukana joten 2 peliä 13€ on jo aika kovaa vastinetta rahoille. :D Vaikka eka peli löytyykin PCllä jo.
 
Ylös Bottom