Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Splinter Cell ennakko katsaus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Arcane
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä

Arcane

Active Member
Satuin olemaan tässä parikytä minuuttia sitten Myyrmannissa. Siellä olin TopTen MegaStoressa, jossa katselin Xbox -pelejä. Yhtäkkiä huomasin jonkun pelaavan jotain.. Se oli... SPLINTER CELL!

Nopeasti pistin pelin (jota olin katsellut) hyllyyn ja menin Xboxin luo, jossa oli Splinter Cell. Siinä oli tietysti TopTronicin Xbox mies esittelemässä uutuuspelejä, ja niitä sai kokeilla.

Odottelin varmaan 15 minuuttia, ennen kuin pikkunapero ei jaksanut enää pelata, ja minä pääsin koneelle.

Ensimmäinen ajatus:

Mitkäs ne näppäimet ovat? Noh, Toisesta tatista liikutaan, ja toisesta vaihdellaan kuvakulmaa. D-padista vaihdeltiin tavallisesta lämpökameraksi ja siitä mustavalkoiseksi. A:sta avattiin ovia ja kannettiin ruumiita. B:stä mentiin matalaksi, X:stä otettiin ase esille ja Y:stä hypättiin. Mustan näppäimen toiminta tarkoitusta en keksinyt, ja valkoisesta mentiin seinään nojailemaan. Oikeasta liipasimesta ammuttiin. Vasemmalle en keksinyt käyttöä, mutta ohjauksessa luki, että kyseessä oli Secondary attack. Tiedä sitten mitä tarkoittaa käytännössä. :)

Ensimmäinen pettymys oli se, että pelattaessa olikin vain demo, eikä kokoversio. :D Grafiikka oli sulavaa ja kaunista, ja varjot käyttäytyivät kuin oikeassa elämässä. Vartijat ovat yhä umpi sokeita: seisoin seinän vieressä, ja typerä vartija senkun käveli ohitse. :p Koskakohan tästäkin päästään eroon? Aseita ei demossa ole kuin yksi, mutta kokoversiossa tulee olemaan enemmän.

Ampuminen oli aluksi hiukan outoa, koska X painaessa, aseen esiin ottaessa vaihtui kuvakulma Sam Fisherin olkapäälle. Ampuminen oli kumminkin helppoa, eikä tähtäyskään ollut vaikeaa.

Se siinä, toivon, että jaksan odottaa jouluun asti. Pakkohankinta kaikille Metal Gear Solid faneille, ja tietenkin myös muille agentti toimintaa rakastaville!
 
Secondary varmaan meinaa sitä mitä videoissakin on nähty, eli niittaa silupislan perällä nuppiin ja eikun tuutilullaa. Tietenkään tuossa eivät olleet kaikki liikkeet tietääkseni esim. MGS2:ssa ei saa tyyppiä otettua "luotiliiveiksi" kun rintsikoitten buddy alkaa sohia rynkyn kanssa Samia kohti.
 
Ainakin sniputtaessa siinä painetaan vasen liipasin pohjaan niin ei heilu enää.. eli kait se on joku hengityksen pidättäminen sillon kun sniputtaa. Näin oli siis joskus puol vuotta lukemassani jutussa, että ei välttämättä enää ole se..
 
Ai niin, unohdin kertoa aseen panoksien määrän näyttämän laatikon vieressä olevasta mittarista.

Kyseessä on siis minun tietääkseni "piilomittari". Mittari kertoo, kuinka turvallisessa paikassa olet. Esim. jos olet seinän vieressä, ja mittari näyttää valkoista, niin vartija huomaa sinut (eli siis valot paljastavat sinut), mutta jos taasen mittari näyttää tummaa, niin olet niin pimeässä, ettei vartija erota sinua edes metrin päästä... Ainakin itse ymmärsin mittarin näin.
 
Juusor, eiköhän tämä kerro siitä, kuinka hyvä peli oli:
En olisi kehdannut lähteä pois pelin seurasta, mutta taakseni alkoi kertyä jonoa. :D

Ohjaus oli erittäin helppoa, mutta en oppinut niin lyhyessä ajassa kaikkia erikois temppuja (esim. spagaattia portaikon yläpuolelle tai siviilin ottoa suojamuuriksi). Myös ase kädessä oli helppo liikkua, eikä tarvinnut ottaa asetta siksi aikaa pois, kun halusi pari metriä liikkua, ennen kuin lahtasi seuraavan uhrin. Kameraa oli helppo vaihdella, ja Sam kulki sulavasti.
 
Hmm... Nyt alkoi mennä niin kiinnostavaksi että taidan sittenkin lisätä Splinter Cellin loppuvuoden hankintoihin. :)
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Biohazard
Hmm... Nyt alkoi mennä niin kiinnostavaksi että taidan sittenkin lisätä Splinter Cellin loppuvuoden hankintoihin. :)
Helpostipa menee, jos edellä mainittujen juttujen perusteella pelejä joku ostaa :p

Noin tottapuhuen, Splinter Cell on varmasti tsekkaamisen arvoinen "hiiviskely-actioner" MGS2-tyyliin, kannattaa silti aina tsekata arvostelut ja mahdollisuuksien mukaan testata peliä itse, sillä korkeammaltakin on pelejä tippunut keskinkertaisten julkaisujen hautuumaalle...vrt. Turok:Evolution.
Tässä tapauksessa tuskin näin käy, mutta parempi katsoa kuin katua.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Corca
Helpostipa menee, jos edellä mainittujen juttujen perusteella pelejä joku ostaa :p

No kyllä. Ja toi videokin vakuutti aika kiitettävästi. Eli ei muuta kuin yksi peli lisää loppuvuoden hankintalistaan. :)
 
Ainakin itse ostan pelin, koska totesin sen hyväksi kokeillessani, ja muutenkin pidän tämän kaltaisista peleistä. Demossa kyllä pärjäsi melkein pelkällä räiskinnällä, mutta toivon, että kokoversiossa enemmän taktikointia.
 
Kyllä toi vaikuttaa minustakin jo aikas lupaavalta peliltä ja aihepiirikin on sellaista mitä minä erityisesti dikkaan,varmasti myös monipuolinen ja taktinen vääntö,tosta pelistä on paljon muutakin lupaavaa tietoa tihkunut esiin,kuten esim. se että tätä peliä voi myös päivittää XBL:n kautta,vaikka ei tulekkaan olemaan XB:n onlinepeli,niin silti peliin ilmeisesti kuitenkin tulee myös sitä kaipaamaani pitkäikäisyyttäkin mukaan.

:rolleyes:
 
Kontrolleista...

Eli noista näppäimistä ja vähän muutakin...

Musta nappi toimii niin että kun pidät pohjassa, voit vaihtaa esineen käteen.. esim. kamera jonka voit ujuttaa kiinni olevien ovien lukosta jotta näet mitä oven takana on tai tiirikan jolla lukitut ovet aukeaa. Näpäyttämällä mustaa nappia saat vaihdettua aseen ja tuon valitsemasi esineen välillä.

Demossa secondary fire toimii vain kun käytät tiirikkaa ja kameraa (molemmat liipasimet pohjaan ja Sam käyttää esineitä oviin)

Viholliset reagoivat ääniin ja heitä voi hämätä esim heittämällä roskiksesta löytyvä tyhjä tölkki käytävän päähän tms.

Kaikki valonlähteet voi ampua hajalle (tai sammuttaa katkaisijasta) mikä helpottaa huomaamatta liikkumista ja vihollisten houkuttelua hiljennettäväksi. Vihut kyllä huomaavat valojen paukkumisen mutta äänenvaimennin pistoolissa pitää huolen siitä että asia jää ihmettelyn asteelle.

Jos pääset vihollisen taakse, A nappia painamalla saat hänet ihmiskilveksi (piippu siirtyy ohimolle ja vasen käsi ottaa kaulasta kiinni, X nappia niin voit tähtäillä ja liikkua jätkä suojanasi =))
Kun aseen piippu on vihollisen ohimolla, voit myös kuulustella häntä...

Lämpölaseilla katsottaessa kaikki esineet joista lämpöä voisi kuvitella lähtevän (muuntajat, monitorit, televisiot) myös antavat eri vahvuisia lämpöjälkiä (viilenevä ruumis heikohkon =))
Näköetäisyys ei näillä laseilla ole tosin järin pitkä.
 
Jinxed, oletko sinäkin kokeillut peliä, vai oletko lukenut jostain nuo näppäimet? Kuulostaa hiukan ensimmäiseltä, mutta kysynpä nyt vain tarkistukseksi.
 
Minäkin satuin olemaan myyrmannissa pelaamassa tätä. Kyllähän peli ihan hyvältä vaikutti grafiikka oli sulavaa ja kaunista harmi, että demossa oli vain yksi ase. Mutta kun en ehtinyt pelaamaan 5 minuuttia kauempaa niin on hieman vaikea sanoa pelstä sen enempää.
 
Ylös Bottom