Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Star Wars - kolmena lauantaina YLE Teemalla (ja TV2:lla)

Jarmo Hänninen

New Member
TÄHTIEN SOTA kolmena lauantaina alkaen 5.2. klo 20.00.

Teemailloissa käydään kolmena viikonloppuna Tähtien sotaa. YLE Teema vyöryttää ruutuihin koko avaruusimperiumin. Näemme alkuperäisen trilogian elokuvat, uuden trilogian avausepisodin, sekä elokuvia taustoittavat dokumentit.

Klo 20.00 Tähtien sota (Star Wars: Episode IV - A New Hope)
USA 1977, kesto 120'.


Seitsemällä Oscarilla palkittu kaikkien aikojen avaruusseikkailu. O: George Lucas. N: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Peter Cushing ja Alec Guinness. Dolby surround. Kuvasuhde 16:9.

Klo 22.00 Tähtien sodan maailma

(The Mythology of Star Wars, 56'). George Lucas kertoo haastattelussa luomastaan Tähtien sota -mytologiasta, sen omista säännöistä, taustoista ja visioista. Stereo.

TÄHTIEN SOTA YLE TEEMALLA:

Lauantaina 12.2. Tähtien sota 2/3

Luke kumppaneineen jatkaa taistelua Imperiumin armeijoita ja salajuonia vastaan elokuvassa Imperiumin vastaisku (Star Wars V The Empire Strikes Back). Elokuva on Irvin Kershnerin ohjaama ja vuodelta 1980.

Tarina jatkuu Jedin paluulla (Star Wars VI Return of the Jedi), jossa Luke Skywalker, Han Solo ja prinsessa Leia valmistautuvat ratkaisevaan taisteluun avaruusimperiumia vastaan. Jedin paluun ohjasi Richard Marquand vuonna 1983.

Lauantaina 19.2. Tähtien sota 3/3

Tähtien sota -teemailtojen päätöselokuvana näemme uuden Tähtien sota -trilogian avausepisodin Pimeä uhka (Star Wars I Phantom Menace). Ahne Kauppaliitto hyökkää Naboo-planeetalle, jonka nuori kuningatar pakenee kahden jedi-ritarin avulla. Seikkailujensa aikana kolmikko kohtaa nuoren Anakin Skywalkerin. Pääosissa Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman, Jake Lloyd ja Pernilla August. George Lucas ohjasi elokuvan vuonna 1999.

Kauan sitten kaukaisessa Galaksissa on dokumentti Tähtien sota -elokuvien teosta ja sarjan synnyttämistä ilmiöistä.

Illan päättää näyttelijä Samuel L. Jacksonin juontama dokumentti.
Mielikuvituksen rajamailla. Ohjelmassa perehdytään amerikkalaiselokuvista, myös Tähtien sodasta, tuttuihin erikoistehosteisiin.

HUOM! Kaikesta päätellen kyseessä on juurikin se alkuperäinen trilogia... Nyt ei sitten puhuta näistä parannelluista versioista vaan "aidosta asiasta". :cool:
 
Vastaus: Star Wars - kolmena lauantaina YLE Teemalla

Upeaa! Kiitoksia vinkistä!
Olisi myöhemmin keljuttanut huomata mistä jääpi paitsi... hmm... mistäs kaukosäätimeltäni löytyykään Yle-teema?? On meinaan takuulla ensimmäinen kerta kun todellakin katson tuota kanavaa! :D
 
Vastaus: Star Wars - kolmena lauantaina YLE Teemalla

Yle Teema pyörittää usein samoja ohjelmia mitä ykkösellä ja kakkosellakin on nähty. Sen perusteella uskoisin, että kyseessä on vuoden 1997 Special Editionit, sillä niihin Yleltä tietääkseni löytyy esitysoikeudet.

Noh, mutta kohtahan se nähdään :)
 
Vastaus: Star Wars - kolmena lauantaina YLE Teemalla

Näytti olevan 1997-versiot kehissä. Perskuta. Toiselta foorumilta poimittu triviahan kertoo, että noita originaaleja ei saisi edes esittää missään. Lucasin määräys tai jotain vastaavaa :o
 
Vastaus: Star Wars - kolmena lauantaina YLE Teemalla

Itse omaan aidon alkuperäisen SW-trilogian ikivanhoilla VHS:llä :p ...silmään pisti selvästi kuitenkin parannukset Yle Teeman näyttämissä elokuvissa.

Leffan jälkeen tullutta dokkaria katsoi mielellään, en sitten tiedä onko sama mikä löytyy SW-boksista :confused: .
 
Vastaus: Star Wars - kolmena lauantaina YLE Teemalla

Jonezy sanoi:
Leffan jälkeen tullutta dokkaria katsoi mielellään, en sitten tiedä onko sama mikä löytyy SW-boksista :confused: .

Tuota dokkaria ei löydy SW-boksilta. Ihan varma en ole, mutta saattaa löytyä Phantom Menace devulta. Ei voi muistaa kun tuota devua ei omassa kokoelmassa ole. Vielä :rolleyes:
 
Vastaus: Star Wars - kolmena lauantaina YLE Teemalla

Eikös vanhan trilogian alkuperäiset versiot näytetty digi-tv:n alkuaikoina? Olivat kai anamorfisia, joten jos tuon joku sai digi-muodossa kaapattua, olisi se erittäin kiinnostava nähdä.
 
Vastaus: Star Wars - kolmena lauantaina YLE Teemalla

Nythän nuo näyttäisivät tulevan vielä kakkoselta:

22:05 Tähtien sota (eli hetikohta)

05.03.2005 Imperiumin vastaisku
19.03.2005 Jedin paluu
Alkuperäinen Tähtien sota trilogia Tähtien sota, Imperiumin vastaisku ja Jedin paluu esitetään nyt viimeisen kerran Kakkosella. Niistä nähdään special edition versiot, joiden erikoistehosteita on digitaalisesti ehostettu ja joihin on myös lisätty uusia kohtauksia, jotka aikoinaan olivat liian vaikeita silloiselle tehostetekniikalle.
Ja vielä:
26.03.2005 Tähtien sota - Pimeä uhka
 
Ylös Bottom