Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Taistelupelit scene sivusto suomeen?

Homma on edistynyt taas hieman. Väsäsin sivusta toimivan version ja rekisteröin DotTK-domainin www.arctic-charge.tk. Hieman vaikeaksi meni tuo HTML:ksi muuttaminen ja fiksumminkin sen voisi varmaan tehdä. Jos tätä threadia lukee joku HTML:ää osaava, vinkkejä otetaan mieluusi vastaan. Joka tapauksessa se nyt kuitenkin toimii, saavutus sekin. :) (Linkkejä ei kuitenkaan kannata painella.)

Foorumista vielä, että softiakin kyllä löytyy näemmä ilmaisiakin, mutta sopiva serveri onkin sitten toinen asia. Pistetään toistaiseksi harkintaan koko foorumi, kunnes West tai joku muu valaisee asiaa...

Olisi muuten hauska kuulla muiden visioita noista Articles-, Media- ja Players-sivuista. Eivätpä nuo nyt niin monimutkaisia ole, mutta kyllä ne voi silti muutamallakin eri tavalla tehdä.
 
Pelaajat-osiossa pitäis voida kattoa koko listaa sekä sitten pelien mukaan jaoteltuna. Ja jokaisen pelaajana kohdalla kun lukee ne pelit, niin niistä vois taas päästä sinne ko. pelin pelaajien joukkoon...jos meinataan että se millään tavalla toimis match finderina. Ja jos haluat tyylitellä niin pistä sinne sellanen pieni Suomen kartta jossa vilahtaa piste sen paikkakunnan kohdalle missä valittu pelaaja vaikuttaa. Tai jotain.

Media-osiossa on varmaan hyvä olla näkyvissä ne uusimmat uploadatut videot/kuvat/mitkälie, ja sitten tietysti muuten pelien/turnausten/miittien tai jonkun muun mukaan jaoteltuna.

Sekavaa tekstiä...parempi lopettaa...
 
No foorumi pitää toteuttaa jollain scripti-kielellä tai apletilla, mutta molemmat vaativat siis käytänössä oman serverin tai sitten sellaisen palvelimen jossa saa ajaa niitä ( Yleensä erittäin kallista ). Foorumia ei kuitenkaan kannata itse lähteä väsäämään nollasta koska se on liian työlästä, vaan etsitään jostain valmis pohja. Tämä boardi pyörii esim. vBulletin:lla, mutta en tiedä onko sen koodi ilmainen. Muita vastaavia löytyy varmasti etsimällä.

Ps. Käsin Html:ää kirjoittaminen on hidasta, eli jotain editoria kannattaa käyttää, FrontPage tai vastaava. Ei siinä enää html:ää tarvitse osata.
 
Foorumeita hostaavia palveluitakin näyttäisi olevan, esim tällainen kuin www.proboards.com. Tuollainen systeemi voisi olla hyväkin vaihtoehto. Ilmaistakin vieläpä (boardilla mainoksia). Tuli myös vastaan osoite www.verkkomestari.com joka tarjoaa tilaa boardille (ainakin käsittääkseni) sun muulle alkaen 3e/kk. Toisaalta, miksipä keventää kukkaroa kun vaihtoehtojakin on. :p

Lisäsin tuonne saitille tänään Articles-sivun ja aloitin hieman Media-sivua. Samoin kun uutis-sivulla lisäilin tuonne kaikenlaista vielä toistaiseksi olemassa olematonta meteriaalia. Ideanani olis pistää tuonne normaalien teksti-tiedostojen lisäksi HTML- eli Hyper Text -artikkeleja joissa olis sitten kuvia, taulukkoja ja vaikka lyhyitä videoklippejäkin. Esim "Tekken 3 Glitch Galleryssa" esiteltäis T3:n bugeja ja lisäksi olis ohjeet miten ne saa tehtyä. Dictionaryt on luonnollisesti eri pelien sanakirjoja, jollaisia ei tunnu löytyvän oikein mistään (ehkä kukaan ei kaipaa sellaisia :rolleyes: ).
 
Ihan mukavasti asia menee eteenpäin, nyt kun vain olisi aikaa kirjoittaa faqeja.. :rolleyes:

Tarkoitin tuolla playersosion esille tuomisella sitä mitä Illukin ehdotti, eli jos pelaajia saisi jaoteltua jotenkin. Tämähän nyt siis haiskahtaa taas tietokantapalvelulta.. Mutta tosi on niin, että jos pistämme vaikka noin 30 pelaajaa vain listaan allekkain ilmoittautumisjärjestyksessä, niin ei siitä listasta ole kiva etsiä sitä vastustajaa omalta asuinalueelta. Toisaalta jos saisi tietokantapalvelun pystyyn niin se olisi ylläpidon kannalta 100 kertaa mukavampaa kuin jos yksinkertainen tekstilista vain kasvaisi ja kasvaisi.. Lisäksi tietokantaserveriä voisi käyttää moneen muuhunkin asiaan..

Entomo: Muista mainostus Absolution 2004-turnauksesta!
http://www.ullysis.com/news/index.php?mode=article&newsid=1

Meidän pitäisi sopia jokin paikka johon kerätä sivustomateriaalia sitä mukaan kun sitä valmistuu (toivottavasti valmistuu!) Muualle kuin tähän threadiin. Pitäisikö ne lähettää suoraan sinulle vai perustaa oma threadi niitä varten vai mitä teemme?

Tässä VF4Evo glitchejä:

Versus Akira-bug:
Bugi toimii vain Pailla tai Gohilla AKiraa vastaan, Akiran varman doublepalmin aikana (esim ST-heitto, horjutus tms). Kun double palm osuu, Pain pitää syöttää u+P+K tai d+P+K yksi tai kaksi framea osuman jälkeen (Gohilla sama mutta u+K+G tai d+K+G). Sitten yksinkertaisesti hyökätä Akiraa vastaan millä tahansa peruscombolla (esim. P, P) ja canceloida toinen isku jollain liikkeellä. Sitten canceloida tuota liikettä itsellään loputtomiin.
Videot:
http://media.virtuafighter.com/media/misc/pai_bug.wmv
http://media.virtuafighter.com/media/misc/goh_bug.wmv

Muutakin on, mutten löydä tähän hätään.

HTML-artikkelit on hieno ajatus, lisäksi haluan nuoli-hymiöt liikkeitä varten foorumiin!

EDIT: AI niin, ja riittävän isot Avatarit! Nämä konsolifinin ovat semmoisia ruippanoita!

- Manji
 
Lisäsin saitille media-sivun, joka tosin on vielä kesken. Sivun pohjalle olis tarkoitus sijoittaa vielä "Image Gallery" jossa siis kuvakaappauksia peleistä (TTT:stä lähinnä varmaankin) ja valokuvia miiteistä. Nuo eri galleriat varmaankin vain linkkeinä, joista sitten pääsee itse kuvasivulle.

Videotaulukot on mielestäni toimivat tuollaisenaan, eiköhän pelaajat, hahmot, tiedostokoko ja videon tyyppi ole riittävä määrä tietoa. Järjestyksen miehenä mun mielestä videotkin pitää nimetä järkevästi ja tietyn kaavan mukaan. Esim etuliite.peli.pelaaja1.vs.pelaaja2.numero.mpg eli vaikkapa aCe.T4.Entomo.vs.Tordragon.01.mpg. Välimerkkeinä voisi tietysti käyttää myös viivaa ja alaviivaa (aCe-T4-Entomo_vs_Tordragon-01.mpg) mutta välilyöntiä pitäisi kait periaatteessa välttää. Yksi vaihtoehto olisi myös nimetä matsit tyyliin aCe-T4-Battle01.mpg, ajattelin editoida pelaajien nimet itse videoon joka tapauksessa. Mutta antakaahan kommentteja... siis jos tällä nyt on merkitystä kenellekään muulle kuin mulle. :p

Tuon " ...you can leave your comments at the Media section of our Forum" tekstin idea muuten olisi että foorumin tietylle alueelle pystyisi postaamaan ilman rekisteröitymistä. En kylläkään tiedä onko se mahdollista noissa proboardeissa sun muissa. Manjille tiedoksi että otetaan tietysti parhaimmalta vaikuttava foorumi, mutta kun ilmaiseksi saa niin ominauudet ei välttämättä ole huippuluokkaa. Yhtä proboards-foorumia vilkaisin ja kuvia se ainakin näytti tukevan. Avatarit oli samankokoisia kuin täällä.

Ja materiaalin siirtäminen mulle ei pitäisi olla ongelma. En tiedä tarkalleen paljonko koulun sähköpostilaatikossa (jgebhard@cc.hut.fi) on tilaa, mutta kyllä sinne pari megaa pitäisi helposti mahtua. Sinne vaan jos jotakin valmistuu... Toinen vahtoehto on on suunnistaa IRCnetin kanavalle #taistelupelit ja lähettää tiedostot sitä kautta.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Siis en ymmärrä miksi kieli on sivuilla Englanti, jos tätä kerran tehdään Suomalaisille ja missä on Soul Calibur 2 ja siis varmaan puhutaan tästä sivustosta http://www.arctic-charge.tk/
Mutta ulkoasultaan ihan komeet sivustot olis tulossa


PS. englanninkielisiä sivustoja on muutenkin tarpeeksi.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Sivujen kieli on englanti sen takia että tarkoituksena on pitää silmällä myös niitä "yhteisöjä" jotka löytyvät muun muassa sellaisilta sivuilta kuin TZ, VFDC, GCC ja niin edelleen. Varmasti löytyy matsivideoiden hakijoita myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Taistelupelien HC-pelaaminen on kv. hommaa. :)

Eikä se suomenkielisen version lisääminen varmasti kova homma ole (tyyliin RN-sivut), mutta se taas riippuu ihan Entomostracan Media Enterprisesin johtajasta. Ja mitä tulee SC2:een, niin eikös siitä ollut jo puhetta että logokin ilmestyy heti jos ko. pelistä jotain julkaisemisen arvoista tonne työstetään...
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Tykki
Siis en ymmärrä miksi kieli on sivuilla Englanti, jos tätä kerran tehdään Suomalaisille ja missä on Soul Calibur 2 ja siis varmaan puhutaan tästä sivustosta http://www.arctic-charge.tk/
Mutta ulkoasultaan ihan komeet sivustot olis tulossa

PS. englanninkielisiä sivustoja on muutenkin tarpeeksi.
Tämä mielipide olisi kannattanut tuoda esille kehitysvaiheessa eikä vasta nyt kun sivu on purkkavirityksillä rautalangasta väkisin väännetty jotenkin toimivaksi. :rolleyes: Olen kyllä ite edelleen sitä mieltä että vaikka suomalaisten yhteisöstä onkin kyse, sivu on kuitenkin kansainvälinen jolloin kieli on englanti. Ja kansainvälisellä tarkoitan sitä, että materiaalista suuri osa tulee olemaan englanniksi, samoin kuin kävijöitä oletettavasti tulossa ties mistä maailman kolkista. Vertauskuvana voin kertoa kokemuksesta että aasialaisia Tekken-sivuja ihme koukeroineen on pirun hankala selata... Kieltämättä jotkut osiot kuten uutiset olis hyvä olla myös suomeksi ja suunnitelmissani olikin esim. laittaa tuohon etusivun tiivistetyn uutisen perään jonkinlainen "Read more" -kohta ja linkit koko tekstiin suomeksi sekä englanniksi. Eli suomi bonuksena tietyissä tilanteissa koska pelkästään suomenkielisestä sivusta olis mun mielestä enemmän haittaa kuin hyötyä. Kyllähän jokainen suomalainen kuitenkin sen verran englantia osaa että pystyy navigoimaan tuolla sivulla. Suomenkielisen version lisääminen englanninkielisen rinnalle on sitten toinen juttu ja sellaisen teenkin jos vaiva ei ole kohtuuton.

SC2 ja nuo logot käsiteltiin jo lyhyesti. Logoista näkee mistä peleistä saitilla on jotain tarjottavana ja SC2:sta ei ainaakn toistaiseksi ole kukaan ilmoittanut tarjoavansa hengentuotteitaan, saati sitten matsi- tai combovideoita. En mitenkään tarkasti tiedä mutta tämän boardin perusteella SC2:lla ei ole edes sellaista pientä skeneä kuin Tekkeneillä, Virtua Fightereilla ja Guilty Geareilla. Mutta nythän sellainen on mahdollisuus luoda...

Ja ettei synny väärinkäsityksiä, niin sanotaan nyt veilä että foorumeissa voi tietysti keskustella ihan mistä mättöpelistä tahansa (ja muustakin).
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Foorumi-ongelma on ratkennut kiitos Tebun (GGXX-pelaaja) joka ystävällisesti tarjoutui hostaamaan sellaista (YaBB) serverillään. Foorumin muokaaminen on vielä kesken, joten ei rekisteröitymisiä tai postauksia vielä, mutta vilkaisemassa voi käydä osoitteessa www.lehmus.net/arctic-charge. Ei ihan yhtä hieno kuin vaikkapa Zaibatsun mutta ite oon ihan tyytyväinen. :p

Ehdotuksia foorumin jaotteluun? Eipä niitä eri osioita kyllä kovin montaa näin aluksi ainakaan tarvita.

PS. ManjiMarulle tiedoksi että avatareista saa teoriassa niin isoja kuin haluaa. :) EDIT: Ja hymiöitä lisättyä, joten nuolisymbolit sun muut onnistuu.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Miksei sivuista voisi tehdä sekä suomen että englanninkielisit.. :) Hieman lisähommiahan tuo tuottaisi mutta äkkiähän saman kirjoittaa esim englannista suomeksi kun on kuitenkin se teksti jo olemassa niin ei tarvi sitä enää sen kummemmin miettiä.
 
Nimenomaan! Suomalaisen sivuston tulee olla myös (ainakin) suomenkielinen. Englanti ei välttämättä ole kaikilla suomalaisilla hallussa, ja sivustohan on tarkoitettu suomalaisille pelaajille jollen erehdy?

Japanilaiset sivut tuppaavat olemaan japaniksi, ruotsalaisten saitti on ruotsiksi..

Tottakai paras vaihtoehto on tehdä sivustosta kaksikielinen. Kannatan Tebua voimakkaasti. (Englanti vain ja ainoastaan sen vuoksi että ulkomaiset pelaajat tietävät mitä suomessa tapahtuu pelirintamalla.. ) Foorumihan tulee joka tapauksessa olemaan suomea, ei kukaan siellä englantia puhu kun sitä varten on muut foorumit.

Eihän tarvitse kuin oikeastaan ensi hätään tehdä kuin linkit ja uutiset myös suomeksi.

Pari lippua etusivun ylänurkkaan, suomen lippu ja englannin lippu jotka linkittävät vastaavalle sivulle.

Entomo, olet tehnyt toistaiseksi hienoa työtä! Täytyy yrittää itsekin saada jotain aikaiseksi.

- Manji

edit: mediasektiossa on kirjoitusvirhe: rautaYRKKI snapshots
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ei tässä niinkään se kääntäminen tuota ongelmia vaan jatkossa sivun päivittäminen kahdella kielellä tietää tuplasti työtä... Mutta kai se sitten olis hyvä idea ja eiköhän ne linkit saisi tuohon "tekstikuplan" ylälaitaan. Koko kuplan siirtäminen alaspäin tai muunlainen muokkaaminen nimittäin tietäisi sellaista nyhväystä että oksat pois (kuten sanoin, sivun koodi ei ole fiksusti tehty).

Miksihän foorumissa on jo viisi käyttäjää vaikka kirjoitin että "ei rekisteröitymisiä tai postauksia vielä". :p Onkohan avatareilla muuten jotain standardikokoja? Nyt ne on mallia 140 x 85, mutta toi voisi olla hyvä muuttaa joksikin mikä on muilla boardeilla käytössä. Lisäksi sinne olis ehkä järkevää laittaa avatar-listaan kaikille valittaviksi hahmoja eri peleistä, joten etsikääs mulle sopivia kuvia (kuinka isoja tahansa, muokkaan sopiviksi). Linkkiä sitten ehkä mieluiten privaviestillä tai sähköpostilla ( jgebhard@cc.hut.fi ) tai itse kuva liitetiedostona.
 
Nyt eikun käyttämään frontpagea TKK:lla tms. Ei sitä koodia ole pakko älykkäästi kirjoittaa kun tyhmästikin voi. :)

Käsittääkseni yleisimmät avatar koot ovat 65x65 ja 100x100. Lisäksi on kait 80x80?

Lähinnä se ettei avatarkuvan tiedostokokoa ole rajoitettu liikaa. Tämä konsolifinin rajoitus on aiheuttanut jo muutamia harmaita haituvia kun olen löytänyt monta monta avatarkuvaa ja yhtäkään konsolifin ei hyväksyisi. Värisyvyyden vähentäminen aikaansaa rumia kuvia. Tämänhetkinen avatarini täällä on poikkeus, ja sitäkin jouduin kutistamaan.

- Manji
 
Tuo saitti on tehty phpBB:n (forum-softa) valmiista pohjista ja kuten tuossa sanotaan saitti ei ole "super serious". Ihan kiva kuitenkin, vaikka meillä on tietysti omasta täysin objektiivisesta näkökulmastani parempi. :p Eipä silti, ei ole valmis tuokaan.

Nyt on sitten saitti suomeksikin. Eipä tuo toisen version lisääminen niin älyttömän työlästä ollutkaan, mutta sen verran kuitenkin ettei ihan heti tee mieli ryhtyä vaikkapa ruotsiversiota väsäämään... Kaiken muun käänsin paitsi otsikon ja alaotsikon "The Finnish Fighting Game Community". Voisihan senkin tietysti kääntää: "Suomalainen taistelupeliyhteisö" tai "Suomen taistelupeliyhteisö" (koska muita ei ole :) ). Kielenvalintaliput laitoin vain ekalle sivulle, koska eihän niitä kai joka sivulla tarvita. Ja oletuskieli on varmaan sitten suomi, vai kuinka?

Foorumissa myös muutoksia joista merkittävin postaussivulle ilmestyneet nuolisymbolit. Olisin laittanut ne samanlaiseen loogiseen ympyräjärjestykseen mutta sepä ei ihan helpolla onnistukaan. Nyt ne on peräkkäin rivissä, mutta eiköhän se noinkin toimi. Tekkenille toki myös omat 1,2,3,4 symbolinsa, tiedä sitten tuleeko käyttöä. :)

Foorumin jaotteluakin olen hieman miettinyt. Jaotteluhan on tossa softassa kaksiportainen eli Forum-luokan alla liuta foorumeita, joissa liuta aiheita (threadeja). Toistaiseksi voisi pitää foorumien määrän mahdollisimman alhaisena ja lisäillä myöhemmin tarpeen tullen. Ylimmällä tasolla luokkia voisi olla kolme: "Arctic Charge" jonne kaikki sivustoon liittyvä keskustelu (uutiset, palaute, kehitysehdotukset), "Taistelupelit" jonne peleihin liittyvä keskustelu ja "Yhteisö" jonne kaikki tapahtumiin liittyvä keskustelu, peliseuran haku ja muu keskustelu. Taistelupelit olis noista osioista kaiketi tärkein, mutta sille mun mielestä riittä aluksi pelkkä Yleistä-foorumi. Myöhemmin ehkä eri peleille omansa.


ManjiMaru: FrontPage löytyy kyllä omastakin takaa, mutta ei sekään mikään ihmeohjelma ole joka automaattisesti tekee kuvasta toimivan sivun. Ei MS Wordkään keksi sinulle juonta, jos kirjoitat sillä romaania. :D (Kyllä, rakastan huonoja vertauskuvia.) Avatarien vastaanottaminen käyttäjältä ei muuten tässä forum-softassa näytä onnistuvan vaan avatar pitää ladata nettiin jonnekin ja profiilin lisätään osoite mistä avatar löytyy. Aika harvalla tällainen mahdollisuus on, joten siitäkin syystä mun/meidän olis syytä lisäillä oletuslistaan hyviä avatareja.
 
Kunhan sanot milloin foorumia voi ryhtyä tosissaan pommittamaan, niin päästään sitten sille (joka pelille oma foorumi)-tasolle nopeasti :). Mielestäni ajatus yleisimmille peleille omasta foorumista on hyvä. Ilman Avatareja selvitään kyllä pitkänkin aikaa.

- Manji

ps. Poistit sitten foorumista kaikki muut testipostit paitsi sen missä kehuskelin foorumia :)
 
Noi nuolihymiöt on ihan kauheita. Paheksun.
Mutta muuten on erittäin hienoa, että väännät tätä saittia kasaan, ja hyvältähän se vaikuttaa.

...
Jos hankkiudut eroon niistä nuolista, voin pölliä sinulle sairaalasta hienoja "haudattavaksi"- ja "erityisjäte"-tarroja. :)
 
Siis mitä ihmettä? Mikä noissa nuolissa muka on vikana?

Ehkä reunoja voisi hieman vahvistaa. Ja kuten tuolla sanoin, neutraali-merkki olisi mielestäni parempi ympyränä, jossa on sisällä N-kirjain.

- Manji
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan ManjiMaru
Siis mitä ihmettä? Mikä noissa nuolissa muka on vikana?

Siis ei noissa nimenomaisissa vaan tuollaisissa nuolisymboleissa yleisesti. Minä en ole ikinä tajunnut niiden tarpeellisuutta. Kirjaimet ja numerot on minusta selkeämpiä.
 
Ylös Bottom