Tekken Tag Tournament!

JussiMan

New Member
Joo, hommasin tässä vähän aikaa sitten TTT:n. Íhan hyvä peli hän-se on ja kaveria vastaan on kiva taistella. Elikkä kertokaas vähän jippoja alottelevalle Tekkenin pelaajalle. Junilla ainakin yhdellä perusliikkeellä on kiva kuisata kaveria. eteen, eteen pohjaa ja kolmia. Ja kun kaveri kaatuu, ja ei muutakuin juoksua päin ja sitä toistetaan. Ja sitten tietenkin Devilillä lasersäteet.
 

Yoshimitsu

New Member
Pikkuvinkki; tuo liikkeiden toistaminen _ei_ toimi.

Kannattaa ensin opetella kaikki liikkeet, sitten torjuminen ja liikkuminen kunnolla. Lähes kaikkia liikkeitä tulisikin käyttää hyväkseen. Ei niistä mikään ole "turha"

Sen jälkeen juggleja, sitten vielä hiomista lisää.

10-hit-stringeillä ei tee mitään. Ne kannattaa kuitenkin opetella että pystyt torjumaan ne, jos vastustaja jostain syystä niitä käyttää. Useimmissa 10-hit.stringeissä on muutama heikko kohta, johon pääset pistämään jugglestarterin tai heiton (esmees. Yoshimitsun- [1,2,1, *4, *4, 4, ...] *mene kyykkyyn, ja ennenkuin jatkaa niin heitto tai joku :) )
Heittoja kannattaa käyttää. Ja nimenomaan erilaisia, jos teet kokoajan vaikka kakkosheittoa niin sen torjuminen ei ole ongelma eikä mikään.

Sitten Tag. Kannattaa opetella tilanteet, joissa kaveri ei pääse heti pistämään "vastapalloon". Kannattaa myös tehdä juggleja, jossa vaikka ensin ensimmäinen aloittaa jugglestarterilla ja tagittaa toisen kehiin, joka jatkaa siitä... Se kuluttaa energiaa + vie energioista palautumispätkän (siis se punainen, johon energiaa lisäytyy kun on "levolla").


Loppujenlopuksi edistyneempien pelaajien peli onkin lähinnä kokeilua; toinen yrittää tehdä jugglestarteria, toinen torjuu, torjuja yrittää, toinen torjuu... Ja sitten samalla kun kaveri yrittää tehdä juggle starterin - toinen tekee sidestepin ja jatkaa siitä jugglella/sivuheitolla.


Jätin tahallani mainitsematta muutaman "edistyneemmän" tekniikan, ettet nyt näin alkuun vallan järkyttyisi. Sitten kun uskot että skilssejä riittää, käy katsomassa http://www.tekkenzaibatsu.com :ista lisää vinkkejä.
 

JussiMan

New Member
ööö?

Kiitos vinkeistä! Vieläkun tajuaisi noista numeroista jotain! Voisiko joku hieman valaista asiaa?
Yoshimitsua on tässä treenailtu, ja pari erikoisliikkettäkin jo muistaa. Heitot vaan ei ota onnistuakseen. Huomasin vaan että suurin osa liikkeistä on turhan hitaita. Yoshimitsun puukotus on turha, koska sillä ei ikinä saa osuttua kaveriin. Aivan liian hidas!
"Jugglet", mitä ne on. Älkää naurako, en todellakaan tiedä tekkeneistä paljo mitään!
 

Yoshimitsu

New Member
Re: ööö?

Lainatun viestin kirjoitti alkujaan JussiMan
Kiitos vinkeistä! Vieläkun tajuaisi noista numeroista jotain! Voisiko joku hieman valaista asiaa?
Yoshimitsua on tässä treenailtu, ja pari erikoisliikkettäkin jo muistaa. Heitot vaan ei ota onnistuakseen. Huomasin vaan että suurin osa liikkeistä on turhan hitaita. Yoshimitsun puukotus on turha, koska sillä ei ikinä saa osuttua kaveriin. Aivan liian hidas!
"Jugglet", mitä ne on. Älkää naurako, en todellakaan tiedä tekkeneistä paljo mitään!
Katso tuo "Tekken - jugglet" -ketju.
1 = neliö, 2 = kolmio, 3 = X, 4 = O

Heitot ovat niin tärkeä osa peliä, että paras olisi opetella mahdollisimman pian. Liikkeet eivät ole liian hitaita, jos niitä osaa käyttää, eikä yksikän liike ole muutenkaan "turha". Kaikelle löytyy aikansa ja paikkansa.
 

JussiMan

New Member
Joo...

Joo, olit oikeassa. Tuli kaverit käymään tänään. Kaverin isoveli on armeijassa, jossain vartiointi jutussa. Aina pelaa pleikalla Tekken 3:sta. Aluksi voitin sen, mutta sitten rupes käyttämään Yoshimitsu/Jun yhdistelmää. Opetteli eka vaihtamaan niitä tyyppejä. Kokoajan heittoja, en ehtiny tehä mitään. Sitten niitä vaihto/heitto yhdistelmiä. Siis vaihdetaan pelaaja, samalla joku heittoliike, miten se tehään? EI ollu kertaakaan pelannu TTT:ä, mutta silti sai ne jotenkin tehtyy. Arvatkaa vaan otinko turpaan kunnolla. Mutta nyt osaan Junilla ja Yoshimitsulla monta liikettä, varokoon vaan kun tulee seuraavan kerran käymään. Junilla menee pari comboo ulkoo. Kyllä sen kaverin pikkuveljen voitin, oli viimeksi voitti minut, mutta nyt oli mun vuoro laittaa turpaan. Vieläkun saisi ne heitot onnistumaan. (huoh)
 

joelman

New Member
.

Asiasta viidenteentoista, mutta mistä osoitteista saisi Tekken-videoita, joissa joko opetetaan joitakin jippoja tai on kahden vähän edistyneemmän pelaajan otteluita? Tekkenzone.com:a kokeilin, mutta mitkään siellä olleista videoista ei toimineet mulla.

Ei minusta kyllä kuitenkaan ikinä oikein mitään pelaajaa tule, kun näillä tienoilla ei asu ainuttakaan Tekken-pelaajaa enkä ole oikeastaan kaksinpeliä koskaan päässyt oikein kunnolla kokeilemaan. Tai no paitsi tietenkin TiLT Gameworldissa, jossa hävisin erin 4-3. Kuitenkin kiinnostaisi, mitä hemmettiä tuo juggle-startti-tagi slangi oikein on ja mitä nuo liikkeet tekevät :)

Mutta jopa sen verran osaan, että Bryan Furylla taidan kaikki liikkeet ulkoa mitä Command listissä on, lukuunottamatta tietenkin niitä 10 iskun comboja ;)
 

Allu

New Member
Onko siellä ohjekirjassa tai jossain siinä pelissä sellanen liike lista mistä näkee kaikkien tyyppien liikkeet kolmio,ympyrä,neliö järjestelmällä? Ja millanen on se "Force mode"? (mulla ei oo viel tekkenii mut kohta on joten kyselen :) )

EDIT: +mikä on TAG nappi ohjaimessa?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

JussiMan

New Member
Kesken pelin painaa pausea, ja valikosta näkee liikkeet normaalina. Halutessaan ne voi katsoa, kun tökkäsee rastia. Toimii harjoitus tilassa.
Kaikka takanappaimet vaihtavat tyyppiä, jos sitä nyt kysyitkään ja myös oikea tatti.
Ja muuten, vedin eilen TTT:n broidin kaa veryhardilla läpi.:D
 

JussiMan

New Member
Force mode?
Olikohan siinä semmonen, täytyy tarkistaa sitten huomenna.

Allu et sattuis muuten asumaan keravan rajalla tuusulassa?
 

Allu

New Member
tota en. ja olikohan se force mode vai oliko se survival mode? no jompi kumpi en tiiä millasii kumpikaan on.
 

JussiMan

New Member
Survival moodi siinä on.
Pitää taistella niin pitkään kuin pystyy, kenttien välillä saa vähän taas energiaa
 

Allu

New Member
Jaa. Taistellaanko siinä pelkkiä "pomoja" vastaan eli niitä muita tyyppejä (hvoarang,jin,yoshimitsu ynm.)
Vai onko se se missä kuljetaan sellaisella "kadulla" jossa tulee vastaan helppoja pikku vastuksia (jotain tyyppejä mitkä saa maahan muutamalla liikkeellä) ja sieltä "kadulta" saa jotain juttuja mistä saa energiaa, ja kun "katua" on menty tarpeeksi eteenpäin niin tulee "päävastus" eli joku muista pelin tyypeistä (hvoarang,jin ynm.)
 

JussiMan

New Member
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Yoshimitsu
Heittoja kannattaa käyttää. Ja nimenomaan erilaisia, jos teet kokoajan vaikka kakkosheittoa niin sen torjuminen ei ole ongelma eikä mikään.


Nyt olen mielestäni edistynyt aika lailla tossa pelissä. Junilla, Yoshimitsulla, Jinillä ja Law:lla menee jo temppu kirja ulkoo läpi. Pelaan pikkuveljen kanssa tota peliä päivittäin ja ollaan todella tasaväkisiä. Koko ajan juggleja ja nopeita liikkeitä. Ei ole paljon taistelussa varaa mokata, sillä muuten jää heti jalkoihin.
Esim. sharp attack on todella paha liike minulle. Jos ekaa kierähdystä ei saa torjuttua, menettää yli puolet energiastaan.
Mutta sitten tuli kaveri käymään, pelas tokan kerran tekkenii. Teki kokoajan samoja potkuja ja minä tietenkin yritin näyttää taitojani. Väänsin jotain kymmenen kompoja, jotka todellakin ovat turhia. Hävisin jopa pari erää, mutta silti sain pari perfectiii aikaan. Kyllä inhoon noita räveltäjiä.
 

Jim Profit

New Member
Ei hitto! Olin eilen kattomassa Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmätieteiden opiskelijoiden
ainejärjestön järjestämän ps2-turnauksen finaalia(http://www.dumppi.fi/uutiset.php?ID=108)
jossa otettiin miehestä mittaa ttt:llä. Pääpalkintona oli ps2 ja toiseks tullu tais saada ratin. Mutta se niitten peli oli niin kauheeta sähläystä kuin olla voi, että teki pahaa kattoa, tässäpä pari esimerkkiä:

Ensinnäkin, oli asetettu 2 erää ja pelattiin 1 on 1 vs-modessa, ei ollut muistikorttia koneissa joten oli taas vain 2 keskimmäisen rivin hahmot valittavissa joten mitä sitä nyt turhia kaikkia ttt:n ominaisuuksia hyödyntämään...
Lisäksi moontv:n piti olla paikalle mutta ei ollut päässy tulemaan, ja suoraan sanottuna hyvä niin , viitaten alla olevaan

Karsinta erässä oli Ganryu vs Eddy matsi jossa tagauksen aatelia oleva pelaajamme keksi ultimate-hyper-super-tappo liikkeen: 3x neliötä ja eddy mies oli hätää kärsimässä :p

Toisessa matsissa, en nähny oliko sama hemmo, niin keksi toisen tappoliikkeen sillä sumolla, eli se taaksepäin ja molemmat lyönnit pohjaan eli se unblockable sumo tackle jonka näkee tulevan 500 vuotta ennen osumistaan ja nyt oli jini mies hätää kärsimässä! :D

Lisäksi juontajakin innostui kommentoimaan kuinka tiukka matsi oli ollut kun eddy mies otti matsia Lei:n kanssa ja tilanne meni -hui!- tasan kun lei-mies keksi painaa alaspäin ja potku nappia, oli kova pala eddylle moinen! Puhumattakaan siitä miten innoissaan se juontaja oli kun joku onnistui tekemään niinkin vaikean liikkeen kuin....HEITON millä tahansa hahmolla... :)

Sitten siellä oli pari kappaletta vähän enemmän pelanneita kilpailijoita jotka Bryanilla ja Heihachilla tekivät jotain, mutta sekään niin loistavaa ollu: esim Heihachi mies käytti melkein pelkästään käsiä ja tako paria perusliikettä jotka tietenkin osuivat ylä ja keskivartaloon, silloin kun meni läpi niin osasi peräti jugglen alkua tehä pari liikettä ilmassa olevalle hemmolle

Bryanilla pelaava (yksi monista) osasi joitain pieniä comboja mutta esimerkikssi hyvin usein oli tilanne se että vastustaja makaa maassa ja se vaan seisoo vieressä odottaen että vastustja nousee ylös ilman että on puhettakaan että tekeen sen oliko se nyt eteenpäin alaviistoon ja x:ää liikkeen ja silloin kun onnistui tekemään sen onnistuneesti pystyssä olevalle ei ollut puhettakaan että olisi mättänät sitä ilmassa olevaa hemmoa, ei edes double knee:tä tehnyt

Ja sitten finaali, sääntöjä muutettiin sen verran että matseja otettiin paras 3:Sta periaatteella , eli pelattiin 3 kahden erän matsia, no, hemmo A hävisi ensimmäisen Bryanille jolloin otti Paulin ja sieltähän se tuli heti, Countter-move ja sitä toisti pari kertaa mutta sitten jostain mystisestä syystä lopetti sen käytön mutta onnistui silti räpeltään itselleen voiton tästä erästä ja seuraavasta samalla hahmolla... Ja siis tämän laatusesta esityksestä saa ps2:n ja toiseks tullu ratin? Siis melkein kuka tahansa Gameworldin 1 karsinnasta selvinny olis pessy niillä lattiaa mennen tullen ja GW:ssä voittajakin sai vain jonkun kämäsen kännykän ja muut jotain paitoja tai vastaavia.. ei ole maailma reilu paikka...
 

Yoshimitsu

New Member
Jim Profit; Nyt en tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa...

Miten tuollaisten kädettäjien annetaan edes elää?

Itken.
 

Jim Profit

New Member
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Yoshimitsu
Jim Profit; Nyt en tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa...

Miten tuollaisten kädettäjien annetaan edes elää?

Itken.
Sitä kisaa katsoessa oli verenpaine sitä luokkaa että jos oli syanidia suoneen piikitetty niin olisin elossa koska se olisi tullu samantien siitä neulan tekemästä reiästä ulos muutaman Baarin paineella...:D

Niin ja ennenkö kukaan p33l0 alkaa huudella että "mikset ite osallistunu, kun kerta niin kova oot!" niin tiedoksi että en ole yliopisto-opiskelija..
 

Eltsi

New Member
mikset pistänyt Löpöä asialle, kun kerta niin kova oot :p
Harmillisen hyvät palkinnot oli tarjolla ja jos kerran noinkin helpolla tippui peliasemakin. Ja onhan Ganryu:n sumotaklaus niin über-super-turboliike, että oksat pois. Ei ole kellään jakoo, puhumattakaan siitä 3x neliöstä. Varmaan vaikein liike koko pelissä ja täysin mahdoton torjua.

Siis mitä autopeliä siinä karsinnassa oikein pelattiin? Pelattiinko sitä Ps2:lla vai oliko pc-vääntöäkin mukana?

Edit// ah tuo linkki kertoikin autopelin. No ei ihmekkään, sillä eihän kukaan HC Tekken fani WRC Rally:ä osaa pelata. Varsinkaan ratilla/polkimilla. :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom