Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

The Elder Scrolls Online

Älkää vaan poistako sitä ps4 versioo ps5:sta sitä ei saa enää takaisin ainakaan levyversiota. Tuntuu olevan tosi buginen tää ps5 versio. Esim. Menin tonne Arkthzand research wingiin sisään niin peli kaatuu heti jos liikkuu johonkin suuntaan. Olis toikin nyt kiva ollu vetää läpi tän ilmaisen plussan aikana, mut en nyt ton takia viitsi uudestaan ostaa ps4 versiota.

Edit: Sen ps4 kokoversion saakin asennettua kun katkaisee ensin netin, sit se löytyy options napin takaa.
 
Viimeksi muokattu:
Xboxin uusi versio vaikuttaa pääosin bugittomalta. Kerran hahmo jäi hakkaamaan kirveellä ympäriinsä kun hakkasin halkoa samaan aikaan kun oli sellainen tarinaan liittyvä höpötyskohtaus menossa. Toisella kerralla antiikkihommissa aarteen etäisyyttä ilmoittavat laatikot katoilivat ja värisivät. Isoin harmi on merkittävästi lisääntyneestä pimeydestä ja ainakin kerran peli on säätänyt itsensä ihan älyttömän pimeäksi, kun käynnistin pelin uudestaan.
 
Älkää vaan poistako sitä ps4 versioo ps5:sta sitä ei saa enää takaisin ainakaan levyversiota. Tuntuu olevan tosi buginen tää ps5 versio. Esim. Menin tonne Arkthzand research wingiin sisään niin peli kaatuu heti jos liikkuu johonkin suuntaan. Olis toikin nyt kiva ollu vetää läpi tän ilmaisen plussan aikana, mut en nyt ton takia viitsi uudestaan ostaa ps4 versiota.

Edit: Sen ps4 kokoversion saakin asennettua kun katkaisee ensin netin, sit se löytyy options napin takaa.
Poistin heti tuon PS4 version ja en ole huomannut bugeja vielä. Pelattu nyt vasta 15h
 
Edellinen serveri päivitys rikkoi pelin ihan totaalisesti. Ihan pelikelvoton tällä hetkellä kun peli kaatuu jatkuvalla syötöllä ja Dungeoneissa ei ole sitä loppu tyyppiä joka antaa palkinnon ja expaa. Huoh.....

Edit: Siis se loppuvastus ei anna sitä expaa.
 
Viimeksi muokattu:
377 tuntia esoa pelattu nyt viime kuukausina, pikku hiljaa alkaa vähän kyllästyttämään. Olen pelannut melkein kaiken tarinasisällön läpi ja sen perusteella voin sanoa, että suurin osa siitä on pelaamisen arvoista. Alkuperäinen tarina ei ole niin hyvä kuin jatko-osat ja pelistä saa helposti tylsän, jos keskittyy grindaamaan. Ehkä kuitenkin mielummin pelaisin yksinpelinä Elder Scrollsia.

Tarinoiden ongelma on, että ne ovat juonellisesti hyvin samanlaisia. Tuntuu siltä, että pelaisi samaa tarinaa uudestaan ja uudestaan. Halusin saada enemmän syvyyttä Elder Scrollsin loreen ja nyt tuntuu, että sitä alkaa olla jo tarpeeksi vähäksi aikaa. Pelailen vielä n. 3 kuukautta loppuja tarinoita ja kiinnostavaa sisältöä, mutta kun plussakausi loppuu, en aio enää sitä jatkaa. Tilasin eso plussan alun perin inventaario-ongelmien vuoksi ja että pääsen kaikkiin pienempiin DLC-sisältöihin käsiksi, mutta on aika hölmöä maksaa siitä, jos ei pelaa säännöllisesti ja oikeastaan ei kiinnosta niin paljoa pelata, että se kannattaisi. Inventaario-ongelman olen myös onnistunut jo ratkaisemaan sijoittamalla rahat lisäreppuihin ja hevosten kantolaukkukoulutukseen ja yhdeksän hahmon reppuihin mahtuu aika paljon tavaraa.

Suositukseni on, että kannattaa ostaa peli ja lisärit halvalla tarjouksesta ja pelata tarinaosuutta mutta tästä ei ole oikein syvälliseksi roolipeliksi, koska hahmojen kehitys ja pelin sisältö tarinoiden ulkopuolella ei ole tarpeeksi kiinnostavaa.

Tekemistä riittää kuitenkin sadoiksi tunneiksi vaikka ei alkaisi grindaamaan samoja luolia kerta toisensa perään. Blackwood ei ole ehkä sieltä parhaasta päästä lisäreitä, joten sen voi jättää hankkimatta, jos muun sisällön saa halvemmalla.
 
Tuli tätä kokeiltua parin päivän ajan kun peli ilmaiseksi on loppu kuun ajan ladattavissa. Noh jos nyt suoraan sanotaan niin en usko, että tulen enempää pelaamaan peliä.

Oli kyllä mukavaa vaihtelua huomata kuinka paljon pelissä on ääninäyttelyä verrattuna muihin morppeihin, siitä iso plussa. Pelin ulkonäkökin on ihan jees ja tälläinen Bethesdan WRPG-tyylinen miljöö iskee paremmin minuun kuin hieman itämaisempi tyyli FFXIV:ssä. Mutta oikeastaan siihen ne hyvät puolet sitten jääkin.

Se tärkein eli combat tuntuu suoraan sanottuna yhtä tönköltä mitä se aina Bethesdan peleissä on ollut. Pelasin siis Dragon Knightia ja etenkin sillä pelatessa huomasi kun 2h miekkaa heilautti niin minkäänlaista painon tuntua ei iskuissa ollut ja ne animaatiotkin olivat sen verran surkuhupaisaa ettei sitä heilumista pitkään enempää olisi jaksanut. Kuullut myös ettei dungeon contentikaan vedä vertoja WoWin tai FFXIV:n suunnittelulle mikä on itselleni iso miinus. PVP ei itseäni kiinnosta mikä ilmeisesti pelissä on puheiden mukaan iso osa end gamea.

Tarina nyt oli sitä perus fantasiahuttua mitä niin monesta pelistä löytyy, ei huonoa joskaan ei mitenkään sellaistakaan, että olisi koukuttanut pelaamaan peliä surkeasta pelattavuudesta huolimatta enempää. Jos tarina ja maailma olisi vienyt mennessään niin varmasti olisin voinut antaa paljon anteeksi pelattavuudesta, mutta nyt ei käynyt niin.

Se sanottakoon etten ole myöskään satunnaisia kokeiluja lukuunottamatta pelannut muita Elder Scrolls-pelejä, joten en tiedä paljonko menee joitakin viittauksia maailman loresta ohitse. Tiedä sitten olisiko tuollakaan hirveästi ollut merkitystä lopputuloksen kanssa.
 
Taistelu muuttuu ajan myötä paljon sujuvammaksi, mutta tosiaan aluksi se on tosi säälittävän tuntuista huitomista varsinkin meleehahmolla. En voi silti sanoa, että se muuttuisi erinomaiseksi, pikemminkin siedettäväksi. Monessa muussa pelissä on paremmat taistelumekaniikat. Hienommille liikkeille pitää erikseen hankkia taito, ennen kuin niitä voi käyttää.

Pelissä on harvemmin sellaisia vastustajia, jotka olisivat haastavia mutta voitettavissa, useimmiten vastustajat ovat joko naurettavan helppoja tai sitten liian vaikeita voitettavaksi. Taistelu ei siis ole kovin jännittävää. Joko saa turpaan tai on ylivoimainen.
 
Ylös Bottom