Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

The Sly Trilogy

Vastaus: The Sly Trilogy

Trophyja tulee myös tasaiseen tahtiin kun pelailee (niitähän olisi voinut ujuttaa tuonne "speed runin" puolelle myös, jolloin hommasta olisi tullut vaikeampaa).

Vaikka tämä osaa ärsyttääkin, niin mielestäni Sony on selkeä "kakkonen" tasohyppelyiden rintamalla.

Minua lähinnä ärsyttää nuo uskomattoman helpot ja ylipalkitut trofeet. Itse en omista tätä kokoelmaa, mutta mitä olen kavereiden kautta trophylistaa katsellut, niin näyttäisi siltä että sen tason trofeet, mitkä useimmissa peleissä olisivat pronssisia, ovatkin tässä hopeisia, ja sama logiikka pätee kultaan. Ykkösessä ja kakkosessa tuntuu vielä riittävän, että menee vain pelin läpi ja löytää kaikki pullot, kaikki muu tulee automaattisesti pelin kulkiessa. :rolleyes:
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Ykkösessä ja kakkosessa tuntuu vielä riittävän, että menee vain pelin läpi ja löytää kaikki pullot, kaikki muu tulee automaattisesti pelin kulkiessa.

Ainakin ykkösessä aika pitkälti noin. Kunhan keräät kaikki pullot ja avaat vaultit, niin platina irtoaa lopussa. Osan pulloista kyllä luultavasti missaa ilman ohjeita ekalla kerralla, joten tuosta voi tulla pientä extraa..

Mutta se on sitten tietenkin mielenkiintoinen kysymys, että miksi ns. helpommat trophyt "ärsyttävät"? Jotenkin kun tuntuu, että Sly-pelit ovat tehty hieman laajemmalle yleisölle, joten mukavahan se on jos hieman nuoremmille pelaajille napsahtelee trophyja myös. Ja kuten osa on täällä sanonut, niin kinkkisiä kohtia pelistä löytyy myös. Itse kyllä nautin peleistä täysin ilman trophyjakin - ne ovat lähinnä mukava lisäboosti parhaimmillaan.
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Ite löysin sly1:sestä kaikki vihjepullot ekalla kentän suorittamalla. "maaliin" en menny ennen ku se vika pullo löyty. Ainut mitä piti vähän aikaa ettiä oli se tokan maan ihan ensimmäinen kassakaappi.
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Ykkösessä ja kakkosessa tuntuu vielä riittävän, että menee vain pelin läpi ja löytää kaikki pullot, kaikki muu tulee automaattisesti pelin kulkiessa. :rolleyes:
No, kolmosessa saakin sitten viimeisten pystien eteen tahkota haasteita naama irvessä näytölle nyrkkiä puiden ja ikärajakelvotonta sanastoa viljellen, jos siltä tuntuu.
 
Vastaus: The Sly Trilogy

No, kolmosessa saakin sitten viimeisten pystien eteen tahkota haasteita naama irvessä näytölle nyrkkiä puiden ja ikärajakelvotonta sanastoa viljellen, jos siltä tuntuu.

Tuo on kyllä niin totta! Osa niistä mestarivaras-haasteista on ihan älyttömän vaikeita ja nehän tarvitsee suorittaa, että saa sen 100%-suorituksen josta saa sitten sen viimeisen trophyn.
Kolmosta nyt pelanneena huomasin taas yhden muutoksen alkuperäisiin peleihin verrattuna: nämä pari kohtaa jossa näytetään, kun Bentley ym. chattailee tietokoneen kautta ensin Penelopelle ja sen jälkeen Dimitrille. Nämä kohdat ollaan uusittu sillä tavalla, että chat-keskustelu zoomataan koko näytölle ja nyt niistä saa selvää. Tämä oli ensimmäinen hyvä uudistus, kun nuo edelliset(sly1 miis ruby-taistelun vaikeuttaminen ja sly2 monaco-jutun poistaminen) olivat negatiivisiä.

Itse en vieläkään ymmärrä mikä tekee näistä Sly-peleistä niin hyviä, että mielestäni sarjan osat ovat parhaimpia pelejä ikinä, vaikka nykypäivänä olisi tarjolla niin paljon ''suurempia'' ja ''moninaisempia''-pelejä kuten esim. Unchartedit, Assassin's creedit, Arkham asylym yms. Näissä sly-peleissä on vaan sitä jotain, mikä tekee peleistä yksinkertaisesti hauskoja pelata.
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Mutta se on sitten tietenkin mielenkiintoinen kysymys, että miksi ns. helpommat trophyt "ärsyttävät"? Jotenkin kun tuntuu, että Sly-pelit ovat tehty hieman laajemmalle yleisölle, joten mukavahan se on jos hieman nuoremmille pelaajille napsahtelee trophyja myös.

Hyvä huomio noista nuoremmista pelaajista. Itse vain tahdon aina nähdä jotain haastetta trophyissä. Kaikki Sly:t on tullut mentyä jo Ps2:sella läpi, eli ei sen suurempaa haastetta tuota tuo Collectionin läpimeneminen.

Trophyjen pitäisi mielestäni tuoda jotain lisäarvoa peliin, jotta pelistä saisi enemmän irti ja sen jaksaisi mennä vielä toisen/kolmannen kerran läpi. Tietysti niillä jotka pelaavat tätä sarjaa ensimmäistä kertaa tämän collectionin muodossa on tietysti hankalampaa esim. löytää pulloja, ja Sly 3:sen trophy kaikkien haasteiden läpäisemisestä on ihan kunnioitettava.

Mutta tällaiset trofeet on minusta turhia:

OMG A Flying Turtle - Kultatrophy
Purchase Hover Pack

Remote Trigger - Kultatrophy
Purchase the Trigger Bomb from ThiefNet

Sneaky - Kultatrophy
Purchase the Silent Obliteration from ThiefNet


Siis nuohan ovat ihan perustrofeita, ja tuon trigger bombinkin saa muistaakseni jo aivan pelin alussa. Ja tuo on vain esimerkki. :rolleyes:
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Clockwerk ja Mz Krokotiili olivat kyllä ehdottomasti ne vaikeimmat. Varsinkin kuolema aivan vastuksen lopussa niin sanotusti ketutti, kun hevosenkengät yleensä menivät siinä aivan vastusten alkuun.

Itsellä pian Clockwerk edessä, mutta Mz. Ruby oli odotuksia helpompi jos katsoo tulevat näppäinyhdistelmät etukäteen (tunnustan). Jostain kumman syystä kuolin joku viitisen kertaa siihen ekaa aaltoon, mutta muut menivät sitten kerrasta..

Se kannattaa tuossa Rubyssa huomioida, että
aivan lopussa Sly taitaa hypätä aika lähelle bossia joka tietenkin huitoo vielä hännällään, joten siinä voi kuolla ihan kalkkiviivoilla (onneksi itsellä oli yksi hevosenkenkä siinä, koska juuri näin olisi käynyt). Tuo pätee tietenkin kahteen muuhunkin kohtaan, joista toinen aivan alussa.

Mutta todella laadukas peli kaikin puolin ja nimenomaan hauskaa pelattavaa kuten joku tuossa sanoikin. Rioichilta myös mielenkiintoisia huomioita PS2 vs PS3 -versioiden pienistä eroista.
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Kiinnostais tämä hommata tässä lähiaikoina ja kysyisin vaan, että onko noi slyt (1, 2, 3) pelattava numerojärjestyksessä vai voinko vaikka aloittaa menemällä esim. 2:n läpi, jonka jälkeen siirryn 3:een ja tämän jälkeen vasta ykköseen?? (Saatto kuulostaa tyhmältä kysymykseltä pelin jo omistaville:eek:)
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Kiinnostais tämä hommata tässä lähiaikoina ja kysyisin vaan, että onko noi slyt (1, 2, 3) pelattava numerojärjestyksessä vai voinko vaikka aloittaa menemällä esim. 2:n läpi, jonka jälkeen siirryn 3:een ja tämän jälkeen vasta ykköseen??

No itse vedin nämä juuri tuossa järjestyksessä Ps2:sella. Ei haittaa lähes yhtään, ehkä kakkonen kannattaa pelata ennen kolmosta kyllä. Sly 2 tuo sen verran tarinaa ja taustaa Sly 3:selle, että kakkosen tapahtumat ja käänteet olisi hyvä tietää. Ykkösen juonen tajuaa aika pitkälti kakkososan aikana.

Jos sen sijaan tarkoitit että onko ykkösosa pakko mennä läpi ennenkuin Sly 2:sta voi alkaa pelata, niin ei ole. Päävalikosta voi valita aivan vapaasti mitä osaa haluaa pelata. ;)

Edit: 0.0001 sekuntia nopeampi vastaus, TT-2k ;)
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Kiinnostais tämä hommata tässä lähiaikoina ja kysyisin vaan, että onko noi slyt (1, 2, 3) pelattava numerojärjestyksessä vai voinko vaikka aloittaa menemällä esim. 2:n läpi, jonka jälkeen siirryn 3:een ja tämän jälkeen vasta ykköseen??
Voit pelata missä järjestyksessä tahansa. Juonissa saatat ehkä menettää jotain pieniä vitsejä/viittauksia aiempiin osiin, mutta ei todellakaan mitään oleellista.

Update! Okei, ilmeisesti kolmosen juonessa on isompiakin viittauksia Sly 2:een. Tunnustan, että PS2-aikoina juuri tuo kolmonen jäi osaltani ihan alkutekijöihin.
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Platina napsahti juuri. Parit yksinkertaiset vinkit Clockwerkista (eli pelin vika boss):

-Jet packin kontrollit eivät välttämättä ole kaikkien makuun. Ne voi käydä VAIHTAMASSA pelin menusta (eli itse vaihdoin ne niin, että vasen tatti ylös on oikeasti ylös ja alas on alas).

-Eka aalto: Helppo, kunhan vain väistelet ohjukset ja välissä ammut lintua eri ruumiinosiin. Voi helpottaa, jos pysyt about paikallaan hetken ja väistät vasta kun ohjukset lähtevät tulemaan. Turha pyöriä pitkin kenttää koko ajan.

-Toka aalto: Rinkulat tulevat vasemmalta, keskeltä ja oikealta. Huomioi, että rinkuloiden viime hetken "pyörähdys" on vain hämäystä, joten *älä tee mitään nopeaa liikettä sen mukana* (pidä valittu linja). Itseasiassa tarvitsee oikeastaan vain liikkua sivusuunnassa, ei kauheasti muuten (tosin tähtäystä ehkä joutuu hieman säätämään myös ylös ja alas). Kannattaa alkaa ampumaan jo sen neljännen rinkulan kohdalla, että ehdit saada eniten damagea.

-Kolmas aalto (maassa): Lähde liikkeelle HETI kun Sly tömähtää maahan (antaa Bentleyn puhua). Sitten käytännössä painat/hypit (muista ympyrä lopussa että "tarttuu"!) vain reittiä nopeasti eteenpäin niin kauan, että pääset kohtaan jossa "sillalla" on lasereita (siinä kannattaa hetki miettiä milloin hyppää). Lopussa sitten bossin pään kohdalla armotonta huitomista niin kauan että homma on ohi.

+Muista avata vika kassakaappi bossin jälkeen (eli neljännen osion "Duel By The Dragon" -kentän lopussa) jos muut ovat jo avattu sitä ennen.

EDIT: Slyn save-tiedot näköjään lukittu. Ihan vain tiedoksi..
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: The Sly Trilogy

Omasta mielestä suomeksi "näyttely" oli paljon parempi, tuntuu että englanniksi olisi ollut jotenkin halpiskamaa. En kauaa jaksanut käyttää enkkuversiota, kun Bentleyn ja Slyn äänet olivat vaan toista kauheampia.

Minun mielestä ovat kyllä aika kauheita molemmissa. Molemmista kyllä löytyy poikkeuksia kuten vaikkapa Bentley. Lisäksi monilla hahmoilla on muutamat repliikit jotka jaksavat naurattaa.
Kuten kakkosen lopussa ollut hetki kun Sly hyppää Carmelitan helikopteriin :D
Tosin minua Murrayn ääni ärsyttää englanninkielisessä ja suomenkielisessä ihan yhtä paljon... Suomenkielinen tuo välttämättäkin mieleen Buzzin ja Englanninkielistä Murraysta ei voi ihmetellä mitään muuta kuin "Mitähän hormoneita tämä tyyppi on vetänyt."

Ääninäyttely onkin pelin ristiriitaisin asia. Joskus se on ihan hyvin hoidettua ja joissain kohdissa taas aivan karmeaa. Näyttelijät saattavat kuulostaa siltä että lukisivat vain tekstit läpi. Eläytyminen voisi olla parempaa.
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Itse pelasin nämä pelit nyt englanniksi ja ihan ok ääninäyttelyä. Kaikista kauhein ääninäyttely oli mielestäni Sly 3:n Carmelita, jolla oli jokaisessa osassa eri näyttelijä,

Ja muuten: Kaikista peleistä tuli kerättyä platina, mutta nämä trophyt tulivat kaikki, sly3 mestarivarashaasteita lukuunottamatta, suoraan juonta pelatessa.
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Kaikista peleistä tuli kerättyä platina, mutta nämä trophyt tulivat kaikki, sly3 mestarivarashaasteita lukuunottamatta, suoraan juonta pelatessa.

Noh jos tarkkoja ollaan, niin pullot ja vaultit pitää löytää ja avata. Ihan perusjuoni ei aivan riitä. Mutta ei kovin vaikeaa ainakaan jos tykkää vähän tutkia ja koluta.
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Tuorein Pelit-lehti (1/2011) arvosteli tämän. Muutama sitaatti, loput löytyy lehdestä.

Teräväpiirtohoidolla siloitettu piirroselokuvamainen cell shading -grafiikka on kestänyt aikaa mallikkaasti. Ykkösen ikä alkaa jo näkyä, mutta muuten pelit eivät häpeile uudempien kilpasiskojensa rinnalla. Tärkein parannus on nykytyksen puuttuminen, sillä alkuperäiset kakkos- ja kolmososat nykivät selvästi laajoissa ulkotiloissa PS2:lla.

Kokoelma toimii erinomaisesti. Varsinkin jos mestarivaras kumppaneineen livahti tutkan alta konsolisukupolvi aikaisemmin, sillä hiivintää ja hyppelyä yhdistelevät pesukarhuleikit purevat furrymieheen kuin rabies.

Hyvää
+ Loikinnan ja hiiviskelyn suhde on kohdallaan
+ Grafiikkapäivitys siloittelee rosot ja poistaa suorituskykyongelmat

Huonoa
- Vaikeustaso on lapsiystävällinen
- Move-vemputus ja 3D-tuki jäävät turhakkeiksi

83
"Sly kumppaneineen on edelleen hyvässä vedossa, mutta kokoelman lisämausteet jäävät pelkiksi kuriositeeteiksi."
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Huonoa
- Vaikeustaso on lapsiystävällinen

Sinänsä mielenkiintoinen kommentti, varsinkin kun ns. nuoremmille ei tunnetusti ole ylitarjontaa oikeasti laadukkaista peleistä. Itse sanoisin, että vaikeustaso on kohdallaan (vaikka tietysti voisi olla "hard" tms valinta aikuisempaan makuun).
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Noh jos tarkkoja ollaan, niin pullot ja vaultit pitää löytää ja avata. Ihan perusjuoni ei aivan riitä. Mutta ei kovin vaikeaa ainakaan jos tykkää vähän tutkia ja koluta.
No, mutta Sly fanille nuo kuuluvat juonen läpäisyyn:D Kakkosestakin tuli kerättyä aina kaikki pullot ennen ensimmäistä tehtävääkään. Yksi asia mikä oli tylsää jo PS2:lla ja on edelleenkin eli siis, että Sly 3:sta oltiin otettu pullot ja aarteet pois eli toisin sanoen kaikki ylimääräinen hauska juonta pelatessa. Toinen ''huono'' asia Sly3:ssa oli se, että kaikista taskuista kerätyistä esineistä sai rahat suoraan eikä niitä täytynyt myydä turvatalossa, mikä on aika pieni murhe, mutta se vei taas jotain pientä hauskaa.
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Nämä tuli PS2:lla missattua, joten tämä collection oli loistava julkaisu itselle.

Ykkösen läpäisin tuossa eilen ja oikein laadukasta settiä kaikin puolin. Hyvää tasosuunnittelua, tiukat kontrollit ja hauskaa loikintaa. Ja graafisestikin todella hyvä yllätys.

Nyt kakkosen kimpussa, toisessa chapterissa. Tuo edestakaisin juoksentelu on mielestäni turhauttava uudistus ykköseen verrattuna. Aina joutuu mennä sinne "päämajaan" vaihtamaan hahmoa. Sen olisi voinut hoitaa vaan niin, että hahmo vaihtuu automaattisesti siihen, jolla tehtävä pitää suorittaa. Muuten vaikuttaa hyvältä. Tuskin tulee kuitenkaan ahmittua samalla tahdilla kuin ykkönen juurikin tuon suunnittelumuutoksen vuoksi.

Hauska muuten, miten tulee jotenkin inFamous niin paljon mieleen tästä kakkosesta.
 
Vastaus: The Sly Trilogy

Eihän se mikään ihmekään ole, kun Sucker Punch kummankin pelin kehittäjä. Itselläkin heti kun inFamousia pelasin, tuli Colen liikkumistavasta Sly mieleen.

Juu tiesin tosiaan, että sama kehittäjä. En vaan osannut inFamousta pelatessa ja tuolloin vielä Slyn missanneena kuvitella, että inFamouksessa olisi näin paljon suoraa Slyta tuosta liikkumistavasta asti.
 
Ylös Bottom