Vastaus: tietoa tietämättömälle
Minulla on sekä Wii että Xbox 360 ja voin sanoa että ehdottomasti kannattaa hankkia Wii boksin rinnalle. Konsolien eroavaisuudet huomaa jo päävalikossa, Wiin "Channels"-valikko on erittäin näppärä ja siisti. Valikon ensimmäiselle sivulle saa esim. sään ja englanninkieliset uutisotsikot WiiConnect24:n kautta, joku toinen taas saattaa haluta täyttää koko valikon retropeleillä. Se on täysin vapaasti muokattavissa (peruskanavia ei toki voi poistaa mutta ne voi siirtää pois näkyvistä viimeiselle sivulle). Valikkoon voi ladata monenlaisia lisäpalveluja kuten Nintendo-kanavan, jossa voi katsella esittelyvideoita peleistä, ladata DS-käsikonsolille pelidemoja, sekä "arvioida" pelejä ja sitten selata pelivalikoimaa muiden käyttäjien arvioiden mukaan. Photo Channelilla voi näyttää valokuvia SD-muistikortilta sekä kuunnella AAC-muotoista musiikkia.
Ehdottomasti parhaita palveluja on Everybody Votes -äänestyskanava, jossa voi vastata viikoittain vaihtuviin kyselyihin ja tarkastella vastaajaa edustavalle Mii-hahmolle kertyvää profiilia. Lisäksi Mii-hahmoja voi tehdä helposti milloin vain Mii-kanavalla, ja niiden tekeminen on mielestäni paljon helpompaa ja intuitiivisempaa kuin avatar-hahmojen tekeminen. Mii-hahmoja voi lähettää konsolin ystävälistaan rekisteröidyille kavereille, kerryttää tuhansittain Mii-paraatiin, tallentaa ohjaimeen, ja ladata netistä Check Mii Out -kanavalta.
Peleistä ei kerry suoraan "saavutuksia" mihinkään yhtenäiseen profiiliin vaan ominaisuus on lähinnä pelikohtainen. Esim. Wii Sportsissa profiili kertyy pelatulle Mii-hahmolle, Metroid Prime -peleissä taas "saavutuksilla" voi avata lisäsisältöä. Peleistä kertyy joka päivä konsolin muistiin pelatut ajat, jotka tulevat päiväkohtaisesti konsolin "ilmoitustaululle", jonne tulevat myös muut viestit. Ei kuitenkaan voi katsoa, kuinka monta kymmentä tuntia onkaan kaikkiaan tullut pelattua esim. Wii Sportsia. Sen sijaan yksittäisistä "saavutuksista" voi myös tulla erillisiä viestejä ilmoitustaululle, ja joidenkin pelien läpäisemisestä voi ottaa kuvan joka tallentuu ilmoitustaululle/konsolin muistiin.
Wiin pelivalikoima on erittäin suuri ja erittäin suuri osa peleistä on myös Wii-yksinoikeuksia. Liiketunnistuspelien valikoima on erittäin monipuolinen ja riippuu lähinnä siitä, millaisia pelejä etsii. Nykyään vanhempia pelejä saa käytettynä ja tarjouksista edullisesti, joten pelaamiseen pääsee helposti mukaan. Kannattaa katsastaa esim. WarioWare: Smooth Moves, Excite Truck -stunttirallipeli, Raving Rabbids -sarja (erityisesti ensimmäinen osa ja TV Party), Family Ski -sarja, WiiWaresta ladattava Helix-rytmipeli (vaatii kaksi Wiikakea), EA Sports Active ja tietty tuleva Wii Sports Resort. Lisäoptioita peleihin saa Wii Fitillä ja sen mukana tulevalla tasapainolaudalla.
Seikkailuja löytyy moneen makuun ihan sen mukaan mitä etsii. Zelda, Okami (fantasiaseikkailuja), Dragon Quest Swords (hieno roolipeliseikkailu), Zak & Wiki, Sam & Max, Broken Sword (vanhan koulukunnan osoitteluseikkailuja), Bully: Scholarship Edition ("sandbox"-seikkailua), Metroid Prime 3 (tosin kannattaa odottaa tulevaa Metroid Prime Trilogy -kokoelmajulkaisua)...
Wiin nettipeli on ilmaista, mutta sitä ei vastaavasti tueta yhtä laajasti kuin Xbox 360:lla. Samaten WiiWaresta ei voi ladata pelien demoja toisin kuin XBLA:sta, mutta hintataso on yleisesti edullinen. Jos tila uhkaa loppua, voi 4.0-järjestelmäpäivityksen jälkeen ladattuja pelejä ja kanavia siirtää mille tahansa SD-muistikortille ja käyttää myös sitä kautta. Lisäksi televisiosta riippuen kannattaa hankkia joko RGB-kaapeli tai komponenttikaapeli. Kuvanlaatu parantuu huomattavasti konsolin mukana tulevaan komposiittikaapeliin verrattuna.