Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Tulevat multiplatformit: Xbox 360 vs. PS3

Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Mullekin on ihan sama, millä ihmiset pelaavat ja minkä konsolin värejä liputtavat. Mutta silti se tuntuu ikävältä, kun se toinen konsoli (joka useimmiten tuntuu olevan PS3) on jatkuvan pilkan kohteena. Ehkä olen sitten liian herkkä ihminen ja otan asiat liian henkilökohtaisesti? Tai ehkä en vaan pidä siitä, että ollaan ilkeitä. Oli kieli sitten kuinka syvällä poskessa tahansa.

Onhan tätä samaa järkeä kokeiltu puhua jo ties kuinka usein ennenkin, vaan mitäpä tuo on vaikuttanut, ei sitten niin yhtään mitään.

Osa porukasta vaan tuntuu nayttivan siitä että voi vuodesta toiseen vedättää ähäkuttimielellä porukkaa mukaan provoihinsa ja kun joku pahaa aavistamaton sitten taas kerran syöttiin tarttuu, lytätään kaveri esim teknisellä osaamisella tai verbaalisella nokkeluudella niin, että usein tällä nuorella kaverilla on jo pöljän leima ennenkun on 10 viesti ehtiny foorumille kirjoittaa. Näin se vaan menee.
Se mitä itse kaipaisin on, että nämä kieliposkessa vedättäjät joskus vaivautuisivat keskustelemaan vähän vakavamminkin ja objektiivisemminkin asioista, koska ymmärrystä kuitenkin on huomattavasti keskivertoa enemmän.
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Mullekin on ihan sama, millä ihmiset pelaavat ja minkä konsolin värejä liputtavat. Mutta silti se tuntuu ikävältä, kun se toinen konsoli (joka useimmiten tuntuu olevan PS3) on jatkuvan pilkan kohteena.

Syyt tähän on löydettävissä lähihistoriasta; Microsoftin konsoli on joutunut perustelemaan olemassaoloaan
ihan konkreettisella näytöllä, Sony taas uhkasi rymistellä läpi pelkällä hypellä ja viime sukupolven
markkinaosuudella
.

Edelleenkin, ainakin täällä koto-Suomessa, kun juttelee ihmisille jotka eivät ole varsinaisia 'harrastajia',
huomaa että Sonyn pohjaton hype on tehnyt tehtävänsä; on vallalla käsitys että pleikkakolmonen olisi
jonkinlainen superkonsoli, joka pyyhkii boksilla lattiaa. (Vain koska se on 'Pleisteissön')

Tuollainen on turhauttavaa. Minä pidän Xbox 360:ta koska se on ihan oikeasti osoittanut olevansa
hemmetin tehokas laite (ja pitää ottaa vielä huomioon hinta + julkaisuvuosi!)

Olen valmis lieventämään omaa kantaani, kunhan pleikkapuolelta tulee tunnustusta MS:n konsolille, sen on olisi jo ansainnut.

Edit: Anteeksi, alkaa päiväkänni puskea läpi, silti pakko jatkaa:

Sony esitteli huimia paperihevosia jo pari vuotta ennen laitteensa julkaisua, näitä lukemia
käytetään edelleen referenssinä ympäri internettiä, wikipediaa myöten. Sony ei ole myöntänyt
suorituskyky downgradeja, joita tekivät speksien julkistamisen jälkeen, vaikka Linux-ajureilla
karvas totuus on kenen tahansa nähtävissä! Tuollainen on ei ole valehtelua, vaan totuuden
kieltämistä - linssiinviilaamista silti kaikki tyynni...
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Vahingonilo on se paras ilo. Enkä nyt mitenkään vinoile, mutta se nyt vaan on ihmisiin jostain syystä sisäänrakennettu. Myös oman materian hehkutus ja siten sen kuvitteellinen parantaminen ovat täysin luonnollisia ja ikivanhoja riittejä. En ymmärrä mitä et ymmärrä?
Sanotaan näin, että ymmärrän sen psykologisen puolen, mutta en sitä, miksi niin pitää tehdä kaikesta huolimatta. Omaa käytöstään on mahdollista, jos ei nyt suoranaisesti muuttaa, niin ainakin hallita. Ja on eri asia olla ylpeä omastaan, kuin jokaisessa sivulauseessa heti perään morkata muita. Vanha urheilusanontakin sanoo: "Kunnioita peliä, vastustajaa ja lopputulosta."

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kyseessä nyt vain on pahan korporaation tuottama vekotin, eikä mitään muuta.
Korporaatioiden ilkeyskin on todella huono argumentti. Musta kylki on kummallakin, se näkyy niin PS3:ssani kuin X360 Elitessänikin ihan kirjaimellisesti ;)
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Silti boksileirissä jaksetaan olla aina ja joka kerta yhtä vahingoniloisia, kun Pleikkarilla jokin peli on jossain suurennuslasivertailussa jäänyt kakkoseksi.
Payback is bitch! :D
EDIT: Paolo jo perustelikin, että miksi. :)
EDIT2:Vahingonilo on suurempi kuin työnilo
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Korporaatioiden ilkeyskin on todella huono argumentti. Musta kylki on kummallakin, se näkyy niin PS3:ssani kuin X360 Elitessänikin ihan kirjaimellisesti ;)

Niin kyllä pahan akseliin kuuluu myös Nipa ja Mikki. Mutta ei se muuta viestini sisältöä ja sanomaa mihinkään suuntaan.
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Syyt tähän on löydettävissä lähihistoriasta; Microsoftin konsoli on joutunut perustelemaan olemassaoloaan ihan konkreettisella näytöllä, Sony taas uhkasi rymistellä läpi pelkällä hypellä ja viime sukupolven markkinaosuudella.
Sonyn hype oli (ja osittain on edelleenkin) tietysti ihan suhteetonta ja naurettavaakin. Mutta tällainen suht. tavallinen pelaaja on kuitenkin täysin syytön siihen, mitä joku pukupelle on joskus laukonut. Eihän kukaan fiksu ja asioista perillä oleva Pleikkari-ihminen ole todellakaan toistamassa niitä "4D-pelejä 1080p-resolla kahdella monitorilla ja 120 freimillä sekunnissa" -höpötyksiä. Ja ei niitä enää nosta esille ketkään muut kuin innokkaimmat Pleikka-bashaajat (ja suoranaiset trollit).

Sen myönnän, että Sony edelleen hehkuttaa Celliä ja Blu-rayta. Mutta sekin on taas markkinointimiesten puhetta. Toki etenkin nuoremmat ihmiset, jotka eivät kuluta päiviään netissä jatkuvasti asioita tutkien, tarttuvat niihin markkinalöpötyksiin. Ja sitten on se toinen ääripää, joiden mielestä Cell on vaikeasti ohjelmoitava kankea kökkö, ja Pleikkarin BD-asema hitaudessaan ensimmäisten CD-asemien luokkaa... Totuus on jossain siellä keskellä, ja sen valitettavan harvat myöntävät.

Tuollainen on turhauttavaa. Minä pidän Xbox 360:ta koska se on ihan oikeasti osoittanut olevansa hemmetin tehokas laite (ja pitää ottaa vielä huomioon hinta + julkaisuvuosi!)
En itsekään kieltämättä tunne suurta sympatiaa niitä kohtaan, jotka väittävät boksia jotenkin tehottomaksi, saatikka sitten vanhentuneeksi teknologiansa puolesta. Pirun pätevä laite se on, siitä ei pääse yli eikä ympäri, ei vaikka omillakin silmillä keikkuu Pleikkaripojan taikalasit.

Olen valmis lieventämään omaa kantaani, kunhan pleikkapuolelta tulee tunnustusta MS:n konsolille, sen on olisi jo ansainnut.
Meikulta ainakin boksi saa täyden tunnustuksen. Mutta siitä voi lukea enemmän vaikka niistä vanhoista blogikirjoituksistani.

Sony ei ole myöntänyt suorituskyky downgradeja, joita tekivät speksien julkistamisen jälkeen, vaikka Linux-ajureilla karvas totuus on kenen tahansa nähtävissä! Tuollainen on ei ole valehtelua, vaan totuuden kieltämistä - linssiinviilaamista silti kaikki tyynni...
Speksit ovat speksejä, ja ne voivat muuttua ennen julkaisua. Valehtelua mielestäni olisi, jos esim. Pleikkarin manuaalissa ilmoitetut megahertsilukemat (jos niitä siellä edes on?) eivät vastaisi todellisuutta.

Ja ylipäätään tuollainen spekseillä ja teoreettisilla suorituskykylukemilla penistely lakkasi olemasta kiinnostavaa viimeistään siinä vaiheessa, kun PS3:kin kauppoihin saapui. Sen jälkeen on voitu vertailla oikeilla peleillä, jos on tarvetta virtuaaliseen munamiekkailuun.
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Ja ylipäätään tuollainen spekseillä ja teoreettisilla suorituskykylukemilla penistely lakkasi olemasta kiinnostavaa viimeistään siinä vaiheessa, kun PS3:kin kauppoihin saapui. Sen jälkeen on voitu vertailla oikeilla peleillä, jos on tarvetta virtuaaliseen munamiekkailuun.

Niinpä! Ja sillä täällä miekkaillaankiin, nuo Sonyn hypet ja "speksit" vain tuntuvat olevan jonkinlainen suojakilpi jonka taakse on mukava kätkeytyä näissä mittelöissä.
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

nonnii,johan on markkinat. keskustelua suodattaessa vois todeta ettei konsolien välisillä eroilla ole juuri mitään väliä,ja varsinkin kun noita edellä mainittuja pelejä ei ole edes vielä julkaistu joten kukaan ei ole päässyt testaamaan nykiikö jommalla kummalla koneella vai onko jostain karsittu silmäkarkkia pois.

itte tykkään molemmista koneista,mutta lähinnä pelikoneena on toiminut xbox360. PS3sta taas pidän jotenkin laitteena laadukkaampana,bluray,kuvien katselu muistikortilta jne toimii hyvin,ja jostain syystä se toistaa mp3 tykimmin kuin sitä uudempi PC ,ja molemmat optisella piuhalla vahvarissa kiinni.

kun on näyttölaite kunnossa (46" fullHD Samsung hyvällä kontrastilla ja 100hz ominaisuudella terävöittämässä liiketoistoa) tekee mieli saada peleistäkin alustan mukaan kaikki irti jos eroja olis.
PCtä en oo pelaamiseen enää käyttänyt sen "hankaluuden" takia,ja jostain syystä pelitkin toimii miten toimii,nykii jne ja nyt tarvis taas satsata 400eeroa näyttikseen jos haluaa päihittää konsolit,sillä pienellä erolla.ei näin.ihmettelenkin miksei alustasota ole kallistunut enempi konsolit vs. PC :D
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

elikkäs kun molemmat konsolit omistaa,juolahtaa väkisinkin mieleen että kummalle alustalle jotkut pelit kanttaa ostaa. CoD5 menee boxille kamujen takia (ja ohjaimenkin),mutta mahtaako tulevista peleistä tulla specsejä alan sivustoille (en nyt muista mistä niitä joskus katselin)
lähinnä resoluution suhteen,mutta tietty ruudunpäivityksenkin? vai onko yleensäkään mitään eroa?
tarvis vissiin itte testata näppituntumalta jollei niitä vertailla erikseen missään.
vaakakupissa keinuvat tällä haavaa:

-Far Cry 2

-FallOut 3

-Resident Evil 5

...joihinkin xbox360 versioihin luvattu lisäsisältöä joka aina plussaa,mutta jos nyt ihan tekniseltä kantilta vertailee niin pääsee noidenkin kanssa hifistelemään ;D PCtä en käytä pelaamiseen, ennenkuin menee selkeesti ohi.konsolit kuitenkin sitä varten tehtyjä,toimivia ja padilla ON hyvä pelata kun on lapasissa ja peli rullaa sulavasti.

No jos noista niin Fallout3 ainakin boxille lisäsisällön takia, muut taas vaikuttavat sellaisilta että itse alustalla ei juurikaan ole merkitystä(arvosteluja odotetaan), tietysti jos preferoi boxin ohjainta pleken sijasta tai toisin päin tai kaverit aikovat jotain peliä pelata verkossa niin tietysti siihen sille konsolille kannattaa hommata.
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Boksin äänekkyys on minusta se pahin juttu jonka takia mielummin hankkisin pelit PS3:lle. Paitsi kohta on tulossa boksille se kovalevylle kopioinnin mahdollisuus. Se kyllä tasoittaa tilannetta, joskin ei vieläkään tarpeeksi. Pelkät tuulettimet on hyvin äänekkäitä kun niissä nousee kierrokset. Lisäksi tietysti boksin luotettavuusongelmat (julkaisussa ostettu laite ihme kyllä vielä ehjä), ja Liven maksullisuus. Nämä kolme ovat Sonyn valttikortteja :D Pelin täytyy olla aika paljon huonompi PS3:lla jotta sen boksille hankkisin. Jonkun pikku valaistusefektin puuttuminen tai resoluution pieni tiputus ei ole vielä mitään, mutta frame rate on jo merkityksellinen.

GTA IV:n kuitenkin hankin PS3:lle huonommasta ruudunpäivityksestä huolimatta. Tai itse asiassa en peliä hankkiessa vielä tiennyt tästä, mutta jos olisin, uskon että kuitenkin olisin ostanut pelin PS3:lle.
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Se kyllä tasoittaa tilannetta, joskin ei vieläkään tarpeeksi. Pelkät tuulettimet on hyvin äänekkäitä kun niissä nousee kierrokset.
Jaa, minulla ainakin PS3:n tuuletin puhisee huomattavasti äänekkäämmin kuin ikiwanhassa Boxissa.

360:seni on käytännössä äänetön kun optista levyä ei lueta.
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Jaa, minulla ainakin PS3:n tuuletin puhisee huomattavasti äänekkäämmin kuin ikiwanhassa Boxissa.

360:seni on käytännössä äänetön kun optista levyä ei lueta.
Tilanne taitaa olla niin, että boksi on säännöllisesti äänekäs (ehkä pieniä eroja), mutta PS3:lla riippuu paljon laitemallista ja tuurista. Minulla näin.
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Tilanne taitaa olla niin, että boksi on säännöllisesti äänekäs (ehkä pieniä eroja), mutta PS3:lla riippuu paljon laitemallista ja tuurista. Minulla näin.
Myös Pleikkarin käyttöikä tuntuu vaikuttavan. Julkaisussa ostettu 60-gigainen PS3:ni oli aluksi hyvin hiljainen, mutta vuoden päivät jatkunut 24/7-foldaaminen lienee rasittanut tuulettimen laakereita ja/tai Pleikka on imenyt pölyä sisäänsä, sillä nyt PS3 pöhisee ihan selvästi hieman lämmettyään. Kevyessä käytössä Pleikka on edelleen äänetön.

Keväällä 2008 ostettu X360 Elite on sen sijaan "tasaisen äänekäs", eli vaikka se ei levyä pyörittäisikään, lähtee siitä tasainen (Pleikkaa kovempi) hurina. Toisaalta boksin suhina ei muutu miksikään, käyttipä sitä kuinka pitkään tahansa. DVD:n kieputus siinä joka tapauksessa eniten ärsyttävää mekkalaa aiheuttaa, mutta siihen odotan NXE:n auttavan hyvin tehokkaasti. :)
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Uudemmissa multiplattareiden resoluutioista todettu seuraavaa:

Bioshock:

Koodi:
X360: 1280 x 720
Ps3:   1280 x 680


Midnight Club Los Angeles:

Koodi:
X360: 1280 x 720 + 2xAA
Ps3:     960 x 720 + QAA
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

No jos noista niin Fallout3 ainakin boxille lisäsisällön takia, muut taas vaikuttavat sellaisilta että itse alustalla ei juurikaan ole merkitystä(arvosteluja odotetaan), tietysti jos preferoi boxin ohjainta pleken sijasta tai toisin päin tai kaverit aikovat jotain peliä pelata verkossa niin tietysti siihen sille konsolille kannattaa hommata.

PS3:n Fallout 3 on susi muutenkin kuin graafisesti.

http://kotaku.com/5072534/ps3-fallout-3-a-bit-broken
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Japskit ovat jälleen ansioituneet screenshot-vertailussa,

Mirror's Edge

Xbox 360 -versiossa antialiasointia.

Pleikkaversiossa pikselihuttua.

Paljon vertailukuvia

Vanhoille, väsyneille silmille antialiasoinnin puute häiritsee tällaisessa pelissä, jonka
mekaniikka perustuu nopeaan havaitsemiseen ja vauhtiin. Pleikkaversiossa pikselit vilkkuvat
ja ohuet viivat hajoavat katkoviivoiksi. Boksiversion AA:kin näyttäisi olevan vain 2x, mutta paljon
parempi kuin ei mitään.
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Japskit ovat jälleen ansioituneet screenshot-vertailussa,

Mirror's Edge

Xbox 360 -versiossa antialiasointia.

Pleikkaversiossa pikselihuttua.

Paljon vertailukuvia

Vanhoille, väsyneille silmille antialiasoinnin puute häiritsee tällaisessa pelissä, jonka
mekaniikka perustuu nopeaan havaitsemiseen ja vauhtiin. Pleikkaversiossa pikselit vilkkuvat
ja ohuet viivat hajoavat katkoviivoiksi. Boksiversion AA:kin näyttäisi olevan vain 2x, mutta paljon
parempi kuin ei mitään.
Missään muussa kuvassa ei huomannut minkäänlaisia eroja kuin tuossa laittamassasi,, tosin en jaksanut noita sivulla piilossa olevia katsoa.. Ja kumpaakin demoa pelaamalla(oletan että olet niin tehnyt ammattinysvääjänä)en ainakaan itse huomannut oikein minkäänlaisia eroja. katsoitko niitä kuvia joissa oli punainen seinä? Selkeästi PS3-version seinän vieressä olevan laatikon pienien neliöiden sahalaidat olivat boksilla pahemmat! Jotain rajaa jo Paolo, kaikki ovat jo antaneet tunnustusta rakkaalle koneellesi.
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Missään muussa kuvassa ei huomannut minkäänlaisia eroja kuin tuossa laittamassasi,, tosin en jaksanut noita sivulla piilossa olevia katsoa..
Onhan noissa selkeä ero, ja liikkeessä aliasointi vasta oikeasti pistää silmään.

Ja kumpaakin demoa pelaamalla(oletan että olet niin tehnyt ammattinysvääjänä)en ainakaan itse huomannut oikein minkäänlaisia eroja.
Toki testasin molemmilla alustoilla, pitäähän tuolle pleikallekin jotain käyttöä keksiä...

Jotain rajaa jo Paolo, kaikki ovat jo antaneet tunnustusta rakkaalle koneellesi.

???
Topikin nimi on konsolisota -> tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3, jos ei kantti kestä niin kannattanee pitäytyä pleikkapuolen hyvävelikerhossa. ;)
 
Vastaus: tulevat multiplatformit xbox360 Vs. PS3

Onhan noissa selkeä ero, ja liikkeessä aliasointi vasta oikeasti pistää silmään.

Toki testasin molemmilla alustoilla, pitäähän tuolle pleikallekin jotain käyttöä keksiä...

Eli kumpaa uskot, omia silmiäsi vai nettisivun kuvia?Olkoon mikä alue tahansa, niin eikö jo hävetä, kun melkein joka kolmas postaus on teikäläisen...Noh, ihmiset saavat henkistä tyydytystä eri asioista.
 
Ylös Bottom