Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Onko pelikäyttöön kelvollisen telkkarin hankkiminen alle 200 euromarkan mahdoton tehtävä?

Kolmospleikalle pitäisi saada ruutu, ja telkkareita alkaa olla jo vaikea saada alle 32-tuumaisina - ainakaan uutena.
Katseluetäisyyttä on vajaa kaksi metriä, joten pienempi olisi parempi.

Joten pitäisikö telkkarin sijaan hankkia näyttö? Niitä olisi joskus tarjouksessa jopa hintaan ysiysi. Olisiko näissä myös paremmat ominaisuudet nimenomaan pelikäyttöön, esim. vasteajan osalta?

Olen avoin myös ehdotuksille jostain tietystä laitteesta. Mielellään ei Philips. En tiedä Acerin näyttöjen laadusta, mutta tutuilla on Acerin tietokoneista sen verran huonoja kokemuksia, että pitäisikö välttää sitäkin.

Saa myös sanoa suoraan, jos tuo budjetti ei ole realistinen.

Melkein ostaisin jostain 50-100€:llä 32 tuumaisen käytetyn töllön, ei se liian suuri ole parista metristä. Mulla on kolmesta metristä 55 tuumainen töllö ja oisin halunnut isomman jos olis jotenkin saanut fiksusti istumaan muuhun huoneen kalustoon.
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Parista metristä 40 tuumaa ei ole liikaa. Jostain käytettynä joku vanhempi malli luulis parilla sadalla löytyvän. Itsehän juuri kuukausi pari sitten annoin ilmatteeks kaverille sellaisen kun tuli himo saada isompaa. Tällä hetkellä 55 tuumaa ja matkaa kolme metriä. Liian pieni on edelleen, mutta jos haluaa immersiota niin töllön vieressä oleva 100 tuuman screeni helpottaa. Eikä sekään ole vielä liian iso.
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Pitäisi 55" televisio hommata, itseasiassa löytyy jo pariviikkoa testattu philips 55pfs8109, mutta esimerkiksi pleikkarilla pelatessa input lag tuntuu olevan hirmuinen ja tähtääminen on tuskaa, ja tietokoneella selatessa kursorikin siirtyy ärsyttävästi viiveellä. Googletuksen perusteellakin input lag on 75-100ms, jonka takia taitaakin palautua kauppaan. Palautusaikaa taitaa olla jäljellä puolisentoista viikkoa, sen aikana olisi hyvä löytää korvaava telkkari.

Tarjouksesta hommattu, 800€ maksoi, joten olisiko esimerkiksi näissä potentiaalia pelikäyttöön/tietokoneella netin selaamiseen/netukan katselemiseen samasta hintaluokasta, mutta myöskin hieman kalliimmasta hintaluokasta, isompi telsu ei ole lainkaan haitaksi:

https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...D-LED-televisio-400-Hz-DVB-T2-Wi#BVRRWidgetID
https://www.mustaporssi.fi/sony-kdl...ionflow-xr-800hz-t2-s2-c-wifi-black/135686/dp
https://www.prisma.fi/fi/prisma/sony-bravia-kdl-60w605-60-led-tv

Max 1000€ asti budjetti venyy, onko suosituksia? Itse television käyttöliittymällä ja sen toimivuudella tai monipuolisuudella ei ole väliä, tietokone on yhdistettynä kuitenkin siis telsuun.

Televisioiden hommailusta ei ole kokemusta jonka takia kyselenkin apua, edellinen olikin sitten 23" ja varmaan 10v vanha :D.
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Tuosta Sonysta maksoin 1700 kun tuli joskus vuosi sitten eikä ole kaduttanut.. Pienin lagihan tuossa on kai vieläkin(?) Pelikäyttöön erittäin hyvä.
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Osta Sonny, ei peleissä tähtääminen onnu. Kyllä nuo w sarjalaiset on vieläkin nopeimpia pelikäytössä, Sonnyhän nimenomaan panosti inputin poistamiseen tässä televiissiosukupolvessa ja onnistui. Itellä myös 65" 805 ja 50" 605 ja aivan huipputöllöt.
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Tuosta Sonysta maksoin 1700 kun tuli joskus vuosi sitten eikä ole kaduttanut.. Pienin lagihan tuossa on kai vieläkin(?) Pelikäyttöön erittäin hyvä.

Googlailinkin tuota ja löysin arvosteluja tosta telsusta ja näyttäs tosiaan että lagi on 20ms pintaan, joka on ilmeisesti tosihyvä. Tuo pitää ehdottomasti laittaa sitten tilaukseen kun paljon tulee pelailtua fps-pelejä ja pelejä muutenkin, mutta giganttiin tulee uudet tarjoukset maanantaisin, siihen asti myöhästelen silti ton uuden telsun ostamista jos löytyisikin esimerkiksi sonya (joissa kaikissa kuulemma aika alhaiset lagit ylipäätään) tarjouksesta :).
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Sonyn W-sarjalaiset ovat tosiaan ihan huippumalleja, niihin kannattaa sijoittaa! Onko kellään muuten kokemusta tai tietoa, kuinka nuo Sonyn R-sarjalaiset pärjäävät? Näyttäisivät olevan halvempia, mutta kuinka paljon huonompia ne sitten ovat ihan oikeassa käytössä?
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Sonyn W-sarjalaiset ovat tosiaan ihan huippumalleja, niihin kannattaa sijoittaa! Onko kellään muuten kokemusta tai tietoa, kuinka nuo Sonyn R-sarjalaiset pärjäävät? Näyttäisivät olevan halvempia, mutta kuinka paljon huonompia ne sitten ovat ihan oikeassa käytössä?

http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag

Tuolta linkistä löytyi ainakin yksi R-sarjan töllö. Laig ei parhaasta päästä, mut ei todellakaan huonommastakaan. Siinä rajoilla, jos pelaa fps...
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Itselläni ollut toukokuusta tuo Kdl-60W605 ja todella tyytyväinen ollut. Tässä 60' kokoluokassa on muuten sama paneeli kuin W8 sarjalaisissa erona vain että 3D toisto puuttuu.
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Tuli tässä jostain mieleen 4K-telkkareiden hintakehitys sekä se, mitä aiheesta ollaan vuonna 2013 täällä puhuttu. Nyt on ihan hyvä hetki tarkistaa, miltä maailma tällä hetkellä näyttää ja kuinka hyvin "ennustukset" ovat osuneet maaliinsa.

Netflixin on helppo uumoilla tuollaista, eihän se heiltä vaadi kuin 4x enemmän kaistaa ulos. Se on huomattavasti pienempi investointi kuin kotitalouksilla laitteisiin, ISP:llä internetin infraan ja ohjelmatuotantoyhtiöillä kalustoon.
Nyt kun aatellaan kuluttajaa, ostaako hän kotiinsa 4x kalliimman television jotta voisi katsella ottamiaan valokuvia täysikokoisessa koossa? Tai siksi kun Netflix uumoilee joskus aloittavansa streamaamaan 4K kuvaa?

Netflix oli varsin nopea liikkeissään, ja 4K-striimaus käynnistyi Suomessakin huhtikuussa 2014. Kaistankulutuskaan ei nelinkertaistunut, vaan ainoastaan tuplaantui, kiitos tehokkaamman HEVC-koodekin. 4K-videon bittivirta on "vain" 15,6 Mbit/s.

Palvelu on avoin kaikille 4k-yhteensopiville UHD TV:n omistajille. Viime vuonna ostetuissa 4K-televisioissa ei välttämättä ole Netflixin UDD-lähetysten seuraamiseen tarvittavaa H.265/HEVC-dekooderia. Palvelu edellyttää myös 15.6 Mbps:n tiedonsiirtonopeutta.

Jaa niin, olympialaiset Japanista on tulossa satelliitistä 4K:na. Se onkin syy ostaa 5-8 tuhatta euroa maksava 55-65 tuumainen kapistus. Satelliittivastaanottimet pitää kuitenkin olla valmiina!
Tämä hinta-arvaus meni aivan metsään; 55-tuumaisia 4K-televisioita saa Verkkokaupastakin alle 1 000 eurolla ja 60-65-tuumaisiakin saa alle kahden tonnin. Ja kun tuo Japani mainittiin, toukokuussa 2015 4K-televisioiden markkinaosuus nousevan auringon maassa oli 10 prosenttia. Syy löytyy tuosta selvästi halpuneesta hintatasosta.

Meanwhile, according to research done by BCN Inc. the average unit price of a 4K TV in Japan has fallen to below the ¥200,000 for the first time ever as of April of this year. This is a 40% decrease from the prices of exactly one year ago in the same month. 4K TVs have become popular as a result and at least among Japanese consumers, this popularity applies particularly to large-screen 4K sets which are better at really showcasing the added resolution of 4K video.

As of May, 2015, 4K TV sales accounted for 10% of all LCD TV sales in the country and electronics stores are aiming to increase this much further given that profit margins for these types of TVs are much better than those of HDTV sets. Many stores even have sections in which 4K and HD models are placed side by side so that customers can easily compare the quality differences.

4K:n levinnäisyydestäkin esitettiin vähän arvauksia...

Mikä on sulle kohtuullinen jalansija? 10% kotitalouksista? Mä veikkaan että 2 vuoden päästä 4K tv löytyy alle 1% kotitalouksista. Haluaisitko löydä asiasta jonkinlaisen vedon?
Onneksi en vetoa suostunut lyömään. Suomen osalta tilastoa en löytänyt, mutta jo aiemmin mainitun Japanin lisäksi Yhdysvaltojen 4K-penetraatio oli viime vuonna 1 %, mutta tämän vuoden loppuun mennessä arvioidaan oltavan jo tuossa 10 prosentissa. Vuonna 2020 4K-telkkari löytyisi jo joka toisesta amerikkalaistaloudesta.

The number of 4K TVs owned by Americans in 2014 amounted to just 1% of all TV ownership in the United States in 2014. This makes the U.S lag behind a number of countries with better ownership figures but it is still a significant improvement over the ownership numbers for 2013.

However, as of 2015 and into 2016, these numbers are expected to jump considerably and from there grow exponentially as 4K TVs become the dominant standard for High Definition display technology. In other words, researchers working for the company Strategy Analytics claims that 10% of U.S households will have ultra HD TVs in 2016 and that this figure will jump to a massive 50% by 2020.

Maailmanlaajuisella tasolla 4K-toimitusmääräksi tälle vuodelle kerrottiin 30 miljoonaa laitetta, joka olisi vähän yli 10 prosenttia kaikista TV-toimituksista. Kasvua edellisvuoteen verrattuna on miltei 200 prosenttia, ja käyttöönotto on yleistynyt jopa ennustettua nopeammin.

Worldwide 4K TV Shipments Set to Surpass 30m Units in 2015

&

According to the worldwide TV market report from Futuresource Consulting, 4K TV shipments are expected to grow by 147% in 2015, despite overall 2% fall in TV sales.

&

However, according to Futuresource, the decline won't last, with larger screens and 4K models being adopted faster than previously forecast. Whilst industry opinion on curved screens remains mixed, strong growth is expected from them in 2015, with the growth in the 4K market helping their performance.

Ole hyvä, tässä on suoraan Blu-ray Disc Associcationin ilmoitus huhtikuulta, jonka mukaan 4K-Blu-rayn tekniset speksit on tarkoitus finalisoida tämän vuoden aikana.
Blu-ray-osastolla sen sijaan ollaan myöhässä aikataulusta, ja ensimmäisiä aitoja 4K BD -levyjä odotetaan vasta tämän vuoden joulumarkkinoille.

If you’ve been hoping for a 4K Blu-ray upgrade to show off a swank new 4K television, Christmas 2015 should be the highlight of your year. According to Victor Matsuda, the Blu-ray Disc Association’s Global Promotions Committee Chair, 4K Blu-ray discs will be available for the holiday season, along with a bevy of new technologies and additional features.

Hinnat laskevat menekin myötä ja menekkiä tulee vasta kun ihmiset kokevat laitteet tarpeellisiksi. Mun mielestä kamalan riskialtis suuntaus Sonylta lähteä rummuttaan 4K telkkareita, ellei sitten alunperinkin ole tarkoitus ottaa rikkailta rahat pois. Kaikki järkiperustelut on sen takana että mitään hyötyä 4K telkkarista ei ole, esitettävä materiaali puuttuu.
Sonynkin 4K-televisioita saa jo siedettävään hintaan, esim. 49-tuumainen Sony KD-49X8309C irtoaa hintaan 1 199 e. Ja jos Netflix tai YouTube ei riitä sisällöksi, on Sonyn omilla kännyköillä voinut kuvata 4K-videota jo Xperia Z2:sta alkaen. (Ja nykyään 4K-videokuvaus löytyy melkein mistä vaan high-end-luurista.) Sitä paitsi onhan noita 4K Steam Machine -koneitakin jo julkistettu, ja aikuisviihteen puolelta 4K-videoihin erikoistuneita sivustoja löytyy myös (mutta niihin en tässä yhteydessä linkitä).

Mulla on nyt hiukan vaikeuksia ymmärtää, miksi hankkia 4K telkkari jos streamauksessa teurastetaan ne ylimääräiset pikselit? Ja muuten, 28Mbit/s on ihan mahdoton nykyisille nettiliittymille, poislukien opiskelija-asuntolat ja muutamat vastaavat poikkeudet. Kuitua kyllä saa esimerkiksi Lohjalla tosi hyvin ja edulliseen hintaan, mutta pelkästään Lohjan takia ei uusia stardeja kannata miettiä.
Kesäkuun 2015 tilastojen mukaan jo 25 prosentissa suomalaistalouksista on vähintään 100M-nettiyhteys, ja miltei 80 prosentilla kiinteistä yhteyksistä on vähintään 10 megan liittymä. (Sidenote: tuo 28 Mbit/s oli se vanha hiha-arvaus 4K-Netflixistä, mutta todellisuus olikin vain 15,6 Mbit/s.)

Mun huoli on tässä se että Sonyn tv-osasto uppoaa pelastamattomiin ja sen jälkeen yhtiö on pilkkomisen edessä.
Tämä huoli sen sijaan oli ihan aiheellinen. Tämän vuoden helmikuussa Sony-pomo Kaz Hirai kertoi, että Sony saattaa joutua myymään koko TV-valmistuksensa. 4K-telkkareilla tässä kuitenkaan tuskin on pahemmin osaa tai arpaa.

After years of refusing to entertain the idea of selling its long-struggling TV business, Sony Corp. CEO Kazuo Hirai said Wednesday that putting the unit on the auction block is now an option.

“It’s not that we aren’t thinking about partnering or selling to other firms at all. . . . Depending on the situation, we’ll have to consider (such options),” Hirai said at a news conference at Sony’s Tokyo headquarters during which he introduced a new three-year business plan.

Previously, Hirai had said that the TV business was important to the electronics giant and that he was not thinking about selling it.

A price war with overseas rivals has kept the TV business in the red 10 years in a row, with losses amounting to ¥790 billion.
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Kyllähän noita alkaa alle tonnilla jo olla, laatu sitten on varmaan eri asia? Minkälaiset lagit pelikäytössä on jossain 900 euron 4k Thomsonissa.. En kyllä näe järkeä omalla kohdalla vielä vuosiin.
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Kyllähän noita alkaa alle tonnilla jo olla, laatu sitten on varmaan eri asia?

Mietin täsmälleen samaa! Kaikessa kulutustavarassa, varsinkin viihde-elektroniikassa, kun tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että se halvin malli on lopulta laatutietoiselle asiakkaalle lopulta ehdoton ei. Tämän huomaa ihan perustelkkareissakin, kun kävelee kaupassa ohi: ei tulisi mieleenkään ostaa sitä tarjouksessa olevaa 299/399 mallia, kun vieressä on sitten vertailukohtana se 499/599 maksava malli, jonka kuva on pelkällä vilkaisullakin paljon parempi. Reilumpaa olisi verrata niitä "keskiluokan" tuotteiden hintoja, kun aika harva oikeasti 4K:sta kiinnostunut edes harkitsee sitä halvinta mahdollista ratkaisua...
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Tämän huomaa ihan perustelkkareissakin, kun kävelee kaupassa ohi: ei tulisi mieleenkään ostaa sitä tarjouksessa olevaa 299/399 mallia, kun vieressä on sitten vertailukohtana se 499/599 maksava malli, jonka kuva on pelkällä vilkaisullakin paljon parempi.

Toisaalta kauppiailla on tapana tahallaan säätää halvempien mallien kuva ns. vituralleen jotta vieressä könöttävän mallin tuplahinta vaikuttaa perustellulta. Paneelitehtaita ei maailmassa lopulta ole niin kovin monta, joten halpistelkkarin tärkeimmät komponentit saattavat olla samaa tavaraa kuin kalliimmassakin. Eroa löytyy sitten liitännöissä, ohjelmistossa ja viimeistelyssä. On myös ihan mahdollista, että valmistaja näkee ylimääräistä vaivaa tieten tahtoen heikentääkseen halvempien mallien ominaisuuksia esim. ohjelmallisesti.

(Tämä nyt ihan sivuhuomiona, suosittelen kyllä tekemään huolellista pohjatyötä jos harkinnassa on halpismalli pelikäyttöön. Pelikäyttö ei sinänsä vaadi näytöltä kovin ihmeellisiä ominaisuuksia - vaan pikemminkin niiden puutetta mm. kuvan jälkikäsittelyssä, mutta halpismallien yleensä puutteelliset liitännät ja säätömahdollisuudet voivat tuottaa ikäviä yllätyksiä.)
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Koetin alkuvuodesta puskuroida netflixista ulos 4k:ta 50 mb-yhteydellä. Kertaakaan ei päästy 2k-resoluution yli. Ostin nyt Gigantista Samsungin 60 J6275-mallin hintaan 999 €. Töllö oli posiitivinen yllätys ja itseasiassa itseäni suunnattomasti ärsyttävät pilveilyt ja valovuodot olivat huomattavasti pienempi päänsärky, kuin mitä alkuvuodesta testaamillani kaksi tai kolme kertaa kalliimmilla Sonyn ja Sampan 4K-malleilla. Luulisi, että noissa kalliimman pään laitteissa tuo laadunvalvonta paneelien suhteen olisi vähän parempaa. Näin ei kuitenkaan ole näköjään vielä kun saman töllön eri paneelikoot voivat tullat eri valmistajilta.

Arvosteluita tuosta Samsungista ei taida oikein löytyä.. Itse suosittelen testaamaan. Varsinkin jos saa taas hintaan 999 €. On se vaan 55" ja 60" välillä kuitenkin sen verran kokoeroa, ja lisäksi aika nenä kiinni sitä vissiin saa olla telkussa jos meinaa 4k:n erottaa FullHD:sta...
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Koetin alkuvuodesta puskuroida netflixista ulos 4k:ta 50 mb-yhteydellä. Kertaakaan ei päästy 2k-resoluution yli. Ostin nyt Gigantista Samsungin 60 J6275-mallin hintaan 999 €. Töllö oli posiitivinen yllätys ja itseasiassa itseäni suunnattomasti ärsyttävät pilveilyt ja valovuodot olivat huomattavasti pienempi päänsärky, kuin mitä alkuvuodesta testaamillani kaksi tai kolme kertaa kalliimmilla Sonyn ja Sampan 4K-malleilla. Luulisi, että noissa kalliimman pään laitteissa tuo laadunvalvonta paneelien suhteen olisi vähän parempaa. Näin ei kuitenkaan ole näköjään vielä kun saman töllön eri paneelikoot voivat tullat eri valmistajilta.

Arvosteluita tuosta Samsungista ei taida oikein löytyä.. Itse suosittelen testaamaan. Varsinkin jos saa taas hintaan 999 €. On se vaan 55" ja 60" välillä kuitenkin sen verran kokoeroa, ja lisäksi aika nenä kiinni sitä vissiin saa olla telkussa jos meinaa 4k:n erottaa FullHD:sta...
Mä en löytänyt tota 999e hintaan koitin ettii tolla mallinumerolla niii anto 1499e
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

55" on minimi mitä lähtisin 4K mallia edes katselemaan. Reilu puolivuotta takaperin kun vertailin niin päädyin hyvään full HD töllöön, kuva oli yksinkertaisesti vain parempi, paskalla 4K:lla ei ole kuin kiva nimi ja hyvä markkinakikka. Input lagit oli tuolloin vielä hervottoman suuret 4K malleissa, nykyään niihinkin on panostettu. Vieläkö leffat on pääosin skaalattua full HD:ta vai onko real dealia jo tarjolla miten?
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Mulla tosiaan on 55" Sonyn W805B ja katseluetäisyys vaihtelee 2-2,7m, mittaisn juuri. Eli se osuu aikla optimisti juuri tuon alueen sisään missä FullHD:sta on hyötyä eikä 4K:lle tarvetta. Jes!! :)
 
Vastaus: Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Mä en löytänyt tota 999e hintaan koitin ettii tolla mallinumerolla niii anto 1499e

Oli viime viikolla ja noin kuukausi sitten viikkotarjouksessa Gigantissa tuohon hintaan. Eikun kyttäilemään uusia viikkotarjouksia tms. siis:)
 
Vastaus: FIFA 16 - Ultimate Team (Kolikkokauppa kielletty)

Moro, ja sori OT, mut täältä saa aina vastauksen kaikkeen. Nyt kun mulla jää tuo PS3 ylimääräiseksi, ja mulla on lojunut vanha ''22 tietsikan näyttö tuolla, niin onko mahdollista saada näkymään tuota pleikkaria tuolta näytöltä. Näytössä on VGA ja DVI kaapelipaikat, mutta ei HDMI paikkaa. Tuohon on varmaankin olemassa joku väliplugin tjms, mutkun oon ite niin käsi näissä jutuissa et jos joku vois vaikka verkkokaupan sivuilta linkata semmoisen piuhan/pluggarin mitä siihen tarviis. Jos se siis edes on mahdollista. Tattis, kiitos, danke schön ja anteeks.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/23281/cgvcf/Fuj-tech-HDMI-naaras-DVI-D-naaras-liitinadapteri

Oisko se tuo? Toimisko se?
 
Ylös Bottom