Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Uncharted 4 - A Thief's End

Playstation suomen tuki on kyllä aivan jäätävää paskaa... Laitoin viestiä sinne, että miksiköhän tuota päivitystä ei ole minulle saatavilla niin tuli vastauksena:



Kuitenkin Playstation blogissa sanotaan näin:



Lähetin takaisin vastausta ja tuon lainauksen plus linkin tuohon Playstation blogiin. Katsotaan vastaavatko enään mitään. Edelliseen vastaukseen meni sen vaivaiset kolme päivää.

Edit. Niin ja tuosta tuesta vielä niin pelkästään sähköpostilla saa noita jannuja kiinni ja kestää monta päivää, että vastaavat. Sitten kun vastaus on tuota luokkaa niin tällä menolla tuota asiaa selvitellään vielä kuukauden päästäkin.
Täysin samat kokemukset. Ylivoimaisesti surkein asiakaspalvelu mihin olen koskaan törmännyt. Juuri noista mainitsemistasi syistä. Lisäksi en ole aina saanut sieltä edes apua tilanteeseen, vaan apu on sitten löytynyt netistä tiukasti hakemalla. Sen verran iso yritys ja suosittu brändi Suomessakin, että kyllä odottaisin ihan hitosti parempaa asiakaspalvelua täälläkin.
 
Itselläni PS5 digital edition, siihen Plussan kautta ladattu maksuton UC 4 Thief´s End ja Storesta ostettu digitaalinen Lost Legacy. Olin tämän PS5 päivityksen laittanut Storessa seurattavaksi ja hienosti tuli heti 28.1. ilmoitus, että 10€:n hinnalla päivitys on ladattavissa. Eli ainakin itselläni toimi hienosti tämä päivitys.
Ensimmäinen chapter tuli jo pelattua läpi ja hienosti toimii, tuntuu kyllä tuo 4K 30 fps nyt tökkivältä, oliko mukamas alkuperäinenkin näin tahmea??? Oma mielikuva, että oli ihan ok pelattavuudeltaan, mutta nyt näiden 60fps ja 120 fps rinnalla tuntuu tosi kankealta. 60fps nyt toistaiseksi oma suosikki. Lost Legacy oli mielestäni hieman tökkivä alkujaankin, hienoa päästä sekin pelaamaan uudelleen päivitettynä versiona.
 
Viimeksi muokattu:
Jatkanpa vielä hiukan aiheesta. Olen itse pitkän linjan pelaaja ja vuosien varrella on tullut satoja ellei tuhansia pelejä pelailtua. Pieni murto-osa näistä on sellaisia, että olisin ne pelannut läpi. Joko on mielenkiinto loppunut tai peli ollut liian haastava. Koko Uncharted-sarja on tässä poikkeus, jokainen on tullut pelattua läpi ja nyt näyttää siltä, että nämä kaksi osaa pian jo toistamiseen. Ensimmäiset kolme pelasin vasta Thief´s Endin ja Lost Legacyn jälkeen ja olisihan se kiva saada nekin päivitettyinä versioina, samaten PS Vitalle ilmestynyt Golden Abyss olisi kiva kokea.

Parasta tietenkin olisi kokonaan uusi peli tähän sarjaan, joka olisi alusta saakka uuden sukupolven konsolille tehty.
 
Viimeksi muokattu:
Ajattelin päivittää tämän ja Lost legacyn ps5 versioon. Mitenhän tuo levyjen käyttäminen konsolissa menee kun molemmat pelit löytyvät hyllystä niin onko sillä väliä kumpaa pyörittää konsolissa vai vaatiiko ps5 ainoastaan sen kiekon jolla päivitys on alunperin tehty. Eli voinko käyttää kumpaa tahansa peliä päivityksen jälkeen pelatakseni ps5 versiota? Olikohan tarpeeksi epäselvästi ilmaistu o_O
 
Eikös 4K modi oli 30 FPS jolloin VRR ei aktivoidu.
120 hertsin tilassa se on 40 fps ja 120 Hz+VRR:llä se on 40+ fps. LFC eli Low Framerate Compension kuitenkin tavallaan tuplaa virkistystaajuuden, eli esim. 42 fps pyörii 84 hertsillä, jolloin ollaan helposti VRR:n vaatimassa virkistystaajuuslukemissa.

Kokeilin tuota 4K@40+ fps -tilaa illalla nopeasti, ja se oli yllättävänkin sulava. Pieniä nytkähdyksiä siellä täällä näkyi, ja 1440p@60+ fps oli silti vielä selvästi sutjakkaampi joka tilanteessa.
 
120 hertsin tilassa se on 40 fps ja 120 Hz+VRR:llä se on 40+ fps. LFC eli Low Framerate Compension kuitenkin tavallaan tuplaa virkistystaajuuden, eli esim. 42 fps pyörii 84 hertsillä, jolloin ollaan helposti VRR:n vaatimassa virkistystaajuuslukemissa.

Kokeilin tuota 4K@40+ fps -tilaa illalla nopeasti, ja se oli yllättävänkin sulava. Pieniä nytkähdyksiä siellä täällä näkyi, ja 1440p@60+ fps oli silti vielä selvästi sutjakkaampi joka tilanteessa.

Ainiin unohdin kokonaan tuon 120 fps tilan ja lfc.
 
Sonyn porukka ilmeisesti onnistunut tämänkin PC version suhteen optimoinissa:


Minimum Recommended Performance Ultra
Performance Goals 30 FPS @ 720p Medium Settings 30 FPS @ 1080p High Settings 60 FPS @ 1440p High Settings 60 FPS @ 4K Ultra Settings
CPU Intel i5-4330 AMD Ryzen 3 1200 Intel i7-4770 AMD Ryzen 5 1500X Intel i7-7700k AMD Ryzen 7 3700X Intel i9-9900k AMD Ryzen 9 3950X
GPU NVIDIA GTX 960 (4 GB) AMD R9 290X (4 GB) NVIDIA GTX 1060 (6 GB) AMD RX 570 (4 GB) NVIDIA RTX 2070 (8 GB) AMD RX 5700 XT (8 GB) NVIDIA RTX 3080 (10 GB) AMD RX 6800 (16 GB)
RAM 8 GB (16 GB Recommended) 16 GB 16 GB 16 GB
OS Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit
Storage 126 GB HDD (SSD Recommended) 126 GB SSD 126 GB SSD 126 GB SSD
 
Ox ne aikasemmatki unchartedit tuloss piiciille? Jotenki outoo et pc porukka sit aloittaa nathan drake seikkailut siitä vikasta päätösosasta.
 
Ox ne aikasemmatki unchartedit tuloss piiciille? Jotenki outoo et pc porukka sit aloittaa nathan drake seikkailut siitä vikasta päätösosasta.

Ei oo tietoa niistä, siinäpä se onki esim pelattavuudeltaan susi ykkös osa käännettyä pelattavaksi PC:llä. Voipi olla ettei niille ole tapreeksi edes Sonylla mielenkiintoa kääntää PC:lle.
 
Tässä vähän DF testejä tuosta VRR modesta. Kiinnostais kyllä uudelleenpeluu tuolla 1440p VRR unlocked modilla jossa framerate huitelee pääsääntöisesti 120 fps paikkeilla.

 
Läpi meni PS5:llä! (siis plussasta tullut PS4 versio)

Kartoittamattoman neljännessä osassa jahdataan merirosvo Averyn aarretta. Tuttuun tapaan tutkitaan muinaisia raunioita, joista saatujen vihjeiden perässä matkustetaan ympäri maailmaa seuraavan johtolangan perässä. Päähenkilö Nate kavereineen ei ole yksin aarteen perässä vaan Rafe niminen pahis ja hänen palkka-armeijansa yrittävät pistää kapuloita rattaisiin samalla kun yrittävät rohmuta aarteen itselleen.

Unchartedin ykköosassa päästiin ajamaan vesiskootterilla jokea yläjuoksuun. Nelososassa pistetään vielä paremmaksi kun päästään kiipeilemään maastoauton kanssa vetokoukku apuna. Kiipeily on muutenkin ottanut uusia kierroksia nelososassa. Tuntuu siltä että neljän osan väliltä nelososassa on selvästi paras kiipeily. Tosi hurjia stuntteja pääsee tekemään tässä. Kiipeillessä ei tarvi nyt hyppiä koko aikaa, sillä vasenta tattia siirtämällä Nate kurottautuu tatin suuntaan ja tarttuu jos seinässä on siinä suunnassa uloke.

Taistelussa joutuu usein pahaan ristituleen ja siinä pitää opetella paras myllerrysreitti jotta selviää. Vaikka kuolema korjaa helposti kohtalaisella vaikeustasolla, tallennuspisteet pelastavat joita voi tulla kesken taistelukohtauksen. Lopputaisteluakaan ei tarvitse aloittaa alusta jos kuolee vaan kesken tappelun on tallennuspisteitä.

Tosi metka äksönpläjäys, jossa on vielä kirsikkana kakun päällä ääninäyttelijöiden hienot suoritukset. Arvosana: 5/5.

Omia kuvakaappauksia:
 
Mä muistan tän esittelyn. Olihan tuo tuohon aikaan melko pysäyttävä.


Ja on vieläkin. Menee vielä muutama vuosi, että nykykonsoleiden tehoista päästään kunnolla nauttimaan, ja monet nykypelit ovatkin lähes identtisiä ps4 -eran pelit boostattuina
 
Nathan Draken matka läpi. Enpä olisi uskonut, että pelaan nämä kaikki neljä peliä alusta loppuun. Olivat vaan niin hyvin tehty, että kestävät aikaa erinomaisesti. Ensimmäinen osa tietenkin on jo aika vanha, mutta Uncharted 4 voisi olla vaikka tänä vuonna julkaistu peli.

A Thieve's End säväytti vielä enemmän mitä osasin etukäteen odottaa. Omasta mielestäni aika pitkälti täydellinen peli mitä voi tälläisestä genrestä tehdä. Tarina pysyi kokomatkan mielenkiintoisena, eikä lähtenyt liian villiksi. Taistelut, hiipimiset ja pulmat hyvässä balansissa, lisäksi autoilu oli oikein piristävä poikkeus.

Lopussa alkoi olla sellainen olo, että Uncharted 4 on aika lähellä mestariteosta ja eikä kauas jää esim. Witcher 3:sta.

Nathan Draken tarinalle aika täydellinen lopetus. Mielelläni näkisin mitä Naughty Dog saisi aikaan uudella konsoliraudalla Unchartedin parissa. Toki kelpaisi jonkun muunkin studion yritys tästä pelisarjasta. Ongelma vaan on siinä, että näyttelijät sekä hahmot ovat vanhentuneet jo aika paljon. Muutamia erillaisia ratkaisuja tuohon voisi keksiä, mutta olisiko yksikään sitten oikeasti toimiva idea ja kiinnostaako ne Sonya.

Saa nähdä koska pelisarja jatkuu uusien pelien parissa, mutta oma matka jatkuu vielä Lost Legacyn parissa. Mielenkiintoista nähdä mitä se tarjoaa.
 
Ylös Bottom