Viimeksi katsomani elokuvat

Keskustelu osiossa 'Populaarikulttuuri' , aloittajana Jari Tomppo, 07.05.2005.

 1. Jari Tomppo

  Jari Tomppo New Member

  Niinpä, mitäs leffoja sitä on tullut viime aikoina katseltua? Saa toki muutamalla sanalla kertoa mielipiteensäkin, ettei mene pelkäksi luetteloinniksi.

  To 5.5.
  DVD: William Friedkin: Elää ja kuolla L.A:ssa
  Mestariteoshan tämä poliisileffojen genressä on ja sellaisena täyttä klassikkokamaa.

  TV1: Elmo Nuganen: Nimet marmoritaulussa
  Eipä tämä eteläisen naapurin "Tuntematon sotilas" oikein jaksanut säväyttää. Ilmeisesti suomalaiskatsojien houkuttelemiseksi mukaan pestattu Peter Franzen oli lähinnä cameoroolissa. Mies ei montaa sekuntia kuvassa viihtynyt.

  Pe 6.5.
  DVD: Coen bros.: Big Lebowski
  Aivan hervotonta katsottavaa. The Dude rocks.

  DVD: Chen Kaige: Poika ja viulu
  Lämminhenkinen isä-poika -draama Kiinasta.

  DVD: Terrence Malick: Julma maa
  Elämää suurempi klassikko erittäin vinksahtaneesta ihmisestä.
   
 2. Jarmo Hänninen

  Jarmo Hänninen New Member

  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  You got that right brutha!

  :)

  No, mutta eilen tuli pitkästä aikaa katsottua hyvä dokkari, kaipa sitäkin voidaan leffana pitää kun kestoa on tarpeeksi ja devulta löytyy - eli:

  Fog of War :cool:
   
 3. Jumala

  Jumala Member

  PSN:
  A-Karma
  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  Meren Sininen (Deep Blue) Joku alku-ilta tässä, elokuvateatteri

  Käsittämättömiä summia maksanut luontodokumentti, joka kuitenkin kaikessa koreudessaan oli ihan OK! Hieman rönsyilevä kerronta ja "kaikille jotain" -asenne veivät ikävä kyllä pisteitä. Syvänmeren-otukset olivat kivaa katseltavaa ja Mariaanien Hauta (Maapallon syvin kohta, miltei 11km merenpinnan alla) vaikuttava näky.

  Mononoke Hime (Princess Mononoke) keskiviikko, DVD

  Jaappanialaisen anime-guru Miyazakin loistava tekele. Ei voi kuin sanoa, että yksi loistoleffa muiden hänen tekemiensä joukossa. Tekisi mieli kirkua ilosta kuin pikkutyttö.

  Hide and Seek (Kukkuluuruu??? mitä vit...) Torstai-ilta, elokuvateatteri

  Hyvältä vaikuttava elokuva alussa, joka kuitenkin osoittautui juuri sellaiseksi kuin ennakko-odotukset antoivat pelätä. Juoni siis ennalta-arvattava ja elokuvan loppu kamalaa tuubaa.
   
 4. Jarmo Hänninen

  Jarmo Hänninen New Member

  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  Jumala, vielä kun pistät formaatin, päivän ja kellonajan (jos mahdollista) :)
   
 5. Saul Ahola

  Saul Ahola New Member

  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  La 7.5.
  DVD: Old School : IMDb
  Idioottimaisesta kannesta ja ideasta huolimatta yllättävän tasokas sekoilukomedia! Nämä high school -komediat kun usein ovat täysin sietämättömiä, nousee tämä elokuva pelkästään hyvällä fiiliksellään ylös harmaasta massasta. Pieksee ehdottomasti ohjaaja Todd Phillipsin Road Tripin ja verrattain surkean Starsky & Hutchin. Will Ferrel, Luke Wilson ja Vince Vaughn kovassa vedossa - ja näytettiinhän ne tissitkin.

  Elokuva sisälsi yllättävän komeaa kuvallista näppäryyttä ja muusikkikin oli kohdallaan. Plussaa myös muun muassa Se7enistä, Training Daysta ja Fight Clubista tutusta kahvilasta. Jos tekee mieli katsoa jotain äärimmäisen kevyttä, typerää ja hulvatonta, on Old School varsin hyvä vaihtoehto.

  ***½ / *****

  DVD: Enemy at the Gates : IMDb
  Mukavan erilainen sotadraama. Venäläiset puhuvat häiritsevän sujuvasti englantia, mutta muuten hyvin otteessaan pitävä sotajännäri. Visuaalisesti komeaa katseltavaa ja näyttelijäsuorituksetkin olivat erinomaisia.

  **** / *****

  Su 8.5.
  DVD: Gladiator : IMDb
  Edelleen täyttä rautaa. Taistelukohtaukset ovat kaikessa mahtipontisuudessaan suorastaan mykistävän upeita. Russell Crowe vakuuttavassa vedossa. Joaquin Phoenix tekee yhden eheimmistä roolisuorituksistaan. Plussaa myös siitä, ettei Commoduksen roolia oltu kirjoitettu vain yksipuoliseksi pahikseksi. Tämä elokuva ei tunnu menettävän tehoaan yhtään.

  ****½ / *****
   
 6. Sarine

  Sarine New Member

  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  Viikonloppuna katselin Mystic Riverin, loistava leffa kyllä.
   
 7. Tonppa

  Tonppa KonsoliFIN Alumni

  XBL:
  Tonppa
  PSN:
  Tonppa
  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  Vuosien odotukset palkittiin, kun katsoin Star Wars Episodi III: Sithin koston. Huisi elokuva, joka tosin tarvitsee useampia katselukertoja.

  Sitten tuli katsottua sellainen katastrooffi kuin Russian Ninja (aka Russian Terminator), suomessa nimellä Neukku ninja. Hirvittävä tanskalainen amatöörituotos, joka on ohjattu, kuvattu, leikattu, äänitetty, yms. niin huonosti, että oikein hävettää kun ajattelee, että moinen tuotos on päässyt Suomessa jopa teatterilevitykseen aikoinaan.
   
 8. Stanton

  Stanton New Member

  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  12.5. DVD: Once Upon a Time in the West.
  Ei varmaan esittelyjä kaipaa. Sergio Leonen ultimaattinen lännenelokuva ja Leonen upeat hyvästit lajityypille. Yksi hienoimpia koskaan tehtyjä elokuvia, jonka täydentää Ennio Morriconen mestarilliset sävellykset. Musiikki saa edelleen aikaan kylmiä väreitä.

  13.5. Canal+: Intolerable Cruelty.
  Coenien kevyt komedia. Ei oikeastaan naurata kuin parissa kohdassa siihen tuttuun Coen tyyliin, mutta oli kuitenkin ihan katseltava pätkä. Kevyttä sähellystä iltapäivän ratoksi.
   
 9. Chemo

  Chemo Member

  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  Ju-On - The Grudge / Eli The Grudgen alkuperäinen japaniversio. Mä en ole katsonut paljoa kauhuelokuvia viime vuosina; olisikohan turtumus hieman väistynyt kun tämä tuntui tosiaan jännältä...

  Henkien Kätkemä / Se animaatio, ostin Anttilan tarjouksesta. Kiehtova ja kaunis. Oli omasta mielestäni aivan sovelias katsottava lapsilleni (6 ja 7 v), joten katsoimme sen sitten vielä myöhemmin yhdessä.
   
 10. kettunen

  kettunen New Member

  XBL:
  kettunen
  PSN:
  SereneImpatience
  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  Tokio Godfathers
  Ensimmäinen katsomani anime-elokuva. Ihmissuhteiden vaikeudesta kertova tarina ei ole erityisen omalaatuinen, mutta selvästi tavallisuudesta poikkeavat henkilöhahmot ovat koskettavia. Mukaan mahtuu yllättäviä määriä paitsi huumoria, myös henkilöiden elämäntavan mukanaan tuomaa pettymystä, epävarmuutta ja surua. Henkilöiden historia avautuu hieman kerrallaan, yllättäen sekä koskettaen paitsi muille henkilöhahmoille myös katsojalle.
  Suosittelen.
   
 11. aadi

  aadi New Member

  PSN:
  TJBasse
  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  Viimeisin katsomani elokuva on Bourne Supremacy . Ei aivan ensimmäisen osan tasoinen, mutta hyvä elokuva silti. Varsinkin loppua kohden tunnelma alkoi olla todella kiihkeää :)
   
 12. saintbert

  saintbert The infamous

  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  Hyllyssä oli jo jonkun aikaa kummitellut Masters of Cinema -julkaisu Fritz Langin mykkäelokuvasta Metropolis. Versio on tiettävästi täydellisin mahdollinen sitten elokuvan julkaisun 1927, joskin edelleen puuttuvia kohtauksia on jouduttu korvaamaan elokuvan rytmiä rikkovilla tekstiselostuksilla. Jokainen filmille tarttunut kuva on kuitenkin taianomainen. DVD:n terävä kuva paljastaa varmasti uusia yksityiskohtia niillekin joille itse elokuva on ennestään tuttu.

  Poliittis-uskonnollissävytteinen juoni ja tieteismaailma peilaavat yhtä paljon tulevaisuutta kuin elokuvan tekohetken todellisuutta. Metropoliksen suurimmat ansiot tulevat kuitenkin visuaalisesta toteutuksesta, josta on jälkiä melkein jokaisessa sitä seuranneessa tieteiselokuvassa.
   
 13. Stanton

  Stanton New Member

  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  22.6. Tennispalatsi 2
  Kung Fu Hustle

  Ihan levottoman hauska Kung fu/slapstick -komedia Stephen Chow'lta. Käyttää komediassa hyväkseen elokuvia joka aikakaudelta ja sekoittelee tyylejä jatkuvasti, mutta pysyy silti omaperäisenä ja ennen kaikkea hauskana. Pari hauskinta kohtausta olivat lainauksia muista elokuvista joita ei osannut odottaa ollenkaan. Juoni on yksinkertainen, mutta tapahtumia ja älyttömiä hahmoja on paljon. Pahamaineisen Kirveskoplan eteen asettuu yksi köyhä kylä, jossa asuukin Kung fun taitavia sekopäitä. Asukkaissa riittää hahmoja pariinkin elokuvaan ja kaikki on vedetty täysin överiksi.

  Kung Fu sähellys näyttää myös hyvältä. CGI on hienoa ja sitä käytetään paljon varsinkin megalomaanisissa taisteluissa, jotka ovat usein täysin järjettömiä. Järjetön kuvaakin hyvin tätä sähellystä. Menkää muutkin kattomaan.
   
 14. Jope Pitkäviha

  Jope Pitkäviha New Member

  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  Jack Nicholsonin tähtittämän leffan Elämä on ihanaa. Yllätti positiivisesti. jack Nicholson todisti taas kerran olevansa loistava näyttelijä. 4½/5.
   
 15. messenjah14

  messenjah14 New Member

  XBL:
  VierasTalo
  PSN:
  VierasTalo
  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  paras elokuva ikinä mielestäni. itse katsoin eilen evil deadin leikkaamattomana taas kerran. oli se edelleen ihan hauska.
   
 16. Jarmo Hänninen

  Jarmo Hänninen New Member

  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  Tuo on kyllä loistava leffa. Kaveri kerran tuota leffaa näytti kun ei ollu muutakaan tekemistä ja aivan loistava elokuva. Vaikka juoni ei ole oikein mistään kotoisin, dialogi ja hyvät näyttelijät (Nicholson, Kinnear ja Hunt) korvaavat juonen puutteet ihan hyvin. :cool:
   
 17. Leipuri Hiiva

  Leipuri Hiiva New Member

  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  • pe 8.7 Kelly's Heroes
  • la 9.7 Every which way but loose
  • ma 11.7 Täällä Pohjantähden alla
  • ti 12.7 Pekka Puupää ja Pätkä pahassa pulassa
  Pitää pyrkiä siihen että vähintään elokuva päivässä.
   
 18. Saul Ahola

  Saul Ahola New Member

  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  Kuluneen viikon saldoa:

  Good Bye Lenin! (2003) - Varsin hellyyttävä pätkä ennen kaikkea omaperäisellä tarinalla. Erinomaista eurooppalaista draamaa. Arvostelu tulossa.

  **** / *****

  The Insider (1999) - Mannin Insider toimi edelleen hienosti. Mannin elokuvien visuaalisuus ja tunnelma ovat yksinkertaisesti vastustamattomia. Taistelee Mannin elokuvien kärkipäässä yhdessä Alin ja Heatin kanssa.

  **** / *****

  Collateral (2004) - Mannista innostuneena piti tietenkin katsoa myös Collateral toistamiseen. Erinomainen ohjaajalle tyypillinen trilleri, mutta ehkä kuitenkin pienoinen pettymys huikean Alin jälkeen. Cruisen ja Foxxin roolisuoritukset tuntuivat nyt toisella katselukerralla nojaavan liikaa vanhoihin maneereihin, vaikka molemmat olivatkin onnistuneet luomaan mielenkiintoiset hahmot. Hyvä elokuva, mutta ei aivan parhainta Mannia.

  **** / *****

  Do the Right Thing (1989) - Helteisimpänä kesäpäivänä piti tietenkin katsella Spike Leen Kuuma päivä. Ehdoton moderni klassikko, jonka leppoisa tunnelma ja tärkeä sisältö takaavat varsin mielenkiintoisen katselukokemuksen. Elokuva on täynnä loistavia näyttelijöitä, joista erityisesti John Turturro on erinomaisessa vedossa. Myös sivuosissa vilisee hyviä näyttelijöitä, kuten Ossie Davis, Martin Lawrence ja Samuel L. Jackson.

  ****½ / *****

  Pulp Fiction (1994) - Piti katsastaa jälleen pitkän tauon jälkeen. Edelleen äärimmäisen viihdyttävä paketti, josta onnistuin jopa onkimaan jotain uutta jälleen parin vuoden jälkeen. Elokuva on silti mielestäni saanut kohtuuttoman paljon huomiota, vaikka onkin kokonaisuutena varsin viihdyttävä.

  **** / *****

  Any Given Sunday (1999) - Oliver Stonen jalkapalloelokuva on vauhdikas valinta lauantai-illan ratoksi. Viihdettä, kuvallista nannaa ja vauhtia elokuvassa riittää mielin määrin, mutta muuten kovin ontto elokuva. Pacino oli kuitenkin yllättävän hyvässä vedossa, ja Jamie Foxx hyvää vauhtia valmistelemassa vuoden 2004 todellista läpimurtoaan.

  ***½ / *****

  Ronin (1998) - Mainio toimintatrilleri vauhdikkailla takaa-ajokohtauksilla ja hyvillä näyttelijöillä. Juoneltaan ja toteutukseltaan hieman kaavamainen ja välillä oivaltavien juttujen alleviivaaminen jarruttivat hieman muuten hyvin etenevää toimintaelokuvaa.

  ***½ / *****
   
 19. Sir Filmipätkä

  Sir Filmipätkä New Member

  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  Monthy Pythonin Brianin elämä ja täytyy sanoa että irroitti taas monet ansaitut naurut, vaikka useita katsomieskertoja tälle leffa onkin jo kertynyt. Holy Grail tuli tässä pari päivää sitten katsottua ja kyllähän sekin edelleen nappasi vähintään yhtä kovaa kuin Brianin elämä, vaikka on mahdotonta sanoa kumpi näistä on sitten se parempi. Elämän tarkoitus olisi vielä katsomatta ja tänään tai huomenna voisi senkin vilkaista tästä leffasta tosin on sellaisia muistikuvia ettei se olisi täysin ollut edeltäjiensä veroinen. Saapanyt nähdä Python huumori kyllä iskee meikäläiseen.
   
 20. ULVI

  ULVI Administrator

  PSN:
  ULVI
  Vastaus: Mitä elokuvia olet viimeksi katsonut

  Mielestäni Holy Grail on mahdottoman yliarvostettu Pythonien tuotannosta. Parit naurut se irroitti, mutta ei se mitenkään "Elämän tarkoitusta" tai "Brianin elämää" päihitä.

  Ja sitten aiheeseen; perjantaina tuli katsottua Kurosawan "Ran" (1985). Mahtavista puitteistaan huolimatta elokuva kärsii hieman yliampuvista näyttelijäsuorituksista ja paikoittain puuduttavan tylsistä jaksoista. Vertailukohteeni Seitsemän samuraita (1954) toimii paljon paremmin, ja vaikka pituutta siltä löytyy tunti enemmän, tylsyydentunnetta ei päässyt teatterissa katsoessani syntymään (ei, en ole vanhus, vaan huhtikuussa järjestettiin uusintanäytöksiä ;)). DVD:llä Ran näytti upealta, kuva oli tarkka ja varsin näyttävä. Arvosanaksi veistelisin 3/5.

  Eilen tuli muistinvirkistykseksi tsekattua pari Edward Nortonin tähdittämää leffaa: Fight Club ja American History X. Hienoja pätkiä molemmat edelleen, eihän noista moitteensanaa pahemmin keksi.

  Tänään tulee varmaan katsottua animaatioelokuva "Henkien kätkemä". Olen kuullut siitä vain hyvää, joten odotukset ovat korkealla.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2005

Jaa tämä sivu