Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Viimeksi pelatut pelit

Shadow Warrior 2 (2016)
Aikoinaan 3D Realms väsäs sen alkuperäisen Shadow Warrior (1997) pelin.. siitä vuosi jos toinenkin vierähti niin saman niminen peli tuli sitten aloittamaan uuden rebuuttauksen (2013).. samasta hahmosta ei ole siis kyse. Genre on kuitenkin sama elikkäs räiskytellään ja onpahan myös katana tärkeässä osassa, alkuperäisessä heiteltiin vielä heittotähtiä. Alkupetäisestä siis asioita otettiin mutta kuitenkin aika paljon muutettiin siinä ekassa pelissä..

..tämä uudelleen tekemisen toinen tuleminen alkaa sitten tunkea jo vaikka ja ties mitä tähän mukaan.. ihan pelkkä suoranainen aivot narikkaan räiskyttelypaukuttelu tämä ei ole enää, okei ei tässä mitään puzzleja sentään ole tai vastaavia.. mutta kaikkea voi kehitellä ja upgreidata niin pirusti että informaatiotulvaan voi tulla nopeasti aika ähky fiilis.. sekä kun niitä valikoita selailee niin tarinaa, selitystä, tavaraa on tonni kaupalla plärättäväksi.. sitten on kaiken maailman sivutehtäviä jne… runsauden pula alkaa olemaan räiskintäpelille jo melkoisen tuhtia annosta pelaajalle naposteltavaksi.

Aiempaan peliin verrattuna peli on melkoisen kasvojen kohotuksen kokenut graafisesti, ainakin siinä muodossa että jotkut kentät tässä kiiltelee ja heijastelee niin että Duken aurinkolasit ois pelaajalla jo melkeinpä pelivarusteena oltava. Välivideoita tässä on kans melkoisesti ja yllättävän pitkiäkin pätkiä.. tarinallisesti kuitenkin aika ohkaista diipadaapaa..

..itse pelihahmo on kovinkin puhelias ja kommenttia kyllä piisaa joka lähtöön.. välillä hymähdyttää mutta sellainen kunnon nasevuus niistä tuppaa uupumaan. Pitkälti sellaisia lakonista pikkutuhmaa pölöjäilyä, heittoja jotka koettavat irvailla oikein kunnolla mutteivat välttämättä ihan ytimeen asti pääse uppoutumaan.. tahti juttua latoessa on tosiaan suhteellisen kiivastahtinen mitä näihin yleensä tulee ja pidemmän päälle ne alkaa jo pursuta melkeinpä korvakäytävistä pihalle.

Pelaaminen on sitä mitä viime aikoina on tupannut olemaan tämän genren tuotoksissa, ottaa vaikka uudemman Doomin syleilyynsä ja sen pohjalle perustaa sitten paljon. Ketterän sulavaa kerä vikkelyyden on meno ja meininki päällisin puolin.. itselleni ehkäpä sellainen oikein kunnon munakkuus kuitenkin jää uupumaan joka sen viimeisen silauksen antaisi räiskyttelysilpomiseen tässä tapauksessa.. homma on hivenen liian virkamiesmäistä mitä vihuihin tulee ja niiden raatoihin.. sekä tietyllä tapaa myös aseisiin, sais se katana olla ”ninjailussa” kuitenkin suuremmassa roolissa.

Kentät alkavat pidemmän päälle toistamaan itseään ihan reippaasti. Vaikka maisemallista vaihtelua onkin ihan riittämiin, niin jotenkin kentät eivät tunnu pidemmmän päälle enää idyllisiltä ja originaaleilta tapauksilta.. enempikin deja vu alkaa tulvimaan mieleen, mähän olen juuri samailaisessa ympäristössä jo hetkeä aiemmin tämän pelin aikana ollut.

Sellainen voisiko sanoa perusmeininki tästä lopulta jää kätöseen. Sinälllään ihan mukava pelata juups kyllä ei siinä mitään. Pelisession päättää niin ei tule fiilistä että aivan heti jo janoaisi lisää päästä pelaamaan.. kuten niiden oikein kovien ja uniikkien pelien kanssa tuppaa käymään.
 

Liitetiedostot

  • Shadow Warrior 2 Screenshot 2024.02.10 - 10.11.11.13.png
    Shadow Warrior 2 Screenshot 2024.02.10 - 10.11.11.13.png
    3,3 MB · Lukukerrat: 2
Biing!: Sex, Intrigue and Scalpels
Nyt ollaan taas jonkin varsin häkellyttävän äärellä, peli on vuodelta 1995.

Häkellyttävän siksi että miksi tälläinen peli on oikeasti joskus tehty. Nykyään, aikaa missä elämme, ei taitais edes indie tuottajat uskaltaa tehdä yhtään mitään tämänmoista.

Peli on luokiteltu simulaatioksi, no jaa.. tämä on niin häröpalloinen ilmestys että lopulta siinä kait jotain sairaalaa ja sen ylläpitämistä simuloidaan.. mitään Theme Hospital menoa tältä on turha odotella.

Tässä ihmeellinen räävittömuus, jopa pikkutuhmailu tuntuu olevan tapetilla oikein isosti ja se juttu. Hoitajat ovat tässä melkoisessa vetimissä kautta linjan.

Pyrkii kuulemma olemaan satiirinen kannanotto (mihinkä lie) kait mutta kaiken huomion vie skandaalin omainen pukeutuminen tässä pelissä, siitä ei pääse yli eikä ympäri vaikka itse tekijät koittaisivat jotain muita satuja kertoillakin :D

Nyt jos koskaan vaatii melkoisesti pureskelua ja mutustelua päälle että mitä sitä just tuli todistettua & pelattua..

..ainoa asia joka tämän tapauksessa on varma, jos mikä niin tämä lienee sitä todellista kulttikamaa viimeisen päälle.

https://www.gog.com/en/game/biing_sex_intrigue_and_scalpels

Pelkästään jo pelin intro on itsessään jotain öööh.. sanotaanko erikoista…


Crapshoot: The horny surgeon sim called Biing! for some reason
https://www.pcgamer.com/saturday-crapshoot-biing/
 
Brigador – Up-Armored Edition
Isometrisestä kuvakulmasta (elikkäs yläviistosta) kuvattua ”räiskintä”mäihettä luvassa.

Kun pelaaja mechillänsä pääsee rymistelemään ja jylläämään, vaikkapa ihmisiä liiskaksi jos niin haluaa.

Nyt ei ole kuitenkaan mikään tauton tykitys kyseessä, tai voi yrittää sellaisena mutta aika nopsasti sitä huomaa että aikamoisen pulassa sitä on pärjäämisen kanssa tämän pelin kanssa. Vaatii vähän miettimistä että miten edetään ja miten saisi mitäkin vihulaista parhaiten hoideltua edestä pois.

Tosiaan aika isokokoinen mech tässä millä rymistellään oikein kunnolla, sillä pystyy myös tallomaan jo taloja jne… nurin. Aika kivasti tuo ympäristö tässä tuhoutuu että ”oikoreittejä” voi rakennella vaikkapa niin halutessaan kun suurin osa ruudulla olevista jutuista pystyy pistämään maan tasalle.. tavalla tai toisella, ihan vaan jyräämällä jalkaa oikein kunnolla tömisyttämällä tai tykittellen aseistuksella.

Ulkoisesti tulee melkoisesti mieleen Crusader No Remorse (1995) peli tästä. Graafisesti kuitenkin hakee sieltä ysäriltä itseensä paljonkin visuaalisessa mielessä.

Erilaisia mechoja tarjolla.. niihin sitten pari kipaletta aseita voi laitattaa jolla pääsee sitten räiskyttelemään vihuja ja miksei ympäristöäkin.. sekä vähän suojakalustoa tyyliin savukranaatteja, EMP jne…

Alussa ainakin itsellä meni tovi jos toinenkin kun (hiiri&näppis) yhdistelmällä kontrollointia sisäistää.. joka on sillain huomattavasti raskaampaa ja jäyhempää kuin normaalisti tämän tyylisissä peleissä on.. tähän jos mihinkä sopii aivan nappiin jos sanoo että tässä niin sanotusti ”tankki kontrollit”..

..mikä sinällään on vain tämän pelin eduksi laskettava tällä kertaa siis poikkeuksellisesti noin päin.. vaikka pelaajalla työmaata kontrolloinnissa sitten riittääkin jopa jo haasteeksi asti.. yllättävän monipuoliset kontrollit kun stealth meininkiinkin on mahdollisuudet ja osittain niin tehtävä jos meinaa pärjätä, ainakin meikäläisen taidoilla.. siis jos sitä ei saa sisäistettyä täysin tuota tämän liikkumisen ja ampumisen yhteiseloa..

..jos tätä nyt halua välttämättä siksi ”kahden tikun shootteriksi” lokeroida niin silloin tämä on sieltä ”kankeasta” päästä, toki tässä tapauskessa niin kuuluukin olla.

Peli joka haastaa pelaajansa ollen ei niin tavallinen isometrinen ”räiskintä” vaan vaatii kieltämättä myös taktista silmää käyttää jotta etenemään toden teolla tässä pääsee, pelkkä aivoton töhötys kohtaa nopean ja tylyn lopun näissä kekkereissä. Vähän sellainen kaksijakoinen tuotos tietyllä tapaa, siis siinä mielessä mitä pelaajaan tulee niin todennäköisesti tähän hurahtaa ja uppoutuu sitten ihan täysin mukaan tai hyvinkin pian ilmenee että ei sitten kiinnosta pätkääkään ja homma tyssää tämän suhteen hyvin alkuunsa pikaisesti.

 
Kesälliset olympialaiset peleineen.

Täytyy tätä viestiä sitten ajan kanssa editoida ja lisätä juttua näistä, nyt tälläinen pikainen.

Itseltäni löytyy ainakin Sydney 2000, Athens 2004, Beijing 2008, London 2012 ..kaippa tuon Tokion 2020 kisatkin vois vielä kenties testata.. onhan noissa kuitenkin aina hitusen eri lajeja sit tarjolla vaikkei välttämättä toteutus aina niin päätä huimaakaan, että suurien helmien bongaaminen näistä on vähän kuin etsisi neulaa heinäsuovasta.

Sydneyssä sai muistaakseni sitä äijää vähän muokata kykypisteillä ja sitten oli jokin treeni osuus kans ja tuollaisia mitä näissä nykyisissä ei kyllä ole ollut.

Tuli tuota Lontoota pitkästä aikaa huvikseen testattua mutta eipä tunnista Steamissa tuota Pleikkarin ohjainta, joten nappuloilla joutui sitten räveltämään ja sekös mukavaa.. esim 100m juoksutta sitten spacella naputetaan (toki siinäkin voi liian nopsasti sitä paukutella ja sekin huono juttu) niin maan perkuleesti koko matka, varmaan välilyönti tykkää hyvää :D ja lopussa sitten vielä toista nappia jos tekee loppuvenytyksen. Pyöräilyssä kans spacea paukutetaan menemään mutta siinä ei tarvi koko ajan sitä täysillä hakata, toki siinä kans nuolilla ohjaillaan.. ampuminen hoituu sitten hiirellä, lieköhän huomattavasti helpompaa kuin pädillä ? Uimahypyt jäi vähän heprean tasolle kun näppäimet äärimmäisen erikoisesti ja vaikeasti laitettu niin yksi suht onnistunut hyppy tuurilla ja useampi mahaplätsy :D mut kontrollien piikkiin menee tällä kertaa aivan täysin .. toki lajeja paljon muitakin tuossa.

Eräs yleisurheilupeli on jäänyt mieleen ! :D harmi ettei sen nimeä muista :( tuli siihen aikaan kun CD-Rom oli tosi uusi juttu ja sitten tyyliin Rebel Assaultin kanssa se peli tuli kans saatua.. jokin halppis pelihän se oli mutta ihan lootaversiona kaupasta irtosi.. erityisen siitä teki sen että siinä sai valkata että käyttääkö dopingia vai ei ! sitten oli aina tuurista kiinni että jäikö sitten testeissä kiinni ja diskattiinko, toki se sitten helpotti itse pelissä jos käytti mutta aina oli kärähtämisen mahdollisuus :D
 
Viimeksi muokattu:
Shovel Knight Nintendo Switchille. Aivan helmi kyllä tämä. Oli multa mennyt kokonaan ohi kun aikanaan julkaistiin. Vähän megaman tyylinen tunnelma, soundtrack myös samantyylinen.
 
Ravenous Devils
Kaikensorttista kokkauspeliä alkoi tuossa yhteen aikaan puskemaan ulos hirmuista tahtia mutta nyt taitaa olla taas siellä suunnalla vähän rauhoittunut, tätä tekelettä voitaneen tietyllä tavalla vähän Sweeney Toddiin verrata, idealtaan ja fiilikseltään.

Siis ei jumankeuta ! tämä alkaa melkoisen groteskilla tavalla suorastaan ! Suosittelen koklaamaan demoa, niin selviää sitten mitä tuossa tarkoitan.. toki se jo pelkästään trailerin katsomalla selkenee :D Nyt nimittäin kokataan jotain aivan muuta kuin ihan perinteistä..

..tapa kuitenkin jolla kaikki esitetään ja vedetäään tuosta vain on jopa hätkädyttävää jollain tapaa.

Itse peli tuo mieleen suht paljonkin This War of Minen, siis tuolta graafiselta puolelta ja millä tavalla homma on kuvattu.



------------------

Aikoinaan pidin kahdesta ekasta Fallout pelistä aivan älyttömästi ja niitä tuli tosiaan pelattua kerta toisensa jälkeen läpi asti.. olikohan ekoja pelejä lie ? kun jommassakummassa niissä oli sellainen bugi joka saattoi estää pelin läpi pääsemisen.

Sittemmin tosiaan menettivät oikeudet kyseiseen nimeen mutta palasivat sitten 2020 parrasvaloihin takas tekemällä ilmeisesti jonkin sortin Wasteland remaken vuoden 1988 pelistä.. tuolle on sittemmin tullut toinen osa vuonna 2013, sekä kolmas osa vuonna 2020. Ilmeisesti noissa kaikissa kolmessa aika paljon porukkaa takana sieltä parin ekan Falloutin ajoilta.

Jostain ihmeen syystä ei kuitenkaan tuonne joutomaalle ole missään vaiheessa suunnattu, vaikka toki kiinnostusta on ollut mutta jostain se on aina kiikastanut ettei noista mitään ole tullut kotiutettua.. tai no näyttäis mulla kun vähän tutkailee asiaan niin kakkonen jopa olevan, mutta ei kyl ole tullut sitä pelattua.

”Pystyyköhän” tai onkohan kannattavaa ylipäätään (ettei jää jotain olennaista väliin) suoraan tuota kolmosta pelata ? vai pitäiskö noi pelata järjestyksessä jotta parhaan niistä irti saa ? vois olla että toimivat ihan erillisinä omina peleinäänkin(kö) ?

Onko jollain pelitunteja tuosta kolmikosta, tai jostain noista ? Tainnut kuitenkin ihan kelvollisesti kehujakin saanut osakseen vaikkei ilmeisesti mitään mestariteoksia olekaan.. mustaa huumoria kait noissa pitäis olla aika kivasti ja se kuulloista aika hyvältä jutulta, ilmeisesti myös suht haastava peli ylipäätään ?
 
Chorus
Tästä tuli demoa testattua, sen perusteella vaikuttais että vois olla Wing Commander tässä aika vahvasti ollut esikuvana, ainakin mitä tuohon avaruuslentelyräiskintään tulee. Erittäin vahvasti samantyyliset fiilikset siitä heti iskostuu kun vihulaisia pääsee tomuksi ja romuksi paukuttamaan..

..toki vähän kaikenlaista sieltä sun täältä monipuolistettu ja visuaalisesti toki tätä päivää, ajoittain näyttää mainiolta, verrattuna siis ”esikuvaansa” joka sekin omana aikakautenaan näytti todella upealta. Tarinallisesti tässä ei toki FMV videoita tsiigailla vaan ilmeisesti tämän mimmin alus on jokin tekoälyinen ja heidän ”kanssakäyminen” on sitten siinä tapetilla ja kuulemma pitäis ihan mielenkiintoistakin olla mahdollisesti siellä puolella turinointia tarjolla.

Sen verran tuo demo lupauksia herätti että vois olla GOGista jopa kotiuttamisen paikka tälle ja suoda mahdollisuus näyttää kyntensä että olisko tällä oikeasti annettavaa avaruusräiskintöjen saralle.. hintana tällä hetkellä alessa nimittäin €6.29

https://www.gog.com/en/game/chorus

 
Spyro Reignited Trilogy
Täytyy sanoa että tätä ei ole koskaan tullut koklattuakaan Pleikkarilla.. nyt kolmikko oli Steamissa edukkaaseen hintaan niin laitetaanpa nyt testiin..

..tuli tosin arvottua että koklaako tätä vaiko Ty the Tasmanian Tiger peliä/pelejä.. niitä olis neljä kappaletta, joista kolme ensimmäistä on tälläisiä 3D touhuja (kuten Spyrot) ja sitten neljäs niistä taas olis 2D platformer, näytti vähän kuin ois Jazz Jackrabbit ollut siinä esikuvana :D ehkä sen vois sitten napata, kun olis sillain vähän vaihtelua ja hintakin sillä aika olematon tällä hetkellä.. miksei myös Gex siellä kuikuilis ja yrittäis apajille päästä, saatika Maui Mallard in Cold Shadow, Lollypop, 40Winks

..tosin 2Dssä odottelee kunnolla pelivuoroaan myös Prehistorik 1+2 jotka vaikuttavat oikeinkin valloittavilta tapauksilta ! :D ilmeisen huumori mielessä tehty ne ja vallankin kakkosen animoinnit tuovat alituiseen hymyn huulille niissä :) mitä ihan pikaiseen testas.

Ekaa nyt tästä lohikäärmeilystä tuli testattua.. heti ensimmäisenä silmään pistää kokonaisuutena varsin hellyyttävä visuaalinen anti. Kivan näköistä ja väriäkin lurautettu mukaan varsin sopivasti.. otukset näyttävät piirretyissä olemuksissaan mainioilta, niitä kelpaa & kestää kyllä katsella vaikka hitusen lähempääkin. Tuli sit siellä pari kanaa kärvennettyä tulisuihkauksella hiillokselle meni ennen kuin maatuivat :D sitten vaikkapa sonnit jäävät maahan sarvista kiinni alaspäin, ikään kuin päällänsä seisoisivat kun niitä vähän ”töräyttää päin” menemään, ekaksi kun kaukaa kahtoi niin näytti kun se ois pallejaan nuollut mutta ei sentään.

Toivottavasti noi maisemat kuitenkin tarjoais pidemmän päälle (niin tässä ekassa pelissä, kuin kahdessa muussakin) myös kivaa vaihtelua ja sitä kautta homma pysyis edelleen pirtsakkaan freesinä.

Ihan jees fiilikset jäi, ei mitään elämää suurempaa tai maata mullistavaa mutta sellaista leppoisaa pikku kivaa pelattavaa..

..onkohan noissa sitten suuria muutoksia kakkoseen ja kolmoseen (siiis pelillisiä varmaan lähinnä, liekö myös kosmeettista) vai ovatko kuin identtiset kolmoset keskenään temmeltämässä ?

Ai niin se vähän yllätti että tämä on myös suomeksi dubattu ! :D toki myös tekstityksekin suomeksi ovat.
 
Viimeksi muokattu:
Flatout 2
Kaikkea mahdollista on tähän lisätty verrattuna ekaan peliin.. tehty enemmän ja astetta suureellisemmin jutut.. ratoja (joissa on useita reittejä ne ajella läpi), autoja, pelimuotoja, ”häröilyjuttuja”, radan varsien tuhoutumiset ja irtotavarat siellä jne… mutu tuntumalla sanoisin kuitenkin että siinä ensimmäisessä on astetta parempi ajotuntuma ! kuin tässä ja se vetoaa meikäläiseen siltä osin jo paremmalla tatsilla heti kättelyssä ja myös vielä jatkoillakin..

..muutoinkin siinä on käytännössä kaikki oleellinen puristettu kasaan ja ylimääräinen karsittu, tässä sitä ”ylimääräistä härpäkettä” sitten piisaa senkin edestä.

Jotenkin tuntuu että tästä on koetettu muokkauttaa Burnout 3 tapaista peliä, mutta se on maestro siellä suunnalla, olisivat vaan tämän suutarit pysyneet lestissään ja täysin oman vision takana. Ei tämä mikään huono peli ole, pelailee tänäkin päivänä mielellään mutta mieluummin sen ekan kumminkin valitsen jos näistä pitää valkata kumpaa pelaisin, siinä kun alkaa sitä pelaamaan niin tulee heti huomattavasti kotoisampi olo kuin tässä toisessa, se ois kun ois vähän kylässä vierailulla.. toki jos se on puhkipelattu niin sitten tämä tarjoaa hieman ”vaihtelua”.

Tosiaan eka on saatavilla GOGista ilmaiseksi tällä hetkellä ja tämä toinen siellä kustantaa tällä hetkellä alessa huikeat €1.39

---------------------------

Flatout
Jos ei peli ole entuudestaan tuttu jostain syystä, niin nyt sitä irtoaa GOGista ilmaiseksi jonkisen aikaa.

Tätä on muuten erittäin mukava näppäimistöllä ajella :) Kokonaisuudessaan peli on tänäkin päivänä erittäin viihdyttävä pelattavaa. Pieninä välipaloina siellä täällä, maistuu jopa yhtä makoisalta kuin silloin kun tätä ensimmäistä kertaa pääsi ihastelemaan ja tuolloihan se lumos sitten aivan täysin, edelleen kuitenkin kerta keraan perään tämän pariin palaa mieluusti ja sehän jos mikä on erittäin hyvin pelin merkki. Tässä on saatu meno ja meininki purkitettua mainiosti kasaan tiukaksi paketiksi.

Moottori ärjyy ja rock pauhaa taustalla niin mikäpä siinä nappi laudassa pistää menemään :) Oli rautaa ilmestyessään, eikä ole juurikaan ruostunut tähän päivään mennessä.
 

Liitetiedostot

  • FO.jpg
    FO.jpg
    445 KB · Lukukerrat: 1
Viimeksi muokattu:
Bioshock Infinite
Nyt on auliisti myönnettävä että en muistanut että tämä on näin mainio peli ! eikä ole oikeastaan tippaakaan vanhentunut.. häkellyttävää että kuitenkin PS3 aikainen peli kun erikoiseditioni siitä löytyy mutta PC:llä kun pelaa niin näyttää edelleen häkellyttävän tunnelmalliselta tapaukselta.

Ekasta ja tokastahan on tullut Remasteroinnit, varmaan ainakin ekan pariin ehdottomasti palattava, sillain varmasti freesiä kun paikka ihan eri missä on ja aivan eri tunnelma tietyllä tavalla sitä kautta siinä.

Tunnelmapuoli joka ensimmäisten Bioshockeissa oli se kaikki kaikessa. Pelin iskevyys on todella paljon siitä kiinni kuinka ”syvälle” pelaaja itse pystyy eläytymään ja fiilistelemään.. okei maailma on kulissi ja sillain pahvisesti tehty mutta ei sitä sillain pelin aikana tule edes ajatelleeksi.. hivenen tuollain sopivan vinksahtanut maailma tässä..

..monesti tässä koluaa paikkoja ihan huvikseen ja katselee jos löytää jotain pieniä yksityiskohtia sieltä ja täältä mitkä sitä fiilistä luo vaikka pelillisesti sillä ei ole mitään tekemistä..

..räiskintä puoli toimii todella sutjakkaasti ja mallikkaasti.

Aiemmathan olivat sillain vähän autioituneempia, jotta tässä sitä sivustakatsojaa riittää ihan eri tavalla, vaikkei suurimman osan kanssa sen kummemmin voi kommukoidakaan, tosin aika monet kun viereen menee seisomaan niin ne puhelevat sitten kyllä ja ihan mainioita juttujakin :) noi toki voi jättää niin halutessaan kuuntelematta..

..tämän kertainen "pilvimaailma" on todella valoisa ja värikäs niin luo upean kontrastin niille aiemmille tuotoksille.

Jos tykkää virtuaaliseikkailla todella idyllisissä maisemissa, joidenka luomiseen on käytetty aikaa kaikin puolin, niin kannattaa tälle mahdollisuus suoda ! Tarinallisesti otetaan vielä entistä rivakkaampi ote "uskonnollisuuteen" heti kättelystä lähtien.. saas nähdä mitä tuleman pitää.

Tunnelmallinen ”räiskintä” seikkailu joka viehättää, vallankin Elizabeth on niiiiiin viehättävä virtuaali mimmi ettei mitään rajaa :) Kaikilta osin todella kompakti ja viihdyttävä paketti, kun homma toimii niin se toimii ja tämä todellakin pelittää tarkastelipa mitä osa-aluetta tästä tahansa. Tänäkin päivänä edelleen, upea peli.

Ai niin.. aikoinaanhan herätti kovasti ärtyneisyyttä kun pelin kansitaiteeksi paljastui yllättäen niinkin omaperäinen idea kuin mies ja ase.. siitä sitten tehtiin netissä äänestys jossa oli vähän taiteellisempiakin näkemyksiä vaihtoehtoina joista kansa sai äänestä.. ja kyllä vaan.. äänestyksen voittaja on siellä vaihtoehtokontena jos kansilehtisen kääntään :) aivan kuten Mass Effect 3:ssa oli joko nais tai mies Shepard tai Cathrinessa joko vaalea vamppi tai tumma viehätys a'la Catherine tai Katherine.. tässä ei tosin ole mitään henkilötaidetta tosiaankaan tuo vaihtoehto vaan jotain aivan muuta sit !
 
GRIP (Combat Racing) (2018)
Tämä on vähän kuin Wipeout, Wacky Wheels sekä Blur pumpattuna stereoideja täyteen.. aivan tajuton vauhti tässä ”autotaistelussa”.. lienee kuitenkin se ihan perimmäinen lähde mistä tätä on lähdetty suunnittelemaan ollut Rollcage (1999) taisipa kysinen peli saada suhteellisen hyviä arvosteluita aikanaan osakseen.

Tämä vaatii vähän enempi pelaamista että tähän kunnolla pääsee sisään ja sisäistää että missä tässä oikein mennään ja millä tavalla, ensipuraisulla ei ihan tuosta vain täysin auennut kokonaisuudessaan, ihan lupaavalta vaikuttaa kuitenkin joten mutusteluun ollaan täällä päässä valmiita kyllä.
----------------------
Trail Out (2022)
Tämä näyttäis trailein perusteella olevan abauttirallaa Flatoutin, Burnoutin, Destruction Derbyn … jonkin sorttinen risteytys.

Onko tällä jostain kokemusta millainen ajomalli tuossa on ? onko tätä nautinnollist arcadetykitellä.

Traileri nimittäin näyttää oikeastaan aika hemmetin hyvältä ! mutta mikäpä on totuus itse pelistä ? Näyttäispä Steamista olevan demoa tarjolla, jospa sitä kokeilis ja sen perusteella sit joko hankintaan tai ei… näyttää muuten olen jokin DLC siellä Hunt 007 Special ja sillekin oma trailerinsa...

trailer...


------------------------
Re-volt (1999)
Tässä näytettäis vetelevän vauhdikkaasti radio-ohjattavilla pitkin maita mantuja, pellonpiennarta kuin sisätiloissakin.. oiskohan tästä Micro Machinesin kyykyttäjäksi ?

Ei mikään kovin tuore peli joten hintaa tällä ei olis juurikaan jotta testiin ja hankintaan nyt vois ottaa tuosta vain, vaikka sitten mahdollinen hutiostos vois olla.. trailerin perusteella vois olla kelpo meininkiä, jos vaan framerate on kohdillaan eikä se töksähtele.

-----------------------
World Racing 2 (2005)
Näyttää hieman kuin ois Midtown Madness ja alkuperäinen Tomb Raider hieman siloiteltuna pistetty noin graafisesti yhteen ja kenties muutoinkin yhteen.. autot näyttää ainskin mainioilta noissa videopätkissä jos jotain pitäis päätellä.. pitäisi kait olla pitkä piirtoetäisyys ja hyvän vauhdintuntu, jos huhut pitävät paikkaansa ! mitäpä sitää muuta sitten kaipaisikaan, lienee tutustumisen arvoinen !?
 
Viimeksi muokattu:
Trail Out
Demo tuli näki ja voitti mitä tulee meikäläisen arcademaisen hurjastelupelien makuhermoon.

Tämä on se peli mitä Flatout 2 tai Flatout Ultimate Carnage yrittivät olla mutta siinä kuitenkin epäonnistuivat.. Wreckfest ja Flatout (eka) ovat huikeita pelejä mutta tämä on hivenen erityylinen kuitenkin ja tulee jopa niiden rinnalle siinä uljaasti, mikä yllätti todella..

..tätä vois kutsua tosiaan Burnoutin, Flatoutin sekä Destruction Derbyn epäpyhäksi kolminaisuudeksi. Nuo kolme on laitettu tässä kasaan ja vaikka ajomallinnus on tässä tosi arcadea (siinä olis petrattavaa ja parannettavaa mutta sitten tämä alkais olemaan jo liian hyvää ollakseen totta) onneksi tämänkin ajomallin kanssa pystyy kuitenkin elämään ettei ole täysin ryssitty.. kyllä tästä hupia irotaa. Demossa on jo yllättävän paljon noita autoja, ratoja sekä pelimuotoja testattavana.

Tottapa tosiaan tässä on autoja, ratoja sekä erinäisiä pelimuotoja aivan tajuton määrä ! adat kans hajoavat paikoittain todella kunnolla ”murusiksi” kun autot jyräävät menemään ja melkoista mayhemia saavat niin autot kuin ”radanvarret osakseen" ja jäljet kyllä näkyvät kun seuraavalla kierroksella samaan kohtaan tulee mutta tähän peliin se sopii erittäin hyvin !

Ostoon lähtee samoin tein koko versio.
GOGista löytyy tällä hetkellä Complete Edition, joka alennuksessa ja hintaa €18.89 ..mikä sisältää kaikki lisurit.

Vähän infoa mitä peli sisältää…
You are expected:
  • Up to 50 cars in different classes, different eras, and different conditions
  • 50 different tracks, from big-city tracks with lots of destruction, derby arenas and to dangerous tracks with crossroads
  • 8 different modes including various race modes, derbies, stunts, and non-traditional game modes
  • Running on Unreal Engine 4, providing modern, customizable graphics and physics
  • Boss duel system - Defeat them on their own turf in a race than a derby event with various dangers
  • Build cars from the ground up at the junkyard and improve them to perfection
  • Acquire fans during races and by doing challenges to unlock additional cars
  • Simplistic storyline with Mihalych, the main character, with in-game cutscenes
  • Play with up to 4 friends in Split-Screen
  • Adrenaline licensed soundtrack
  • Dead Out mode with an alternative game mode against zombies
  • Game updates that will provide additional content over time
Gamemodes:
  • Cross - Race on tracks where halfway through you might encounter opponents coming the other way
  • Rush - Race on larger tracks where you have to fight your way to the finish line
  • Derby Classic - Classic destruction derby - last one standing wins
  • Derby Domination - Fight opponents to score points where the winner is the one with the highest score
  • Hunter - Destroy as many cars as you can, defeating your opponent's high score
  • No Time - Drive on a difficult section in time with special vehicles
  • Stunts - Various mini-games, such as, bowling, darts
  • Escape - Escape the armed aircraft that destroys anyone in the last place

    Defeat the Blacklist bosses in a duel to move up the Blacklist. Defeat them in:
  • Catch me up - A special race on tracks from the member's home turf
  • Derby Duel - A one-on-one destruction derby, but we warned - they have brought backup!

About the game:
  • Damage the car to an incomprehensible piece of junk, with the possibility of losing wheels, flying out of the window, and even exploding
  • Building cars from the ground up from parts at the junkyard, collecting licenses from the bosses as you advance through your career
  • Car improvements, bodywork, engine, wheels, nitrous oxide, paint, license plates, and more
  • Alter Mihalych's appearance and improve his garage during his journey
  • Put up your records on a world leaderboard, such as lap times, props destroyed, and more
    We're waiting for you on the roads of the TRAIL OUT festival! This will be your last ever festival!

    The game includes the base games plus all DLC's: Legendary Cars, Luxury Life, Steel Wheels.
 
Rayman 2 : The Great Escape (1999)
Tulipa tätä sitten testattua ”summa mutikassa”, oletin että ois ollut 2D hyppelyä tiedossa yltäisen kylläisesti kuten ensimmäinen osakin mutta eipä ollut ei.. on nimittäin 3D tuotantoa ja niin näyttäis Kolmaskin osa olevan kolmiulotteista pomppimista.

Tuli tässäkin pieniä ylläreitä .. tässä kun noita palloja ammuskellaan, niin ne kimpoilevat seinistä ! olis olettanut että ne ois vaan seinään lätsähtänyt tai kadonnut tuosta vain, vallankin näin vanhassa pelissä mutta mistä vielä.. sitten pystyy uiskentelemaan ja oikein sukeltamaankin vedenalaiseen maailmaan..

..huumori on kyllä ajoittain oikeinkin hupaisaa :D Hahmot ovat yksinkertaisia ja hivenen kulmikkaita mutta on niillä animaatoilla yllättävän paljon sitten vaikutusta miten ne saadaan ”elämään”..

..todellakin noista ”heppuleista”, niin kamuista kuin vihulasista, sellainen positiivisuus ja hyvänmielen sanoma todella nousee ilmaan leijumaan ja sieltä se pelaajaankin imeytyy kuin itsestään jopa salakavalasti. Ei noista kertakaikkiaan voi olla pitämättä :)

Tässä kakkosessa kentät sinällään suhteellisen pienenoloisia ja sitä kautta aika ”yksinkertaisia”, ainakin alkupuolella mutta siihen nähden yllättävän monipuolista tekemistä tarjolla kuitenkin.. en tiedä sitten alkaako ne avautumaan ja laajenemaan mitä pidemmälle mennään ?

Pittää nyt kuitenkin palata sen ensimmäisen pelin pariin kun tällä hetkellä sitä 2D pomppimista enempi hamaan muodossa kolottaa.. kuitenkin sen jälkeen varmaan tämänkin pariin kuitenkin tulee uudemman kerran palattua, ei tästä ollenkaan paha tai hapan maku jäänyt pienen maistiaisen jälkeen jopa päinvastoin.

Sitäkään (siis ekaa ja alkuperäistä Raymaniä) ei ole meikäläinen kuin joskus kauan kauan kauan kauan sitten ihan hivenen testannut. Jotta muistikuvat siitä olemattoman hatarat..

..ensimmäinen pelihän sai vuonna 1995 Game Awardseissa joitain ”pokaalien pokkailujakin” osakseen.

Muutama kuva...
Rayman 2 Screenshot 2024.02.19 - 16.20.14.91.png
Rayman 2 Screenshot 2024.02.19 - 16.23.07.23.png
Rayman 2 Screenshot 2024.02.19 - 16.28.20.49.png
Rayman 2 Screenshot 2024.02.19 - 16.29.33.32.png
Rayman 2 Screenshot 2024.02.19 - 16.35.51.45.png
 
House of the dead remake tuli pelattua pari viikkoa sitten.

Ostin sen joskus tarjouksesta muistaakseni 6.5e hintaan kun nykyään siinä on tuki move kapuloille.
On sitten meinaan huonoin move tuki mitä olen nähnyt sillä heti valikoissa kursori meni jatkuvasti vasemmalle ja välillä se pysähtyy sekunniksi.
Varsinaisen räiskimisen aikana tuota driftausta ei sentään ollut, mutta silloinkin se välillä pysähteli.
Vika ei ole omassa setupissa sillä kaikki psvr pelit on toimineet ongelmitta jo vuosia.

Kokeilin sitten vielä ihan dualshockin kanssa kun tässä on myös gyro tähtäys, mutta sitäkin on haukuttu.
Kyllä se tähtäin hieman sen kanssa driftaa, mutta en mä sitä koskaan räiskimisen aikana huomannut ja sen voi resetoida ihan vaan oikeaa tattia klikkaamalla.
Itse resetoin sen aina kun kamera siirtyy seuraavaan paikkaan joten omissa kirjoissa tuo ei haitannut pelaamista mitenkään.
Tässä on myös ihan kohtuu kattavat säädöt tähtäyksen herkkyyden suhteen joten jokainen saa sen aika varmasti mieleisekseen kunhan jaksaa hetken säädellä.

Yhteensä tää tuli pelattua neljästi läpi. Kerran move kapulan kanssa, sitten kahdella kapulalla eli pelasin kaksinpelinä yksin ja sitten kahdesti dualshockilla.
Kyllä tämä tuon tarjous hinnan edestä viihdettä tarjosi.
 
Onkohan täällä noita arcademaisempia korispelejä pelanneita ? Itselläni lähinnä vain NBA Playgrounds pelistä tuolta saralta kokemusta..

…siitähän tuli kakkonen joka näyttää muuttaneen aika paljonkin tuota pelaajien presentaatiota, peliareenoita jne… ilmeisesti melkoinen mikrorahastus peli toi toinen osa ja sen takia lytätty joka suunnalla totaalisesti mutta pelillisesti pitäis kait olla ihan ok, käsittääkseni ? Lauri Markkanenkin sielä Chicago Bullsin riveissä ja kyl se etäisesti vähän siltä näyttää jos hivenen silmiä ummistaa :D mitä siitä kuvia tässä pelissä nähnyt..

..vai onko vanhassa vara parempi ja onko NBA Jam sitten aivan toisen luokan pallottelu hauskuutta ? noin niin kuin pelillisellä puolella !?

Sitten olis tietysi katukorista NBA Street sarjaa, joka taitaa astetta olla simulaatiomaisempi kuitenkin kuin nuo kaksi aiemmin mainittua, vai onko ?

---

Sitten kans mietityttää nyrkkeilypelien saralla.. onneksi tuli Undisputed nyt sitä simulaatiota paikkaamaan ihan toden teolla ja kunnolla :) kun EA on vaihtanut kelpo Fight Nightien jälkeen lajia vapaaotteluun, joka itseäni juurikaan kiinnosta, toisin kuin nyrkkeily..

..mutta mitenkäs toi Big Rumble Boxing: Creed Champions sitten.. lienee sellainen arcade tohotus ja liekö varsinaisesti nyrkkeilyn kanssa tekemistä.. mut kyllä tuollainenkin visio jos on mukava pelata niin toimii siinä simulaation vierellä kuljeskelemassa.. vai onko tuossa tuohon Rocky teemaan sitten panostettu kaikki ja peli itsessään jätetty ihan retuperälle ? toki nuo lukemattomat Rocky ottelijat siinä niin kyllähän se arcade juttuna kuulostaa sinällään mielenkiintoiselta ja puoleensa vetävältä ja itsessään visuaaliselta puolelta tuo lievä piirros”karikatyyri” sopii aika mainiosti ja näyttää suht mainiolta ainakin videoilla.

trailer..
 
Alien: Isolation.
Oi, miksi pitää kiduttaa itseään tämmöisellä teoksella. Onneksi tän saa milloin vain pauselle, niin voi saa rauhassa käydä vaihtamassa kalsarit.
Loistava peli kyllä on kyseessä, varsinkin kun sisäistää parit lainalaisuudet "ei meluta saa, ei juosta saa".
 
Alien: Isolation.
Oi, miksi pitää kiduttaa itseään tämmöisellä teoksella. Onneksi tän saa milloin vain pauselle, niin voi saa rauhassa käydä vaihtamassa kalsarit.
Loistava peli kyllä on kyseessä, varsinkin kun sisäistää parit lainalaisuudet "ei meluta saa, ei juosta saa".
Tää on yks mun suosikkipeleistä jos kauhugenrestä alkaa miettimään. Ei kovinkaan perinteinen Survival Horror-genren peli, mut menee varmaan samaan lokeroon sit loppupeleissä kuitenkin. Ymmärretty lähdemateriaali ja pysytty riittävän uskollisena sille, sekä mikä tärkeintä se tunnelma on ainakin kohdallaan. Pelin tallennussysteemi on kans just riittävän brutaali siihen et ihan hirveesti niitä ylimääräsiä riskejä ei huvita ottaa kuitenkaan, eikä se Xenomorphi ole ihan liian ennalta-arvattava sit kuitenkaan myös siltäkään kantilta et jos joku kohta menee uusiks niin sen vois suorittaa tismalleen samalla tavalla siihen pisteeseen missä kuolo korjas.

Ainoana negatiivisena asiana on se, että tolla on ehkä muutama chapteri liikaa kestoa. Jotenkin tuntuu et se puhti alkaa loppumaan loppua kohden ja itekin alkaa vähän toivomaan jo että peli olis ohitse. Kehittäjät onneks myös tajus laittaa peliin muutamat kikat millä nähdyks tuleminen ei automaattisesti tarkota kuolemaa, mikä sit kanssa lisää tota painostavuutta siinä mielessä et vaikka nyt on resursseja käytettäväks, niin niitä ei välttämättä sit toisesta kohtaamisesta selviämiseen ole. Mahdollistaa myös sen et jos tulee nähdyks niin ei tarvi heti painaa pausea tai nostaa käsiä pystyyn ja antaa kuoleman korjata, vaan siinä annetaan kuitenkin vielä mahdollisuus, vaikka se useimmin onkin aika noh, olematon.
 
Wolfenstein The Old Blood
Kun Wolfenstein teki paluunsa sitten 3D joka Doomin kanssa kättä väänti aikoinaan vallan tiukasti.. tai oli se jo aiemminkin koettanut tehdä paluuta pariinkin otteeseen mutta ei kovin onnistuneella tavalla..

..ruottalaiset tulivat sitten jelppaamaan taas kerran uudelleen tulemista ja pistivät homman ruotuun Wolfenstein the New Order pelin muodossa ! homma pisteli kyllä uusiksi juttuja verrattuna alkuperäiseen mutta erittäin onnistuneella tavalla ja ollen todella mainio räiskintäpelikin ”siinä sivussa”.

Tämä The Old Blood on itsenäinen" lisäosa" ja tapahtuu ennen New Orderia.

Ensimmäinen puolisko pelistä yllättää tässä toden teolla, nimittäin nyt ei sitten oikein paukutella juurikaan vaan hiippaillaan ja lymyillään ylivoimaisia vihuja vastaan aseena lähinnä rautatanko ja tuliluikkuja ei oikein tunnu olevan tarjolle lainkaan.. MGSmäisesti lymyillään ja hiissataan ilmastointikanavissa oikein kunnolla ja vielä kerran kiellon päälle.. tai sitten kuljetaan ahtaissa katakombeissa.. yllättävän pitkään kestää tässä toi osuus ja aivan jotain muuta mihin oli siinä emopelissä tottunut..

.Wlfensteinin linnassa ollessa voi tulla ahtaanpaikan kammoa kun sen verran tiukkaa putkea se tuppaa olemaan.. myös maisemallisesti ei paljon muutosta tule tuolla pakomatkalla, se muistuttaakin aika paljon sitä 3D:tä kun siinäkin sinällään aika monotoniset oltavat oli mitä maisemien vaihteluun tuli.

Vihulaiset ovat kyllä saaneet jostain oikein extratilauksen käsikranaatteja tässä pelissä, niitä sataa sitten kun täyden toiminnan aika on tässä pelissä eikä pelkästään hiiviskelypiileskelyn, niin niitä tulee kuin sieniä sateella niskaan vailla hetken rauhaa.

Tarinallisesti alku oli lupaava ! kun tosiaan mentiin soluttautumaan Wolfensteinin Linnaan. Sitten kuitenkin kiikkiin jäivät ja sitä myöden tarinallisuuteen ei enää oikein panostettu.. joitain tyyppejä siellä vastaan tulee jotka jotain pientä yrittävät ilmoille aina tuoda mutta aika laihaksi saldo siellä puolella jää.

Tässä on suht alussa peliä sellainen paikka missä on natsien kaikenlaista keräämää tavaraa mm. nenäpatsas pään muodossa, sitten kreikkalaista pylvästä, erinäisiä pääkalloja ties miltä ajalta mutta löytyypä sieltä Skyrim kypäräkin ! :)
Wolfenstein  The Old Blood Screenshot 2024.02.21 - 09.21.08.56.png
Wolfenstein  The Old Blood Screenshot 2024.02.21 - 09.20.11.90.png
 
Tulipas asennettua pitkästä aikaa tietsikalle Richard Burns Rally .. juu pädi kyllä pelittää tuossa ohjausmuotona mutta on pelkästään vasemman tatin varassa koko homma ainakin noilla oletussäädöillä… elikkäs siinä on eestaas kaasu ja jarru ja sit sivuille kääntyy, niin aika ufoa ajella tuollaisella kontrolloinnilla :D Täytyneepä tutkia saako noita vähän muuteltua ihan pelin asetuksista (toivottavasti) tai onko täällä jollain tietoa muutenkin tuosta pelin modaamisesta.. voi olla että näppiksillä tämä peli on liian vaativa että pystyis mitenkään pärjätä.. jotta onko se ratti tähän peliin sitten ainoa oikea ratkaisu ?

Sitten tosiaan eikös tässä edelleen varmaan aktiivisena pyöri modit ja niiden kautta uudempia menopelejä varsinkin tullut saatavilla ihan uusiakin.. mutta onkohan noi kuinka vaikea asennella ja että sais just ne oikeat mitkä pelittäis parhaan mukaan eikä sotke koko peliä niin ettei enää lähtis käyntiinkään.. mut kyllä tätä vanillanakin tuossa ajelee jos saa vaan jotain tolkkua nyt tuohon miten autoa ohjata ja hallita.

Näyttää Paul Oakenfield soivan taustalla, muistaakseni tässä oli vähän erilaiset mutta mainiot taustamusat.. sitten ne uusinnat on jäänyt ikuisesti mieleen, kun niissä se auto näytti ajolinjojen mukaan menevän todella upeanoloisesti, siis jos vertas noihin muihin samanaikakauden pelien uusintoihin.

Kyseistä peliähän on tullut aikoinaan tuolla Retrospektiivi.... ketjussa hehkutettua.

Jos on joku täällä, joka paremmin noista RBR modauksista perillä ja pelin ”nykytilasta” niin olisin kiitollinen, jos vaikkapas sitten yksityisviestillä pistelis tietoa asian suhteen.
 
Ylös Bottom