Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Virallinen Mass Effect -ketju

Minä pidin Mass Effectissä nimenomaan siitä että pystyi ketjuttelemaan koko tiimin hyökkäyksiä ja kaipasin sitä kun pelailin muita pelejä. XCOM Declassified oli jonkinlaista lohturuokaa tuon samaisen tiimipohjaisen pelaamisen nälkään mutta ei se niin tyydyttävää ollut kuin Mass Effecteissä.

Mielestäni siis tuo taistelu on pelin tarinan ohella yksi sen parhaista puolista.
 
Minä pidin Mass Effectissä nimenomaan siitä että pystyi ketjuttelemaan koko tiimin hyökkäyksiä ja kaipasin sitä kun pelailin muita pelejä. XCOM Declassified oli jonkinlaista lohturuokaa tuon samaisen tiimipohjaisen pelaamisen nälkään mutta ei se niin tyydyttävää ollut kuin Mass Effecteissä.

Mielestäni siis tuo taistelu on pelin tarinan ohella yksi sen parhaista puolista.
Sama, "teknovelholla" tyyppi leijumaan avuttomana ilmaan, ja muut pommittavat räjähteillä sen aikaa sitä.
Jatko-osissa kaikenlaisia droneja vihollisrintaman taakse aiheuttamaan kaaosta.
 
Viimeinkin iski inspis lukea se mass effect andromeda: annihilation kirja joka on maannut ties kuinka monta vuotta hyllyssä joten ei muuta kuin suklaarasia viereen ja pelin ost soimaan taustalle.
Koko 300 sivua tuli luettua kerralla sillä tämä oli varsin mainio ja tästä olisi tullut hemmetin hyvä lisäri pelille.

Tässähän siis kerrotaan mitä siellä quarian arkilla tapahtui. Pelissä kun tuolta saadaan vain se pätkivä hätäkutsu.
Tarina on just niin kiinnostava mitä takakannen tiivistelmä antaa odottaa:

The Quarian ark Keelah'Si'yah sails toward the Andromeda galaxy, carrying 20.000 colonists from sundry races including the drell, the elcor and the batarians.
Thirty years from their destination, a routine check reveals drell lying dead in their pods and a deadly pathogen on board.
Soon the disease is jumping species and it quickly becomes clear that this is no accident. It's murder and the perpetrator is still on board.
 
Voi voi, huonolta näyttää Biowaren touhu. Vähentävät 50 työntekijää.

https://blog.bioware.com/2023/08/23/an-update-on-the-state-of-bioware/

Tuossa samassa blogissa puhutaan myös kuinka uusi Mass Effect on vieläkin pre-productionissa. Vähän tuntuu siltä että tätä peliä ei tulla ikinä näkemään kun eihän me olla vieläkään nähty mitään kunnon gameplay trailereita uudesta Dragon Age pelistäkään.
 
Ajattelinpa verestää teinivuosien muistoja ja nauttia upeasta tarinasta uudelleen, joten löin Legendary Editionin tulille.

No sehän muuttui kamalaksi painajaiseksi :D. Olen alkumetrien tehtävässä jossa pitää Therum-planeetalta etsiä Liara. Tässä tulee tulee taistelu, jossa kohdataan Geth Stalkereita ekaa kertaa. Vihollisylivoima on raju eikä pomppivihin Stalkereihin osu millään. Kymmeniä yrityksiä takana ja turpaan tulee oikein olan takaa. Olen suorastaan pöyristynyt epäuskosta, että kaikki osat sulavasti läpipelanneena olen jumissa jo ekan osan kolmen tunnin kohdalla. Onko kellään muulla ollut vastaavaa kokemusta?

Muistelen, että alkuperäistä X360 versiota pelatessa normal-tasolla senkun suunnilleen vähän räiski sinnepäin ja hörppi kahvia samalla, eikä tullut mitään ongelmia minkään taistelun kanssa. Nyt on kyllä mies ruostunut pahemman kerran. Pitääpä perehtyä ryhmän käskyttämiseen ja aseisiin syvällisemmin, niin jospa tästä seinästä pääsisi eteenpäin.

On tämä kyllä ollut vuonna 2007 (??) mielettömästi aikaansa edellä oleva peli.

Edit: Menihän se taistelu läpi noin 30 yrittämällä :D. Kärsivällisyys ja stalkkereiden liikkeiden seuraaminen auttoi. On tämä jumalainen peli edelleen. Tarinankerronta ja hahmot omine loistavine persoonineen vetää lähes sanattomaksi. Olo on koko ajan kun seuraisi jotain klassikkoelokuvaa.
 
Viimeksi muokattu:
Tulipa nyt pelattua läpi tämä Legendary edition, en ole siis koskaan ennen pelannut näitä pelejä ja voi pojat miten hyvä trilogia tämä onkaan, ehkä jopa paras pelisarja mitä on tullut pelattua. Aloitin samantien pelaamaan tätä uudestaan kun kiinnostaa sen verran nähdä miten erilaiset valinnat vaikuttaa, ja on kyllä hienosti tehty että aikaisemman pelin valinnat vaikuttaa myöhempiin osiin. Andromedasta ei vissiin monet ole pitäneet mutta on sekin pelattava kun saa uusinta kierroksen valmiiksi tästä trilogiasta.
 
Samaa mieltä! Minulla on nyt kakkonen tässä kesken ja ei minulla ollut muistikuvaa, että peli oli NÄIN HYVÄ. Ykköstä pidin aivan klassikko-asemassa, mutta kyllä tämä kakkonen ajaa sen ohi kaikilla osa-alueilla. Peittoaa tänäkin päivänä varmasti suurimman osan nykypeleistä. Parasta tässä on hahmot ja heidän tarinansa ja niihin tämä peli pääosin keskittyykin suuren kuvion pyöriessä hitaasti taustalla. Jokaisen tehtävän jälkeen kierrän jututtamassa kiinnostavimmat tiimiläiset läpi josko heillä olisi jotain uutta kerrottavaa ja yleensä onkin. Ja Kellylle pitää toki joka välissä heittää pienet flirtit! Tehtävät ovat poikkeuksetta valtavan hauskoja pelata, vaikka toistavatkin samaa räiskintäkaavaa. Mieletön pelikokemus jonka jokaisen pitäisi kokea.

Sen verran pelin tarina ja hahmot ovat imaisseet mukaansa, että tällä kertaa energia ja aika mennyt niihin, eli resurssien keräämiseen ja planeettojen skannaamiseen en ole nyt jaksanut panostaa, joka varmaankin lopussa kostautuu.
 
Yksi asia tuli mieleen, kun Starfieldiä pelasi, että Mass Effect teki monet samat asiat jo aikoinaan paremmin. Ei sillä, että olisivat täysin samanlaisia pelejä ja kaikkea kannattaisi verrata.

Kuitenkin Mass Effectin loistavasti tehty peliuniversumi, erinomainen tunnelma, mahtavat hahmot, kiinnostavat keskustelut ja monipuoliset eri rodut tuovat roolipelaamiseen niin paljon syvyyttä sekä mielenkiintoa, että kokemus on huikea. Olisihan se huikea päästä pelaamaan vähän samanlaista peliä, mutta modernimpana versiona uusilla grafiikoilla ja mainiolla pelattavuudella. Toki Legendary Edition on aivan riittävän hyvä myös noilla osa-alueilla edelleen. Ja esim. Starfield tarjoaa kuitenkin välähdyksiä vähän samoista asioista, vaikka ei samalle tasolle ylläkään kuin Mass Effect trilogia.
 
vaikka toistavatkin samaa räiskintäkaavaa. Mieletön pelikokemus jonka jokaisen pitäisi kokea.

Tuo välillä loputtomalta tuntuvat vihollisaallot kyllä hieman kyllästytti mikä on monessa muussakin pelissä vähän ongelmana, esim Uncharted sarja jäi Mulla kesken kun pelkkää räiskettä. Mutta todellakin jokaisen pitäisi tätä edes kokeilla jos yhtään scifi kiinnostaa!!
 
Andromedasta ei vissiin monet ole pitäneet mutta on sekin pelattava kun saa uusinta kierroksen valmiiksi tästä trilogiasta.
On se ihan pelattava teos ja viihdyin sen parissa. Pelasin siinä vaiheessa kun korjaukset oli jo tehty, joten isoin ongelma mikä jäi mieleen on se, että isompi tarina jää kesken. Silti jos ME-nälkä jää niin kyllä se minusta vähintään testiin kannattaa ottaa. Jättää sitten kesken jos ei imaise mukaan tms.
 
On tämä vain huikea trilogia. Aikanaan pelattu läpi PC:llä, sitten PS3:lla ja nyt menossa kolmas läpipeluu PS5:lla. Jotain kertoo sekin, että tämän pariin jaksaa uppoutua aina vaan uudelleen, vaikka uusia pelejä tulisi jatkuvasti ovista ja ikkunoista. Kolmannellakin pelikerralla tulee nuohottua jokainen nurkka ja lipaston laatikko, kun edelleen tuntuu löytyvän jotain uutta.
 
Onpa kyllä taas täysin turha video. Tämä(kin) peli julkistettiin aivan liian ajoissa ja nyt sitten odotellaan vuosikausia tämäntasoisten videoiden parissa. Uuden Dragon Agenkin pitäisi tulla ennen tätä eikä siitäkään olla nähty yhtään mitään järkevää vielä.

Olen erittäin suuri Mass Effect fani, mutta Biowaren viimeaikaiset touhut aiheuttaa huoleksi enemmän että tullaanko tätä peliä ikinä näkemään.
 
Tyylikäs kuva, josta tulee mieleen... Destiny. Ei ainakaan Mass Effect :D

Onhan siinä tietysti juttuja pelisarjasta: N7, ase, värit. Mutta silti tulee mieleen vain että hahmo on Destinystä.
Kävi muuten myös tuo Destiny mielessä kun tuon asun näki! Ei jotenkin sovi Mass Effectien tyyliin tuollainen avoinainen pitkä takki avaruuspukuna vaikka ME-peleissäkin oli companioneilla asuja, jotka eivät ihan avaruuspuvuista menneet.
 
Tämä(kin) peli julkistettiin aivan liian ajoissa ja nyt sitten odotellaan vuosikausia tämäntasoisten videoiden parissa.
Nää taitaa olla rahoittajia varten / rahoittajien takia, jotta saadaan analysoitua reaktioita yms.

Kävi muuten myös tuo Destiny mielessä kun tuon asun näki! Ei jotenkin sovi Mass Effectien tyyliin tuollainen avoinainen pitkä takki avaruuspukuna vaikka ME-peleissäkin oli companioneilla asuja, jotka eivät ihan avaruuspuvuista menneet.
Olisiko hahmo kenties rodultaan Asari?
 
Ylös Bottom