Virtual Console (2DS, 3DS, Wii ja Wii U)

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Wii U Virtual Console

Harvinaisen typerää jos näin on. Itse ainakin kaipaisin lisää 3DS:n valikoimiin GBA:n pelejä, kun kuitenkin Ambassador Program niitä toi konsolille.

Nuo GBA-pelit eivät toimineet 3DS:llä kovin hyvin. Uskon, että ne sopivat paremmin Wii U:n Gamepadille, vaikka silloin menetetäänkin kannettavuus.

Nykypäivän pelaajat eivät oikein hallitse Super Metroidia:

xW2jQMe.jpg


Myös Nintendolife ihmettelee Miiversen Super Metroid -tumpeloita:

Miiverse: Super Metroid - Too Taxing For Today's Gamers? - Wii U eShop News @ Nintendo Life
 

Ulukai

Toimituksen jäsen
Ylläpitäjä
Vastaus: Wii U Virtual Console

Ahahaahaa, ei mahoton noita kuvia. Itsekin eilen olin samassa kohdin kuin nuo kaksi ylintä riviä, vailla mitään tietoa/muistikuvaa oikeasta etenemistavasta, eikä tuossa oikeasti montaa hetkeä kestänyt selvitellä tuo asia.
Tää virtuaalikonsoli halpisjulkaisuineen on muuten mainio asia. En itse ole aiemmin ostellut yhtään mitään latauspalveluista, joten ehkä tässä on osa vielä uutuudenviehätystäkin.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

Pari viikkoa sitten 3DS:n Virtuaalikonsoliin tuli NESin Super C -räiskintä, joka on Konamin maineikkaan Contra-sarjan toinen osa. Huomionarvoista tästä julkaisusta tekee, että täälläkin julkaistiin amerikkalainen Super C -versio, joka on vähän nopeampi kuin eurooppalainen Probotector II -versiointi. Lisäksi tässä pelissä on Download Play -toiminto, eli yksi 3DS-pelaaja voi jakaa pelin toiselle 3DS-pelaajalle langattomasti pelattavaksi.

Myös DS:n Contra 4 sisältää Super C:n avattavana bonuksena, mutta siihen versioon ei saa kaksinpeliä mitenkään. Lisäksi tämä Super C:n 3DS-versio vaikuttaa pyörivän vähän paremmin, ja sopii hyvin 3DS:n näytölle. 3DS-Virtuaalikonsolin Super C on siis hyvä kannettava versio, ja sitä kannattaa kokeilla jos kaipaa nopeatempoista retrotoimintaa.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

Mario & Yoshi on ladattavissa Wii U:n 30 sentin kampaniapelinä. Tetris tyylinen peli.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

3DS:n eShopiin on ilmestynyt 4 Segan Game Gear -klassikkoa, ja Segan virallisen blogin kuvaukset kanavoivat klassista Sega-asennetta:

Sonic the Hedgehog

Ah yes, Sonic. We know about this game, right? Blue Hedgehog runs fast, collects rings, thwarts plans, frees animals encased in unfeeling metal, is charged with the mystical energies of special emeralds. Classic!

Actually the Game Gear version is a slightly different spin on the original – it’s the same version as appeared on the SEGA Master System: half of the zones feature a different design than the 16-bit counterpart, and it has different level design and story elements.

Notably, the game also featured original music from chiptune wizard Yuzo Koshiro – the same musician who created the amazing tracks for the Streets of Rage series and contributed fifteen original tracks to Shenmue.

Columns

Seriously though, Columns. Yes, there is a fine tradition of games where the player arranges falling things in a desperate bid to make them disappear. It’s as apt a metaphor for life itself as video games have devised. The twist in columns – have you guessed it? – is the frenetic arrangements are all vertical, a metaphor for the chaos of our waking lives, and/or a metaphor for spinning falling gems stuck to one another that vanish if you line them up just so.

As is becoming a recurring theme here, Columns also had some fantastic music.

Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine

Look, it was the 90s, and matching contortionist strings of goo-beans was just something that we did back then. It’s hard to explain if you weren’t there, but this game is a window into the culture of my people.

Oh! Also it is basically a Puyo Puyo game, which is to say exactly a Puyo Puyo game, but remade with a Sonic theme, because again, it was the 90s, and that’s how we rolled.

Shining Force: The Sword of Hajya

To be honest, RPGs don’t always age well – they can be grindy and they can belong very much to their eras. Sometimes you take what you can get. But tactical RPGs and in particular the Shining Force series have always felt very much alive, and the blend of character progression, story, and tactical strategy still hold a primal appeal. I mean, I’m biased! But I like to think I’m biased for a reason, and those reasons say I am very excited to see this game (and all these games) show up for download on the 3DS.

Stay tuned … there’s more on the way for the Nintendo 3DS!

SEGA Blog | Four New Game Gear Titles for the Nintendo 3DS eShop

Kirjoitustyyli on täyttä brittiläistä 90-luvun Sega-lehteä. Ja 3DS:lle on siis tulossa lisääkin Sega-pelejä.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

Nyt kun Donkey Kong on julkaistu niin tämä päättää 30 sentin kampanjan.
Donkey Kong näyttää siltä että olen pelannut tuota joskus. Ei mulla kyllä Nessiä ole koskaan ollut.
 

Slash80

Active Member
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

Mulla viimeisin Donkey Kong kokemus on lapsuudesta, 4-5 vuotiaana C64:lla pelattuna. Erittäin hämärät muistikuvat kyllä. Enemmän tuli pelattua eletroniikapelinä sitä. Yllätyin kun alussa olikin tunnusmelodia joka oli mulle tuttu Donkey Kong Country pelistä. Täytyy sanoa että hieno kokoelma tämä 30 sentin kampanja, vaikka tuskin noita pelejä tulee kovin paljoa pelattua, mutta tutustua historiaan ja verestää muistoja. Mulle tutuin peleistä on Metroid 3, jonka vois ottaa projektiksi joskus ja läpäistä se uudelleen, noin 20-vuotta sitten sen pelannut viimeksi. =)
 

Ulukai

Toimituksen jäsen
Ylläpitäjä
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

Tuo 0,30€-kampanja oli kyllä todellinen kulttuuriteko. Super Metroidin vetäisin läpi jokunen aika sitten ja kyllä muuten maistui!

Mutta! Vasta syksymmälle muistini mukaan kaavailtu Earthbound saapuu muuten tänään ladattavaksi! Tämä jos joku on mainio uutinen, kyseessä kun on yksi suosikkiroolipeleistäni. En osaa sanoa, että kuinka hyvin on kestänyt ajan hammasta, mutta huumorin ei olisi pitänyt huonontua vuosien saatossa lainkaan.
 

ExPReS

New Member
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

Super Metroidin vetäisin läpi jokunen aika sitten ja kyllä muuten maistui!
Tänään menin läpi, 68% kamoista ja aikaa meni 10h4m, joten eiköhän tuosta koko 30sentin edestä otettu hupia irti:D

Tosiaan lisää näitä 30sentin pelejä, niitä voi ostaa ihan kokeilumielessä. Menetys on pieni jollei nappaa.
 
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

Olen kyllä pettynyt siihen, että Nintendo 64:n pelit eivät ole vieläkään saapuneet Wii U:n Virtual Consoleen! Pelaisin nimittäin todella mielelläni vaikkapa Super Mario 64:ää Game Padin näytöltä... Noh, onneksi Super Nintendon tärkeimpiä pelejä löytyy sentään listoilta. Nyt kun Wii U on ollut Wind Waker HD:n jälkeen vähän toimettomana, päätin ladata Virtual Consolesta kaksi klassikkoa, jotka ovat itseltäni jääneet aiemmin kokematta. Super Metroidin sekä kaikkien kehuman kulttirope EarthBoundin. Näistä olen ehtinyt pelata vasta Super Metroidia, joka meni läpi kahdessa päivässä. Miten voi kaksikymmentä vuotta vanha peli iskeä näin kovaa?

Metroid Primen ystävänä oli hauskaa huomata, että iso osa kyseisen pelin hienouksista löytyi jo Super Metroidista. Musiikit, ympäristö ja monet viholliset huokuivat samaa tunnelmaa. Pakko tosin myöntää, että Super Metroidissa osa salaisuuksista oli piilotettu ihan törkeän kiperiin paikkoihin. Ilman netin ystävällistä apua en olisi löytänyt monia energiatankkeja tai ohjuspaketteja. Kokonaisuutena Super Metroid oli kuitenkin paljon pelikelpoisempi kuin vaikkapa NES:n Metroid, jota olen pikaisesti testaillut. sitä ei jaksanut erkkikään, ei ainakaan 3DS:n ruudulta tiirailtuna.

Nyt pitäisi sitten varmaan hyökätä 3DS:n Virtual Consolessa julkaistun Metroid Fusionin kimppuun. (Tai no julkaistun ja julkaistun, ainakin Ambassador-ohjelmaan kuuluvat saivat sen ilmaiseksi) EarthBoundin säästän suosiolla joulua varten, aika ei nyt millään riitä roolipelien pelailuun.

[video=youtube;sQV3OqRbHZY]http://www.youtube.com/watch?v=sQV3OqRbHZY[/video]
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

Olen kyllä pettynyt siihen, että Nintendo 64:n pelit eivät ole vieläkään saapuneet Wii U:n Virtual Consoleen! Pelaisin nimittäin todella mielelläni vaikkapa Super Mario 64:ää Game Padin näytöltä... Noh, onneksi Super Nintendon tärkeimpiä pelejä löytyy sentään listoilta.

Uusimman käyttöjärjestelmäpäivityksen jälkeenhän myös Wii-puolen pelejä pystyy pelaamaan Gamepadin näytöltä, tosin erillisellä Wiikake- tai Classic-ohjaimella. En ole itse asiassa kokeillut tätä Wii-puolen Virtuaalikonsolipeleihin, mutta kaiketi sen pitäisi toimia niissäkin. Jos siis ylimääräisen ohjaimen käyttö ei ole ongelma, niin jo nyt pääsee pelaamaan koko Wiin laajaa Virtuaalikonsoli-tarjontaa myös Gamepadin näytöltä.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

Tällä viikolla Wii U:n Nintendo eShopissa: The Legend of Zelda: A Link to the Past (SNES - Virtual Console), Rush sekä Wii Fit U Quick Check
Nintendo Suomi Twitter
Nyt tulee Virtual Consoleen parhaaksikin kehuttu Zelda.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

Sain ladattua SMB3:n eurolla Wii U:lle, koska minulla oli se jo ennestään Wiin virtual consolessa.
 

Peoplez

Member
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

Sain ladattua SMB3:n eurolla Wii U:lle, koska minulla oli se jo ennestään Wiin virtual consolessa.

Juu eli jos on kertynyt pelejä Wii:lle niin system transferilla kun siirtää koko roskan Wii U:lle niin voi upgradeta kai noin eurolla per peli ne Wii U-versioksi. Sinänsä kyllä ihan törkeetä että veloittavat kerran ostetusta pelistä edes sen euron. Taino joo saahan siinä huikean miiverse-tuen ja gamepad-tuen ja savet mutta silti.
 
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

Tulin onkineeksi joskus syksyllä Virtual Consolesta SNES:n EarthBoundin. Olin halunnut upottaa talttahampaani tuohon klassikoksi haukuttuun roolipeliin jo siitä saakka, kun ensimmäistä kertaa tutustuin Ness-hahmoon Super Smash Bros. Meleessä yli kymmenen vuotta sitten. Niinpä odotukseni olivat varsin korkealla, kun joulun aikaan viimein aloitin pelin tahkoamisen. Mielipiteeni voi tsekata alla olevasta videosta:

[video=youtube;p9VioE_w9Bo]http://www.youtube.com/watch?v=p9VioE_w9Bo[/video]

EarthBound on kuin tehty meikäläiselle! Sinänsä hassua, sillä en ole ikinä sen kummemmin välittänyt roolipeleistä. Final Fantasyt jäävät yleensä jo muutaman kymmenen minuutin jälkeen unohduksiin, ja länsimaisista roolipeleistä maistuvat ainoastaan ne kaikkein toimintapainotteisimmat. Selkeästi minulla on kuitenkin sydämessäni heikko kohta tällaisille nykymaailmaan sijoittuville ja vuoropohjaisille japsiropelluksille! Pokémonit iskevät vauvaan ja vaariin, ja samoin teki EarthBound. Tosin täysin erilaisista syistä. Pokémon –peleissä juoni on yhdentekevä, ja nerokkaat taistelut vievät pääroolin. EarthBoundissa taistelut ovat vähän puuduttavaa pullaa, jota mussutetaan silloin kun juoni ei muuten etene.

Mutta tosiaan, video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tuon jälkeen olen päässyt jälleen eteenpäin, pelituntejakin on kellossa kunnioitettavat 26 kappaletta. Vielä olisi matkaa Giygasin pieksemiseen, mutta en aio turhaan kiirehtiä. Matka on roolipelin kohdalla tärkeämpi kuin päämäärä. Tällaisia pelejä saisi olla enemmän!

Ps. Jos Mother 3 julkaistaisiin joskus 3DS:n Virtual Consolessa, saattaisin pyörtyä onnesta. Man can dream...
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

Huhtikuussa Wii U:n Eshopissa julkaistaan peräti 8 Game Boy Advance -peliä, ja julkaisuaikataulu menee näin:

3.4.2014.

Mario & Luigi: Super star saga.
Advance wars.
Metroid Fusion.

10.4.2014.

Kirby & The Amazing Mirror.
WarioWare, inc: Minigame mania.

17.4.2014.

F-Zero Maximum velocity.
Golden sun.

24.4.2014.

Super Mario Advance 3: Yoshi,s Island.

http://www.nintendolife.com/news/20...me_boy_advance_wii_u_virtual_console_releases

Erittäin hyvä kattaus, mutta tarkemmat yksityiskohdat GBA-pelien teknisestä toteutuksesta ja ohjaintuesta Wii U:lla ovat vielä hämärän peitossa. Todennäköisesti ensimmäiseksi testipeliksi tulee ostettua mainio toiminnallinen RPG Mario & Luigi, joka aloitti kokonaan oman sivusarjansa. Sen uudelleenpeluu onkin ollut pitkään mielessä, ja 7 euron hinta ei vaikuta todellakaan pahalta jos toteutus on kunnossa.
 
P

Poistettu jäsen 16872

Guest
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

Erittäin hyvä kattaus, mutta tarkemmat yksityiskohdat GBA-pelien teknisestä toteutuksesta ja ohjaintuesta Wii U:lla ovat vielä hämärän peitossa. Todennäköisesti ensimmäiseksi testipeliksi tulee ostettua mainio toiminnallinen RPG Mario & Luigi, joka aloitti kokonaan oman sivusarjansa. Sen uudelleenpeluu onkin ollut pitkään mielessä, ja 7 euron hinta ei vaikuta todellakaan pahalta jos toteutus on kunnossa.

Ainakin kuvan skaalaus koko vaikuttaa olevan kunossa ja pelien näppäimiä voi customoida mieleisekseen, mutta moninpeli ominaisutta ei tule olemaan: http://www.nintendolife.com/news/20..._wii_u_virtual_console_are_single_player_only

Toivottavasti Wario Land 4 löytää tiensä virtual consoleen jossain vaiheessa.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

Nyt niitä tosiaan saa, eli GBA-laatupelejä Wii U:lle. Ensitestailun perusteella toteutus vaikuttaa olevan erittäin hyvä: ohjainvaihtoehdoista löytyy Wiikake, Classic Controller ja Wii U:n oma pädi. Wiikaken kanssa Nintendo on tosin taas ollut ylivarovainen, koska käytössä ei ole olkapäänappeja: Jos haluaa pelata GBA-peliä Wiikakella, täytyy ensimmäisellä kerralla pitää 2-näppäintä pohjassa kun aloittaa pelin Wii U -valikosta. Ehkä Metroid Fusioniin sopiikin vaikka Classic Controller paremmin, mutta esim. Mario & Luigi perustuu vahvasti kahden toimintanäppäimen hyödyntämiseen, ja muiden ohjaimien ylimääräiset näppäimet ovat vain tiellä.

Pelien kuvanlaatu ei ole niin tumma kuin ennalta julkaistuissa ruutukuvissa näytti, vaan GBA-paletti sopii M2:n kehittämän emulaattorin kautta erinomaisesti TV-ruudulle. Kuvaa voi halutessaan blurrata tai venyttää, mutta mielestäni paras asetus on "original resolution", jossa kuvaan jää pienet palkit ylhäälle ja alhaalle, mutta kuvasuhde vastaa GBA:n alkuperäistä. Isot pikselit sopivat tyylikkäästi isollekin TV-ruudulle, ja GBA:lla tehtiin aikanaan aika hienoa grafiikkaa ja efektejä joita on nyt helpompi ihastella isolta ruudulta. GBA on vähän kuin "SNESin uusi tuleminen", ja näitä pelejä pelaa mielellään television kautta.
 

Har*

Member
Vastaus: Virtual Console (Wii U ja 3DS)

GBA-pelit maistuvat kyllä hyvälle. Tosin varmaan aika poikkeuksellinen Wii U-pelaaja siinä mielssä olen, että en ole eläissäni omistanut ainuttakaan taskukonsolia. Tablettien näpräämisen mukavuus kotioloissa vasta vakuutti, että "mobiilipelaaminen" ei vaadi mainostaukoa parempaa syytä. Oheistekemisestä tulee useimmiten se, mihin lopulta kiinnittää enimmän huomionsa.

Täysiverisiä pelejähän nämä testaamani Advance Wars ja Mario & Luigi toki ovat. Näyttävät ja kuulostavat todella vakuuttaville myös isolla ruudulla. Tai siis tällaiselle retroestetiikkan viehättyneelle sedälle nyt ainakin. Tuskin tästä mitään suurempaa myyntivalttia konsolille tulee. Meitsille nämä aikoinaan missatut klassikot kerrassaan sopuhintaan tuovat kuitenkin hitokseen (anteeksi) iloa.

Peleistä vielä sen verran, että alun rytmitysongelmien jälkeen Marion ja Luigin seikkailu on maistunut isoissakin pätkissä. Tätä on tullut pelattua pelkästään TV-ruudun välityksellä. Kerrassaan hyväntuulista kevyttä rooliseikkailua. Advance Wars on saanut vielä enemmän peliaikaa. Kerrassaan upeaa vuoropohjaista kevytstrategiaa riittävällä haasteella. Tätä tulee availtua juuri niiden mainostaukojen tai muuten vaan tylsien hetkien aikana. Hups ja taas tunti meni kuin huomaamatta.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom