Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Watchmen (2009)

  • Viestiketjun aloittaja Poistettu jäsen 4427
  • Aloituspäivämäärä
P

Poistettu jäsen 4427

Guest
.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Watchmen (2008?)

Miikka Lintula sanoi:
Sarjakuvaa en ole lukenut joten en osaa sanoa leffastakaan oikeastaan mitään. Snyder nyt on ainakin ihan onnistunut valinta, joten ei pitäisi homman ohjaajaan kaatua.

Watchmenin kohtaloa on tullut jonkin verran seurailtua, ja on täytynyt pudistella useaan otteeseen päätä elokuvan kehityshistorian suunnasta. Elokuvabisneskään ei valitettavasti ole logiikan riemujuhlaa, varsinkin jos projekti ravaa elokuvastudiolta toiselle, kuten tässä tapauksessa.

Ohjaajavalinnasta vaikea sanoa mitään, koska en ole Snyderin ohjauksia nähnyt. Projektiin aiemmin kiinnitetty Paul Greengrass olisi ollut minulle henkilökohtaisesti paljon turvallisempi valinta.

David Hayterin aiemmin laatima käsikirjoitus oli saanut paljon ylistäviä kehuja, ja miehellä muutoinkin on rutkasti kokemusta sarjakuvia-adaptaatioista. Saa nähdä, miten Tse hommasta suoriutuu, sillä Watchmenille uskollisen käsikirjoituksen laatiminen ei varmasti ole helppoa.
 
Vastaus: Watchmen (2008?)


Visuaalisesti tietenkin taas upeaa jälkeä, mutta.. Tuossa Trailerissa näkyi taas se 300 - elokuvan peri synti joka oli pilata elokuvan kokonaan - noin 70% ajasta vietettiin taas hidastusten kanssa, ei näin Snyder, ei näin. Onhan hidastukset hienoja ja tyylikkäitä mutta ei elokuvaa tarvitse pitkittää pelkillä hidastuksilla, eihän? Tiedetään tiedetään, kyseessä on vasta Traileri mutta niin se aikoinaan kävi 300 - elokuvanikn kanssa. Ei lupaavalta vaikuta.. Mielenkiintoista silti:
Todella mielenkiintoista nähdä miten kaverit saavat tuon novellin tungettua elokuvaksi koska Trailerin lopussa näemme kohtauksia Marsista, eikös nämä kuvat ole suoraan sarjakuvan loppu puolesta.
Noh, sarjakuvan fanina on nyt vain toivottava parasta.. :)
 
Vastaus: Watchmen (2009)

Jahas, mitä saadaan kun lähdetään tekemään tosi supercoolia supersankarileffaa novellista, joka purki kokonaan supersankarien mytologiat, riisui ne täysin alastomiksi ja esitti kylminä, todellisina ja karuina?

No tietenkin tyylitajuttoman Zack Snyderin Watchmen! Trailerin perusteella mennään visuaalisesti ainakin umpikökön mtv-sukupolven menoon ja samalla menetetään Mooren upean teoksen henki ja tunnelma täysin.
 
Vastaus: Watchmen (2009)

Niinpä... Watchmen on taas niin arkaa materiaalia, että kaikkia sen faneja on mahdotonta miellyttää minkäänlaisella elokuva-adaptaatiolla. Henkilökohtainen mielipiteeni (mikä vahvistui trailerin nähtyäni) on se, että nykyohjaajista Snyder on paras valinta elokuvan ohjaksiin - etenkin kun otetaan huomioon, että Guillermo Del Toro on sarjisleffansa enemmän tai vähemmän tehnyt (poislukien mahdollinen Hellboy III), Peter Jackson on kiinni Tintissä (no pun intended) Spielbergin kanssa ja Christopher Nolan tekee mitä pitääkin eli ohjaa Batmaneita.

Onhan se selvää, ettei Watchmenista voi tehdä leffaa indie-meiningillä ilman erikoistehosteita ja yleistä visuaalista kikkailua. Vaikka sarjakuvassa inhimillistettiin supersankarit jopa tavallisen ihmisen tasolle, oli kyseessä silti nimenomaan supersankarisarjakuva, joka valkokankaalle sovitettuna on tietenkin supersankarielokuva. Tuon trailerin perusteella ei varsinkaan voi vielä tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä lopullisen elokuvan hengestä, ja sen verran luottoa Snyderiin & kumppaneihin löytyy, että uskon Alan Moore - Dave Gibbons -kaksikon sarjakuvaan luoman fiiliksen tarttuneen leffaankin mukaan.

Mitä tulee 300-elokuvaan ja hidastuksilla kikkailuun; jos on koskaan lukenut Frank Millerin sarjakuvia, tietää että hän tykkää piirtää paljon tyylikkäitä, "poseerausmaisia" toimintakuvia - ja parhaiten sellaiset kääntyvät elokuvamuotoon tyyliteltyinä hidastuksina. 300 oli (ja on) hyvin uskollinen Millerin luomalle lähdemateriaalille, mikä puhuu Snyderin puolesta myös Mooren Watchmenin tapauksessa.
 
Vastaus: Watchmen (2009)

Itse kyllä paljon mielummin näkisin oikean ohjaajan kuten esim. Terry Gilliamin tai Paul Greengrassin sovittavan näinkin valtaisaa ja "aikuista" materiaalia kankaalle ennemmin kuin Zack "vitsisikasiistiiniinq" Snyderin.

Ja kyllä 300 oli varmaan sopiva Millerin tyyliin, mutta se että sitä samaa tyyliä pitää änkeä Watchmeniin on vaan junttia.
 
Vastaus: Watchmen (2009)

Snyderin ohjaajanura ei ole vielä niin pitkä ja lavea, että sen perusteella on vaikea sanoa, miten näinkin tiukkaan syyniin joutuvan leffan voi odottaa onnistuvan. Itse pidin 300:n tyylistä, vaikka en sarjakuvaa olekaan lukenut. Elokuva loisti ennen kaikkea visuaalisen antinsa puolesta, ehkä haasteena Snyderillä tulee olemaan Watchmenin monitasoisen tarinan tuominen framille näyttävien efektien sijaan.

Mutta ainakin Empiren vertailussa elokuva tuntui pysyvän mukavan uskollisena lähdemateriaalille. Varmasti leffasta joudutaan pudottamaan joitain sarjakuvan juonensäikeitä, mutta elokuva on eri media kuin sarjakuva. Jos tarkoituksena on siirtää alkuperäinen teos sellaisenaan valkokankaalle, voisi leffan yhtä hyvin jättää tekemättä. Uuden version pitäisi kuitenkin synnyttää jotain uuttakin, ei pelkästään kopioida vanhaa. (Siksi Sormusten herra on mielestäni onnistunut filmatisointi: se on elokuva, joka perustuu kirjaan -- ei kirja, joka filmattiin.)
 
Vastaus: Watchmen (2009)

Voihan tietysti olla, että Snyder kaivaa omaa hautaansa latistamalla Watchmenin pelkäksi silmäkarkiksi, mutta mitä järkeä siinä loppujen lopuksi olisi? Trailerin perusteella voi sanoa, että hahmot näyttävät aika lailla uskollisilta sarjakuvalle (vaikka ovatkin nuorempia ja osaan asuista on tehty muutoksia), ja että ainakin osassa kohtauksista on käytetty graafista novellia käytännössä storyboardina - molemmat mielestäni positiivisia asioita. Muita johtopäätöksiä trailerista ei oikein voi tehdäkään, eikä mikään osoita 100%-sesti että Snyderin ohjaustyyli tai leffan leikkaus olisi samanlaista kuin 300:ssa.

Toivon, että Watchmenista saadaan aikaan hyvä elokuva, mutta tottakai on varauduttava pettymykseenkin, kuten kaikkien tällaisten adaptaatioiden kohdalla. Mitään ennakoivia johtopäätöksiä en kuitenkaan suostu tekemään, vaan odottelen lopullista tuotosta ja juhlin tai kiroilen sitten sen mukaan. :)
 
Vastaus: Watchmen (2009)


Melkoisen persiistä, ettenkö sanoisi. Joskin epäilen tuotannon nykytilanne huomioiden, kyseinen asia tullaan ennen pitkään sopimaan ja leffa julkaistaan, mutta ei välttämättä ajoitetulle ajankohdalle. Tai mistäs tuota tietää, toivotaan että julkaistaan.

Itse alottelin tuossa neitsytretket Watchmen-sarjakuvan pariin viikko-pari sitten, ja nyt ollaan reilun puolen välin edetty. Täytyy kyllä sanoa, että varsin menevää kerrontaa ryyditettynä hienolla mytologialla. Filmauksen näkeminen olisi jo mielenkiintoista nähdä ihan siitä syystä, että näkis kuinka jotain kerrontoja (esim. sarjakuvan kautta tapahtuva eteneminen) tehtäisiin elokuvaa varten, vai jätettäisiinkö kokonaan välistä.

Mutta mitä enemmän tuota ehtii lukemaan, sitä enemmän tuota leffaa tulee odotettua. Toivottavasti saavat nyt pihalle.
 
Vastaus: Watchmen (2009)

Ihan hyvä elokuva. Lähdemateriaalin pakkaaminen yhdeksi elokuvaksi oli onnistunut erinomaisesti, ottaen huomioon että kyseessä oli varsin uskollinen sovitus, Sarjakuvan lukeneena juonessa oli helppo pysyä mukana, välillä vähän liiankin, sillä hetkittäin odotti jo vasta tulossa olevia kohtia.

Puuttensa tälläkin toki on, eniten häiritsi paikasta toiseen hyppiminen ja hieman kiireinen motiivien kokoaminen lopussa, samaa vikaa tosin löytyy sarjakuvastakin, mutta elokuva formaattina kärsii siitä paljon enemmän.

Viivan paremmalle puolelle jäädään silti kevyesti ja Malin Akerman oli tyhmästä puvusta huolimatta 'ihan katsottava'.

Erikoismiinus takana istuneista ääliöistä, jotka eivät koko kahden ja puolen tunnin aikana voineet olla jupisematta keskenään aina kun Tri. Manhattania esitettiin edestäpäin tai Rorschach teki jotain siistiä (koko ajan).
 
Vastaus: Watchmen (2009)

Itsekin tykkäsin oikein kovasti. Näyttelijät oli onnistuttu valitsemaan harvinaisen hyvin, etenkin Rorshach ilman naamiotaan ja Night Owl olivat kuin suoraan sarjakuvan sivuilta reväistyjä. Veidt oli sopivan maailmasta irtautuneen ja kopean oloinen kaiffari ja Koomikko oli nappivalinta.

Muutenkin leffassa oli paljon kuvia, jotka muisti sarjakuvasta, mikä hiukan jopa alkoi häiritä. Elokuva toimi täsmälleen samoilla eväillä, joilla sarjakuva toimi, eikä se oikein noussut omille jaloilleen. Toisaalta tämä ei haittaa, koska kahden ja puolen tunnin mittaan paketoitu eepos onnistui kiteyttämään ydintarinan ilman turhia rönsyilyjä.

Tässä tapauksessa voisin sanoa, että sekä leffasta että sarjakuvasta saa eniten irti, jos ensin lukee albumin muutamaan kertaan vuosikymmenen aikana ja sitten siitä lumoutuneena katsoo elokuvan. Eikä se haittaa, että on itse ollut 80-luvulla kakara, joka on pelännyt ydintuhoa.

Erikoismiinus takana istuneista ääliöistä, jotka eivät koko kahden ja puolen tunnin aikana voineet olla jupisematta keskenään aina kun Tri. Manhattania esitettiin edestäpäin tai Rorschach teki jotain siistiä (koko ajan).

Mulla oli toisella puolella naapureina joitain pissiksiä, joista toinen yritti saada äitiltä lupaa mennä kaverilleen yöksi (äiti sanoi ei) ja tätä sitten puitiin puolen elokuvan ajan. Leffan juoni oli ilmeisesti liikaa pikku kananaivoille. Kun nämä sankarittaret väsyivät, täytti toisella puolella oleva tahvo äänityhjiön alkamalla vedellä taittopilliä edestakaisin mukinsa kannen läpi ja rapisteli muutenkin kantta. Ja kun se alkoi kyllästyttää, tämä elokuvasalien ritari alkoi niiskuttaa jollain kolmenkymmenen kirnuamisen sekuntivauhdilla.

Koskahan mä opin, ja lopetan leffateatterissa käymisen. Siellä on aina jotain helevetin juustopäitä, ja ne istuvat aina jossain mun lähimaastossa.
 
Vastaus: Watchmen (2009)

Itsekin tykkäsin oikein kovasti. Näyttelijät oli onnistuttu valitsemaan harvinaisen hyvin, etenkin Rorshach ilman naamiotaan ja Night Owl olivat kuin suoraan sarjakuvan sivuilta reväistyjä. Veidt oli sopivan maailmasta irtautuneen ja kopean oloinen kaiffari ja Koomikko oli nappivalinta.
Komppaan kyllä täysin.

Itse yllätyin todella, todella positiivisesti tästä Vartijoiden elokuva versiosta. Menin teatteriin sillä asenteella että Snyder, tuo hidastusten rakastelija tulee raiskamaan maailman parhaan sarjakuva novellin aivan totaalisesti. Mutta mieli muuttui jo alussa kun mielen täytti pikku pojan into nähdä lähes kirjaimellisesti kopioituja kuvia sarjakuvasta. Elokuvan suurimmaksi pelastukseksi koitui lähes täysin, kuva kuvalta kopioitu tarina jossa ei onneksi tapella kuin muutaman kerran. Tämä piti sen hidastetun Snyderin mukavasti häkissä eikä hidastetut toimintakohtaukset olleet läheskään niin raivotuttavia kuin herran edellisessä lotion paukussa.

Mutta ei elokuva todellakaan ollut virheetön tapaus. Mielestäni Veidtin hahmo oli totaalisen sieluton eikä hän kerännyt minulta elokuvan lopussa minkäänlaista sympatiaa tai moraalisia hermoja kutkuttavaa mietintää toisin kuin novellin Veidt. Ratkaisu hahmon historian valottamiseen muutamassa lauseessa oli vain erittäin, erittäin halpamainen veto. Toinen sieluton hahmo oli Silk Specter II. Malin Akerman ei ole muuta kuin kaunis ja hän näyttelee parhaiten vain ollessaan alasti. Myös sarjakuvassa niin isossa roolissa ollut Iso Omena jäi todella sieluttomaksi(tämän tosin ymmärtää ottaen huomioon median). Elokuvasta jäi liian usein sellainen Studio-olo, olisi ollut mahtavaa päästä paremmin NY:n sykkeseen ja sen ihmisten pariin. Tämän takia elokuvan ehdoton moka on juuri novellista muutettu loppu:
Se ei herättänyt minkäänlaista sympatiaa tai surua. New Yorkin ihmiset tekivät novellissa kaupungin tuhosta todella järkyttävän shokki kohtauksen jota pyöritti mielessä vielä seuraavanakin päivänä. Myös lopetuksen logiikka ei toiminut yhteen novellin kanssa. Siinähän se idea oli juuri siinä absurdissa "ulkoavaruuden" mustekalassa joka teleporttautuu keskelle Time Squarea. Tietäen miten maailma nykyään toimii, elokuvan ratkaisu korvata lonkerot "räjähdyksellä" todellakin pistäisivät kansakunnat painamaan sitä nappia. Etenkin jos niitä pulsseja räjäyttelee ympäri maailmaa. Mustekalassa se pointti oli juurikin siinä että tuollaista ilmestystä ei todellakaan tulisi mistään muualta kuin toisesta ulottovuudesta. Please bring back the Squid!!!

Mutta se mitä elokuvassa oli, oli mielestäni enmmän hyvää kuin pahaa. Rorschach ´nuff said. Elokuvan nimi olisikin pitänyt olla Watchmen: Adventures Of The Amazing Rorschach. Ja se mitä novelli ei pystynyt tuomaan oli musiikki. Etenkin lisensoidut kipaleet sopivat leffaan kuin nappi otsaan. Etenkin alkutekstit ja hautausmaa-kohtaukset olivat esimerkillisen upeasti toteutettu, loistavien biisin kera. Ja The Ride of the Valkyrie... Ah, ihanan sarkastinen ja ehdottomasti elokuvan nerokkain kohtaus.

Mutta ei ole novellin voittanutta! Watchmenin kun luki ensimmäistä kertaa oli se kokemus joka muutti käsityksen sanasta sarjakuva.
Mutta loppuun sanottakoon että novellin suurena ystävänä tämä on mielestäni varsin mukava lisä Watchmen-universumiin. En valita!
Neljä tähteä antaisin elokuvalle ja vielä hyvällä omatunnolla.
 
Vastaus: Watchmen (2009)

Koskahan mä opin, ja lopetan leffateatterissa käymisen. Siellä on aina jotain helevetin juustopäitä, ja ne istuvat aina jossain mun lähimaastossa.

Täysin sama. Tällä kertaa soi kännykät ja melkein takanani oli n. 12-vuotias poika, joka haukotteli, jutteli ja hörähteli kovaan ääneen ihan ihme jutuille koko elokuvan keston. Kaiken huippuna ilmoitteli viereessä istuneelle isukilleen ajoittain elokuvan jäljellä olevaa kestoa. Mikähän siinä on, että elokuvateattereissa aina löytyy vatipäitä, jotka pilaavat muiden nautinnon? Ja miksi aina myöhässä tulevien ihmisten paikat ovat keskellä salia? On jo kavereiden kanssa sovittu, että lähdetään porukalla katsomaan Tarantinon uusinta Tennarin ensi-iltaan. En malta odottaa...

Niin, ja Watchmen oli erittäin viihdyttävä flikka. Vaikken ole sarjista lukenut, niin leffan juonessa pysyin hyvin mukana. Visuaalisuus, gore ja äärimmäinen sarjakuvamaisuus kolahtivat kyllä samassa paketissa. Kaikki eivät varmaankaan olleet tietoisia tämän supersankarileffan luonteesta, kun paikalla oli keski-ikäisiä rouviakin perheineen. Joku lähti ensimmäisissä tappelukohtauksissa ja vissiin kokonainen perhe panokohtauksessa...

AS: :):):) ja puolikas, mutta voi hyvinkin nousta, kunhan pääsen katsomaan elokuvan toistamiseen rauhassa. Voi hyvinkin päätyä BluRayna hyllyyn ja toivottavasti näillä näytöillä Hayter pääsisi kirjoittamaan sitä MGS-leffaa. Tuo Rorschachin näyttelijä olisi kyllä aika passeli Snaken rooliin, jos vain saisi jostain lisää pituutta...
 
Vastaus: Watchmen (2009)

Watchmen jätti hieman ristiriitaiset fiilikset, minkä syynä on sarjakuvan lähtemätön vaikutus vaikken faniksi tunnustaudukaan. Snyderille propsit siitä, että hän on onnistunut tiivistämään ja muokkaamaan sarjakuvan tarinaa siinä määrin, että on saanut mahdutettua sen vajaan kolmen tunnin kestoon hukkaamatta päälinjauksia sekä jossain määrin onnistunut säilyttämään kirjan tunnelman sekä puhuttelevuuden. Siihen nähden pois jätetyt kohtaukset ovat täysin oikeutettuja, elokuvan rullatessa omilla jaloillaan haparoimatta. Sen sijaan pidennetyt ja muutama ylimääräinenkin toimintakohtaus, joihin vaikuttaa alla oleva sankarikappale, ei saa lämpöä tältä suunnalta.

Vasta syvempi mietiskely sarjakuvan ja elokuvan välisistä eroavaisuuksista nosti esille muutamia kohtauksia, jotka olisi mielellään saanut tuoda mukaan myös elokuvaan. Spoilerin alla ehkä yksi oleellisimmista, jota en ole nähnyt mainittavan elokuvaan keskittyneiden keskustelujen lomassa.

Elokuvassa sankareiden laittomuus jää vain alun maininnan tasolle, eikä heidän todellista laittomuuden uhkaa onnistuta missään vaiheessa tuomaan konkreettisesti esille. Tämän vuoksi olisikin ollut hyvä saada poliisikaksikon kirjassa ollut juoni mukaan, jossa toinen heistä hiillostaa Night Owlia hänen asunnossaan. Nyt elokuvassa jäi pikemminkin käsitys siitä, että sankarit olivat vain päättäneet heittää viittansa naulaan vanhuuden tullessa.

Sen sijaan sarjakuvan tämän vuoden puolella ensikertaa lukeneena en voinut olla karistamatta seuraavia seikkoja, vaikka kuinka yritin olla näitä huomioimatta. Sarjakuvan yksi ydinidea mielestäni on nimenomaan supersankari-mytologian lähes totaalilyttääminen, joka on sukua esim. Batmanien uusintastarttaukselle, jossa hahmot ovat nimenomaan ihmisiä, eivät yliluonnollisin kyvyin varusteltuja henkilöitä (pl. Dr. Manhattan tietenkin). Tähän kategoriaan kuuluvat mm. Dollar Billin kohtalo pyöröoven ja viitan yhdistelmässä, joka tuodaan mainion ironisesti esiin sarjakuvassa (alkuintron kuvallisena viittauksena elokuvassa). Sarjakuvassa Watchmenit olivat lyhykäisyydessään siis tavan kansalaisia, jotka adoptoivat roistojen maskit jakaakseen omaa (hyveellisempää) oikeutta itse rosmoille. Snyderin Watchmenit ovat heitä vain pinnallisesti, mutta kuten elokuvan hidastetun tyylitellyt toimintakohtaukset osoittavat, ovat he degeneroitu täsmälleen samoiksi supersankareiksi kuin n+1 muussa sarjakuvassa. Juuri heiksi, jotka heittävät toisiaan kymmeniä metrejä päin seiniä, tippuvat läpi kerrostalon katon naarmuitta ja hyppivät useampia metrejä korkealle päästäkseen katolle. Tämä oli ehkä isoin miinus omalla kohdallani, ja tuskin vaivaa ainakaan sarjakuvaa näkemättömiä lainkaan.

Toinen häiritsevä seikka, joka oikeastaan häiritsi vielä enemmän kuin ylempi, mutta on ymmärrettävästi välttämätön paha, on elokuvan tahti. Se on aavistuksen verran pielessä, mikä pilaa (oman mielikuvan) tarinan "oikeasta" etenemisnopeudesta. Omalla kohdallani kohtaukset soljuivat edessäni 1.5-kertaisella nopeudella, mikä latisti useiden kohtausten dramatiikkaa melkoisesti. 2½h on siis tavallaan vähän turhan tiivis tahti tällaiselle opukselle, vaikka Snyder onnistuukin tiivistämään kaiken oleellisen siihen yllättävän hyvin. Ja tulevalla dvd/bd-julkaisulle tulevat lisäminuutit tuskin tulevat tätä "nopeutusta" muuttamaan lainkaan, sillä epäilen niiden siunaantuvan kokonaan uusille kohtauksille, eikä niinkään vanhojen pidentymiselle.

Visuaalinen ilme oli niin ikään onnistunut, vaikka Foemania komppaillen olisin halunnut NY:n saavan isomman roolin elokuvassa, ja yhdyn täysin niin ikään hänen spoilerin alla olevaan sanomaan. Osa henkilöistä ja kohtauksista (esim. Bubastis) olivat myös mukana ainoastaan miellyttääkseen faneja, mikä etenkin Bubastiksen kohdalla epäonnistuu äärimmäisen totaalisesti. Ei sillä, etteikö Bubastis saisi mukana olla, vaan siksi, ettei häntä (tai juuri mitään muutakaan asiaa) selitetä elokuvassa lainkaan.

Foemanin loppupohdintoihin liittyen:
Vaikka muuteltu loppu toimikin pienen mietinnän jälkeen (jos totta puhutaan, niin sarjakuvankin loppu on hieman naiivihko nykyajan mittapuilla, mutta kuitenkin uskottava ilman kummempia venytyksiä. Termi plausible nousee päähän, jolle ei löydy hakemaani suomenkielistä sanaa), olen aikalailla samoilla linjoilla miten maailma reagoisi kyseisen tilanteen tullen. Suurkaupungin räjähtäessä sormi kävisi tuossa tilanteessa luultavasti sillä laukaisunapilla, eikä suinkaan perinpohjaisella analyysillä räjähdyksen alkuperästä. Mutta jos tämän osaa ohittaa, niin "ylemmän tahon" kutsumanimeltään Dr. Manhattanin vartijointi pelotteena toimii yhteisen rauhan eteen kyllä aivan yhtä hyvin kuin toisesta ulottuvuudesta tullut ufomönkerö.

Mutta näitä asioita lukuun ottamatta Watchmen oli oikein mainio pläjäys, jota en mestariteokseksi pysty kuitenkaan tituleeraamaan. Tulevat katselukerrat saavat näyttää paraneeko vai huononeeko mielipiteeni rainaa kohtaan. Jackie Earle Haley on kiistatta elokuvan parasta antia, etenkin ilman maskia, ja jota kuinkin juuri sellainen Rorschach kuin kuvittelinkin. Muutkin näyttelijät ja näyttelijättäret tekevät varsin mallikelpoiset roolisuoritukset, pl. Carla Gugino, jota kohtaan minun oli vaikea totutella näyttelemään 60v muoria. Matthew Gooden Ozymandias ei myöskään oikein iskenyt samoja kelloja kanssani, mutta hoiti kuitenkin tonttinsa.

Varovaisin arvioin ja en täysin puhtaalla omatunnolla annan leffalle kuitenkin 4/5. Snyder tekee mahdottomasta lähes onnistuneen teoksen, jonka viat omalla kohdallani ovat kuitenkin pääsääntöisesti sarjakuva-filmatisointi-linjan tuomia fiboja, jotka hävinnee tai vahvistuvat vain ajan myötä. Elokuva sellaisenaan toimii niin kuin pitääkin. Ja kuten jryikin sanoi, sarjakuvan siirtäminen täysin sellaisenaan kankaalle on vain täysin turhaa -- terkkuja Sin Citylle!
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom