Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Wii U

Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Onko tuo 219€ premium? Mulla on jännä kyllä ihan sama kipuraja, mutta olen alkanut epäröidä sitäkin koska pelejä on niin vähän ja useimmat "sarjat" löytyy jo wiille. Jouluna luultavasti lähtee jo 199€ pintaan viimeistään.
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Onko tuo 219€ premium? Mulla on jännä kyllä ihan sama kipuraja, mutta olen alkanut epäröidä sitäkin koska pelejä on niin vähän ja useimmat "sarjat" löytyy jo wiille. Jouluna luultavasti lähtee jo 199€ pintaan viimeistään.

Paitsi että pelejä ei ole vähän. Paitsi jos nirsoilee. Mutta toki jokaisen maku on erilainen, minulle Wii U:lle on löytynyt pelattavaa enemmän kuin riittävästi jo pitkälti toista vuotta.
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Paitsi että pelejä ei ole vähän.

Tämä on totta. Itselleni on kertynyt enemmän pelejä Wii U:lle, mitä millekkään muulle konsolille vastaavassa ajassa. Hyllyssä tällä hetkellä 4 korkkaamatonta peliä ja kaupassa ainakin 2-3 hankkimisen arvoista. Tänä vuonna näyttäisi ilmestyvän vielä ainakin 2-3 lisää, jotka pitäisi hankkia.

Exclusiveissä konsolin tarjonta on tällä hetkellä aivan heittämällä paras (toki mausta riippuen) ja tämä tilanne näyttäisi säilyvän lähitulevaisuuteen.

Toki, jos ei laske vaikkapa multiplattareita mukaan, niin hankkimisen arvoisten pelien määrä on pienempi, mutta tämä on myös aika tyypillistä mentaliteettia. Multiplattareita ei lasketa mukaan, koska ne ovat multiplattareita ja ne on saatavissa muille alustoille, mutta kun multiplattarit jäävät pois Nintendon julkaisulistoilta itketään, ettei konsolia kannata hankkia, koska sille ei ilmesty multiplattareita.
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Oli pakko oma hylly tsekata ja siellä on 27 wiiu peliä joista 14 on multiplattereita. Itse ainakin lasken nuokin koneen pelivalikoimaan mukaan sillä vaikka olisin voinut kaikki nuo ostaa joko boxille tai pleselle niin päätin ostaa wiiu version koska minusta sitä oli parempi pelata gamepadin ansiosta kuten vaikka darksiders 2 jonka olen pelannut läpi jo kahdesti tuota ennen ps3:lla.

Nyt kun olen katsellut e3 matskua niin omalla odotuslistalla on hyrule warriors, captain toad, yoshi's woolly world, xenoblade chronicles x, bayonetta 2 ja tietenkin se zelda.
En voi kyllä valittaa pelivalikoimasta.
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Laita Prisoner Bergsalalle / Nintendo.fille sähköpostia ja kysy onnistuuko mitenkään ostosten siirto uuteen Wii U:hun. Jos se vaikka onnistuu jos Bergsalalla painetaan jotain nappia. Jos laitat sähköpostia niin kerro täällä mitä ne sanoi.

Tässä heidän vastaus:

"Wii U:n Nintendo eShop -sisältö on laitekohtaista, joten siirto onnistuu normaalisti vain huoltotapauksissa jos Wii U menee rikki ja sisällön käyttöoikeus pitäisi siirtää uuteen Wii U -konsoliin."

Noh, tämä selvä siis. Mulla ainakin jää tämän takia ladattavat pelit e-kaupan hyllyyn jatkossa. Wind Waker ja Advance Wars jääköön siis viimeisiksi e-hankinnoiksi. Levyillä mennään kunnes Nipa saa sähköisen kauppansa nykyaikaiselle tasolle.
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Sain kirjattua hieman mietteitäni Nintendon E3-tarjonnasta: Wii U ja pelaamisen sietämätön keveys

En käsitellyt jutussa kaikkia julkaisuja, kun en ehtinyt niihin tutustua, vaan pääroolissa on se Nintendon videopresentaatio ja siitä nousseet fiilikset. Juttu ei siis ole todellakaan mitään positiivista iloittelua alusta loppuun, vaikka ei siinä kaikkea lytätäkään. :)
 
Vastaus: Nintendon Gamepad-konsoli, Wii U

Paitsi että pelejä ei ole vähän. Paitsi jos nirsoilee. Mutta toki jokaisen maku on erilainen, minulle Wii U:lle on löytynyt pelattavaa enemmän kuin riittävästi jo pitkälti toista vuotta.

Minä myönnän nirsoilevani. Ostan vain pelejä, jotka jotain kautta kiinnostavat. Välillä tulee erehdyttyä huonoihin peleihin, mutta ne sitten päätyvät nopeasti kiertoon tai jäävät hyllyyn pölyttymään, jos ei jaksa pistää vahinkoa kiertämään. Ja minulla on jo pitkään ollut ongelmana, että Gamepad-konsoli ei yksinkertaisesti ole tarjonnut tarpeeksi mielenkiintoisia pelejä. Backlogia ei ehdi kertyä, koska kiinnostavat tapaukset kopataan heti julkaisussa, ja ei ole sellaista joka puolelta tulevien erilaisten pelien tulvaa kuin Wiillä oli. Kun tulee se Donkey Kong Country tai NES Remix 2 niin se ostetaan ja pelataan, mutta näiden yksittäistapausten jälkeen Wii U:lla jää katselemaan, mitäs sitten?

Uusin tapaus on Mario Kart 8. Onhan se tapaus, laatupeli jota mielellään pelaa, mutta ei sekään loputtomiin eikä ilman muuta pelitarjontaa kestä. Nyt rinnalla ovat vanhat Just Dancet, mutta kyllä vaan näitäkin kuluminen vaivaa: uutta sisältöä tarvittaisiin. Syksyn Just Dance 2015:een on vielä ihan liian pitkä aika. Wii-aikoina Just Dance -sarja oli melkeinpä puolivuosittainen: pääpelien lisäksi tuli lisäsisältö- ja kokoelmapaketteja kuten Just Dance 2: Extra Tracks, Just Dance: Best of, ja muita JD-henkisiä pelejä, kuten The Hip Hop Experience. Uutta sisältöä riitti, ja ostajia riitti. Just Dance myy edelleen hyvin Wiillä, eikä ole mikään yllätys että Just Dance 2015 tulee yhä myös sille alkuperäiselle liiketunnistuskonsolille, vaikka Nintendo pysäytti Wii-tuen kuin seinään. Puhumattakaan kaikista muista monipuolisista peleistä, joita Wii-aikoina riitti. Missä on Wii U:n Wario Land? Samba de Amigo? Disaster: Day of Crisis? SimCity Creator, Trauma Center, Chocobo's Dungeon, Tomb Raider, Raving Rabbids, Monster Lab, niin edelleen ja niin edelleen?

Tilannetta havainnollistaa mm. tuore uutinen, että FIFA 2015 tulee kyllä Nintendon laitteille - siis Wiille ja 3DS:lle, mutta ei kuitenkaan Wii U:lle. Wii U:n tulevien levypelien lista kertoo karua kieltään: syksyn pelit ovat käytännössä Hyrule Warriors, Lego Batman 3, Disney Infinity 2, Bayonetta 2, Just Dance 2015, Captain Toad ja Super Smash Bros.

Tässä vaiheessahan Gamepad-konsolin fanit suorastaan hihkuvat. "4 peliä Nintendolta! Niin paljon pelattavaa! Backlogia kertyy ja eihän näitä kaikkia ehdi pelata!" Käytännössä kuka tahansa muu aktiivinen pelaaja katsoo tuota listaa ja huomaa, että ei nyt todellakaan ole mitään laajaa valikoimaa tarjolla. Tässä jo koko kesä mennään Mario Kart 8:n huuruilla, ja sitten koko syyskautena tulee vain kourallinen edes jossain määrin korkeamman profiilin pelejä. Useimpia pelaajia näistä tuskin kiinnostaa enemmän kuin pari. Kuka muka voi rehellisesti sanoa, että Wii U:lla ei olisi pulaa peleistä?
 
Nintendon Gamepad-konsoli, Wii U

Kuka muka voi rehellisesti sanoa, että Wii U:lla ei olisi pulaa peleistä?

WiiU:lla on jo julkaistu kelpo määrä timanttista pelattavaa, ja vaikka niitä voisikin olla määrällisesti enemmänkin, on laadukkuus kuitenkin ykkösasia.

Uusia ison profiilin nimikkeitä on julkistettu tälle ja ensi vuodelle vino pino, ja jälleen kerran lista näyttää huikean laadukkaalta. Ja mikä parasta, virtual consoleen ilmestyy jatkuvasti kuin varkain vanhoja herkkuja ja uusia loistonimikkeitä. Ja nämä ovat kuin tehty pelattavaksi gamepadilla.

WiiU on omasta näkökulmasta napakymppi: käsittämättömän kovatasoisia "isoja" julkaisuja, ja niiden lisäksi erityisen hyvin Gamepadille sopivia klassikoita (jotka pesevät suurimman osan nykypeleistä ns. 6-0). WiiU on näin ollen konsolina erityyppinen kuin kilpailijansa, mikä on pelkästään positiivinen asia: ihmettelen kuka kaipaa kolmatta samanlaista tehokonsolia markkinoille. Ei ole ollut mitään tarvetta ostaa PS4:ää tai X1:tä, ja PS3:n pelailu on myös jäänyt lähes tyystin, WiiU on kotikonsoleista jyrännyt tässä taloudessa pidemmän aikaa. Huikea laite, ja huikea Gamepad!
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Nintendon Gamepad-konsoli, Wii U

Pelkästään tämän vuoden syksy/talvi ei ole valitettavasti se ainoa ongelma, vaan suuremman kysymysmerkin kohdalle joutuu vuosi 2015. Ensinnäkin ei ole mitään takeita siitä, että uusi Zelda julkaistaisiin 100% varmuudella jouluunkaan mennessä, tai että uusi xenoblade tulisi talveksi/kevääksi vaan niiden julkaisu voi hyvinkiin siirtyä myöhempään. Wii U on valitettavasti joutunut semmoiseen suohon, että itseäni ei yhtään yllätä, jos suurinosa laitteen hankkineista suuntaa katseensa sinne missä niitä pelejä on: 3DS. PS4. Jne. Mario siellä, Mario täällä ja Mario tuolla. Joo, taitaa tulla Mario ripuli ja ähky. Siis kuinka montaa henkilöä tällä kiinnostaa Captain Toad: Treasure Tracker tai Mario Maker tai entäs Mario vs. Dongkey Kong??? Jotenkin outo olo tulee noista varmanpäälle tehdyistä tekeleistä, kun Nintendon omistuksesssa on parempiakin sarjoja. Entäs mitä mahtaa tapahtua, kun uusi ja mukamas omaperäinen amiibo -figuurisarja floppaa totaalisesti?


Noista tälle vuodelle julkaistavista täytepeleistä tulee semmoinen olo, että Nintendo pelaa vain aikaa ja suuremmat panokset on siirretty seuraavaan konsoliin. Tai ehkäpä Nintendolla on edelleen sama vanha ongelma: Ei riitä resurssit HD -pelien tekemiseen nykyisellä miehityksellä ja osaamisella ja jostain kumman syystä sitä osaavaa henkilöstöä ei osata palkata lisää vai oliko se niin, että kukaan tervejärkinen, joka haluaa edistyä alallaan ei halua töihin ylikonservatiiviseen yhtiöön?
 
Vastaus: Nintendon Gamepad-konsoli, Wii U

Missä on Wii U:n Wario Land? Samba de Amigo? Disaster: Day of Crisis? SimCity Creator, Trauma Center, Chocobo's Dungeon, Tomb Raider, Raving Rabbids, Monster Lab, niin edelleen ja niin edelleen?

Tuossa kun haikailee Wii aikoja takaisin, niin Sinivalkoisessa pelikirjassa tiedettiin kertoa, että 2008 finanssikriisin jälkeen pelialalta alettiin kääntää rahahanoja kiinni. Nykyään se menee melkein niin että pelaajat saavat omasta kukkarostaan kustantaa pelinkehityksen Kickstarterin kautta tai sitten ostamalla keskeneräisen early access alpha version pelistä. Kickstarter toimii jo Wii U:ssa, mutta Nintendo voisi petrata mahdollistamalla early access pelijulkaisut eShopissa.
 
Vastaus: Nintendon Gamepad-konsoli, Wii U

Toimiiko se härveli ilman sitä kallista isoa, kömpelöä, näytöllistä ohjainta?? Sen voisi tiputtaa kokonaan pois ja säästää rahaa. Tiputtaa hintaa sen edestä ja laittaa konetta jakoon. Vanhaa Wiitä myytiin paljon ja niitä ohjaimia riittää. Jos ne haluaa vielä pelastaa jotain, niin ainoa vaihtoehto on pudottaa koneen hintaa ja mahdollistaa sen käyttö pelkästään vanhoilla ohjaimilla. Jos se ei onnistu niin Wii-U jäänee historiaan Nintendon viimeisenä konsolina kuten Segalle kävi aikoinaan Dreamcastin kanssa.

Uusi ohjain feilasi, jos ne ei nyt vielä ole ymmärtäneet? Ainoa millä sillä olisi ehkä ollut mahdollisuuksia olisi ollut jos ohjainta voisi kantaa mukanaan ja se toimisi etäpelaamisen välineenä 3DS XL tyyliin, mutta mielellään vähintään samalla ellei pidemmällä akku-ajalla. Kone päällä kotona ja pelaa missä haluat missä vain on internet, joko wifi tai 3G. Mitään muuta järkevää sovellusta sille ohjaimelle en taida olla? Harmi vaan ettei sitä voi käyttää noin.. Pelaa illalla, jätä ohjain lataukseen mene nukkumaan. Aamulla koulu/työmatkalla juna/bussi ota ohjain mukaan ja jatka peliä 3G:llä / wifillä. Miksei voisi aktivoida lennossa moninpelin lähiyhteydessä olevan toisen gamepad-pelaajan kanssa. Tai forget koko typerä iso kömpelö ohjain..

Kaikki missä N onnistui Wiin kanssa se feilasi Wii-U:n kanssa. Jättäkää nyt se turha ohjain edes pois että ihmiset ostaa konetta pelatakseen vanhoja kunnon Mario & Luigi pelejä HD-versioina.
 
Vastaus: Nintendon Gamepad-konsoli, Wii U

Ja mikä parasta, virtual consoleen ilmestyy jatkuvasti kuin varkain vanhoja herkkuja ja uusia loistonimikkeitä. Ja nämä ovat kuin tehty pelattavaksi gamepadilla.

Kai tiedät, että Gamepad lisää Virtuaalikonsoli-peleihin lagia?

Does the Wii U Gamepad have extra lag for Virtual Console games? - NeoGAF

Tuossa kun haikailee Wii aikoja takaisin, niin Sinivalkoisessa pelikirjassa tiedettiin kertoa, että 2008 finanssikriisin jälkeen pelialalta alettiin kääntää rahahanoja kiinni.

Vuonna 2010 Wiille tuli Euroopassa mm. The Crystal Bearers, Sky Crawlers, Tatsunoko vs. Capcom, Silent Hill: Shattered Memories, Fragile Dreams, Red Steel 2, Rune Factory Frontier, Sakura Wars, No More Heroes 2, Tetris Party Deluxe, TrackMania, Batman: Brave and the Bold, Sid Meier's Pirates, Just Dance 2, A Shadow's Tale, Iwy the Kiwi, Call of Duty: Black Ops, Sonic Colours, Doctor Who: Return to Earth, Epic Mickey, Michael Jackson The Experience ja monen monta muuta peliä, Nintendon julkaisujen kuten Super Mario Galaxy 2:n, Sin & Punishment 2:n ja Donkey Kong Country Returnsin päälle.

WiiWare-puolella nähtiin mm. Tomena Sanner, Phoenix Wright, Castlevania The Adventure Rebirth, Mega Man 10, Bit.Trip-pelejä, Muscle March, Military Madness, Zombie Panic in Wonderland, Art of Balance, Rage of the Gladiator, Blaster Master Overdrive, Sonic the Hedgehog 4, Chick Chick Boom, Cave Story ja monia muita, ja päälle niitä Nintendo-julkaisuja kuten WarioWare DIY, Hydroventure, ThruSpace ja Art Style: light trax.

Jos rahahanoja käännettiin kiinni niin ei se ainakaan Wiillä heti näkynyt. Wii U:kin sai julkaisussa enemmän pelejä kuin nyt tänä syksynä "isommalle" laitekannalle, miksi näin? Samalla ne multiplattarit FIFAsta Final Fantasyyn jotenkin onnistuvat ilmestymään kaikelle muulle 3DS:stä PS4:ään, mutta Wii U saa vain armopaloja. Ubisoftilla on valmiiksi kehitetty Wii U -peli, jota he eivät julkaise koska laitekanta ei ole "riittävä". Miksi näin?
 
Vastaus: Nintendon Gamepad-konsoli, Wii U

Kai tiedät, että Gamepad lisää Virtuaalikonsoli-peleihin lagia?

En tiennyt, enkä ole sitä mitenkään huomannut pelatessani, en edes nopeatempoisen Super Mario Worldin parissa. Uskoisin, että 80-luvulta asti pelanneena - ja edelleen useita retrokonsoleita omistavana ja niillä edelleen aktiivisesti pelaavana - todennäköisesti huomaisin häiritseviin mittoihin yltävän lagin. Asialla ei siis nähdäkseni ole mitään merkitystä.

Wiin Super Mario All-stars 25th anniversaryn myin pois viime vuonna, koska lagi teki siitä yksiselitteisesti pelaamiskelvottoman. Tähänkin viitaten uskallan sanoa, ettei WiiU:n mahdollinen lagi ole missään määrin merkityksellinen.
 
Vastaus: Nintendon Gamepad-konsoli, Wii U

2011 alkaen ei tullut paljoa mitään.

2011 tuli vaikka mitä. Urheilupelejä kuten Tiger Woods, Virtua Tennis 4 ja Pro Evolution Soccer, tanssipelejä kuten useampi kappale Just Dancea ja muita genren edustajia kuten Zumba Fitness, Black Eyed Peas Experience ja DDR Revolution II, FPS:ää kuten Call of Duty: Modern Warfare 3 ja Conduit 2, vielä elossa olevan THQ:n pelejä kuten uDraw Studio ja muut uDraw-pelit, WWE All-Stars ja de Blob 2, lisää Ubisoftin pelejä kuten Rayman Origins ja Driver San Francisco, EA-kamaa kuten NFL Slapshot ja NFS: The Run, Namcon pelejä kuten Pac-Man Party, Go Vacation ja ExerBeat ja niin edelleen. Ja Nintendon julkaisuja kuten Wii Play Motion, Xenoblade Chronicles, Kirby's Return to Dream Land ynnä muut.

WiiWaressa mm. Urbanix, lisää Bit.Tripiä (jota tuli myös levykokoelma), FAST Racing League (missä se Wii U:n jatko-osa viipyy?), Airport Mania, Flight Control, MotoHeroz, Kyotokei, nimeään parempi Gnomz, escapeVektor, Aya and the Cubes of Light, lilt line ja muita.

Tässä vaiheessa useilla pelistudioilla oli jo pitkään ollut 3DS-kehityslaitteisto, ja "Project Cafe"-kehitysversiotkin alkoivat vähitellen levitä myös Nintendon ulkopuolelle. Nintendo itse oli jo selvästi siirtämässä resurssejaan pois Wiiltä, ja todennäköisesti suostutteli myös muita julkaisijoita tekemään samoin: olihan "mahtavalla 3D:llä ilman laseja" varustettu megasuositun DS:n seuraaja 3DS "varma menestys", ja Wiillekin oli tulossa tehokkaampi seuraaja, jossa lisäksi olisi "uudenlainen ohjain" tuplatateilla, ties kuinka monella näppäimellä ja vieläpä kosketusnäytöllä, ja olihan myös Wiin seuraaja "taattu menestys"!

Kyllähän Wii U:lla ne muutoksen merkit ovat näkyneet jo pitkään: Rayman Legendsin piti olla Wii U -yksinoikeus, toisin kävi. Aiemmin Nintendo-alustoille keskittynyt WayForward näyttää suuntaavan PS4:lle ja Xbonelle Shantae: Half-Genie Heron kanssa. Monster Hunter 3 Ultimaten Wii U:lle portannut Capcom ei näytä olevan laitteesta enää ollenkaan kiinnostunut vanhojen julkaisujen ulkopuolella. "Ennennäkemättömän kumppanuuden" sijaan EA ei usko edes urheilupelipäivitysten myyvän Wii U:lla. Ja Wii U:ta Japanin-julkaisussa Dragon Quest X:llä tukenut Square Enix ei näytä harkitsevan uusia pelejään eikä edes PSP-porttauksia kuten FF Type 0:aa Wii U:lle, mutta 2DS/3DS toki saavat tukea.

Kyllä niitä pelejä siis yhä julkaistaan uusille laitteille (ja jopa vanhemmille), Wii U vain on jäänyt pahasti paitsioon vaikka laitteen julkaisussa pelitalot kyllä osoittivat tukensa sille. Tuloksena on Wii U:n pelien vääjäämätön hiipuminen entisestään.
 
Vastaus: Nintendon Gamepad-konsoli, Wii U

Aina kun tuota Wiin uskomatonta peliltarjontaa luetellaan, niin siellä on ihan todella keskinkertaista huttua välissä. Eikö oikeasti löydy parempia pelejä luetella, kuin jotain Disasteria, Red Steel 2:ta, Batman Brave & Boldia ja öh....Monster Labia? Eihän niitä löydy, sillä totuus on se, että Wiin äärimmäisen laaja pelivalikoima koostui enimmäkseen hyvinkin keskinkertaisesta hutusta. Itsellekkin noita on kertynyt hyllyyn kasakaupalla 5€ alelaarista, mutta kyllä huomio noihin aikoihin oli aika vahvasti tehokonsolien pelitarjonnassa. Noihin aikoihin olisi kyllä ollut kiitollinen Batman Arkham Cityn, Mass Effectin, Splinter Cell Blacklistin, Assassin's Creedin, Zombi U:n, Lego Cityn, TW101:n, Need for Speed Most Wantedin, Deus Exän jne. kaltaisista laatupeleistä.

Kyllähän Wiillä oli ehdottomasti hetkensä, mutta päällimmäisin muisto konsolista oli akuutti laatupelien puute, etenkin ensimmäisen ja viimesten vuosien aikana, jolloin ostamisen arvoisia pelejä ilmestyi 1-2 per vuosi. Tilanne on ollut tämä kutakuinkin N64 ajoista lähtien. Nintendo tarjoaa ne muutamat helmet, jotka ovat parasta, mitä pelaamisella on tarjota, kun taas niiden ulkopuolelta löytyy lähinnä keskinkertaista huttua. Gamecube oli ehkä hiukan poikkeus tässä, sillä sille konsolille löytyi todella paljon hyviä pelejä. Vaikka useat klassikkoteokset ovat Nintendon konsoleilla, kilpailevat konsolit ovat tarjonneet huomattavasti enemmän 70-90 pisteen pelejä. Tässä jatkumossa ja erityisesti vanhaan Wiihin verrattuna Wii U ei ole mielestäni parjännyt yhtään hullummin pelitarjonnallaan; konsoli on tarjonnut jo puolentoista vuoden aikana lukuisia laadukkaita third party pelejä ja muutaman Nintendo-klassikon väliin. Tottahan toki niitä laatupelejä ja erityisesti Gamepadiä hyödyntäviä sellaisia pitäisi olla enemmän, mutta tilanne ei ole pelaajan kannalta mielestän ollenkaan niin huono, mitä muutamat antaa ymmärtää (erityisesti katkeroituneet wiikake-fanit)
 
Ylös Bottom