Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Wii U

Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Muistutus Wii U -omistajille: Wii U Premium -ohjelma on loppumassa vähän yli kuukauden päästä! Premium-ohjelmassa kaikista Wii U:n eShopista tehdyistä ostoksista saa jälkikäteen hyvityskoodeja, joita voi edelleen käyttää ladattaviin ostoksiin Wii U:n, 2DS:n ja 3DS:n eShopeissa. Suomessa tämä jälkikäteen saatava hyvitys on ollut käytännössä n. 8 % maksetusta summasta. Esimerkiksi Mario Kart 8:n 12 euroa maksavasta DLC-kombopaketista saa hyvitystä 100 pistettä. 500 pisteestä saa 5 euron arvoisen hyvityskoodin, jonka voi lunastaa eShopeissa. Nyt tämän ohjelman loppupäivämäärät ovat kuitenkin lähestymässä.

  • Hyvitysten kertymisen viimeinen päivämäärä: 31.12.2014
  • Koodien viimeinen hakupäivä Nintendon Premium-sivustolla: 31.3.2015
  • Koodien viimeinen käyttöpäivä eShopissa: 30.6.2015

Joulukuun jälkeen tehdyt eShop-ostokset eivät siis enää kerrytä hyvitystiliä, joten sen jälkeen tilillä alle 500 pisteen rajojen olevat pisteet jäävät lunastamatta. Koodeja voi kuitenkin lunastaa vielä ensi vuoden puolella, jos joulukuun loppuun mennessä on kertynyt 500 pisteen eriä.

Olisiko uuden konsolin julkistus ennenaikojaan kovinkaan viisasta, kun Nintendo joutuu nytkin tasapainoilemaan resursien kanssa, että saavat pelejä kehitettyä 3DS:le ja Wii U:le? Lisäksi olisi aika veemäistä, jos uuden Zeldan julkaisu siirtysi uuden konsolin julkaisupeliksi.

Joka tapauksessa Nintendo joutuu pian miettimään resurssiensa käyttämistä. 3DS:n uudet mallit antavat sille jatkoaikaa, mutta Nintendon uuden sukupolven käsikonsoli on vain ajan kysymys. Kuka tietää, vaikka "4DS"-pelejä olisi jo kehityksessä jossain Nintendon uumenissa?

Lisäksi mietityttää, millaista elinkaarta Nintendo on Wii U:lle loppujen lopuksi suunnitellut. Minusta on aina ollut kummallista, että tuo Nintendo Network Premium -ohjelma loppuu pari vuotta konsolin julkaisun jälkeen. Jos tarkoitus oli kosiskella early adoptereita, niin ohjelman takaraja on kummallisen pitkä, mutta jos taas oli tarkoitus tarjota kannustin käydä Wii U:n eShopissa ja ostaa ladattavia pelejä, niin ohjelman loppuminen yhtäkkisesti on sekin kummallista. Ja väistämättä siinä poistuu yksi kannustin ostaa digipelit Wii U:lle. Esimerkiksi Sonyn PlayStation Plussassa on jatkuvalla tahdilla ollut vähintään n. 10 %:n ylimääräisiä alennuksia Plus-jäsenille ilman mitään erityisiä takarajoja, vaikka ne eivät sitten ole olleet yhtä kaikenkattavia kuin Wii U:n Premium-ohjelma.
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Mietin Wii U:n videotoistolaatua. Huomasin tuossa kun vertasin Wii U:n ja PS4:n Youtube kuvaa, kun Wii U:ssa on video missä on musta tausta niin musta näkyy tumman harmaana ja kuva on vaaleampi näytön oikeaa laitaa kohti. Tämän huomaa myös kun Rayman Legendsin alussa tulee animoitu Ubisoftin logo, missä on musta tausta. Kun Wii U siirtyy videosta puhtaaseen peligrafiikaan niin sitten musta on taas kunnon mustaa. Outoa.
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Itsellä ei ole se päällä ja tuona saman päivitä peli ja lataa DLC rumban jouduin myös vetämään ensin.

Noissa automaattisissa päivityksissä on riskinsä, koska välillä Nintendo mokailee firmware-päivitysten kanssa:

It seems that a good amount of people are having issues with their Wii U after the 5.3.0 U firmware update. In particular, some people are experiencing a problem with wifi. After the update, all wifi access is killed off, with Nintendo saying that any unit experiencing this issue needs to be sent in for repair.

http://www.gonintendo.com/s/241805-wii-u-firmware-update-5-3-0-u-causing-wifi-issues

Automaattisia päivityksiä ei siis kannata pitää päällä, koska sieltä saattaa tulla vaikka viallinen päivitys joka estää viallisen firmwaren päivittämisen.
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Wii U is two years old today! Hip-Hip-Hooray!
B3rzorlIgAAAMqz.png:large

NoE Twitter
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

"The problem is people expect sales so they don't buy software at launch." -- Heard this from an indie Wii U eShop developer today.
Emily Twitter
Käyttäydyn ihan samalla tavalla.
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Tässä se totuus tuli taas, tällä kertaa PC Magazinen suusta.

"The Wii U also boasts the best software lineup out of all the latest home consoles. Seriously, it does."
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

NES Remix 2 on aivan tolkuttoman koukuttava retromuistelo uusin tempuin. Suosittelen lämpimästi, etenkin niille jotka ovat 8-bit. klassikoita aikanaan pelanneet. Vaikka kai uudemmatkin pelaajat saavat haasteista jotain irti.
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Vanha vitsi mukailtuna mutta pakko lohkaista kun yllä olevan luin: WiiU - vuoden konsoli, ehkä kahden!
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Ranskalaisten mielipiteeseen on aika helppo yhtyä - selvähän tuo, että kulunut vuosi meni Wii U:lle. Pelejä on tullut määrällisesti aika vähän, mutta laatu on ollut raudanlujaa tasoa. Ensivuoden line-up näyttäisi myös kilpailevan vahvasti vuoden pelitarjonnan tittelistä.

It's good.
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Vaikka minun onkin lähiaikoina tullut pelattua jonkin verran kotikonsoleista myös PS4:llä, vie WiiU ainakin tällä hetkellä Plösö nelkkua kuin litran mittaa. Onhan Plösölläkin huikeita pelejä, etenkin jos edellinen iteraatio jäi välistä, nimittäin GTA V, The Last of Us ja Diablo III ovat kyllä hyviä pelejä, mutta jo edellisellä sukupolvella julkaistuja - eivätkä TLoU:a lukuunottamatta edes Pleikan yksinoikeuksia.

WiiU:lla taas löytyy tämän vuoden huipulta tosiaan mm. Mario Kart 8, Bayonetta 2, SSB ja Donkey Kong Country.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Itse olen pelannut plösöllä dragon agea, watch dogsia ja infamousta tänä vuonna eniten, kaikki uuden sukupolven pelejä. Multiplättäreissä on kyllä pirusti hyvää pelattavaa, myös Tomb Raider oli mahtava.

WiiU on epäilemättä enempi yksinoikeuksillaan houkutteleva, multiplättäripuoli on käytännössä kuollut.
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Taisipa se Watch Dogs tulla Wii U:llekkin tuossa jossain välissä, mutta ketään ei kiinnosta.
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Taisipa se Watch Dogs tulla Wii U:llekkin tuossa jossain välissä, mutta ketään ei kiinnosta.

Johtuisiko kiinnostuksen puute sitten ehkä siitä, että pelistä oikeasti kiinnostuneet ovat pelanneet sen jo alkukesästä PC:llä/PS4:llä/X1:llä tai vastaavalla. Lisäksi näin jossain vertailuvideon, taisi olla linkitettynä Pelaajalehden sivuille, jossa paljastui, että Wii U-versio oli monelta kohdalta jopa viime sukupolven konsoleita(PS3/X360) jäljessä tekniseltä toteutukseltaan, tai juuri ja juuri samalla tasolla.
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Johtuisiko kiinnostuksen puute sitten ehkä siitä, että pelistä oikeasti kiinnostuneet ovat pelanneet sen jo alkukesästä PC:llä/PS4:llä/X1:llä tai vastaavalla.

Tuskinpa. Eipä nuo Ubin muutkaan pelit ole kovin kummoisia myyntituloksia saavuttaneet Wii U:lla, vaikka olisi samaan aikaan muiden kanssa julkaistu, parempi tai huonompi versio. Asiaa ei varmaan auttanut sekään, että kyseessä on varsin keskinkertainen peli. On vain niin paljon laadukkaampaa pelattavaa tarjolla, että nämä tällaiset korjataan talteen sitten sieltä alelaarista alle 10€:lla.
 
Vastaus: Nintendon uusi konsoli, Wii U

Asiaa ei varmaan auttanut sekään, että kyseessä on varsin keskinkertainen peli. On vain niin paljon laadukkaampaa pelattavaa tarjolla...

Aletaan pyöriä vaarallisen lähellä sitä liiallisen offtopicin veteen piirrettyä rajaa, mutta vastaanpa nyt vielä kuitenkin. Jos nyt keskustellaan vielä ihan hetki tuosta Watch_Dogsista, niin toteamuksesi keskinkertaisesta pelistä menee mielestäni hieman ohi siitä puhtaasta syystä, että metacriticiin kertyneet arvostelut niistä parhaista versioista, eli PC:n ja uusimman sukupolven verioista, osoittavat pistemääriä 77-80. Arvosteluja on listattu niin monia, että otantaa voidaan pitää suhteellisen luotettavana. En käyttäisi tuollaiset metakeskiarvon saaneesta pelistä määritelmää "keskinkertainen peli", vaikka itse en pelistä pitäisikään. Yleensähän ajatellaan, että 8/10 peli on hyvä ja ne 6-7/10 pelit ovat niitä keskinkertaisia. Hiusten halkomista joo ja metacritic ei tosiaan ole se mikään ainoa oikea totuus, mutta sen verran särähti silmään tuo perustelematon toteamus keskinkertaisuudesta, että täytyi tähän tarttua.

Sitten tuo toinen lauseesi "paljosta laadukkaammasta pelattavasta", joka toki on erittäinkin subjektiivinen asia ja erittäin vahvasti pelimausta riippuvainen. Oletan nyt, että tarkoitit tässä paremmalla pelattavalla Watch_Dogsia parempaa pelattavaa ja kuten todettua WD:n parhaat pisteet olivat PS4-version 80 metacriticissä, joten otetaan se tässä kohtaa vertailukohdaksi. Seuraava lista(http://www.metacritic.com/browse/games/score/metascore/all/wii-u?sort=desc) sisältää Wii U:n pelitarjonnan kaikkien aikojen kärkipään ja kun sieltä riisutaan pois vanhoja urheilupelien vuosikertoja(NBA 2K) ja "ikivanhoja" tai muuten vain muiden valmistajien konsoleille aikaisemmin julkaistuja multiplattareita(AC-sarja, Deus Ex, Gods Among Us jne.), niin lopulta pisteiden valossa niitä Watch_Dogsia parempia(=80 pistettä tai yli) "uusia pelejä" ei sieltä listalta ihan hirveästi löydykään.

Toki pitää muistaa, että tuollainen "parempi pelattava" on erittäin suuresti jokaisen omasta pelimausta riippuvainen ja on varmasti paljon sellaisia pelaajia, jotka kokevat tämän takia jonkun 75 pisteen pelin olevan itselleen parempaa pelattavaa kuin joku toinen 90 pisteen peli ihan eri genrestä. Se on toki vaan hienoa, jos Wii U:n tarjonta on joillekin jopa pelitulvaa aiheuttavaa! Halusin kuitenkin esittää hieman "faktapohjaista numerodataa" noiden parin lauseen vastineiksi, koska varsinkin tuo ensimmäinen lause WD:n keskinkertaisuudesta särähti pahasti. Se on toki totta, että WD ei täysin lunastanut niitä odotuksia, mitä sille asetettiin ja sen tiimoilta jäi parannettavaa ja kehitettävää tulevaisuutta ajatellen, mutta numerodata ei kyllä osoita noilla keskiarvoilla keskinkertaisuutta.
 
Ylös Bottom